Bundesliga - souhrn 21. kola

10.02.2012, 22:24, aktualizováno 12.02.2012, 19:29
Komentáře a souhrny
Nic nového se neudálo na prvních dvou místech bundesligové tabulky - Dortmund porazil Leverkusen, Bayern si zase poradil s Kaiserslauternem. Změna se koná na třetí pozici, Gladbach doma porazil Schalke. Stuttgart roznesl Herthu, v Brémách, Mainzu a Augsburgu se zrodily remízy. Hambuk v neděli uspěl v Kölnu, už v pátek se Petr Jiráček výrazně podepsal pod výhru Wolfsburgu.

1. FC Köln - Hamburger SV 0:1

12.02.2012 17:30

Góly: 88. José Paolo Guerrero

Přístavní celek opět potvrdil konstantně se zvyšující formu a po Guerrerově brance si z Kölnu odváží nesmírně cenné tři body. Domácí byli po většinu utkání naprosto neškodní, čímž jen potvrdili, že na Podolskiho absenci nejsou připraveni a budou tak doufat, že reprezentační útočník si své působení v porýnském celku ještě prodlouží.

Kozli začali bez Lucase Podolskiho na domácím hřišti opatrněji, než je u nich zvykem, žádné horentní tempo nenastavil ani Hamburk, úvod tak byl spíše ve znamení opatrné šachové partie. Přístavní tým začal mít postupem času mírně navrch, přes organizovanou domácí obranu se však dostával jen stěží, pověstnou výjimkou bylo zakončení Jansena, ale ani on nedokázal zamířit přesně. To na druhé straně se do ojedinělé šance protlačil kdo jiný, než Novaković, jeho pokus ale pro změnu k Drobnému vůbec nedolétl.

Jinak se však hrálo podle jasných not: HSV tvořilo hru, dobývalo soustředěnou defenzivu Kölnu, jenž se všemi možnými způsoby snažil odolávat, což se mu ovšem povětšinou dařilo. A když už se do akce zapojil i Kačar, který našel ve druhé linii Jansena, ovšem odchovanci Mönchegladbachu se postavil do cesty obětavý Sereno. Do přestávky se ještě ocitl dvakrát ve střelecké pozici Guerrero, napoprvé však trefil jen místo, kde stál připravený Rensing a po centru Diekmeiera hlavičkoval neškodně, navíc ještě vedle branky.

Ani chvilka oddychu tempo výrazně nepozvedla. Obě strany se utápěly v nepřesnostech, a když už se na ohrožení branky přece jen dostalo, tak to skončilo, jako v případě Jarolíma velmi nepřesnou ránou, jež nemohla mít nárok na úspěch. Po hodině hry se pak domácí užuž radovali z branky, Lanig ale stál v rozhodujícím okamžiku v ofsajdu, takže se i nadále pokračovalo bez branek. To vydrželo i po střele Jansena, jehož dalším přesným centrem našel Diekmeier, do zakončení se ale připletl Petrić a balón tečoval nad branku.

Poslední desítky minut již byly vyloženě v hostující režii. Hamburk měl hned tři velmi dobré šance, aby strhnul utkání na svou stranu: nejprve si Petrić narazil ve vápně s Guerrerem, potom ale už nedokázal míč usměrnit na vzdálenější tyč a hned o pár minut později pálil z hranice pokutového území Jarolím, ani on však nedokázal nalézt prostor tří tyčí. Do třetice měl tutovku Aogo, z bezprostřední blízkosti na Rensinga ovšem nevyzrál. Rothosen se ale dvě minuty před koncem dočkali. Kombinační akci ukončila narážečka Petriče, po níž z obtížné pozice propasíroval balón do sítě Guerrero - 0:1.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - 1. FC Norimberk 0:0

12.02.2012 15:30

Góly: -

Utkání "o šest bodů" nakonec vítěze nepoznalo, jak domácí Augsburg, tak i Norimberk jsou nadále v bezprostředním ohrožení. Dirigentská taktovka se hned několikrát prostřídala, branky však, jako by zůstaly zakleté, což jen upozornilo na problémy obou celků v ofenzivě.

Na promrzlém trávníku se nehrál podle očekávání nikterak pohledný fotbal, i vzhledem k podmínkám byl z obou stran k vidění spíše boj, mnoho soubojů a nakopávaných balónů, jež měly pramalou naději na úspěch. Domácí sice byli po celých pětačtyřicet minut aktivnější, měli územní převahu, do šancí se však dostávali poskrovnu. Za zmínku tak stojí jen průniky Wernera, jenž měl také na svědomí největší možnost, ale křižnou ranou nedokázal zacílit mezi tři tyče. Ten samý hráč pak vyslal ke zteči Hosogaie, tomu se ovšem vrhnul do střely Simons.

Dieter Hecking chtěl herní projev svých oveček oživit, a tak už o pauze stáhl ze hry Tomáše Pekharta, místo něhož se na trávník podíval Jens Hegeler. Bývalý hráč FCA se postavil do středové linie, na hrot se pak vysunul Bunjaku. Ani to však výraznou změnu v obrazu hry nepřineslo a dál se hrálo vyloženě v uspávacím tempu.

To se změnilo až v posledních dvaceti minutách, kdy hostující hru výrazně pozvedl příchod Essweina, který se ihned dostal za obranu, v tísni ovšem mířil těsně vedle levé tyče Jentzschovy brány. To, jako by norimberské pořádně nakoplo, najednou jich bylo plné hřiště: Chandler se pokoušel napodobit, a ne vůbec špatně typickou "Robbenovku", Jentzsch byl ale u zadní tyče včas. Hned vzápětí se do akce dostal opět Esswein, ovšem i tentokráte byl u balónu jako první strážce augsburgské svatyně, jenž se nakonec mohl stát opěvovaným hrdinou, Koo ale na druhé straně svou ránu opřel s pomocí Schäfera jen do břevna.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 3:0

11.02.2012 18:30

Góly: 2. Marco Reus, 15. Mike Hanke, 32. Juan Arango

Parádní sezóna Borussie Mönchengladbach sepsala další kapitolu, tentokráte si z Borussia-Parku odváží zaslouženou porážku Schalke, které si za celých devadesát minut nebylo schopné vytvořit alespoň jednu šanci! Borussia se tak dostává právě před svého soupeře na třetí příčku, na svou jmenovkyni z Dortmundu poté ztrácí tři body.

Kouzlo Borussia-Parku, jakoby hned na začátku hráče Königsblauen paralyzovalo, jinak si totiž jejich nástup do utkání nelze vysvětlit. Už po několika vteřinách zkoušel štěstí dalekonosnou ranou Hanke, ten však ještě neuspěl. Hned vzápětí ale přišla první dech beroucí akce Hříbat: Herrmann našel od pravé postranní čáry Reuse, ten se zbavil Höwedese, a po něm i Jurada, načež parádní dělovkou na zadní tyč otevřel brankový účet - 1:0. Matné Schalke nemělo kontrolu ani samo nad sebou, natož pak nad soupeřem, o tom jasně ilustrovala situace, kdy se v pokutovém území srazil Unnerstall společně s Papadopoulosem, Hanke se ale už k míči nedostal.

Hosté zahrozili prvně až po deseti minutách, kdy se během krátké chvíle dostali ke střele Matip a po něm i Jurado, ter Stegen však mohl zůstat v nečinnosti. Opravdová lahůdka pak ale přišla po patnácti minutách hry. Hanke si společně s Daemsem a Arangem rozebral obranu S04, následně pak bývalý střelec Hannoveru s klidnou hlavou obstřelil Unnerstalla - 2:0. Ten samý hráč měl za okamžik další možnost, ale podobně, jako o chvíli později Nordtveit nedokázal nalézt prostor branky. Snová půlka Gladbachu dopsala svou třetí část ve 32. minutě: Arango rozehrál volný přímý kop tak šikovně, že překvapený Unnerstall vůbec neměl potuchy co se děje a vzpamatoval se, až když viděl míč potřetí za svými zády - 3:0.

Do druhé půle se Huub Stevens rozhodl pro změnu, ze hry stáhl Jurada, jenž si opět nedokázal naplno odpracovat obranné povinnosti a místo něj poslal na trávník Christopha Metzeldera. To zároveň mělo za následek přesunutí Höwedese v obranné čtyřce napravo a Högera do zálohy. Hra se vyrovnala, což však měla na svědomí spíše Borussia, jež znatelně ubrala, ani to však bílé k větší útočné aktivitě příliš nepřinutilo. Za zmínku stojí snad jen standardka Farfána a následný volný přímý kop Huntelaara, jenž ale nasměroval balón jen do zdi.

Ve zbývajících dvaceti minutách už se utkání dohrávalo v klidu, pověstnou výjimkou snad byla jenom rána Reuse, se kterou si však dokázal poradit Unnerstall. Jinak se na trávníku, až na závěrečné střídání Schalke, díky čemuž se na hřiště podíval věčný marod Tim Hoogland neudálo. Pro bývalou oporu Mainzu se jednalo o premiérový start v letošní sezóně, tu minulou pak dokázal v dresu Königsblauen promarodit celou.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1:0

11.02.2012 15:30

Góly: 45. Shinji Kagawa

BVB opět potvrdilo výbornou formu a díky brance Kagawy přehrálo neslaný, nemastný Bayer, jemuž se tak znovu vzdálily příčky zaručující opětovný start v Lize mistrů. Žlutočerní naopak zůstávají v čele, kde mají na druhý Bayern dvoubodový náskok.

Borussen začali tradičně aktivní hrou a v prvních minutách Bayeru vůbec nepůjčovali balón, ovšem nic převratného z toho pro domácí nevykvetlo. Großkreutzova rána si cestu mezi tři tyče nenašla a zakončení Kehla pro změnu zablokoval Rolfes. Na druhé straně zahrozil přímo z rohu Castro, to bylo ale tak všechno, co stálo v úvodní půlhodině za zmínku. Jinak bylo utkání z obou strach až příliš moc takticky svázané, ani jeden celek nechtěl zbytečně riskovat a zformované obrany držely ofenzivy na distanc.

Na tom se ve zbytku prvního dějství nic nezměnilo, přece jen se však začalo na hřišti alespoň něco odehrávat. Hned dvakrát se tváří v tvář Lenovi ocitl Großkreutz, ani jednou si však na strážce tří tyčí nepřišel. Žlutočerní se ovšem nakonec kýžené odměny dočkali. Kuba parádním pasem nastartoval Kagawu, ten si šikovně zpracoval, vykoupal Oczipku a střelou do protipohybu Lena otevřel skóre - 1:0.

Po obrátce se začalo tam, kde se před odchodem do kabin končilo... Borussia mohla ihned přidat pojistku. Vepředu pozapomenutý Hummels žabičkou oslovil Lewandowskiho, ten z bezprostřední blízkosti ovšem na Lena nevyzrál. Hned nato přišla ojedinělá možnost Bayeru, Schürrleho rána ale nemohla Weidenfellerovi přidělat vrásky. Jinak byli ovšem hosté i nadále až příliš pasivní, často se uchylovali k faulům a hráli tak přesně do not BVB. Jednu takovou standardku rozehrál z ideálního místa Subotić a pěknou technickou střelou jen těsně minul levou tyč Lenovy branky.

Leverkusen se ne a ne poučit a po hodině hry mohlo být definitivně jasno: Kagawa našel ve vápně úplně volného Großkreutze, ten však ani tentokráte neuspěl, míč si přehodil na svou slabší levou nohu a znovu nastřelil jen Lena, odražený balón poté nedokázal usměrnit do branky Schmelzer.

Pohodu v hostujícím táboře nejlépe definoval Kießling, jenž se při standardce vydal pomoci svému týmu do vápna, ale hlavou si málem srazil balón do vlastní branky. Robin Dutt chtěl stůj co stůj se zápasem ještě něco udělat, a tak během krátké chvíle poslal na trávník Renato Augusta a Karima Bellarabiho, kterým museli uvolnit místo vyloženě defenzivní hráči Rolfes a Ćorluka. Ani potom se však nic dramatického nezměnilo, utkání se už víceméně dohrávalo bez nějakých výraznějších akcí na obou stranách.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 1:1

11.02.2012 15:30

Góly: 7. Mohamed Zidan - 89. Artur Sobiech

Mohamed Zidan po svém příchodu do Mainzu navazuje na své předchozí výkony a svou druhou brankou zařídil alespoň remízu proti Hannoveru. Domácí sice dlouho vedli, nakonec ovšem byli potrestáni v poslední minutě, kdy srovnal Sobiech.

Oba týmy začaly hodně útočně, což se pochopitelně hned záhy projevilo. Již ve čtvrté minutě měl příležitost Abdellaoue, na poslední chvíli ale zakročil Wetklo. To svěřencům Thomase Tuchela asi dodalo tolik potřebný klid, vzápětí totiž z ničeho nic udeřilo na opačné straně. Polanski našel na hranici vápna Zidana, a ten přízemní ranou k tyči nedal Zielerovi šanci - 1:0. Očekávaný klid ovšem ani teď u Mainzu nenastal, naopak. Šance na srovnání měli Diouf, Rausch, Stindl a hned dvakrát Abdellaoue, skóre se však pořád neměnilo.

Největší možnost měl ve 36. minutě Schlaudraff, tentokráte se však opět vyznamenal parádním zákrokem Wetklo. Falcký celek zahrozil až těsně před odchodem do kabin, ale Choupo-Moting nemohl pokračovat, stál totiž v ofsajdu.

I po změně stran se začalo s velkou vervou. Po Zidanově pasu měl příležitost Bungert, jeho střelu ovšem vyrazil na brankové čáře stojící Cherundolo. 96ky měly postupem času opět více ze hry, na srovnání myslel Stindl, proti byl ale kdo jiný, než Wetklo. Následnou střelu Abdellaoueho zastavil Zabavnik. Definitivní rozhřešení mohl přidat Zidan, neméně povedený zákrok ale ukázal Zieler. Ten dokázal udělat přítrž i Choupo-Motingovi a minutu před koncem se mohl oprávněně radovat. Po Panderově pasu sice neuspěl Haggui, ale balón protlačil do branky střídající Sobiech a konečně tak překonal Wetkla - 1:1.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Kaiserslautern 2:0

11.02.2012 15:30

Góly: 6. Mario Gómez, 30. Thomas Müller

Ani mrazivá teplota -12°C neodradila mnichovské fanoušky od návštěvy zápasu s falckým outsiderem a tak jako tradičně zaplněná Alianz Aréna mohla sledovat, jak si domácí borci bez problému kráčí pro plný bodový příděl. Karty byly jasně rozdány již před samotným duelem, vždyť Kaiserlautern čekal na vítězství deset zápasů a s žádným jiným týmem bundesligy nemají svěřenci Marca Kurze tak špatnou bilanci jako právě s bavorským velkoklubem.

Trenér domácích Heynckes ponechal stejně jako v pohárovém utkání na lavičce Arjena Robbena, místo zraněného Schweinsteigera postavil kouč Bavorů do pole Rakušana Alabu. To trenér hostů Kurz udělal oproti poslednímu zápasu rovnou pět změn.

Domácí gólově udeřili již v šesté minutě, kdy si Ribéry na levé straně poradil se Sahanem a vzdušným centrem vyzval ke skórování Gómeze, který se pohyboval na pětce zcela nebráněn a hlavou tak bez problému zavěsil. Rychlé vedení domácích tak již na začátku rozbilo taktické plány Rudých ďáblů, kteří se v následujících minutách dostávali na bavorskou polovinu jen sporadicky. Bayern tak začal utkání dle očekávání vládnout, hrou nezaměstnaný Neuer se musel v bráně spíše než s útoky soupeře potýkat s třeskutou zimou.

O další rozruch se v devětadvacáté minutě postaral Petsos, jenž ukončil Lahmův typický průnik po levé straně až za cenu žluté karty. Z následujícího přímého kopu pak poslal Kroos načechraný balon přímo na hlavu Thomase Müllera, jenž napodobil Gómeze a překonal pozdě vyběhnuvšího Trappa - 2:0. Neškodní hosté poprvé vážněji zahrozili až ve 40. minutě, kdy po nedbale odvráceném rohovém kopu vyslal z osmnácti metrů ránu k levé tyči Petsos. Pokus však se však neujal, a tak odcházeli hosté do kabin s dvougólovým mankem.

Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva bez personálních změn a beze změny zůstal i obraz hry: Bayern kontroloval balon, Lautern zase statistiku naběhaných kilometrů. Po osmi munutách došlo ke střetu mezi Gómezem a brankářem Trappem, jenž musel být záhy lehce ošetřen. Újmu na zdraví však neutrpěl, a tak mohl se svými spoluhráči čelit dalšímu hlavičkovému pokusu Gómeze, jehož pokus odklidil do bezpečí Fortounis až na brankové čáře. Odolnost brankáře hostů byla v Alianz Aréně vystavena tvrdé zkoušce. Po smělé sólo akci Robbena musel Trapp strpět Holanďanův nechtěný kopanec do obličeje. Zanedlouho se oba aktéři předešlé akce utkali znovu, střelu z pokutového území strážce svatyně Rudých ďáblů zneškodnil nohou.

Následně se mohl Trapp opět vyznamenat proti ráně z voleje, kterou vyslal sváteční střelec Badstuber. Hosté byli neustále pod palbou, zanedlouho pálil těsně nad břevno agilní Robben. Poslední vážnější akci zápasu měl na svědomí opět domácí hráč - Gustavo po chaotické situaci opět narazil na pohotového Trappa. Ten tak odčinil své zaváhání u druhé obdržené branky, svému týmu však více pomoci nemohl. Hosté tak odjíždějí po marném boji z bavorské metropole s prázdnou, nadále tak setrvají na osmnácti bodech. Bayern naopak splnil povinnost, rozhodl hned v první půli, a drží tak krok se svými soupeři v honbě za ligovým titulem.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 1:1

11.02.2012 15:30

Góly: 90. Marko Arnautović - 4. Jannik Vestergaard

Brémy opět nedokázaly ani na čtvrtý pokus naplno bodovat a s Hoffenheimem se rozešly smírně po remíze 1:1. Celek z Kraichgau začal skvěle a zásluhou Vestergaarda se ujal vedení, konečnou úpravu pak dodal výsledku Arnautović.

Vesnický celek pod novým koučem Markusem Babbelem s ničím neotálel a hned od úvodu dával hlasitě najevo, jakým směrem, že se asi bude utkání ubírat. Werder nevěděl, kde mu hlava stojí a hned byl za svou pasivitu patřičně potrestán. Ránu Becka sice ještě zpacifikoval Wiese, následný rohový kop Rudyho však našel hlavu Vestrgaarda a hosté rázem vedli - 0:1. Brémy měly v dalších minutách více ze hry, vyjma volného přímého kopu Ekiciho, se kterým si dokázal poradit Starke si však nic kloudného nevytvořily.

Naopak Hoffenheim neustále hrozil z rychlých protiútoků, jeden takový potáhl Firmino, nakonec ovšem nadějnou příležitost promeškal a následně balón namířil do zámezí. Zelenobílí měli za celých pětačtyřicet minut jed jednu opravdu stoprocentní příležitost, tu však pro změnu nedokázal do zdárného konce dotáhnout Rosenberg.

Po přestávce se na trávníku místo Ekiciho ukázal Marko Marin a hru Werderu rázem pozvedl. O tom mohl hosty přesvědčit hned vzápětí pasem na Arnautoviče, jeho volej však zablokoval Beck. To však zase bylo na dlouhou dobu od přístavního celku všechno. Pojistku mohl v 68. minutě přidat po dalším kontru Firmino, zakončoval ovšem pro něj netradičně hlavou, a tak si na Wieseho nepřišel. Srovnat mohl střídající Füllkrug, jenž nedávno podepsal v Brémách svou první profesionální smlouvu, Starke však ukázal skvělé čtení hry a šanci zamezil.

Poslední minuta řádné hrací doby ale domácím přinesla přece jen vyrovnání, a byl to Arnautović, kdo překonal do té doby neprůstřelného strážce hoffenheimské svatyně. V nastavení mohly rozhodnout, Mlapa s Musonou však neuspěli, stejně dopadl na opačné straně i Fritz a na výsledné dělbě bodů se tak už nic neměnilo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Hertha BSC 5:0

11.02.2012 15:30

Góly: 24. Vedad Ibišević, 28. Martin Harnik, 32. Shinji Okazaki, 41. Martin Harnik, 58. Martin Harnik

Duel dvou trápících se celků měl až překvapivě jednoznačný průběh. Stuttgart zejména díky výbornému prvnímu poločasu uštědřil soupeři pětibrankový debakl a hned se mu dýchá lépe, naopak hosté z Berlína prohráli i čtvrtý jarní zápas a zítra se mohou propadnout na barážovou pozici.

V Mercedes-Benz Aréně na sebe narazila mužstva, která sedm, respektive devět ligových zápasů nepoznala chut vítězství a navíc v týdnu vypadla z Pokalu, což na hře bylo setsakramentsky znát. VfB i Hertha se snažily hlavně neudělat nějakou brzkou chybu a v úvodu zápasu se koncentrovaly výhradně na defenzivu. Ze spánku se jako první probudili domácí a vytvořili před hostující brankou dva nadějné závary.

Ve čtyřiadvacáté minutě se navíc rozběhla osmiminutovka, která celý zápas rozhodla. To Hajnalovu standardku prodloužil Niedermeier na Ibiševiće, který zcela nehlídaný akrobaticky poslal míč do sítě. Sudí Aytekin nohu bosenského útočníka příliš vysoko neviděl, a tak na ukazateli skóre svítilo 1:0. Čtyři minuty nato ztratil Ottl míč proti Ibiševićovi, který prostrčil na Harnika a ten už neměl problém překonat bezmocného Krafta - 2:0.

Ottl se pak definitivně zbláznil, když zezadu nesmyslně poslal k zemi Hajnala a z Aytekinových rukou po zásluze uviděl tmavě červenou kartu. Ve dvaatřicáté minutě byla zkáza berlínského mužstva dokonána, Boulahrouz centroval a Okazaki hlavičkou zvyšoval již na 3:0. Zběsilé tempo domácích gólů pak na chvíli ustalo, ještě před přestávkou, konkrétně čtyři minuty, ale VfB udeřilo počtvrté a navíc znamenitě. Harnik na pravé straně šestnáctky vzal míč z voleje a trefil se nádherně k zadní tyči - 4:0.

Hostující kouč Skibbe musel o přestávce mít obavy, aby jeho tým neodjížděl ze švábské metropole s dvojciferným debaklem, brzy po změně stran ale bylo jasné, že Stuttgart na tempu výrazně polevil. V jednašedesáté minutě ale i tak skóroval znovu, když Gentner nacentroval na zadní tyč, kde Harnik přetlačil Kobiašviliho a zkompletoval hattrick - 5:0. Poté už se utkání spíše jen dohrávalo, berlínský brankář Kraft ještě proti Okazakimu skvěle zabránil půl tuctu branek ve své síti, přesto se mu ale dnes usínat dobře nebude.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 3:2

10.02.2012 20:30

Góly: 5. Petr Jiráček, 14. Marcel Schäfer, 61. Petr Jiráček - 11. Johannes Flum, 38. Daniel Caligiuri

Kouzlo Volkswagen Areny pod vedením Felixe Magatha opět funguje! Wolfsburg si dokázal poradit s Freiburgem, čímž jen potvrdil výrazné jarní zlepšení a udělal tak další mílový krok směrem vzhůru, na pohárové příčky mu schází už jen čtyři body. Lví podíl na tom měl Petr Jiráček.

Vlci se do svého protivníka pořádně zakousli a od samého začátku drželi otěže utkání pevně ve svých rukou. Sio si narazil o Mandžukiče, následnou ránu však bývalému střelci Sionu zpacifikoval Baumann. Hned o chvíli později ale přece jen zapršelo. Rodríguez rozehrál v pořadí již třetí roh, Diagné balón jen prodloužil k Jiráčkovi, a ten parádní křižnou ranou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Pojistku měl na kopačce Dejagah, před padajícího Lumba však Benaglia výrazněji neohrozil. O to větší prozření pak VfL zažilo ve 12. minutě. Rychlou akci založil Baumann, mičuda se přes Schmida dostal ke Caligiurimu, který ještě posunul Flumovi, a ten se už nemýlil - 1:1.

Ovšem hned za okamžik sepsal zápas další neuvěřitelný příběh. Mandžukić odcentroval do vápna, kde balón prodloužil Sio a dobíhající Schäfer už potom měl z bezprostřední blízkosti snadnou práci - 2:1. I nadále to byli domácí, kdo určoval tempo. Klid do zelenobílých řad mohl přinést Jiráček, nakonec však nedokázal zakončit.

A to se koncernovému celku opět hrubě vrátilo. Na konci pěkné kombinační akce stál pas Schmida a zakončení Caligiuriho, jenž s pomocí tyče nedal Benagliovi sebemenší možnost zasáhnout - 2:2. Bylo se na co koukat. Těsně před odchodem do kabin si každý tým připsal ještě po jedné velké příležitosti. Proti Schäferovi ale stihl za minutu dvanáct zakročit Sorg, na druhé straně to zkoušel znovu Caligiuri, poposkakující míč před brankovou čárou ale odvrátil pro změnu vracející se Jiráček.

I po změně stran to byli domácí, kdo začal lépe. Vepředu pozapomenutý Russ hledal Mandžukiče, ten však z bezprostřední blízkosti nedokázal zacílit mezi tři tyče. To na chlup stejné platilo i pro zakončení Dejagaha. Po hodině hry se ale Volkswagen Arena dočkala. Střídající Hasebe našel Jiráčka, ten měl až příliš času na nápřah a s pomocí Diagného poslal míč podruhé za Baumanna - 3:2. Odpověď mohl ve svém premiérovém startu v základní sestavě Freiburgu přidat Santini, mířil však hodně nepřesně a div, že neohrozil rohový praporek. Poslední šanci měl na kontě Caligiuri, z úhlu ale střílel nepřesně, a tak jeho tým odjíždí z Wolfsburgu bez bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund21144346:1446
2.Bayern Mnichov21142549:1444
3.Borussia Mönchengladbach21134434:1243
4.Schalke 0421132646:2841
5.Werder Brémy2196634:3533
6.Bayer Leverkusen2187628:2831
7.Hannover 9621710423:2531
8.VfL Wolfsburg21831027:3827
9.VfB Stuttgart2175931:2826
10.Hamburger SV2168726:3426
11.TSG Hoffenheim2167823:2525
12.1. FC Köln21731129:4124
13.1. FSV Mainz 052158829:3523
14.1. FC Norimberk21641119:3122
15.Hertha BSC2148925:3620
16.1. FC Kaiserslautern2139915:2618
17.FC Augsburg2139919:3318
18.SC Freiburg21451227:4717

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (150)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro Jiráčka

Reagovat
Hejnak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale ten druhej gol byla dobrá halůz

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JacoBee

Momentálně nejlepší český hráč

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
m.sali

ještě nebyl u vlků a už jim dělal reklamu "fauvéčkem"

Reagovat
penepi

Fúúú, klobúk dole pred Jiráčkom.

Reagovat
smazaný uživatel

Je brzy hodnotit,ale začít líp mohl jen těžko

Reagovat
ACSMan

Petr nejlepší hráč Wolfsburgu

Reagovat
ACSMan

za jaro

Reagovat
8lampard8

hrál výborně, ale stejně od Kickeru zas dostane 3-, přinejlepším...

Reagovat
8lampard8

neměl být komentář

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kris_kros

a co potom telepaticka myslienka? al nie chapem

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Godwinson

Fantazie, hrozně mu to přeju, snad bude v tomhle duchu pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Péééééééééééétr """Jiráčeeek"""

Reagovat
smazaný uživatel

Grande Pietro!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě, přidá se k dalším hráčům Grande Paolo a Grande Libor (což zní nejlíp)

Reagovat
smazaný uživatel

grande libor

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikající kauf pro Wolfsburg, co víc dodat...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

hmm,tak clovek by pred zapasom povedal ze to bude spatny futbal s maximalne jednym golom a ono ich je nakoniec 5 ale freiburg ide hore,uz sa na to da aj pozerat,uvidime ci to v tej konkurencii bude stacit aspon na tu baraz

Reagovat
smazaný uživatel

fotbal to nijak hezký,ale nebyl

Reagovat
stas87

videl som moc malo na to aby som hodnotil hru a videl som len gol na 2.2,minule som scf videl cely zapas a zlepsuju sa

Reagovat
JozkokozleJ

Tak to teda prave naopak. Samozrejme ak si ocakaval Real apod. a nad loptou saskujucich hracov, tak to sklamat mohlo... ale inak to bol vyborny zapas. Tempo bolo paradne, utoky a sance sa striedali...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Já viděl konec a bylo to teda hrozný. Zaplaťpánbůh u nás za Viktorku. Chudák Petr,zvyklej na kombinační fotbal a takovej chaos.

Reagovat
JozkokozleJ

Chaos?Proste v BL sa nehra futbal,pri ktorom si stihnes uvarit veceru,napisat domace ulohy a o nic neprides. V nasich ligach take tempo,ake bolo vo Wolfsburgu na konci zapasu neuvidis ani na zaciatku.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček se už dělí o třetího nejlepšího střelce Wolfsburgu

Reagovat
Erdovec

sice je moc brzo na soudy, ale vidím v Jiráčkovi největšího tahouna naší repre a to ve velmi brzké době

Reagovat
smazaný uživatel

Ať mu to takhle šlape furt :)) nejlepší by bylo kdyby i na Euru pár fíků přidal :))

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů před Petrem,nejen za goly,ale za vyhrané osobní souboje a perfektně odmakaný zápas! Snad to takto půjde dál,palec pro tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál výborně, 2x se trefil, jeden jasný gól vykopával za stavu 2:2 z brankové čáry. Až na dva zbytečně zkažené míče výborný zápas. Škoda, že hra Wolfsburgu vypadá jako by se viděli první den po novém roce, chce to čas a doufat, že Magathovi neje.bne v hlavě

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ta obrana byla kouzelná na obouch stranách

Reagovat
smazaný uživatel

Co čekáš od dvou nejhůře bránících týmů?

Reagovat
smazaný uživatel

dovu ze tří (ikdyž je neuvěřitelné, kde se nachází jeden z nich teď a kde byl další z nich před tímto zápasem)

Reagovat
JozkokozleJ

Tak dnes obrana Freiburgu hrala vo velmi mladom zlozeni:

Sorg 21 - Diagné 22 - Höhn 20 - Lumb 24

Sorg i Höhn celkom dobre vykony, ale proste v tomto zlozeni hrali prvykrat, nemaju skusenosti z BL, dalo sa ocakavat, ze tam budu diery.

Reagovat
stas87

lumb celkom zapadol ze?pred casom ho kupoval zenit na lavu stranu ako konkurenciu ku hubocanovi,hubocan ho jednoznacne vytlacil a on musel odist,a vlastne bol tusim aj nejaky cas zraneny

Reagovat
JozkokozleJ

Tak ja som videl Freiburg na jar prvykrat (teda este v Mainzi,ale to bolo po 10 min. 3:0,tak som to vypol), tak nejake zavery o Lumbovi robit neviem.Kazdopadne,na lavom bekovi nema konkurenciu...coz nie je pochvala,ale fakt.V prvom polcase tam sli cez neho utoky Vfl,ale zeby nejak horel,to nie.Viac ma zaujal Sorg na opacnej strane.

Reagovat
smazaný uživatel

a to ještě nehrál Krmaš

Reagovat
poz3n

Petře ty si frajer jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, Jiráček je prostě pozdní bloomer Hrál parádně a i přes pár chybiček byl dnes jením z nejlepších hráčů na hřišti. 2 góly, to je jen třešnička na dortu.

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Bál jsem se, aby tímhle přestupem nějak nenarazil, ale zatim hraje skvěle a teď dokonce góly, paráda. Velkej příslib pro repre

Reagovat
Radar

By mne zajímalo co ten Jiřáček bere

Reagovat
poz3n

bere hodiny treninku navic

Reagovat
smazaný uživatel

jj s magatem si jich užije

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si po Magathově tréninku ještě chodí někde přidávat, tak je to robot a ne člověk

Reagovat
smazaný uživatel

To se divím, že mu ještě nezamrzly obvody...

Reagovat
Filipow

Cylon je to!

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček, hmmmmmmmmmm

Reagovat
mike.84

no jiráček... keep it up

Reagovat
smazaný uživatel

Yess.. Petr Jiráček!!!$$$

Reagovat
vanGomm

Je mu 26 a je tedy zhruba v ideálním fotbalovém věku.No ted je důležité,aby v tom pokračoval dál.Říká se,že nové koště dobře mete.Doufám,že to v jeho případě nebude pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Rád bych se zeptal zkušenějších čtenářů, zda takové reporty (Wolfsburg - Freiburg) tady bývyjí častěji. Myslím ten "styl", jakým je to napsáno...

Reagovat
smazaný uživatel

Neustále. V tom je EF tak skvělý a nejlepší široko daleko

Reagovat
smazaný uživatel

No mě dostala mičuda a spojení "hrubě vrátilo"

Reagovat
smazaný uživatel

Akurátník! Hnidopich!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Ligter

Reagovat
jv

Wtf?

Reagovat
Lemond Laws

2x po sobě nejlepší hráč zápasu? +dneska 2 góĺy? Ku*va, ten kluk nemá hranice!! Petře do toho!

Reagovat
bigfoot

fenin měl také skvělý start a jak dopadl. Věřím, ale že jiráček bude super hráč i nadále už i proto, že je vyzrálejší. Respekt

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jen dobře, že se takhle dokáže český hráč opět prosazovat v zahraničí. Plus nejen pro český fotbal, ale i pro samotného Jiráčka, ten kluk si to zaslouží...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že co nejdříve ho budeme mít možnost pravidelně vídat v úterních a středečních zápasech LM

Reagovat
smazaný uživatel

V létě jde do Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Jen to ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No momentalne by tam nejspis tak pulku zalozniku strcil do kapsy pri te jejich bide.

Reagovat
Shevchenko

Ty krávo!

Reagovat
REPLIKATOR

Ty vole!

Reagovat
smazaný uživatel

ty kráso!

Reagovat
smazaný uživatel

ty číčo !

Reagovat
smazaný uživatel

Od goalu dostal hodnocen 8.5 takže je vidět že ten přestup nebyl zas až tak hroznej..

Reagovat
Losinho

Parádička

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý přestup právě.

Reagovat
M11

to je hrac

Reagovat
Manik...

Dobře on!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No a pak ať mi někdo říká ,že když přestupoval do Wolfsburgu ,že neudělal dobře. BL je nejlepší a kdo na to má tak to musí ukázat a Petr to ukazuje

Reagovat
smazaný uživatel

Něco pro vás fanoušci, víc než 5 min sestřih zápasu:

http://www.footytube.com/video/vfl-wolfsburg-sc-freiburg-feb10-104466?ref=lchan_vidgrid

Reagovat
smazaný uživatel

čau.to že dal dva góly je super,ale to je vždy trochu o štěstí ,ale pro Wolfsburg je důležitější čipovo práce ve středu hřiště.už ted je pro ně nákup roku a u vidíme na konci jara,možná je to nákup desetiletí.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne at se nezrani ... to by byl pro repre konec

Reagovat
smazaný uživatel

Neven hrál v druhé půli excelentně. Jinak docela nuda o to cennější je pro BVB výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, Hertha si chce asi příští sezónu střihnout derby s Unionem

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že, Mohamadu Zidanovi to po přestupu z Dortmundu do Mainzu střílí, druhý zápas a zase gól. jen tak dále Mohy...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
herbage

u něj je spíš problém zdraví, snad mu bude sloužit

Reagovat
smazaný uživatel

to je taky věc - nejdřív nebylo jisté, jestli nastoupí, protože teprv doléčil střevní chřipku(?) a pak zápas kvůli jakému si zranění nedohrál

Reagovat
jv

Přesně tak, to je u něj nejdůležitější.

Reagovat
herbage

kdo je teď největším adeptem na uvolněnou desítku, Shinji?

Reagovat
jv

Buď Shinji nebo Marco, spíš bych si asi tipnul Reuse, když teda zůstane Mario.

Reagovat
herbage

Marcovi by seděla více sedmička, ale té se Leitner asi chtít vzdát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

spíše ta 11, ale tu má zas Götze leda by ostrouhal da Silva a do hry přihodil osmičku

Reagovat
jv

No možná že i ostrouhá, i když ve smlouvě má opci, uvidíme.

Reagovat
slovaňáák

Ostrouhá, protože si ju zpátky vezme Nuri.:))

Reagovat
jv

No, kéž by...

Reagovat
herbage

četl jsem o zájmu AS, ale snad by dal přednost návratu zpátky

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Asi ne. Proto mi z toho vychází ta 10ka.

Reagovat
jv

I když je pravda, že by asi víc seděla Shinjimu.

Reagovat
herbage

právě, nalákat ho tím k podpisu nové smlouvy

Reagovat
jv

Tu by snad podepsal i tak.

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

zas přijeli ve výborným počtu. V to samé doufám u nás za týden v Bolce

Reagovat
Kepy_FCB

to německo se mi líbí čím dál víc

Reagovat
smazaný uživatel

osobně se mi víc líbí scéna ve druhé a třetí lize než v první Bundeslize. Btw, v dubnu hraje doma Dynamo s Fortunou, to by mohlo bejt fajn, Fortuna má dle mého nejlepší fanatiky, resp. patří do top 5 druhé Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček hodně dobrý, ve třetím zápase dát hned dva góly. Přestup se Wolfsburgu vyplatil.

Reagovat
smazaný uživatel

sklanam sa pred Gladbachom !! neuveritelne nadherne goly a to je este len 40. minuta reus --> BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach je neuvěřitelnej tým. Nikdy bych si nemyslel, že budou ve výkonech z podzimu schopný pokračovat i po přestávce. Jinak ale musim říct, že bylo dneska utrpení sledovat zápas "mých" BVB....hrát takhle na jeden gól, navíc ještě s lékárníkama, to je útok na moje nervy

Reagovat
Radin

Gladbach super,ještě že se loni zachránili,bylo by jich škoda

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arne

Kuntz k příchodu Shaqiriho do Bayernu: "Ich muss zugeben, Shakira kenne ich besser."

Reagovat
jv

Reagovat
salami

jak hrál a hraje Hloušek? a staví ho v Norimberku na beka, jak je to napsaný v sestavách?

Reagovat
jv

Jj, hraje beka. S Herthou jsem to neviděl, v Hannoveru nic moc, proti nám hlavně v první půli dobrej, potom ale udělal hrubku a dneska stejně, jako celej der Club nic moc.

Reagovat
salami

díky, zajímalo mě jestli trochu ožil, protože ve Slavii na podzim hrál fakt hrozně, takže zatim aspon nějak výrazně ne

Reagovat
jv

Asi tak. I když minimálně v motivaci mu to pomohlo, ta mu právě ve Slávce už chyběla, co jsem tak koukal a byla to škoda.

Reagovat
JozkokozleJ

Tie predzapasove obrazky (nemyslim pyro) zo slagru 2. ligy, to bola vylozena trapnost... A vlastne i ta dymovnica... Naco chodia na futbal, ked ten ich ani nezaujima

Reagovat
smazaný uživatel

Které obrázky myslíš?

Reagovat
JozkokozleJ

Tych bitkarov.

Reagovat
smazaný uživatel

Já viděl jen pár fotek, co sem dávali Trevor s Kepym, to myslíš tyhle?

Reagovat
JozkokozleJ

Nie, nie... pred zapasom Fortuna - Eintracht. Na stadione. Nic velkolepe, par jedincov...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele