Nizozemská Eredivisie - souhrn 21. kola

10.02.2012, 22:06, aktualizováno 12.02.2012, 18:32
Komentáře a souhrny
PSV nemělo problémy s De Graafschapem a vrací se na první místo před rovněž vítězný Alkmaar, tři body si připsaly i Heerenveen, Ajax a Feyenoord. V sobotu vyhrály i Venlo a Roda. Velké překvapení se zrodilo v předehrávce 21. kola nizozemské ligy, favorizované Twente v ní doma nestačilo na Heracles a podlehlo 2:3.

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 3:1

12.02.2012 16:30

Góly: 12. John Guidetti, 31. John Guidetti (pen.), 83. John Guidetti - 42. Nicky Hofs (pen.)

Fotbalisté Feyenoodu zvládli i další utkání v Eredivisii a postupně se začínají dostávat do souboje o titul. Tentokráte si v domácím prostředí poradili s Arnhemem a dostali se na hranici čtyřiceti bodů. V jejich dresu řádila opět vycházející hvězda světového fotbalu, a to švédský mladíček John Guidetti. Devatenáctiletý fotbalista se postaral o všechny tři branky svého týmu a se sedmnácti trefami v Eredivisii okupuje dělené druhé místo mezi střelci.

Guidetti v posledních pěti duelech nastoupil čtyřikrát a v těchto soubojích Feyenoord vyhrál, prohrál pouze na půdě Venla, kde švédský mladík nenastoupil. Celkově ve čtyřech zápasech zaznamenal devět branek za tři hattricky. A neskolil v žádném případě lehké protivníky, před jeho uměním se muselo sklonit Twente či Ajax. Feyenoord vstoupil do utkání opravdu skvěle a po půl hodině hry už vedl o dvě branky.

Guidetti zaznamenal první trefu ve 12. minutě, kdy po dlouhém centru do vápna a následné hlavičce Kevina Leerdama posunul balón lehkou tečí do sítě. Do té doby to byla jediná vážnější šance domácích, dvě minuty po gólové akci se musel na druhé straně vytáhnout gólman Erwin Mulder. Ten totiž skvěle vyrazil tvrdou ránu Pata Velthuizena. Jenže ve 31. minutě udeřil Feyenoord podruhé, když Van der Struijk atakoval ve vápně Guidettiho.

Sudí neváhal ani vteřinu a odpískal pokutový kop, ke kterému se postavil právě faulovaný Guidetti. Svou šestou penaltu v Eredivisii proměnil s naprostým přehledem a domácí mohli hrát v klidu. Ovšem Arnhem se nevzdal a na konci poločasu utkání ještě zdramatizoval. Leerdam totiž zahrál ve vápna rukou a i tentokráte rozhodčí pískal. Mulder na balón sice skoro dosáhl, ovšem Nick Hofs byl přesný jak hodinky a zamířil k pravé tyči - 2:1.

Arnhem měl ve druhém dějství více příležitostí srovnat stav, jenže se mu to nedařilo a neproměňoval velké příležitosti. V 83. minutě tak definitivně rozhodl o výhře domácích Guidetti, který využil skvělé spolupráce s Schakenem. Guidettii se prodral přes svého protihráče a prudkou ranou nedal gólmanovi hostů šanci. Feyenoord je tak čtvrtý o skóre za Heerenveenem a pět bodů za vedoucím duem PSV - Alkmaar, navíc v tabulce přeskočil Twente. Vitesse drží sedmou příčku, vedoucí šestka se mu však začíná vzdalovat.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - BV De Graafschap 4:1

12.02.2012 14:30

Góly: 8. Dries Mertens (pen.), 26. Ola Toivonen, 29. Tim Matavž, 43. Jeremain Lens - 52. Gil Vermouth

PSV proti poslednímu celku Eredivisie nezaváhalo a dominovalo v celém průběhu zápasu. Už v prvním poločase nasázelo protivníkovi hned čtyři branky a v druhém dějství se zápas už pouze dohrával. De Graafschap sice ještě dokázal snížit, na více se ale nezmohl. V tabulce je proto poslední o bod za Excelsiorem a začíná mu pořádně téci do bot. PSV se naopak opět vyhouplo do čela Eredivisie o skóre před Alkmaar a čeká se zajímavý souboj o titul.

Domácím hodně pomohl pokutový kop v úvodní desetiminutovce zápasu, další tři branky si schovali do závěrečné dvacetiminutovky úvodního dějství. Hned v první vážnější situaci zápasu ve vápně zaplachtil Dries Mertens, i když se ho bránící Vito Wormgoor ani nedotkl. Sudí i přesto okamžitě ukázal směrem na penaltový puntík a domácím značně pomohl. K penaltě se postavil právě Meertens a s přehledem proměnil.

Ve 26. minutě navýšil skóre domácích švédský kanonýr Ola Toivonen. Na pravé straně došel až na roh vápna Jermain Lens, poslal měkoučký centr přímo na hlavu Toivonena a ten v pádu umístil balón mezi tři tyče. O tři minuty později ho doplnil Tim Matavž, který si naběhl do pokutového území, obtočil se kolem dvou obránců a z těžké pozice vypálil přímo k tyči, brankář na jeho tvrdou ránu nemohl v žádném případě dosáhnout. A těsně před poločasem přidal čtvrtý gól Lens. Po nádherné kombinaci před vápnem poslal překrásný lob Toivonen na hranici vápna přímo na Mertense, který utekl ofsajdové pasti společně s Lensem. Tomu pak stačilo naservírovat před prázdnou branku a nebylo co řešit.

Hosté se zmohli na jedinou branku necelých deset minut po přestávce, kdy po nádherné kombinaci trefil Michael de Leeuw tyčku a volný Gil Vermouth následně zakončoval do prázdné branky.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - SC Heerenveen 0:1

12.02.2012 14:30

Góly: 40. Rajiv van la Parra

Heerenveenu se také dnes povedlo protáhnout svou vítěznou sérii. Proti Waalwijku měl ale každopádně poněkud usnadněnou situaci, jelikož domácí fotbalisté hráli více než polovinu utkání pouze v deseti lidech. Vítězství 1:0 zajistil přesnou trefou Rajiv van la Parra.

Úvod zápasu mnoho vzruchu nepřinesl ani na jedné straně. Oba týmy se spíše oťukávaly, takže k vidění byla poměrně vyrovnaná podívaná. Až po třiceti minutách přišel okamžik, který výrazně ovlivnil průběh celého duelu. Evander Sno fauloval tvrdě Viktora Elma a za svůj zákrok viděl podle očekávání červenou kartu.

Heerenveen nakonec dokázal početní výhody využít už po pouhých deseti minutách hry. To se na konci pěkného útoku zjevil van la Parra, který měl dostatek času i prostoru, a míč poslal nechytatelně za záda bezmocného gólmana Zoeta. Po změně stran ale dokázal Waalwijk výrazně ožít a hostujícím fotbalistům způsoboval místy hodně velké problémy. Blízko vyrovnání se ocitli především Guy Ramos a Krisztián Németh, ani jeden z nich však nedokázal úspěšně zakončit.

Heerenveen se nikam zbytečně nehnal a v prvé řadě se snažil hlídat si své jednogólové vedení. To se mu nakonec povedlo až do závěrečného hvizdu, a proto si mohl vychutnat pozápasové vítězné oslavy. Díky dnešním třem bodům se navíc vyšvihl v tabulce už na vynikající třetí místo.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - ADO Den Haag 1:1

12.02.2012 12:30

Góly: 31. Frank Demouge - 43. Lex Immers

Fotbalisté Utrechtu nedokázali navázat na velice dobrý výkon z půdy Ajaxu a v domácím prostředí s konkurenčním Den Haagem vybojovali pouze jeden bod. Tím tak odmítli možnost přeskočit svého soupeře v tabulce a přiblížit se horní polovině tabulky. Utrecht se bodově dotáhl na čtrnáctou Bredu a je pouze šest bodů před zónou baráže. Den Haag se dotáhl na dvanáctý Nijmegen a jeho náskok v tuto chvíli činí sedm bodů.

Utkání bylo naprosto vyrovnané a oba výběry si bod za svůj výkon zasloužili. Do vedení se dostal přesně po půl hodině hry domácí Utrecht, který využil krásné kombinační hry po zemi. Jenže Den Haag se nevzdal a díky hrubce Van der Maarela dokázal vyrovnat. Hned první dvě velké příležitosti se urodily v úvodní čtvrthodině. Nejprve v 6. minutě pálil po kolmici Frank Demouge, brankář Coutinho ale konečky prstů brilantně vyrazil na rohový kop.

O šest minut později na druhé straně zahrozil Chery, který si po chybě Kaliho narazil balón s Verhoekem a ocitl se osamocen před Fernandézem, domácí gólmana však nohama též odvrátil na roh. Další velká šance už znamenala úvodní branku. Po centru Van der Maarela prodlužoval hlavou Gerndt a Demouge dokázal lehce obejít Coutinha, do prázdné branky už nebylo těžké zakončit. Avšak Den Haag přidal na obrátkách a ve 43. minutě překvapivě srovnal.

Po dlouhém centru do vápna špatně hlavičkoval Van der Maarel, o balón s ním bojoval poté Vicento a Van der Maarel byl nucen hlavičkovat pouze k Lexu Immersovi, který tvrdou střelou k tyči zakončil. Ve druhém dějství velkých šancí ubylo. Za zmínku stojí pouze rána Cheryho těsně vedle pravé tyče, sedm minut před koncem základní doby po centru Schuta minul o pár centimetrů vzdálenější tyč Gerndt. Výsledek se nezměnil ani po sedmiminutovém nastavení a bod pro oba celky rozhodně není k zahození.

Více informací k zápasu

NAC Breda - AFC Ajax 0:2

11.02.2012 20:45

Góly: 68. Dmitrij Bulykin, 89. Nicolás Lodeiro

Ajax se po nedávných nevydařených výsledcích dostal pod ohromný tlak, který se mu nyní povedlo alespoň částečně zmírnit vítězstvím nad Bredou. O výsledek 2:0 se gólově postarali Bulykin a Lodeiro.

Nechybělo mnoho a Ajax mohl už po šesti minutách hry prohrávat. Eric Botteghin ale nakonec orazítkoval pouze břevno hostující brány. Amsterdamský celek poprvé zahrozil v 17. minutě, kdy se Siem de Jong perfektně zbavil bránícího hráče, na brankáře ten Rouwelaara už však nevyzrál. Následně byli sice hosté o poznání aktivnější, i přesto toho nedokázali nijak využít. Bulykin se sice ocitl v dobré příležitosti, jenže míč hlavou do brány neusměrnil.

Po půl hodině hry se musel činit znovu gólman ten Rouwelaar, který byl přinucen likvidovat nepříjemnou střelu Alderweirelda. Následně naopak mohla z ničeho nic udeřit Breda, konkrétně Schilder, který však po Kolkově přihrávce zakončoval nepřesně. Poslední slovo pak patřilo znovu Ajaxu. Domácí fanoušky vystrašil především Christian Eriksen, proti jehož střele musel ten Rouwelaar vytáhnout další pohotový zákrok.

Po pěti minutách druhé půle spálil velkou šanci útočník Dmitrij Bulykin, když tentokrát po centru Özbilize trefil jen břevno domácí brány. Hostující fotbalisté dokázali následně dostat svého soupeře pod velkým tlakem, jenže v koncovce se i nadále trápili. To předvedl například Eriksen, který v 59. minutě po přiťuknutí od Bulykina nepochopitelně přestřelil. Hned vzápětí mohla udeřit Breda, hostující celek ale podržel brankář Vermeer, jenž výborně vychytal Bonevaciu.

V 69. minutě se Ajax konečně dočkal. Bulykin využil velmi špatného bránění Botteghina a Koenderse, dostal se ke střele, kterou překonal gólmana ten Rouwelaara. Vedení mohl zanedlouho pojistit Eriksen, ale tentokrát už ten Rouwelaar nekapituloval. Breda v závěrečné desetiminutovce výrazně ožila a měla jednu velmi zajímavou šanci na vyrovnání. Ránu Kolka ovšem vykopnul z brankové čáry stoper Vertonghen. Minutu před koncem pak znovu udeřil Ajax. Lodeiro utekl všem obráncům a v poklidu zakončil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Roda JC - NEC Nijmegen 1:0

11.02.2012 19:45

Góly: 56. Sanharib Malki

Roda se díky zaváhání Groingenu konečně dostala do nejlepší osmičky a může tabulkou ještě stoupat, na Arnhem nyní ztrácí pouze jeden bod. Roda se dostala přes hranici třiceti bodů, ovšem na vítězství proti Nijmegenu se musela nadřít. Nijmegen prohrál kvůli brance deset minut po přestávce, v ofenzívě ale nic výrazného nepředvedl. Díky tomu Nijmegen zůstává na dvanácté pozici se třiadvaceti body, záchrany se ovšem stále bát nemusí.

Za domácí celek skóroval opět tradiční střelec Sanharib Malki, který se v sezóně trefil už popatnácté a osamostatnil se mezi střelci Eredivisie na třetím místě. Nijmegen byl v úvodním poločase aktivnější a měl více balón na kopačkách, do první možnosti se však dostala Roda. Po pasu Adila Ramziho a centru Mitchela Donalda hlavičkoval dobře Mads Junker, jenže jeho pokus nakonec o pár decimetrů minul vzdálenější tyč.

V polovině úvodního poločasu ale zahrozilo také NEC, střela Genera Zeefuika šla těsně nad horní tyčku. Stejný hráč uvolnil dvě minuty před přestávkou Lasseho Schöneho, jenže ten osamocen před brankou špatně trefil míč a mířil mimo tři tyče. Po pauze ale Kerkrade ožilo a v 56. minutě byla k vidění jediná branka utkání. Wielaert si vyměnil balón s Martijnem Monteynem a následný centr přistál přímo na hlavě Malkiho, který se nemýlil - 1:0.

Hosté se v poslední dvacetiminutovce mohutně snažili srovnat. Po centru Nicka van der Veldena opět hlavičkoval nebezpečně Leroy George, jenže i tentokráte mimo. Na druhé straně po pasu Jimmyho Hempteho se ve středu vápna ocitl Junker, ale ani on nebyl přesný. V nastaveném čase prošel Ryan Koolwijk až do středu vápna a přihrál Melvinu Platnému, ten ale trestuhodně minul z dobré pozice a Roda tak uhájila cenné tři body.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Groningen 2:0

11.02.2012 19:45

Góly: 14. Yanic Wildschut, 29. Uche Nwofor

Fotbalisté Venla po dvou důležitých neúspěších se slabými protivníky opět ukázali domácí sílu a připsali si proti Groningenu velice cenné tři body. Díky tomu padl na půdě Venla už druhý soupeř z horní poloviny tabulky a VVV se tak dostalo na šestnácté místo tabulky se šestnácti body. Groningen pokračuje ve špatné formě a po úvodní výhře potřetí v řadě prohrává, přitom se představil proti celkům hrající o záchranu.

Groningen se kvůli tomu nedokázal dostat přes hranici třiceti bodů a navíc v tabulce klesl na deváté místo za Rodu, začátek jara se mu v žádném případě příliš nevyvedl. Utkání hodně ovlivnily dvě branky hned v prvním poločase, díky kterým se domácí dostali psychicky nahoru. Po necelé čtvrthodině se trefil Janic Wildschut, minutu před poločasovou přestávkou zvýšil vedení Nwofor Uche. Groningen se dlouhodobě trápí v ofenzívě a už ani nesnížil.

Domácí byli od začátku mnohem aktivnější a hned v úvodní desetiminutovce se dostal do dobré šance Kruysen, jenže branku minul. Nicméně ve 14. minutě si na dlouhý centr naběhl Wildschut a ranou po zemi se nemýlil. Po chybě domácí obrany mohl okamžitě na to vyrovnat David Texeira, jenže ten v zakončení zazmatkoval a poslal balón mimo tři tyče. Proto ve 29. minutě přišla gólová pojistka a Venlo mohlo hrát v klidu.

Po centru Wildschuta zakončoval do prázdné branky Nwofor, který opravdu nemohl minout. Hosté se snažili oživit hru ve druhém poločase dvěma střídáními a gólman Venla Dennis Gentenaar měl přeci jen o něco více práce. Ten nejprve zlikvidoval pokus Matiase Jonese, poté vychytal i Dušana Tadiče a Suk Hyun-Juna. Do konce zápasu ještě mohl navýšit skóre aktivní Wildschut, ale opět minul, v nastavení mířil mimo také hostující Jones a skóre se tak neměnilo.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - SBV Excelsior 2:0

11.02.2012 18:45

Góly: 58. Maarten Martens, 60. Maarten Martens

Fotbalisté Alkmaaru sice v domácím prostředí nepředvedli tak úchvatný výkon jako proti Den Haagu, i tak ale získávají z domácího prostředí velice cenné tři body. Přitom hosté z Excelsioru dlouho drželi krok a vypadalo to, že by na bod mohli dosáhnout. Jenže po necelé hodině hry domácí skórovali dvakrát během tří minut a o vítězi tak nebylo pochyb. O obě branky domácích se postaral Belgičan Maarten Martens.

Excelsior prozatím klesl na sedmnácté místo se ziskem čtrnácti bodů a opět bude muset dohánět ztrátu. Alkmaar se dostal nyní na první místo a má tříbodový náskok na PSV, to ovšem přivítá poslední De Graafschap v domácím prostředí a mělo by se na vedoucí pozici o skóre vrátit. Úvodní poločas příliš zajímavý nebyl, teprve v jeho druhé polovině se přeci jen urodila nějaká ta příležitost.

Hned v první desetiminutovce tlačil Excelsior a vybojoval několik standardních situací, jenže postupem času přebíral otěže duelu AZ. Krátce po polovině úvodního dějství mířil pouze do tyče Charlison Benschop. Necelých pět minut před přestávkou se dostal do šance Simon Poulsen, který po nádherném centru Bretta Holmana napálil z voleje břevno. K dorážce se už nikdo z domácích hráčů neprobojoval.

Po přestávce se snažili domácí tlačit a vytvořili si nějaké šance, jenže žádná gólová k vidění nebyla. Teprve v 58. minutě po nádherné kombinaci a následné kolmici Poulsena utekl obraně Martens, snadno obešel brankáře a mohl zakončovat do prázdné branky. Excelsior byl tímto momentem lehce otřesen, neuběhly ani dvě minuty a Martens řádil podruhé. Po centru z levé strany se obětavě sklouzl k míči a dokázal ho nakonec se štěstím dostat do sítě.

Za další minutu mohli domácí vést o tři trefy, hlavička Holmana jen těsně minula horní tyčku. Poté se oba výběry snažily ještě oživit hru střídáními, zkušený Alkmaar si však náskok pohlídal a vcelku zaslouženě zvítězil. V příštím kole se Alkmaar představí na půdě Utrechtu, Escelsior se popere o body na půdě Den Haagu.

Více informací k zápasu

FC Twente - Heracles Almelo 2:3

10.02.2012 20:00

Góly: 73. Luuk de Jong, 90. Luuk de Jong - 33. Everton, 81. Darl Douglas, 84. Everton

Hráči Twente absolutně nezvládli dnešní zápas s Heraclesem, s nímž prohráli 2:3, a zbytečně si tak zkomplikovali svou situaci v boji o titul.

Domácí hned ze startu dokázali dostat svého soupeře pod výrazný tlak, i přesto si ale první šanci vypracovali až po sedmnácti minutách hry. To se po centru de Jonga objevil ve výborné pozici Leroy Fer, jenže hlavou poslal míč přesně do míst, kde stál připravený gólman Pasveer. Twente pokračovalo ve stejném duchu i nadále, což přineslo další šanci de Jonga, jehož hlavičku taktéž vychytal Pasveer.

Nesmírně blízko otevření skóre se ocitl ve 27. minutě Nacer Chadli, povedlo se mu však nastřelit pouze břevno hostující brány. Twente bylo v úvodní třetině zápasu jednoznačně lepší, o to větší šok přišel, když následně Heracles z ničeho nic udeřil. Armenteros odcentroval z pravé strany hřiště, domácí zadáci celou situaci podcenili a útočník Everton tak hlavou vstřelil úvodní gól duelu - 0:1. Twente následně působilo značně zaskočeně a na nepříznivý stav už do konce první půle nikterak zareagovat nedokázalo.

Po změně stran žádná výrazná změna nepřišla, Heracles byl stále při chuti a snažil se proti favorizovanému soupeři pojistit své vedení. Domácí hráči působili opravdu nervózním dojmem a dlouhou dobu si nebyli schopni vypracovat žádnou zajímavou příležitost. Až v 62. minutě zakončoval po centru Oly Johna kanonýr de Jong, opět však mířil jen do míst, kde zrovna operoval Pasveer. Tento moment ale každopádně McClarenovi svěřence pořádně nabudil a rázem jich bylo plné hřiště.

Vyrovnat mohl už Janssen, ovšem s jeho nepříjemnou střelou si ještě Pasveer poradil, v 73. minutě už ale každopádně hostující gólman tolik štěstí neměl. Výbornou formu z minulých zápasů potvrdil Luuk de Jong a svou střelu umístil nechytatelně k pravé tyčce - 1:1. Jenže již za necelých deset minut Heracles znovu vedl. Obrovskou minelu předvedl stoper Douglas, který sice bravurně zvládl souboj s Armenterosem, poté ale poslal míč přesně do běhu Darlu Douglasovi, jenž se z hranice šestnáctky nemýlil - 1:2.

V 84. minutě přišel další slabší moment domácí defenzívy. Cornelisse s Michajlovem očividně nevěděli co s míčem, toho dokázal využít Everton a pohodlně zakončil - 1:3. De Jongovi se sice povedlo v nastaveném čase přesně umístěnou hlavičkou alespoň snížit, to však bylo ze strany Twente vše.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven21136257:2345
2.AZ Alkmaar21143445:1845
3.SC Heerenveen21117348:3140
4.Feyenoord Rotterdam21124544:2740
5.FC Twente20116354:2239
6.AFC Ajax21107451:3037
7.SBV Vitesse2195726:2332
8.Roda JC211011038:4531
9.FC Groningen2185832:3829
10.Heracles Almelo2176835:3027
11.RKC Waalwijk21731124:3424
12.NEC Nijmegen21721220:3023
13.ADO Den Haag21651026:4323
14.FC Utrecht2157932:3922
15.NAC Breda21641125:3522
16.VVV Venlo21441321:5016
17.SBV Excelsior21351315:4714
18.BV De Graafschap20341318:4613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Takze prvni prekvapeni. Co nam jeste prinese tuto kolo....

Reagovat
afc ajax

no predsa prehru PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Soustřeď se na Ajax a drž palce jak jen to jde, ale líp jak na remíz pro Ajax to nevidím

Reagovat
afc ajax

no nevyšlo to

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna takovy prekvapeni by se mi moc nelibilo. Ale takova prohra Ajaxu, to by bylo jiny kafe

Reagovat
iHawX

Tak z těch týmů, který jsou nad náma, má PSV asi nejjednodušího soupeře. Alkmaar vypadá taky dost jasně. Heerenveen to bude mít těžký, RKC umí docela potrápit, tak snad nebude mít Dost svůj den a Waalwijk je obere o body. Švábi to budou mít docela těžký, ale kdyby vyhrálo Vitesse, tak nám to taky mco nepomůže, ideální by byla remíza. Mno a my už prostě musíme vyhrát a hlavně začít něco hrát, protože takhle to dál nejde, ale Bredu snad porazíme, tak hrozně na tom snad ještě nejsme.

Reagovat
Stiksxx

Breda doma umí taky hodně potrápit a vzhledem k tomu, že nemáte brankáře ani útočníka bych to viděl na plichtu 1:1

Reagovat
AjaxFans

Pokud nebude v základu Vermeer,Blind a Ebecilio,tak by to mohlo snad jít.

Ale bojím se,že sestava bude neměnná

Reagovat
iHawX

Dnešní sestava: Vermeer--Anita-Alderweireld-Vertonghen-Koppers--de jong-Enoh-Eriksen--Özbiliz-Bulykin-Sulejmani

Reagovat
Stiksxx

Ja myslím že Bulykin by měl ted dostávat víc příležitostí. Přece jen jeden ze schopných útočníků.

Reagovat
iHawX

Já si taky myslim, že je ze všech zdravejch útočníků na tom nejlíp, ale Frank si to asi nemyslí.

Reagovat
AjaxFans

Při tomto zranění by měl hrát Bulykin základ.

Ale při případné koupi Dosta bysme měli 3 stožáry (Dost,Bulykin,Castillion)

Reagovat
Stiksxx

Castilliona máte na hostovačce?

Reagovat
AjaxFans

Jj,Castillion je Waalwijku na hostovačce.Už by měl dostat taky svou šanci.

Jen by mě zajimalo,kdo by šel z kola ven při kupu Dosta.

Nejspíš Bulykin.

Reagovat
afc ajax

on má len na rok ?! nie??ak dobre viem

Reagovat
AjaxFans

tuším že jo,ale nevím jestli je tam ještě nějaká následná opce

Reagovat
smazaný uživatel

Twente je vazne odpad

Reagovat
AjaxFans

Pokakali mi lístek.Jsem se blbě díval,jsem furt myslel,že Twente vyhrálo 3:2

Reagovat
Stiksxx

Tak to jsme na tom úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Heracles dokonca aj so šancou na EL

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

další zranění Enoh. Snad nebude vážné Blind hrál asi 10 minut místo Eriksena v záloze. Vermeer dva kiksy, druhej zachraňoval Vertonghen z čáry. Ronald by měl Frankovi půjčit aspoň občas brýle!!! Ale konečně 3 body uuf

Reagovat
smazaný uživatel

Koppers hrůza! Vůbec nevěděl, která bije

Reagovat
afc ajax

no chytali ma niekedy ,nervy ale aspoň ostatok obrany bol dobrý . a tá finálna fáza útoku bola hrozná

Reagovat
AjaxFans

Při normálním stavu bych nebral zranění Enoha jako oslabení,ale teď jo.

Jeho lehkovážná rozehrávka dělá průsery, tak jak i u Jana poslední dobou.

Reagovat
smazaný uživatel

Super! Limburg tohle kolo plnej pocet bodu. Jen tak dal.

Reagovat
AjaxFans

Gronigen má taky solidní formu

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Stiksxx

Pěkný výsledek. Ale škoda toho golu. My prostě ten gol dostaneme i od těch nejhorších. Chtělo by to nulu..

Reagovat
Stiksxx

Guidetti Jako pěkní kanonýři se zase urodili. Guidettiho je škoda, že je City. Dost půjde teda asi do Ajaxu a Luuk nejspíš někam ven..Ale překvapení pro mě Malki. Vůbec jsem netušil že on má už 15 golů

Reagovat
AjaxFans

Možná to bude jak se Stochem,který se blýsknul a pak odešel z Chelsea.

Reagovat
Stiksxx

Tak je to možný..v City se podle mě asi nemá šanci ted prosadit, takže bud další hostovačka nebo se ho City vzdá no..otázkou je za kolik.

Reagovat
smazaný uživatel

tak vzhledem k tomu jak je momentálně levej Džeko bych ho bral všema 10.

Reagovat
Stiksxx

Tak zase je to jiná úplně jiná liga..V nizozemsku se moc nebrání. Za to v Anglii je to tvrdá škola..Ale tak člověk nemůže soudit dokud neuvidí. Hele já ho takhle ve hře moc nesleduju. Jsme rád, že stíhám sledovat PSV a ani to se kolikrát nepodaří..Ale ostatní kluci budou tady vědět víc..Třeba fantomas nebo Ajaxáci

Reagovat
smazaný uživatel

mužeš ho kdyžtak přesněji charakterizovat ? Protože za A hrál jen párkrát v přípravné tour v usa a moc se mu nedařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

nesleduju ho kromě našich vzájemných zápasů, ale přijde mi, že ten borec má "jen" neskutečný štěstí

Reagovat
Godwinson

Ten Guidetti je neuvěřitelný :))

Reagovat
Elliasson

Přesně tak.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
AjaxFans

Co říkáte na tu šaškárnu Suarez - Evra?

Reagovat
smazaný uživatel

no admin by mě určo blokl Každopádně Luis Evra

Reagovat
Stiksxx

Pro mě má Suarez pořád v palici nas*áno, takže je mi to jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak kousl Bakkala to je toho srábci

Reagovat
Stiksxx

Tak nejen to

Reagovat
smazaný uživatel

heerenveen 3.místo

Reagovat
Stiksxx

4. Twente bude dohrávat s Grapem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele