Ligue 1 - souhrn 23. kola

11.02.2012, 16:57, aktualizováno 12.02.2012, 22:55
Komentáře a souhrny
Přestřelku v Lille ovládlo Bordeaux a vyhrálo 5:4, Paříž po remíze v Nice vede už jen o bod. Montpellier potvrdil roli favorita, doma si poradil s Ajacciem, senzace se naopak zrodila v Lyonu. Valenciennes gólem z nastavení udolalo Nancy, Auxerre v nastavení přišlo o výhru nad oslabeným Lorientem, dva body v závěru ztratil i Dijon.

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 0:1

12.02.2012 21:00

Góly: 71. Pierre-Emerick Aubameyang

Vyrovnaný souboj dvou celků ze středu tabulky nakonec skončil těsným vítězstvím 1:0 hostujícího St. Étienne. Díky těmto třem bodům, které zařídil dvacet minut před koncem zápasu parádní trefou Pierre-Emerick Aubameyang, Les Verts předskočili svého soupeře v tabulce a posunuli se na sedmou příčku. Toulouse na ně ztrácí z osmé pozice dva body.

První větší šanci zápasu si vytvořil Devaux, jenž nestřílel z vůbec špatné pozice, nicméně na hostujícího gólmana Ruffiera nakonec nevyzrál. Poté předvedl dobrou individuální akci Machado, který se dokázal uvolnit ve vápně, popotáhl míč ještě blíže směrem k brance, ovšem ani on skvělého Ruffiera nepřekonal.

O změnu bezbrankového stavu se rovněž snažil domácí Riviere, ten mířil jen kousek vedle brány. Tabanou měl o pár minut později zase smůlu v koncovce, svou střelou totiž trefil tyčku. Až ve 32. minutě zahrozilo také St. Étienne. Aubameyangův pokus však vychytal gólman Ali Ahamada a po něm se proti němu neprosadil rovněž Marchal.

Zatímco první dějství patřilo Toulouse, ve druhém byli lepší hosté. Hned ze začátku prověřil Ali Ahamadu aktivní Aubameyang, kterému se přece jenom v 71. minutě podařilo skórovat. To ještě předtím mohl TFC poslat do vedení Tabanou, avšak mířil pouze mimo. A pak už čekání na gól utlo St. Étienne.

Clément poslal rychle z vlastní poloviny míč do středu hřiště na osamoceného Aubameyanga. Ten si sice s míčem pár vteřin hrál, ale když zjistil, že nemá komu přihrát, neostýchal se a zhruba ze třiceti pěti metrů vypálil. Trefil to parádně - jeho střela zaplula tvrdým obloučkem přesně pod břevno gólmana Aliho Ahamady!

Domácí samozřejmě nechtěli ponechat tenhle výsledek bez odpovědi. Jenže ve zbývajícím čase si vypracovali snad jen jednu jedinou větší šanci a to když Braaten nikým nehlídán z blízkosti hlavou přestřelil. Les Verts naopak mohli náskok ještě navýšit, Sako s Aubameyangem však Aliho Ahamadu neprostřelili.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Paris Saint-Germain 0:0

12.02.2012 17:00

Góly: -

Paříž nedokázala zvítězit v Nice, a její náskok na dotírající Montpellier se tak ztenčil na jediný bod.

Šlo vůbec o první zápas, ve kterém nový manažer bohatého klubu Carlo Ancelotti ztratil body, a nutno dodat, že výsledek nebyl pro PSG o nic krutější než pro Nice. Favorit na zamrzlém Azurovém pobřeží předvedl nemastný neslaný výkon, a i přes tlak ve druhé půli se nedokázal proti pozorně bránícímu soupeři prosadit.

Největší šanci zápasu měl už v nastaveném čase Nené, a konkrétně šlo o přímý kop, který bravurně vyrazil Ospina. Nice zahrozilo zejména Monzónem, který po přestávce pořádně vystrašil Sirigua ránou, která zamířila jen těsně vedle jeho tyče. To jsme ale příliš daleko; přesuňme se proto na začátek, k Éricu Moulounguimu, jež evidentně dokázal hodit za hlavu nepodařené vystoupení na APN a troufnul si na sólovou akci, kterou musel likvidovat Sirigu. Italský brankář si následně skvěle poradit i s dorážkou Mouniera.

Frustrované PSG se jen hodně ztuha prosazovalo přes pozornou obranu Nice. Nováček v týmu Thiago Motta předvedl svoje schopnosti v kombinaci s Neném, ze které mohl těžit Gameiro, ale pálil mimo; to samé se posléze povedlo i stoperovi pověstnému svými střelami z dálky, Milanu Biševacovi.

Za Nice kontroval další individuální akcí aktivní Mouloungui, ale na Sirigua byl dnes jednoduše krátký. Po přestávce pokračovala hra v přelévání nahoru a dolů; Ospina zachránil před Gameirem, a poradil si i s další šancí střídajícího Hoaraua. Na druhé straně se netrefil Monzón, a do příležitosti se dokázal dostat i Fabrice Abriel, který pouze přinutil Sirigua k nepříliš složitému zákroku.

A když si na konci utkání na kolumbijském gólmanovi vylámal Hoarau zuby i podruhé, zbýval už jen Neného neúspěšný pokus, a poté se týmy rozešly smírně se stejným skóre, s jakým vstoupily na hřiště. Pro PSG to znamená starosti v boji o titul, pro Nice nevyřešení jejich vlastních trablů se záchranou - Les Aiglons zůstávají v sestupové zóně, ale dokázali se posunout alespoň na 18. místo, ze kterého o skóre vystrnadili Auxerre.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Girondins Bordeaux 4:5

12.02.2012 15:00

Góly: 8. David Rozehnal, 65. Eden Hazard, 75. Mathieu Debuchy, 90. Nolan Roux - 2. Nicolas Maurice-Belay, 17. Ludovic Obraniak, 50. Nicolas Maurice-Belay, 60. Yoan Gouffran, 90+2. Ludovic Obraniak

Hodně divoké představení bylo k vidění v Lille, kam zavítalo zvedající se Bordeaux a nakonec dokázalo domácího favorita přestřílet hokejovým skóre 5:4.

Nejvýraznějšími postavami utkání byla dvojice hostujících křídelníků Ludovic Obraniak, Nicolas Maurice-Belay, z nichž každý zaznamenal po dvou brankách. Pikantní je to zejména u Obraniaka, který přišel na Chaban-Delmas teprve letos v zimě právě z Lille. Pro české fanoušky je potom zajímavým faktem gól Davida Rozehnala - zkušený stoper zaznamenal svůj druhý úspěšný zářez v dresu Dog.

Trenér Francis Gillot burcoval své svěřence tím, že mohou zachránit sezonu obíráním nejsilnějších týmů o body. A hráči Les Girondins si to evidentně vzali k srdci - a to i přesto, že dokázali během pouhých 25 minut zahodit vedení 4:1. Nakonec však slaví právě oni, a řada fanoušků si jistě vzpomněla na podobně infarktový loňský zápas Lyonu s Marseille, který skončil po hrubých chybách dvou reprezentačních gólmanů dokonce 5:5.

Ludovic Obraniak byl proti svému bývalému týmu pořádně namotivovaný a potvrzoval to od samého začátku. Už ve druhé minutě prověřil Landreauovu pohotovost; domácí brankář vyšel ze souboje vítězně, ale polsko-francouzský záložník nemusel čekat dlouho. Konkrétně jen minutu - to totiž Landreau zneškodnil jeho další střelu pouze vyražením, a dorážející Maurice-Belay se nemýlil - 0:1.

Lille odpovědělo prakticky okamžitě. V 8. minutě centroval Payet a na jeho míč naskočil Rozehnal, který prověřil Carrassa hlavičkou. Bordeauxský gólman ji sice dokázal vyrazit, ale pouze zpět před českého krajánka, proti jehož druhému pokusu už byl bezmocný - 1:1.

Poté se už mezi střelce zapsal i sám Obraniak. Dobrou kombinaci započal Maurice-Belay, který nacentroval do ohně z levého křídla na Gourcuffa, ten dobře sklepnul míč právě na Obraniaka a jeho pohotová přízemní střela zaplula do Landreauovy sítě - 1:2.

Potřetí se Les Girondins prosadili až po pauze, a opět u toho byl Maurice-Belay. V 50. minutě využil bývalý hráč Sochaux chabého bránění Dog a povedenou individuální akci zakončil pohodlným prostrčením míče pod tělem padajícího Landreaua - 1:3. A o deset minut později bylo pro domácí ještě hůře - k míči se totiž dostal vrchní nahrávač Jaroslav Plašil, jehož centrovanou výzvu k navýšení skóre nemohl odmítnout Gouffran - 1:4.

Lillois se však, jakkoliv to se zbývající půlhodinou vypadalo fantasmagoricky, ještě dokázali vrátit do hry. Snahu o velký zvrat započal Eden Hazard, který už o čtyři minuty později předvedl divákům na Lille Métropole perfektní ukázku umění přímého kopu - 2:4. A definitivně zpět ve hře byli domácí v minutě pětasedmdesáté, když Bordeaux nedokázalo ubránit centrujícího Mavubu, a adresát Debuchy už měl snadnou práci - 3:4.

Utkání bez obran pokračovalo i nadále ve zběsilém tempu a Lille dokázalo ještě v normální hrací době dokonce vyrovnat. Comeback dokonala nová akvizice Nolan Roux, konkrétně jeho pravačka a volej po ukázkové Pedrettiho asistenci - 4:4.

Jenže Lille nebylo souzeno odvézt si body, a jejich heroické vzepětí tak bylo v nastaveném čase ještě dokonale potopeno. U zrodu poslední akce zápasu stál Mariano, jehož centr do ohně prodloužil Sertic na nabíhajícího Obraniaka a sedmadvacetiletý záložník dokonal zkázu svého bývalého klubu - 4:5.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Dijon FCO 1:1

11.02.2012 19:00

Góly: 90. Santiago Juan Gentiletti - 76. Gaël Kakuta

Nepříliš překvapivým výsledkem - remízou - skončilo záchranářské utkání mezi Brestem a Dijonem.

Hosté ještě těsně před koncem nejtěsnějším způsobem vedli, ale Brestois nakonec potvrdili svoji pověst remízového krále a gólem v závěru utkání ustanovili konečné skóre na 1:1. Domácí přitom dohrávali v deseti...

Je nutno říci, že hosté v první půli, která změnu skóre nepřinesla, byli lepším týmem. Nakonec si museli počkat až do 75. minuty na Kakutův vedoucí gól; Issam Jemaa, útočník hostující v Brestu z Auxerre, byl následně vyloučen, ale hlavička Santiaga Gentilettiho z nastaveného času nakonec znamenala dělbu bodů.

Dijon, jak už bylo řečeno výše, začal utkání lépe. Zdaleka nejlepší hráč sezony DFCO Benjamin Corgnet byl blízko otevření skóre, ale jeho pokus dobře odvrátil bránící Paul Baysse. Šanci Grégoryho Thila potom pohotově zneškodil brestský brankář Steeve Elana.

SB29 se pokusilo odpovědět střelou Alexandra Alphonseho, ale v bráně nováčka stál bezchybný Reynet. Brankář, který ještě loni chytal pouze třetí ligu a nakonec se přes zraněnou oporu Padovaniho propracoval až v neohroženou jedničku DFCO, jeho pokus bravurně zneškodnil; další šanci domácích, kterou měl na svědomí Gentiletti, pak odvrátil obránce Abdoulaye Méïté.

A druhá půle pokračovala v přehlídce příležitostí i nadále. Nejprve Corgnet vyslal do šance Thila, který sice překonal Elanu, ale toho nakonec dokázal nahradit Jonathan Zebina. Potom se ke slovu opět dostal i sám gólman Brestu, který zkazil Thilovi gólovou radost podruhé. Následně se poprvé předvedl i Gaël Kakuta; mladičký forvard, který v klubu nově hostuje z Chelsea, vyslal na Elanovu bránu levačkou famózní volej, který se však opřel pouze do tyče.

Akcie Brestu se pokoušeli zvednout Thomas Guérbert, který pálil mimo, a Romain Poyet, jehož volej se mezi tři tyče rovněž nevešel. Na akce bohaté utkání však první změnu skóre zaznamenalo až čtvrt hodiny před koncem: Kakuta převzal míč, přehnal se přes Bruna Grougiho a propálil Elanu z rohu pokutového území - 0:1.

S Brestois to začalo vypadat tragicky poté, co byl po druhé žluté kartě za protesty vyloučen Jemaa; tuniský forvard, který se teprve nedávno vrátil z neúspěšného APN, tak svůj debut v novém dresu zakončil hodně neslavně. Nakonec však domácí přece jen vyrovnávacího gólu, i když trochu nezaslouženého, dosáhli - Bruno Grougi napravil svou chybu před inkasováním dobře rozehraným přímým kopem, který našel Gentilettiho hlavu, jež nasměrovala míč do vrchního rohu Reynetovy klece - 1:1.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Sochaux 1:0

11.02.2012 18:00

Góly: 16. Mevlüt Erdinç

Rennes díky jediné brance Mevlüta Erdinca z 16. minuty porazilo poslední celek tabulky Sochaux 1:0. Pro tureckého útočníka to byla mimochodem jeho premiérová trefa v novém dresu od zimního přestupu z PSG. Hosté jsou jinak stále v pořádné bryndě. Prohráli již sedmé z posledních devíti ligových utkání.

FCSM bylo v první půli jednoznačně horším týmem. Směrem dopředu si toho moc nevytvořil, Butin byl jako jediný útočník vepředu neškodný. Přitom už od 16. minuty hosté prohrávali. Pitroipa z levé strany našel ve vápně hlavu Erdinca, který z nelehké pozice centr usměrnil přesně k tyči.

V prvním dějství ještě stojí za zmínku situace ze 31. minuty. Pajot se totiž s ničím nepáral, z voleje vypálil tak tvrdě, co to šlo, nicméně orazítkoval pouze břevno. Druhý poločas byl o hodně zajímavější. Rennes se přitom soupeře a o výsledek mohlo bát zhruba v posledních dvaceti minutách hry.

Hru totiž hodně oživoval Mikari či oba náhradníci Privat s Daviesem. Právě na pravém kraji obrany měli domácí mezery. Možná i díky tomu, že do hry už ve 24. minutě musel za zraněného Apama záložník Danzé. Především když se Rennes zatáhlo na svou polovinu, aby bránilo výsledek, začalo mít problémy.

Neuplynula ani minuta ze druhé půle a domácí se mohli radovat z druhého gólu. Pitroipa si nelámal hlavu, jak přejde přes dva obránce, prostě kolem nich prošel, stačil vypálit, trefil ovšem pouze boční síť. O pár chvil později pálil z dobré pozice Ekoko, ovšem jeho přízemní střela rovněž o kousek nezamířila mezi tři tyče.

V 54. minutě se po pár odrazech dostal k míči Féret, který ho z dálky napálil, také však bránu netrefil. O deset minut později na druhé straně vyzkoušel štěstí Privat, nicméně Costil byl v brance pozorný. Poté znovu dobře vypálil za hranicí vápna Ekoko, jeho rána ale byla zablokována do zámezí.

Sochaux ucítilo šanci, jakmile se svěřenci trenéra Antonettiho zatáhli a poté už jen bránili výsledek. V obraně se přitom objevily některé hrubice, které hosté mohli potrestat. Škoda pro ně, že v 77. minutě zastavil Perquise ofsajd, i když on branku nakonec stejně netrefil. V 89. minutě neměl rovněž přesnou mušku Davies.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AC Ajaccio 3:0

11.02.2012 15:00

Góly: 53. Younès Belhanda (pen.), 64. Rémy Cabella, 67. Olivier Giroud

Fotbalisté Montpellieru bez větších problémů zvládli zápas s nevyzpytatelným Ajacciem a díky vítězství 3:0 se alespoň do neděle dostali na vedoucí příčku před PSG. Hosté v lize prohráli po pěti kolech. Branky přitom začaly padat až ve druhém poločase, postarali se o ně Belhanda, Cabella a Giroud.

První poločas byl hodně nudný. Ajaccio se celkem slušně bránilo, Montpellier byl směrem dopředu hodně tragický. Až na Utakovu nebezpečnější střelu pravačkou z 8. minuty vlastně nestojí nic za zmínku. Druhé dějství bylo o poznání zajímavější. A vše nastartovala penalta z 53. minuty.

To už předtím HSCM vstoupil do poločasu jako uragán. Dvě šance měl Utaka, jenže z vyložených pozic pouze minul. Nejprve nevyzrál na gólmana Ochou v bezprostřední blízkosti a poté jeho střela nezamířila do branky jen o centimetry. V 52. minutě domácím hodně napomohla odpískaná penalta.

Nebylo co řešit. André si zkrátka proti Bedimovi ve vápně pomohl faulem. I když pokutový kop chtěl zahrát nejlepší střelec Olivier Giroud, exekutorství mu vyfoukl jeho spoluhráč Belhanda. A udělal dobře, protože při zahrání nechyboval a načal účet. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat.

V 64. minutě Ajaccio špatně rozehrálo. Nakonec Giroud svou kolmicí našel volného Cabellu, který si sám před Ochoaou v pohodě poradil. A o tři minuty později bylo definitivně rozhodnuto. Branku si na své konto připsal také Giroud, jehož si vyhlédl centr přes celé hřiště od Bedima a poté už jen přesně zacílil.

Hosté se z téhle studené sprchy nevzpamatovali. Přesto ještě sympaticky podnikli ve zbývajících minutách nějaký ten útok dopředu. V 81. minutě se o kousek netrefil Eduardo, v samotném závěru spálil tutovku Mostefa Sbaa. Těsně předtím mimochodem vytasil Ochoa skvělý zákrok proti střele Estrady.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - SM Caen 1:2

11.02.2012 15:00

Góly: 86. Lisandro López (pen.) - 13. Romain Hamouma, 73. Livio Nabab

Šokující výsledek se podařilo uhrát Caen, které na horké půdě v Lyonu zvítězilo 2:1 a vylepšilo tak svoji situaci v boji o záchranu, zatímco domácí zatloukli další hřebík do titulové rakve.

Výhru na Stade Gerland zařídili svými góly Romain Hamouma a Livio Nabab, favorit se zmohl pouze na snížení díky Lisandrově penaltě. Caen tak dokázalo zkompletovat stoprocentní bodový zisk ze vzájemných zápasů; v září na Stade de Michel d'Ornano totiž zvítězilo 1:0. Od té doby sice zvítězilo v lize pouze dvakrát, ale dnešní úspěch je posunul tři body nad sestupovou zónu. Les Gones oproti tomu prohráli před vlastními fanoušky teprve podruhé.

První šanci zápasu měl Clément Grénier; domácí záložník však nenaložil s Lópezovým přímým kopem ideálně a těsně přestřelil Thébauxovu bránu. A tak se ve 14. minutě mohlo radovat Caen: Hamouma vtrhl mezi Koného s Umtitim a překonal Llorise poprvé - 0:1.

Nešlo přitom o žádnou náhodu; hosté hráli dobře a Lloris musel ze svého arzenálu vytáhnout skvělý zákrok proti brejkové ráně Fraua. Na druhé straně jen těsně přestřelil z voleje po Gomisově přihrávce Lisandro, který tak odmítl na konci poločasu šanci na vyrovnání.

Druhou půli potom otevřela obrovská šamce Gomise, který bůhvíjak dokázal hlavičkou z malého vápna minout Thébauxovu odkrytou klec. Mladý útočník byl důležitou postavou zápasu; svoje útočné selhání totiž dokázal napravit v obraně, když vytlačil Hamoumův přímý kop z rohu Llorisovy brány.

Caen se však nakonec dočkalo i druhého gólu. V 74. minutě vyslal Benjamin Nivet chytrou přihrávku, která našla Livia Nababa a mladý forvard vynikajícím volejem z dobrých 30 metrů propálil reprezentační oporu v bráně Les Gones - 0:2.

Lyon dokázal ještě snížit v 86. minutě. Aurélien Montaroup stáhl v pokutovém území k zemi Alexandra Lacazetteho, a López se z nařízeného pokutového kopu nemýlil - 1:2. Gardeho tým tak zdramatizoval utkání, ale ve zbývajícím čase si už nedokázal vytvořit příležitost k vyrovnání a nakonec přenechal bojovnému soupeři všechny tři body.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - FC Lorient 1:1

11.02.2012 15:00

Góly: 18. Willy Boly - 90. Innocent Emeghara

Z útěku ze sestupových pozic se mohlo radovat Auxerre. To by se ale muselo koncentrovat až do samého konce utkání a nesmělo by inkasovat v poslední minutě. Od Lorientu, který dohrával takřka celý zápas o deseti...

Ani Auxerre ani Lorient tak neprolomily svou dlouhou řadu ligových zápasů bez vítězství. Zatímco Auxerre si naposledy do tabulky připsalo tři body v polovině prosince, Lorient je na tom ještě o něco hůř. Posledně naplno bodoval 27. listopadu. Dnešní zisk jednoho bodu v postupu tabulkou pomohl alespoň Auxerre, které se z předposlední pozice vyšplhalo na tu předpředposlední a na sedmnácté místo ztrácí dva body.

Domácí přitom začali utkání zcela podle svých představ a hned z jejich první nebezpečné akce se nakonec vyklubala gólová situace. Rohový kop Kamela Chafniho našel na bližší tyči postávajícího Willyho Bolyho a obránce Auxerre neváhal. Svou hlavou poslal balon za bezmocného Audarda - 1:0.

A gólman hostujícího celku dnes rozhodně neprožíval své nejpovedenější utkání. Po první brance z 18. minuty přišla červená situace o 180 sekund později. Ben Sahar se zcela osamocen blížil k Audardovi; ten vyběhl z vápna a při pokusu Sahara mu nasadit kličku zahrál rukou. Rozhodčí neváhal a ukázal mu červený kartonek.

Lorient obětoval Maximeho Barthelmeho, na hřiště přišel náhradní gólman Benjamin Lecomte. Hosté i přesto mohli ještě před koncem prvního poločasu stav skóre vyrovnat. Emeghara si už už nabíhal do uličky na povedenou přihrávku, nakonec ho ale k zemi srazila ne/kontrola vlastního tělem.

O dvě minuty později si první ostrý zásah připsal brankář Lecomte, tomu se podařilo zlikvidovat nebezpečnou ránu Kamela Chafniho. Ve druhém poločase byli lepší domácí borci a vypadalo to, že si s velikou lehkostí pohlídají své vedení, ne-li využijí výhodu jednoho muže v poli.

Lecomte si však poradil jak s dalším pokusem aktivního Chafniho, tak i se střelou Ben Sahara. Se svou hlavičkou na něj nevyzrál ani Delvin Ndinga, Prince Segbefia musel z tohoto minisouboje s náhradním gólman rovněž odejít jako poražený. Rána Dennise Oliecha, která snad i mířila do nepokrytých míst gólmana Lecomteho, pak zase skončila u Bruna Ecueleho Mangy, který balon zblokoval do zámezí.

A když Auxerre promeškalo stoprocentní příležitost na pojištění náskoku - Oliechovi přihrál před bránu Chafni, keňský útočník ale tváří v tvář Lecomtovi opět zklamal, když brankář Lorientu předvedl neskutečný zákrok - musel přijít trest. Stejně jako domácí v první půli, i hosté se prosadili po rohovém kopu. Ten zahrával Mathieu Coutadeur; na bližší tyči však tentokrát nestál Boly, nýbrž Emeghara, který ale do brány zavěsil stejně neomylně, jako jeho soupeř v dějství minulém - 1:1.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AS Nancy-Lorraine 1:0

11.02.2012 15:00

Góly: 90. Mahmadou Samassa

Valenciennes pokračuje ve zlepšených výkonech a nadále uniká sestupové hrozbě. Dnes totiž gólem z nastaveného času porazilo podobně ohrožené Nancy.

Nutno říci, že ač těsné, bylo vítězství VAFC naprosto zasloužené. Severofrancouzský klub svého soupeře jasně přehrál a Samassova trefa tak udělala spravedlivou tečku za důležitým utkáním. Domácím se předtím podařilo trefit spojnici a hodně zvednou kredit brankáře Nancy Guye N'Dy Assembého.

Va'nnes začalo lépe a už ve 13. minutě se do dobré šance propracoval Gil. Foued Kadir rozehrál přímý kop, který obrana hostů nedokázala ideálně ubránit, a brazilský obránce napálil odražený míč do tyče. Po zbytek prvního poločasu se však prakticky nic zajímavého nedělo; pouze Kadir se převtělil z role nahrávače do střelce a přestřelil Assembého klec po Danicově centru.

Po obrátce však domácí najeli na vyšší obrátky a v pokutovém území Lorraine začalo být pořádně horko. První hrozbu zaznamenali Vincent Aboubakar s Rudy Materem, jejich šance však byly zažehnány pohotovými zákroky Assembého a stopera Andrého Luize.

Největší šanci Fernandezova týmu zaznamenal Lossémy Karaboué; mladý křídelník pálil několik decimetrů nad Penneteauovo břevno. To je mimochodem docela pěkná ukázka toho, jak nebezpečné Nancy ve Valenciennes bylo...

Jinak se ale hrálo podle domácích not. Papé Abdou Camara trefil pouze boční síť, a kamerunský strážce hostující brány se skvěle vyznamenal proti střele Aboubakara, kterou vytáhl do bezpečí konečky prstů. Aboubakar, Assembého krajan, byl nejaktivnějším hráčem zápasu, což ukázal o chvíli později, kdy obehrál jak brankáře, tak Andrého Luize, ale míč nakonec vykopl v posledním okamžiku z brankové čáry Haidara.

Nakonec se ale Va'nnes přece jen zaslouženě radovalo. Mathieu Dossevi obehrál váhajícího Joëla Samiho a přihrál do šance Samassovi, který se už nemýlil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain23155338:1950
2.Montpellier HSC23154445:2349
3.Lille OSC22109340:2639
4.Olympique Lyon23123837:2739
5.Stade Rennes23116633:2539
6.Olympique Marseille22108433:2138
7.AS Saint-Étienne22106625:2436
8.Toulouse FC2397722:2334
9.Girondins Bordeaux2389629:2733
10.FC Lorient2269722:2527
11.Valenciennes FC23751123:2626
12.Stade Brestois23413621:2225
13.Évian Thonon Gaillard2258929:3523
14.SM Caen22651126:3323
15.AS Nancy-Lorraine23581022:3023
16.Dijon FCO23651226:4223
17.AC Ajaccio23571125:4222
18.OGC Nice23481122:2620
19.AJ Auxerre22481029:3620
20.FC Sochaux22471122:3719
Zbývající zápasy
11.02. 15:00Évian Thonon Gaillard - Olympique Marseille

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
Shevchenko
Reagovat
penepi

Reagovat
Woods

Montpellier by uz konecne mohol zavahat, nech si PSG urobi nejaky naskok

Reagovat
domingo

Auxerre je na dne.

Reagovat
smazaný uživatel

Začínáš si myslet, že sestoupíte?

Reagovat
Woods

snad to zvratia, Auxerre v L2 nema co robit

Reagovat
Godwinson

Montpellier nakonec paráda, pěkný góly, velká pohoda. První poločas byla ale katastrofa. Výsledek vzhledem k následujícímu zápasu velmi povzbuzující, nemají, co ztratit, i když je to extrémně zásadní zápas :) V Paříži místo neschopného Utaky Aït-Fana a děj se vůle boží.

Chtěl jsem napsal ideální sobota, ale Auxerre to pokazilo, tohle je může nakonec hrozně mrzet :( A Caen skvělé, dnes jsem za vědmu, tak nějak jsem čekal, že by Lyon mohli obrat, v dalších zápasech mají slabší soupeře, tak snad poutečou :)

Reagovat
smazaný uživatel

On ten Montpelier snad tu LM přímo vážně udělá

Reagovat
Godwinson

Doufejme :))

Reagovat
CubONE

Utaka hrava az tak zle?

Reagovat
Godwinson

Je tam víceméně k ničemu, jediné čím on vyniká, pokud to tak můžeme nazvat, je to, že se dokáže rychle rozběhnout a prásknout do míče :) Jinak ale nemá, co nabídnout. Zadrbe tři protiútoky z pěti, což je největší zbraň Montpellieru, kazí. Na druhou stranu, taky se zvedl, minulý rok to byla vážně katastrofa a tou rychlostí taky dokáže obranu provětrat, abych mu nekřivdil. :))

Reagovat
CubONE

On hrava skor z kridla nie? Podla mna by mu viac sedelo miesto v dvojclennom utoku alebo podhrot.

Reagovat
Godwinson

Hraje levé křídlo. Tak s tím souhlasim, taky si to myslim :) Jako alternace Girouda by se mi docela zamlouval, je ale pravda, že na alternaci to bude asi dost drahý hráč :)

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Noo.. VA výborně, lahvinky se blíží..

Reagovat
smazaný uživatel

Charlie Davies se nevzdává snu o prosazení se v Sochaux. 25letý fotbalista měl před několika lety vážnou autonehodu a hodně dlouho nemohl hrát. Na podzim pak hostoval v D.C.United, nyní je zpět ve francouzském klubu a je odhodlán bojovat o místo. "Měl jsem možnost odejít znovu na hostování do MLS, nebo klub opustit definitivně, ale vím, že v Sochaux mohu uspět," věří americký útočník.

Strašně ti fandím, Charlie!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
spider_8

Nechci vidět Remiho, pokud Montpellier vyhraje titul

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super, kdyby se tam objevil Rémi Gaillard .. už jen kvuli tomu by mel montpellier vyhrat ligu

Reagovat
CubONE

to bude parada, urcite bude oslavovat priamo medzi hracmi na ploche

Reagovat
Virtuos

V Lille sa zrejme hral zápas sezóny v rámci ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Obraniak

Reagovat
smazaný uživatel

Rozehnal

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux. ..ztráta Lille teď přijde víc než vhod.

Reagovat
smazaný uživatel

Poprvé v životě jsem se podíval na francouzskou ligu a ani nelituji, že mi nevyšla vsazená remíza v zápase Lille s Bordeaux. Skvělý zápas!

Reagovat
Godwinson

Bordeaux Skvěle, teď ještě Nice.

Reagovat
CubONE

kuš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

4:5.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Godwinson

Ancelotti už brání, do nich! Sestřelit je!

Reagovat
Godwinson

Ztráta dvou bodů pro Nice Na příští týden se každopádně hrozně těším.

Reagovat
onze

Nevadí chlapci, bodík dobrý. O týždeň som tam, veľmi sa teším. VŽDY A STÁLE ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
Langi

Bordeaux Nice

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by se tabulka už neměnila. alespoň na prvním místě teda

Reagovat
smazaný uživatel

jo to tam ještě asi není započítané. prostě montpellier na 1.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Slejdy

Lille vs Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

komu vic verite,ze ten titul urve? :) Jinak pokud OM zvladne tu dohravku,tak to bude pomalu z mrtvy vstani :)

Reagovat
Godwinson

Řekl bych, že hodně v tomhle napoví zápas příští kolo, ale v současné chvíli to vypadá poměrně jasně na PSG :)

Reagovat
smazaný uživatel

hrajou spolu jo? nevim,jestli jsi cetl tu expresku,ale za toho Girouda by brali pry jen nejakych 16 mega ecek se mi zda docela malo :) jinak na to 3 misto tipujes koho?

Reagovat
Godwinson

Hrajou, tam se do boje o titul může definitivně přihlásit i Montpellier, což by bylo senzační. Třetí flek bych tipoval Marseille, sice hrají více soutěží a přes Inter v současné chvíli mají obrovskou šanci jít dál, ale ... věřil bych jí.

Girouda jsem četl, já si myslim, že je to hodně. Tohle kdyby Montpellier dostal, tak by bylo parádní. Je pravda, že Nicollin to asi hodil, protože má aktuálně na kontě 16 gólů. Až mu zase rupne v bedně, tak mu cenu nasadí na 40 mil. :) Ale ne, teď to vypadá, že zmoudřel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo,taky jsem nad tim uvazoval,ze ma ted OM velkou sanci zahrat si ctvrtfinale,dokonce maji lepsi los,nez chytl Arsenal

No ja prave cekal vic,protoze jsi psal,ze si drzi uz treti rok svuj standart,je v idealnim veku a smlouva mu nekonci,navic hraje za tym,ktery hraje momentalne spicku L1. Nejspis bude mit i sanci si zahrat pristi rok LM. Takovy Gervinho stal Ł11 a to mu koncila smlouva :)

Reagovat
CubONE

kto ho chce? Pocul som v januari nieco o NUFC, ale ti potom kupili Papissa, tak neviem

Reagovat
smazaný uživatel

no zrovna o NUFC jeho agent rekl,ze to je pro neho maly klub

Reagovat
Godwinson

Řekl bych, že nejpravděpodobnější je Arsenal, ale ... z hlediska zájmu, ne reálnosti :)

Reagovat
smazaný uživatel

co vubec brzdi podle tebe ta realnost? :)

Reagovat
Godwinson

Těch 16 mil., navíc za hráče víceméně na lavičku, i když o Persiem se všelijak spekuluje :) A také to, že Arsenal má pořád těch útočníků dost. Navíc, takový přestup je vždy dost ošidný, osobně by se mi líbilo kdyby po Giroudovi sáhl třeba Newcastle (což už je bezpředmětné), takový klub druhé vlny. Věřím, že ani v tom Arsenalu by se neztratil.

Reagovat
smazaný uživatel

s Robinem nestras osidny prestup? myslis jako tak,ze by to byl pro neho velky skok? :)

Doufam,ze Wenger ted diky Henrymu videl,ze Arsenal toho druheho poradneho utocnika,ktery taky dokaze rozhodnout zapas potrebuje a minimalne Chamakh pujde. Jeste vlastne mame toho Bendtnera... Giroud je ale prave Bendtnerovi stylem hry dost podobny ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jinak nez jit do tymu druheho sledu,tak to at si jeste pristi sezonu zahraje lm :)

Reagovat
Godwinson

Je to pravda. Já bych taky věřil, že kdyby se Montpellier do LM dostal, tak by drtivou většinu hráčů udrželi, ne-li všechny. Jj, velký skok, jiná liga, přeci jen, to může dopadnout jakkoliv. Já nevím, nemyslím si, že by přicházel za částku kolem 15 mil. na lavičku, tomu nevěřím. Ale možné je vše, bůh ví, jak to bude se čtvrtým místem, s Persiem, uvidíme :))

To nevím, Bendtnera jsem viděl asi dvakrát, zaujal mě jen arogantním výrazem a plouživostí po hřišti :)) Ale podobnosti tam budou určitě, Giroud je skvělý po fyzické stránce, ve vzduchu dominantní, slušný rychlostně. Na svou výšku umí skvěle po zemi a má výstavní levačku :)

Reagovat
smazaný uživatel

jojo,podle toho,jak ho popisujes a co jsem mel moznost videt jsi jsou dost podobni. Bendtner ma navic ego,jako cely Arsenal dohromady ale jak jsem uz pred casem psal.. v L1 bych sel po jinem hraci :))

Reagovat
CubONE

MVila? Hazard?

Reagovat
REPLIKATOR

Obraniak 2 góly bývalému klubu

Reagovat
REPLIKATOR

Rozehnal

Reagovat
fantomas

Aubameyang.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele