semifinále - 1. zápasy
08.02.2012 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Juventus půjde do odvety s klidem. V Miláně vyhrál 2:1

Snový návrat do Juventusu prožil včera večer Uruguayec Martín Cáceres. Na startu svého druhého hostování v turínském velkoklubu hned dvěma góly zatížil konto rivala z Milána, navíc na jeho hřišti, takže Staré dámě daroval mimořádnou výhodu do březnové domácí odvety semifinále Coppa Italia.

Massimo Allegri mohl v poháru využít Zlatana Ibrahimoviće, jemuž třízápasový distanc platí jenom pro ligové zápasy. Švédský forvard tedy nastoupil v útoku vedle talentovaného El Shaarawyho. Na druhé straně od svých lednových příchodů debutovali Padoin se zmiňovaným Cáceresem, přičemž událostí zápasu původně nepochybně byl návrat Andrey Pirla na San Siro ve výhradní roli soupeře. Po dlouhých deseti letech.

První poločas možná nebyl bohatý na góly, šancí na obou stranách nicméně nabídl požehnané množství. Zatímco na jedné straně se pokoušel načít účet zápasu El Shaarawy, když vystartoval po Bonerově diagonále a pak křížem pálil mimo, na opačném konci hřiště se hned dvakrát zkraje pokoušel o vstřelení branky Estigarribia. Také on nicméně dvakrát minul prostor mezi třemi tyčemi, na druhý pokus poté, co se dříve výtečně zbavil Mexese. S prvním zákrokem se tak Amelia musel vytáhnout až v pokročilejší fázi duelu, když špičkami prstů vyrazil nad břevno Mexesem přizvednutou ránu Giaccheriniho.

Juventus byl v první půli asi přeci jen aktivnější, což okamžitě po přestávce v 53. minutě promítl na ukazatel skóre. Ameliovi tehdy vypjetí všech sil stačilo tak akorát k vyražení Borrielovy štiplavé střely z většího úhlu, na Cáceresovu dorážku už ale neměl nárok. Bianconeri takto dosáhli kýžené trefy na cizím hřišti, čili mohli dohrávat v relativní pohodě. Proto hned Del Piero na dva povedené přímáky soupeře zareagoval křižnou ránou, jež lízala zadní tyčku Ameliovy branky - to už by se Milán ocitl ve vskutku nezávidění hodné pozici. Místo toho ovšem ještě poměrně brzy zareagoval srovnáním kroku.

Po hodině hry a dvou dalších minutách Ambrosini sklepl centr Antoniniho pro El Shaarawyho, který klidným a umístěným finišem dával na 1:1. Ne však konečných 1:1. Jakkoliv Ibrahimovićovi byl pro ruku další gól upřen a do jiného jeho patrně gólového pokusu se zase celým svým tělem vrhnul obětavý Chiellini, rozhodující branky přeci jen jeden z týmů dosáhl. V 82. minutě Cáceres využil polovičatého odvrácení balonu za hranici šestnáctky a překrásně zakroutil míč do šibenice. Skvostný návrat, skvostný vítězný gól, skvostný výsledek do domácí reprízy pohárového šlágru.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (343)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele