Komentáře a souhrny

Ligue 1 - souhrn 23. kola

Přestřelku v Lille ovládlo Bordeaux a vyhrálo 5:4, Paříž po remíze v Nice vede už jen o bod. Montpellier potvrdil roli favorita, doma si poradil s Ajacciem, senzace se naopak zrodila v Lyonu. Valenciennes gólem z nastavení udolalo Nancy, Auxerre v nastavení přišlo o výhru nad oslabeným Lorientem, dva body v závěru ztratil i Dijon.

Bundesliga - souhrn 21. kola

Nic nového se neudálo na prvních dvou místech bundesligové tabulky - Dortmund porazil Leverkusen, Bayern si zase poradil s Kaiserslauternem. Změna se koná na třetí pozici, Gladbach doma porazil Schalke. Stuttgart roznesl Herthu, v Brémách, Mainzu a Augsburgu se zrodily remízy.

Anglická Premier League - souhrn 25. kola

Manchester City uspěl v Aston Ville a je zpátky ve vedení, které včera uzmuli United. Red Devils doma ve šlágru kola porazili Liverpool 2:1. Stejným poměrem vyhrály i Arsenal, Wigan a Fulham, zklamala naopak Chelsea. Wolverhampton musí strávit domácí debakl od WBA, Tottenham nadělil pět branek Newcastlu, tři body mají také Blackburn a Norwich.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 21. kola

PSV nemělo problémy s De Graafschapem a vrací se na první místo před rovněž vítězný Alkmaar, tři body si připsaly i Heerenveen, Ajax a Feyenoord. V sobotu vyhrály i Venlo a Roda. Velké překvapení se zrodilo v předehrávce 21. kola nizozemské ligy, favorizované Twente v ní doma nestačilo na Heracles a podlehlo 2:3.

Africký pohár národů - šestnáctý hrací den

Do čtveřice všeho dobrého? Takhle to určitě není, v Mali nicméně takto upravené rčení bude po včerejšku aktuální. Po třech neúspěšných pokusech se totiž Orli dočkali výhry v zápase o bronz; a to navíc prostřednictvím přesné odplaty favorizované Ghaně za porážku ve skupinové fázi. Zítra jdeme do finále...

Skotská Premier League - souhrn 26. kola

Celtic porazil Inverness a drží náskok před Rangers, kteří po výhře 4:1 vyloupili Dunfermline. Ještě o jednu branku více venku dalo Dundee United, jinak to gólově bylo v tomto kole slabé - ani jednu branku neviděli diváci v St. Mirrenu a Hibernianu, remízou 1:1 skončil duel Kilmarnocku s Hearts...

DFB-Pokal - souhrn čtvrtfinále

Čtvrtfinále DFB-Pokalu už je minulostí, a s ním svoji pohárovou cestu ukončily další tři bundesligové celky. Spolu s Dortmundem, Mönchengladbachem a Bayernem se do semifinále podívá i druholigový Fürth, jenž uspěl na hřišti ambiciózního Hoffenheimu. Tato porážka se následně stala osudnou pro Holgera Staniskawskiho, který byl od vesnického týmu odvolán.

Juventus půjde do odvety s klidem. V Miláně vyhrál 2:1

Snový návrat do Juventusu prožil včera večer Uruguayec Martín Cáceres. Na startu svého druhého hostování v turínském velkoklubu hned dvěma góly zatížil konto rivala z Milána, navíc na jeho hřišti, takže Staré dámě daroval mimořádnou výhodu do březnové domácí odvety semifinále Coppa Italia.

Africký pohár národů - semifinálový den

Bez Ghany, zato se Slony. V neděli se můžeme těšit na finále, jehož složení by před turnajem nejspíš většina diskutujících odhadovala jen zpola. To nicméně neznamená, že by si Zambie postup přes favorizované Ghaňany nezasloužila. Ostatně kdo neviděl, nechť se přesvědčí v článku pojednávajícím mimo jiné o tom, jak se to dnes v Batě celé kuchtilo...

Athletic ukončil jízdu Mirandésu a je ve finále

V prvním odvetném semifinálovém zápase španělského Copa del Rey dokázal Athletic na domácí půdě potvrdit roli favorita a zvítězil nad třetiligovým Mirandésem 6:2. Po úvodním vítězství 2:1 z půdy svého soupeře se tak raduje z postupu do finále. Domácí o svém vítězství rozhodli již po prvním poločase, po kterém byli ve vedení 3:0.

Primera Division - souhrn 22. kola

Granada v dohrávce zdolala Málagu. Real Madrid i Barcelona své zápasy s Getafe, respektive Realem Sociedad zvládly a jejich rozestup tak zůstává sedmibodový. Athletic v závěru přestřelky s Espanyolem přišel o výhru, remízou skončila v Levante, Gijónu a na hřišti Atlética Madrid...

Anglická Premier League - souhrn 24. kola

Liverpool se rozešel bez branek s Tottenhamem. Manchester United ve šlágru kola dotáhl tříbrankovou ztrátu na půdě Chelsea. Arsenal doma rozprášil Blackburn, suverénně si počínal i Manchester City proti Fulhamu. Doma dokázal vyhrát i Norwich nad Boltonem a Newcastle nad Aston Villou...

Africký pohár národů - druhý čtvrtfinálový den

Přesně po deseti letech tu máme čistě subsaharské semifinále Afrického poháru národů, žádná arabská reprezentace se do takto pokročilé fáze neprobojovala. Dnes totiž v napínavém prodlužovaném utkání s Ghanou padlo i Tunisko. Gabonská pohádka potom skončila dokonce až po penaltách...

Ligue 1 - souhrn 22. kola

PSG otočilo zápas s Évianem a udrželo si tříbodový náskok před Montpellierem, který zdolal Brest. V neděli změřily síly pouze Marseille s Lyonem a body si rozdělily. Bordeaux si doma poradilo s Toulouse. Už odpoledne Valenciennes vyhrálo v Dijonu a Nancy se rozešlo smírně bez branek s Rennes.

Bundesliga - souhrn 20. kola

Dortmund vyhrál v Norimberku a osamostatnil se na čele tabulky, jelikož Schalke doma jenom remizovalo s Mainzem a Bayern hrál taktéž nerozhodně v Hamburgu. Remízové výsledky se zrodily i v Hoffenheimu, Freiburgu, Leverkusenu a Wolfsburgu, Hannover si odvezl body z Berlína.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele