32. kolo
03.05.2024 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Elye Wahi (© AFP)

Lorient bije po výletu do Lens na poplach, misky vah převážil na stranu domácích Wahi

Lorient neukončil úmornou sérii porážek, když v duelu 32. kola Ligue 1 padl na stadionu Lens 0:2. Les Merlus odsoudil k šestému neúspěchu v řadě 21letý Elye Wahi, jenž se stal třetím nejmladším hráčem historie soutěže, který dosáhl na metu 40 nastřílených branek. Dříve to zvládli pouze Kylian Mbappé a Karim Benzema. Hosté se tak dostali do situace, kdy již nemají záchranu ve vlastních rukou, neboť jejich nejbližší konkurenti disponují tříbodovým náskokem a zápasem k dobru.

Až bude vedení Lorientu po skončení ročníku analyzovat výkony mužstva, hlavní příčiny záchranářských starostí pravděpodobně shledá v několika dlouhých šňůrách bez vítězství. Les Merlus táhli tu aktuální od začátku března a nic se na tom nemělo změnit ani na trávníku Racingu. Ten se sice také v posledních dvou měsících herně trápil, přesto si držel umístění na pohárové šesté pozici.

Navzdory výraznému rozestupu v tabulce byla hra od začátku vyrovnaná a bez větších šancí. Pozorné obrany nepouštěly útočníky do střeleckých příležitostí, Lens si bez problémů poradilo i s hostující sérií rohových kopů. Právě z tohoto typu standardní situace zahrozil ve 29. minutě Nathaniel Adjei, jeden z obránců však jeho zakončení vyhlavičkoval z malého vápna do bezpečí. Otevření skóre byl nejblíže Facundo Medina, který si na vápně narazil s Wahim a zamířil jen těsně nad břevno.

Po změně stran udeřilo Lens. Nampalys Mendy presinkem vybojoval míč a posunul ho do vápna na osamoceného Wahiho, který bez problému prostřelil vybíhajícího Yvona Mvoga. V 60. minutě se hosté krátce radovali z vyrovnání. Míč však na brankové čáře usměrnil do sítě v ofsajdu stojící Mohamed Bamba, ačkoliv střela by skončila gólem i bez jeho pomoci.

Lens si následně už zápas zkušeně hlídalo a Lorient hrozil jen z ojedinělých výpadů. Z jednoho z nich mohl srovnat smolař Bamba, brankář Brice Samba ale jeho přízemní zakončení špičkou vyrazil. Druhý gól přidal v 81. minutě David Pereira da Costa, a zpečetil tak výsledek utkání.

Racing si tedy vylepšil bilanci posledních týdnů a proti utrápenému Lorientu nezaváhal. Lens zamíří v dalším kole 12. května do Rennes, Les Merlus se ve stejný den pokusí vykřesat zbytky nadějí na záchranu v Marseille.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele