Bundesliga - souhrn 20. kola

03.02.2012, 22:23, aktualizováno 05.02.2012, 19:31
Komentáře a souhrny
Dortmund vyhrál v Norimberku a osamostatnil se na čele tabulky, jelikož Schalke doma jenom remizovalo s Mainzem a Bayern hrál taktéž nerozhodně v Hamburgu. Remízové výsledky se zrodily i v Hoffenheimu, Freiburgu, Leverkusenu a Wolfsburgu, Hannover si odvezl body z Berlína.

1. FC Kaiserslautern - 1. FC Köln 0:1

05.02.2012 17:30

Góly: 72. Odise Roshi

Výsledková mizérie Lauternu pokračuje i po utkání s Kölnem. Domácí sice měli před sebou značně oslabeného soupeře, ani tak ovšem nedokázali uspět, všemu utržilo přítrž brzké vyloučení mladého Borysiuka, které po změně stran potrestal Roshi.

Rudí ďáblové nastoupili proti Kölnu opět s velmi obměněnou sestavou, premiéru si tak naráz odbyli Anthar Yahia a Ariel Borysiuk, přičemž po trestu se vrátil také Itay Shechter. Od úvodního hvizdu se divákům ukázal také Nicolai Jørgensen. A zpočátku to pro domácí vypadalo dobře, soupeře dokázali přehrávat ve středu pole, a s tím pak začaly přicházet první možnosti: dalekonosná rána Tifferta sice ještě Rensingovi příliš starostí nenadělala, o poznání víc práce mohl mít po zakončení Sahana, ten se však ukvapil a z hranice penalty mířil vysoko nad branku.

Poté se i přes územní převahu Lauternu dostávali do šancí také Kozli. Stoprocentní příležitost měl na malém vápně Peszko, balón ale vůbec nedokázal nasměrovat tím správným směrem, do bezpečí pak definitivně odvracet Dick. Nedorozumění v domácí obraně však bylo patrné i při další akci. Po centru se k hlavičce prodral McKenna, mičudu ale nasměroval jen do pravé tyče Trappovy branky. Do třetice potom pálil nepřesně Sereno.

Domácí opět zahrozili až ve 37. minutě. Do pokutového území centroval Tiffert, na malém vápně se k hlavičce dostal Shechter, jeho pokus ale zastavil parádním reflexem Rensing a v rozhodující chvíli tak svůj tým výrazně podržel. Další pohroma pro Kaiserslautern však na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně tři minuty. Borysiuk srazil k zemi Peszka a sudí Start bez váhání vytáhl žlutou kartu, mladý Polák už však jedno napomenutí dostal o pět minut dříve při zákroku na Jajala, a tak musel ze hřiště odejít. Tím rázem dostaly ambice FCK vážnou trhlinu.

O přestávce tak musel ze hřiště odejít Shechter, střed pole vyztužil Oliver Kirch. Nicméně před Kozly ležela jedinečná šance, jak ukončit třízápasovou sérii porážek, čehož si byli hosté moc dobře vědomi. Během pěti minut měl hned dvě příležitosti Novaković, z druhé akce dokonce protlačil balón do sítě, branka ovšem nemohla být uznána pro ofsajd. Jinak si ovšem Lautern v poklidu hlídal bezbrankový stav a postupem času začal dokonce vystrkovat růžky i směrem dopředu, nic výrazného z toho ovšem nevykvetlo.

Jako pravá volba se nakonec ukázalo střídání Roshiho. Mladý středopolař měl ihned po nástupu na trávník hlavní slovo: nejdříve sice jeho zakončení skvěle zneškodnil Trapp, po následném rohu už se však albánský reprezentant nemýlil a hlavou poslal Kaiserslautern ke dnu - 0:1. Domácí se snažili ze všech sil kontrovat, na pozoru se však musel mít po střele Ishaka opět Trapp. Čekání na vítězství se tak z pohledu rudých ďáblů opět natahuje.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Werder Brémy 2:2

05.02.2012 15:30

Góly: 32. Cédric Makiadi, 70. Jonathan Schmid - 29. Claudio Pizarro, 47. Claudio Pizarro

Werder na Badenova-Stadionu znovu ukázal, že je na hřištích soupeřů sotva poloviční, přestože se hned dvakrát ujal vedení, tak nabitý náskok neudržel a nakonec může být rád za konečný bod. SCF však nadále zůstává vinou horšího skóre na chvostu.

Oba celky vstoupily do utkání s velkou chutí, přece jen mírnou převahu měli domácí, avšak žádnou větší příležitost si připravit nedokázali. To Werder když už zahrozil, tak to stálo zato. Rosenberg se snažil najít ve vápně Pizarra, ten ale na míč před brankou nedosáhl. Podobné varování přišlo i na druhé straně, to ale pro změnu před Jendrišekem odvrátil Affolner. Freiburští začali rázem ještě více přitápět pod kotel. Nejprve z vápna pálil Makiadi, balón ale nedokázal stlačit do prostoru tří tyčí, po něm pak napřáhl z velké dálky Lumb, trefil však jen Rosenthala, míč se k němu ovšem vrátil a druhá rána skončila z ničeho nic na levé tyči Wieseho branky.

Patovou situaci ale z ničeho nic před půlhodinou hry rozklížily Brémy. Rychlý protiútok potáhl Pizarro, předal do strany Junuzovičovi, ten okamžitě vrátil balón do pokutového území a peruánský kanonýr z voleje propálil Baumanna - 0:1. Fanoušci na Badenova-Stadionu ovšem nemuseli dlouho smutnit, hned o dvě minuty později si na rohový kop naskočil nevysoký Makiadi a netradičně hlavou srovnal - 1:1. Do přestávky už pak snaha obou stran vyšuměla do ztracena.

To už však rozhodně po změně stran neplatilo. A byli to opět hosté, kdo z ničeho nic udeřil. Akci po ose Rosenberg - Ekici - Pizarro zakončil posledně jmenovaný šajtlí na vzdálenější tyč a podruhé tak překonal Baumanna - 1:2. Hned o chvíli později ale mohlo být pro Werder ještě lépe. Pizarro balón vybojoval pro Rosenberga, ten ovšem z otočky napálil jen vzdálenější tyč Baumannovy branky. Na odpověď se nemuselo dlouho čekat: Schmidova standardka, ani hlavička Höhna si ale cestu mezi tři tyče nenašly, přičemž Jendrišekovu rána zpacifikoval Wiese.

Tlak domácích však i nadále sílil. Podpořit ho přišel i další útočník Reisinger, a právě on byl tím, kdo mohl zaslouženě vyrovnat, po individuální akci ovšem už nedokázal z úhlu prostřelit Wieseho. Hned po další akci už jsme však mohli začínat znovu od nuly. Jendrišek posunul míč do strany na Schmida, jenž se i vinou vlastního zranění vrhnul za vyrovnáním - 2:2. Závěrečných dvacet minut už se hrálo jenom na jednu branku, ale Reisinger, ani Caligiuri nedokázali přetočit utkání na domácí stranu. Oba týmy si zapíší po bodu.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayern Mnichov 1:1

04.02.2012 18:30

Góly: 23. Jacopo Sala - 71. Ivica Olić

Imtech Arena nám od prvních minut servírovala z obou stran velmi pohledný fotbal, domácí udeřili jako první, po změně stran však už nedokázali sílícímu tlaku Bayernu odolat, výsledkem je pro oba celky jeden bod za remízu 1:1. Mnichované tak na vedoucí BVB ztrácejí dva body.

Hamburk začal, jako je u něj v posledních letech na domácím hřišti proti Bayernu pravidlem, hodně aktivně, hrál s velkým zaujetím a častokrát přiváděl obranu mnichovského celku do úzkých. Domácí hrozili především ze standardních situací, ty povětšinou rozehrával Aogo a hned dvakrát během prvních deseti minut mohlo po jeho centrech udeřit: jako první hlavičkoval Petrić, jeho zakončení ovšem to nejdůležitější chybělo, to už ale neplatilo vzápětí o pokusu Westermanna, jehož hlavičku musel až na brankové čáře odvracet Kroos.

Bavoři dlouho nemohli najít recept na aktivní obranu přístavního celku, a tak zkoušeli své štěstí až nebývale často ránami z dálky. Monopol měli v tomto ohledu obě R, ale pouze Ribéryho střela stála za pozornost, přičemž Drobný ukázal první důležitý zákrok. Ve dvacáté třetí minutě ale udeřilo na druhé straně. Guerrero z levé strany pokutového území oslovil Salu, jež se do balónu opřel skvěle a parádním volejem uklidil mičudu na vzdálenější tyč - 1:0.

Na posledních patnáct minut prvního dějství potom převzali iniciativu hráči Bayernu, ale stejně, jako v předešlých minutách, tak i teď jejich výpady narážely na mimořádně pozornou obranu, v jejímž čele stál jako správný kapitán Heiko Westermann. Drobný tak musel za pozornou obranou zasahovat jen proti dělovce Robbena, tu však bez větších potíží zneškodnil. Další pokusy zablokovala obrana, z toho také plynulo velké množství rohových kopů (jen za úvodní půlhodinu jich měli Mnichované sedm, což ale nebylo hostům pranic platné).

I po přestávce byl k vidění sílící nápor bavorského celku, přičemž ale dlouho nic zajímavého nepřinesl, vyjma jedné Ribéryho rány, která však mířila přesně do středu brány, kde už čekal připravený Drobný. S přibývajícími minutami ale hostující tlak ještě nabýval na síle, což vyústilo ve střelu Robbena, jeho pokus do protipohybu ovšem opět zastavil bezchybný Drobný.

Český brankář dělal, co mohl, na další akci už byl ale i on krátký. Čerstvě příchozí Son nedokázal volný přímý kop odvrátit, míč se pak přes Müllera dostal až k dalšímu střídajícímu hráči Oličovi, a ten proti svému bývalému klubu z bezprostřední blízkosti vyrovnal - 1:1. Vzápětí pálil Robben, ale mířil těsně vedle pravé tyče domácí branky. Hrálo se nahoru dolu. Na opačné straně mohl z ničeho nic udeřit po standardce Westermann, odčinit své předchozí zaváhání mohl i Son, ani jednou ovšem nenamířil svůj pokus mezi tři tyče. Ze závěrečného tlaku lze vypíchnout volej Schweinsteigera, ani ten si ovšem nenašel cestu mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hannover 96 0:1

04.02.2012 15:30

Góly: 68. Mohammed Abdellaoue

Hertha nedokázala po Hamburku bodovat ani ve druhém po sobě jdoucím domácím zápase a před dalšími zápasy se dostala do nezáviděníhodné situace. Hannover naopak boduje v pátém utkání v řadě a pohárové příčky má doslova nadosah.

Utkání zpočátku mnoho nenabízelo, oba týmy se soustředily především na pevná zadní vrátka, ani jeden nechtěl udělat chybu, a tak jsme na nějaké pohledné akce mohli s klidem zapomenout. Ale postupem času se iniciativy chopili přece jen domácí. Po pasu Kobiašviliho měl na hlavě branku Niemeyer, ale Zieler ukázal proti jeho zakončení parádní reflex a míč vyrazil. Jinak to byl zejména Ebert, kdo dělal pozměněné hannoverské obraně největší potíže. Volným přímým kopem, ani hlavou ale na Zielera nevyzrál.

Hertha měla i nadále tempo hry ve své moci. Před Lasoggou musel nadvakrát na poslední chvíli odvracet Avevor. 96ky se první vážnější šance dočkaly až těsně před odchodem do kabin a hned to stálo zato. Po chybě Hubníka měl na noze gól Pinto, z ideální střelecké pozice ale branku vysoko přestřelil.

Hned po změně stran se na trávníku objevila nová akvizice Hannoveru Mame Biram Diouf, jenž do Dolních Sas dorazil v zimní přestávce z Man United. A netrvalo dlouho a senegalský útočník mohl změnit patovou situaci, z hranice penalty ovšem hlavičkoval jen do náručí Krafta. V dalších minutách potom bylo vidět po jedné šanci na obou stranách. Lustenberger oslovil nabíhajícího Lasoggu, ten však nemířil přesně. To už ale neplatilo pro akci na druhé straně. Diouf viděl Abdellaoueho, poslal mu balón a norský šutér se ani tentokrát nemýlil - 0:1.

Za Starou dámu mohl odpovědět hned dvakrát během tří minut Ramos: nejdříve ale kolumbijský reprezentant mířil nepřesně a podruhé se mu v rozhodující okamžik postavil do cesty skvěle zaskakující Eggimann. Ještě mezitím, v 75. minutě byl po druhé žluté kartě za zákrok na Abdellaoueho vyloučen debutant Neumann, pro kterého se tak jednalo o velmi hořkou premiéru v nejvyšší soutěži. V závěrečných minutách měl na hlavě srovnání Hubník, ale těsně neuspěl.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 1:1

04.02.2012 15:30

Góly: 59. Chinedu Obasi - 15. Mohamed Zidan

Hráči Schalke v boji o titul nečekaně ztrácí. Jejich dnešní zápas proti Mohuči měl být jasnou záležitostí, jenže nakonec Königsblauen vybojovali pouze bod za remízu 1:1.

Úvodní pětačtyřicetiminutovka sice nabídla bojovný fotbal, mnoho šancí ale diváci neviděli. První zajímavá příležitost každopádně přišla ve čtrnácté minutě, kdy pálil Mohamed Zidan z přímého kopu jen těsně vedle domácí brány. O pár sekund později zahrozil egyptský kanonýr znovu, tentokrát mnohem úspěšněji. Na jeho střelu z voleje Lars Unnerstall nedokázal zareagovat, a proto musel lovit míč ze své sítě.

Mohuč byla blízko navýšení svého vedení ve 22. minutě. To vypálil zpoza šestnáctky Polanski a mířil jen těsně nad. Ve zbývajícím čase mělo sice Schalke mírně navrch, jenže gólman Wetklo nemusel řešit žádnou složitou situaci. Za zmínku stojí snad jen střela Papadopoulose, která letěla zhruba metr nad břevnem.

Po změně se hrál už přeci jen otevřenější fotbal. Začátek druhé půle sice také spíše nudil, v 59. minutě se ale povedlo Schalke vyrovnat. Obasi si na pravé straně pokutového území pohrál s Pospěchem a následně z ostrého úhlu propálil gólmana Wetkla. Zanedlouho mohli jít domácí fotbalisté dokonce do vedení, jenže po Juradově centru nedokázal hlavičkovat přesně záložník Matip.

Svěřencům kouče Stevense každopádně vlil vstřelený gól energii do žil a v některých momentech jich bylo plné hřiště. Jejich další výborná příležitost přišla v 73. minutě, kdy z hranice vápna mířil jen o pár centimetrů vedle Jefferson Farfán. Schalke se snažilo až do závěrečného hvizdu, ale na vytoužený druhý gól už nedosáhlo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2:2

04.02.2012 15:30

Góly: 11. Stefan Kießling, 47. Simon Rolfes (pen.) - 24. Julian Schieber, 89. Martin Harnik

Bayer navázal na remízový duel z Weserstadionu i proti Stuttgartu a zapisuje si tak do boje o Ligu mistrů další citelnou ztrátu. Farmaceutici hráli více než půlhodinu hry bez vyloučeného Kadlece, na straně VfB pak v nastavení vyrovnal síly Molinaro.

Leverkusen začal podobně, jako před dvěma týdny proti Mainzu na domácí půdě hodně aktivně. Již po šesti minutách rozehrával zajímavou standardku Kadlec, na Ulreicha si však nepřišel. Iniciátorem většiny útočných akcí Bayeru byli Schürrle a Rolfes a právě tihle dva se zapojili do akce, po níž se už skóre měnilo. Prvně jmenovaný rozjel akci na Ćorluku, ten posunul Rolfesovi, jenž sice na Ulreicha ještě nevyzrál, ale odražený míč poté dopravil na místo určení Kießling - 1:0.

Ofenziva Švábů dlouho vůbec neexistovala, o to větší překvapení pak způsobilo nečekané srovnání ve 23. minutě. Castro zahrál rukou, hosté tak měli možnost rozehrávat volný přímý kop, čehož se zhostil Schieber a parádní ranou k tyči nedal Lenovi šanci zasáhnout - 1:1. Do konce prvního dějství už se nic zajímavého nestalo, oba týmy jakoby se už viděly v kabinách.

Vše nám ale bylo vynahrazeno po obrátce. Hned na úvod srazil Tasci v pokutovém území Bendera a sudí Kinhöfer zapískal pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán Rolfes a střelou k levé tyči opět poslal svůj tým do vedení - 2:1. VfB mohlo opět bleskově odpovědět, Ibišević ovšem promeškal hned dvě velmi nadějné akce. Hned nato však byl po souboji s Cacauem po druhé žluté kartě poslán předčasně pod sprchy Kadlec, ale i bez českého beka si Werkself dokázala v poklidu hlídat nabitý náskok.

To platilo až do 89. minuty. To se do akce Stuttgartu zapojili hned dva střídající hráči, Hajnal našel ve vápně Cacaua, ten ještě balón posunul lépe postavenému Harnikovi a rakouský žolík překonal Lena - 2:2. V nastaveném čase pak byl ještě za hrubý zákrok na Schürrleho vyloučen Molinaro, jenž tak bude svému celku chybět minimálně v následujícím utkání proti Hertě BSC.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 0:0

04.02.2012 15:30

Góly: -

Borussia nedokázala navázat na první jarní kola a z Volkswagen Areny si odváží pouze bod za bezbrankovou remízu. Oba celky měly dostatek příležitostí, doplatily však na nedůslednost a nepřesnost ve finální fázi, i z tohoto pohledu je výsledný bod zasloužený.

Domácí kormidelník Felix Magath udělal oproti utkání v Allianz Areně v základní sestavě hned tři změny, ani to však hře jeho oveček výrazněji neprospělo. A to přitom začali Vlci hodně slibně, ke střele se dostal právě jeden z nových hráčů Sissoko, nedůrazným a především pak nepřesným zakončením však nemohl ter Stegena ohrozit. Na druhé straně přišla okamžitá odpověď po akci Aranga, jenž prodloužil na Herrmanna, ten ale také neměl v rozhodující chvíli správně seřízená mířidla. To bylo také na dlouhou dobu jediné, čím se mohly oba týmy svým fanouškům chlubit, přestože snaha byla na obou stranách značná.

Byli to nakonec přece jen hráči Wolfsburgu, kdo mohl z ničeho nic otevřít skóre. Dejagah vyslal do akce Jiráčka, ten hned z první vrátil pod sebe Polterovi, mladý útočník ovšem neprokázal podobně, jako v minulých zápasech střelecký instinkt a slaboučkým zakončením ter Stegena tak spíše protáhl, než cokoliv jiného. Pak se na trávníku udála poměrně kuriózní situace, Hříbatům nebyly za deset minut uznány hned tři branky: ta první pro ofsajd Danteho, hned nato po pěkné kombinaci poslal balón do branky Hanke, ale ani jemu nebyla dopřána radost, stejně, jako pak i Reusovi byl oběma pískán ofsajd.

Tyto situace, jakoby však domácí hráče nakoply a po přestávce jsme byli svědky naprosto odlišného představení. Během pěti minut mělo VfL hned dvě stoprocentní šance: hlavou to po rohovém kopu zkoušel nikým neatakovaný Felipe, ale mířil nad branku, vzápětí napřáhl za vápnem netradiční střelec Josué a ter Stegen musel ukázat první opravdu záchranářský zákrok! Hříbata odpověděla naprosto stejnou mincí, ránu Neustädtera ale zpacifikoval Benaglio.

Po hodině hry už se pro změnu z branky radoval Sio, ale ani jemu nemohl být zásah uznán, pro změnu se do hry totiž aktivně zapojil Polter, jenž stál v ofsajdu. K vidění tak byl už čtvrtý neuznaný gól...vinou ofsajdu. Krátce nato utekl obráncům Reus, z hranice penalty ovšem nepochopitelně branku netrefil. I to, jakoby symbolizovalo dnešní utkání: oba celky hodně chtěly, ale srážela je nedůslednost ve finální fázi nebo případně špatné řešení, což se ukázalo jako neřešitelný problém, a tak se nakonec oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:2

04.02.2012 15:30

Góly: 38. Peniel Mlapa, 51. Sejad Salihović (pen.) - 31. Sascha Mölders, 72. Sebastian Langkamp

Hoffenheim nedokázal proti Augsburgu naplnit roli favorita a může tak zamýšlený atak na poháry opět odložit. Domácí brzy prohrávali, ještě do přestávky ale srovnali krok a po změně stran hned strhli vedení na svou stranu, Bavoři ale v závěru vybojovali důležitý bod.

Ani v Sinsheimu nebyl od začátku k vidění kdoví jak pohledný fotbal. Domácí hráči se sice snažili, ale k ohrožení soupeřovy branky to pranic nevedlo. To Bavoři se zaměřili především na pevnou obranu a nebezpečné protiútoky, přičemž se jim dařila tato úloha plnit do puntíku: Mölders okamžitě oslovil Oehrla, ten ale v tutovce na Starkeho recept nenašel. Ale hned ten druhý po půlhodině hry už zasáhl Hoffenheim přímo do srdce. Hosogai zakombinoval s Langkampem, ten poté posunul Möldersovi a hostující kanonýr už si věděl rady - 0:1.

Domácí začali být po inkasované brance ještě více nervózní a nechybělo moc a mohli prohrávat hned o dvě branky. Nedorozumění Becka s Vestergaardem ale na poslední chvíli stačil neutralizovat Starke. To se ukázalo, jako dost možná klíčový moment. Hned záhy totiž Salihović oslovil Mlapu, a ten lobem šikovně překonal Jentzsche, za kterého už pak na brankové čáře nestačil zaskočit ani Langkamp - 1:1. Koncernový celek mohl v samém závěru zlepšenou hrou skóre definitivně otočit, Firminovi, a po něm i Salihovičovi ale chybělo při zakončení pověstných pár centimetrů.

Ve stejném duchu jsme pokračovali i po změně stran. Salihović nejdříve našel ve vápně Musonu, jeho hlavička však skončila nad břevnem hostující svatyně. Tlak Hoffenheimu gradoval a bylo jen otázkou času, kdy hostující obrana povolí. To se vyplnilo v 50. minutě. Callsen-Bracker neobratným zákrokem zastavil v pokutovém území pronikajícího Firmina a sudí Wingenbach bez váhání ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Salihović a s pomocí břevna poslal domácí do vedení - 2:1. Vzápětí byl u míče opět aktivní Musona, ani tentokrát ovšem nedokázal Jentzsche překonat.

A to se pak svěřenců m Holgera Stanislawskiho také vymstilo. Oehrl sice ještě hlavičkoval nad branku, ale o chvíli později rozehrál roh Baier, Starke chyboval a Langkamp už měl potom snadnou úlohu - 2:2. Strážce domácí branky neodhadl centrovaný balón i o chvíli později, to ale Mölders poslal hlavou míč jen do břevna.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Borussia Dortmund 0:2

03.02.2012 20:30

Góly: 48. Sebastian Kehl, 82. Lucas Barrios

Na promrzlém EasyCredit Stadionu byl, alespoň v prvním dějství k vidění pohledný ofenzivní fotbal obou celků, kýžené rozuzlení ovšem nakonec paradoxně přišlo až po změně stran, kdy se po pěkné akci zapsal do střelecké listiny kapitán Kehl. Toho ještě v závěru doplnil Barrios.

Norimberk nechtěl opakovat prospaný začátek, který mu prohrál utkání v Hannoveru, a tak na svého protivníka od samého úvodu vlétnul a držel se hluboko na polovině BVB. Žlutočerní byli touto až moc ofenzivní taktikou evidentně zaskočení, což se hned záhy málem projevilo: hned dvakrát centroval do pokutového území Hloušek, napoprvé ale neuspěl přes houštinu těl před sebou Maroh, a po hlavičce Simonse zachraňoval na brankové čáře Kagawa. Ani to ovšem spícího obra neprobudilo. Frankové se nadechovali k dalšímu náporu, přičemž se do hlavní role obsadil klíčový muž domácí sestavy Pekhart. Ani jemu však nebylo přáno, a právě tento moment měl být jakýmsi spouštěčem pro ofenzivní hráče Borussen.

Hned nato Kehl vymyslel parádní kolmici za obranu na rozběhnutého Lewandowskiho, ten ale znovu ukázal, kde tkví jeho největší slabina...a pouze nastřelil Schäfera. Rázem to byli hosté, kdo měl navrch, avšak ani jim nebylo evidentně souzeno: Großkreutz z úhlu vysoko přestřelil, Lewandowski z blízkosti neusměrnil balón mezi tři tyče a další jeho povedený pokus pro změnu vytěsnil Schäfer. Motorem na straně Borussie byl opět (jako se už při Götzeho absenci stalo pravidlem) Kagawa, který měl sám před sebou velkou možnost, zadovkou ale na Schäfera nevyzrál. Nakonec se mohli radovat norimberští, ale Eigler z ideální pozice hlavičkoval nad branku.

Po změně stran se domácí ani nestačili rozkoukat a už museli lovit balón ze sítě! Leitner vyslal parádní křižný pas do volného místa mezi Wollscheida s Hlouškem, přičemž hlavně český bek pořádně zaspal a umožnil tak Piszczekovi vrátit míč pod sebe, kde ho nekompromisní placírkou uklidil na vzdálenější tyč Kehl - 0:1. Tímto momentem ale byla pohlednému fotbalu z obou stran vystavena důrazná stopka a k vidění začal být, i vzhledem ke ztíženým klimatickým podmínkám spíše boj.

V takovémto duchu se vlastně pokračovalo až do závěrečné desetiminutovky, ve které Dortmund přidal kýženou pojistku. A byl to střídající Barrios, kdo si celou akci rozběhl, ránu Kagawy sice Schäfer vyrazil, ale na Barriosovu dorážku už byl krátký - 0:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund20134345:1443
2.Bayern Mnichov20132547:1441
3.Schalke 0420132546:2541
4.Borussia Mönchengladbach20124431:1240
5.Werder Brémy2095633:3432
6.Bayer Leverkusen2087528:2731
7.Hannover 962079422:2430
8.TSG Hoffenheim2066822:2424
9.1. FC Köln20731029:4024
10.VfL Wolfsburg20731024:3624
11.VfB Stuttgart2065926:2823
12.Hamburger SV2058725:3423
13.1. FSV Mainz 052057828:3422
14.1. FC Norimberk20631119:3121
15.Hertha BSC2048825:3120
16.1. FC Kaiserslautern2039815:2418
17.FC Augsburg2038919:3317
18.SC Freiburg20451125:4417

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (170)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro Kagawu

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arne

Všechny tři jarní zápasy naprostá fantazie.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně se mi líbil i Kuba. Dneska ne tolik, ale proti HSV i Hoffenheimu byl parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to je pro nás Michale Škoda, ptž, když se bude takhle Polským hráčům dařit porazí nás na ME a to ani jeden z nás nechce

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

konecne lucas

Reagovat
Losinho

Dobře BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně těžký zápas, ale vyplatila se trpělivost, prostě to muselo přijít. Kagawa super, líbil se mi i Kuba, ve druhém poločase i Kehl. Lewandowski sice dneska zase ty goly nedal, ale hrál zase víc pro mužstvo, hodně sklepával a rozdával míče. Barrios si zvedl trošku sebevědomí, všechno ideální stav. Snad Bender nebude vážně zraněnej a příští týden prti Bayeru v plné polní.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

bez Mária minimálně

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund může mluvit o šteští, ptž za 20. Minut mohl prohrávat 3:0

Reagovat
jv

No, ale když bys to bral na šance, tak jenom za první půlku to mohlo být 4:5...takže furt pryč. A to potom nemluvě o druhý půli, kdy der Club neměl vůbec nic!

Reagovat
Losinho

Ale neprohrával.

Reagovat
smazaný uživatel

takže včerejšek se povedl se vší parádou

Reagovat
jv

Reagovat
Manik...

Můj názor je takový, že Dortmund už prostě "nepotřenuje" Götzeho, protože i bez něj vyhrávají. Navíc jeho prodejem získají minimálně 35-40 mega což jsou moc pěkné prachy a za ně by se dali koupit 4 výborní hráči a to by tam mohla být teprve velká síla. Navíc nakonci sezóny přijde Reus, takže já jsem už pro prodej. Čekal jsem, že se to při tom jeho tranění ukáže, jak ho tým moc potřebuje i když věřím, že s ním jsou ještě lepší ...

Reagovat
jv

Pěkná blbost.

Reagovat
Manik...

proč?

Reagovat
jv

Zkus se zamyslet.

Reagovat
herbage

jj, Götze vám bude ještě pekelně platnej. Kdyby se vám podařilo v létě ještě stáhnout Nuriho, byl by to majstrštyk, ale to je spíš utopie Nicméně příchod Reuse nemusí být taková idylka, protože Großkreutz je hodně platným hráčem, velmi nesobeckým a pracovitým a jeho přesun na lávku pro vás může být kontraproduktivní

Reagovat
jv

To by byla přímo pohádka, ale zřejmě nereálná no... Tak hlavně se to bude hodně točit, zápasů bude dost, takže bych se o to nebál, zahrajou si všichni. Zrovna Kevin určitě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud BVB obhájí titul, bude příští rok vzhledem k další účasti v Champions league nutné mít ten kádr dostatečně široký a různorodý. Neprodávat jak Maria + doplnit o takové 2 jména a ten tým může myslet při nejmenším na 1/8 a klidně 1/4 Champions league

Reagovat
smazaný uživatel

tak letos uz z Nemecka postupuji 4 tymy do LM tudiz prvni 3 jdou rovnou do skupiny a mezi prvnima trema dortmund bude v kazdem pripade takze ten siroky kadr bude potreba ikdyz nevyhraji titul

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, já si jen přeju, aby to byli právě oni

Reagovat
smazaný uživatel

Mne by sa celkom pozdavalo duo Götze - Wilshere v Arsenale a k nim ešte Hazard, ale to by už asi bolo veľa

Reagovat
Manik...

no jasně všichni jdeme do Arsenalu , nic nevyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Ty to ale nechápeš, není důležité vyhrát, ale zúčastnit se přeciiii

Reagovat
HSV1887

Schalke doma teče s Mainzem

Reagovat
HSV1887

1:1

Reagovat
johan14

Výsledky zatiaľ dobré pre Bayern, no mal by to potvrdiť. Dortmund ide na obhajobu a ja im to prajem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti naši !umělci" se zase předvedli...Kadlec červená, Jiráček žlutá, Pekhart tragickej včera...ostatní na lávce nebo na tribuně...

Reagovat
smazaný uživatel

Pospěch jeden z nejlepších na hřišti...

Reagovat
smazaný uživatel

On se výkon posuzuje dle toho, jestli hráč obdržel žlutou kartu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart se mi naopak docela líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Že ho řešitě, to jsou ty klasické idnesácké moresy.

Reagovat
jv

Pekhart tragickej jo?

Reagovat
HSV1887

Wow, ve dvou zápasech dali oba týmy v obou poločasech..na to bývají ve Fortuně dost vysoký kurzy

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Jiráček?

Reagovat
smazaný uživatel

docela dobře, lítal tam a spolu s Josuém to tam uklízel, akorát si často pomáhal faulama (proto ta žlutá)

Reagovat
jv

Navíc tam pro Poltera udělal vracečkou šanci, ale ten to neskutečně zazdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke a Gladbach paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak i Bayern parádně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se kouknul na goal.com a Jiráček má 7.5 a nejlepší hráč zápasu, to hrál fakt tak dobře, nebo jsou tam zase mimo?

Reagovat
smazaný uživatel

Schieber pěkně konečně se zase trefil

Reagovat
smazaný uživatel

ale celkově to je hrozný kolo

Reagovat
jv

No.. Jak pro koho.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Arne : Co tam ten Skibbe dělá ?

Reagovat
Arne

Výsledky to nejsou pěkný, ale dneska třeba skvěle připravil mužstvo po všech stránkách i přesto, že nemohl počítat s klíčovým hráčem pro ofenzivu a asi pěti obránci.

Reagovat
smazaný uživatel

4... s Lellem prý stejně nepočítal

Reagovat
Arne

Franz, Mijatović, Janker a Lell, máš pravdu, čtyři... Lell bude asi delší dobu mimo, ale po dnešním výkonu Moralese se nemáme čeho bát. Ten sice debutoval, ale hrál místama jak mazák, tomu z našich mladíků (když nepočítám Lasoggu, kterej už je etablovanej) věřím už delší dobu nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

on je i zraněnej? já vim, že se vykartoval a pak jsem slyšel o nějakym sporu se Skibbem

Reagovat
Arne

On za ním po tom zápase s HSV přišel a prej "buď rád za tu pátou žlutou, stejně bys příště nehrál"... No nevím, jestli se smát nebo brečet, Skibbe právě ve vycházení s hráči trochu problémy má a i z druhý strany je dost blbý, že se taková věc dostane z kabiny.

Jinak Lell má snad stehno a mělo by to bejt dokonce na několik tejdnů.

Reagovat
jv

Měl jsem zato, že má jenom ten trest?

Reagovat
JozkokozleJ

Morales velmi dobry vykon

Ale Neumanna by bolo dost luto... takto si to pokazit. Obe zlte karty si v podstate zavinil sam...

A toto co zas predvadzal v rozohravke Niemeyer, to bola hroza. Nedal snad jedinu presnu prihravku smerom dopredu.

Reagovat
Arne

Je to škoda, docela obstál... Příští týden máme zpátky Miju, vlastně už ve středu teda.

Jinak co atmosféra, asi nic moc, co? Nejnižší návštěva v sezóně, ale tak dalo se to čekat. Jen jsem počítal, že něco málo nad čtyřicet přijde.

Reagovat
JozkokozleJ

Aj tak ma to ale dost chytilo. Vzhladom na kosu a pocet divakov atmosfera dobra. Dost realne uvazujem nad Dortmundom. Predsa len, ak clovek dostane kvalitne predjedlo, dost ho laka i hlavny chod.

Reagovat
Arne

Jeden kluk vypadl z Hertha - Werder... Kdybys měl zájem, kontakt na mě máš.

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč Thomas hrál celej zápas byl tam zbytečnej Olič měl přijít místo něho a kroos měl zůstat..

Reagovat
smazaný uživatel

vypadnou měl Ribéry...

...a Lahm měl hrát celý zápas napravo

Reagovat
smazaný uživatel

u něho jsem čekal že nakonci až to bude otevřený tak něco ukáže,ale on to vždy zadrbal

Reagovat
smazaný uživatel

Heynckes ven!

Reagovat
stas87

tak som po dlhej dobe videl cely zapas bayernu...nemozem si pomoct ale ribery strasne stagnuje,za nerozhodneho stavu nie je schopny prihrat lepsie postavenemu spoluhracovi,chapem,stane sa to raz ale on to pravidelne opakuje,dnes za stavu 1-1 zazdil dva brejky nie je cas ho este pokial ma nejaku hodnotu zpenezit?aj robbenovi by to podla mna pomohlo,na jeho mieste by to odohral aj alaba

Reagovat
smazaný uživatel

sice koukám na Bayern sporadicky,ale to co Robben a Frank dnes předvedli byl opravdu podprůměr asi by jim opravdu prospěla změna ale kam?oba jsou skleněný

Reagovat
jv

Taky musíš koukat na druhou stranu mince... A to Obranu HSV, která byla v čele s Westermannem hodně dobrá, bezchybná.

Reagovat
smazaný uživatel

a devítičlenná

Reagovat
jv

Což bylo jich tam jako much, to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zas u toho gólu, který dostali si sami udělali zmatek ve vápně, takže ten balon v klidu prošel až k Olićovi

Reagovat
Willy Wonka

Vůbec neměli střídat před standartkou, Son tam podle mě hnedka trošku pochybil...

Reagovat
jv

Určitě. Právě Son to neodhlavičkoval, a pak z toho byl ten gól.

Reagovat
Willy Wonka

Přesně tak

Reagovat
jv

No, tak to měl hlavně odpálit Son no, jeho chyba, jasná.

Reagovat
smazaný uživatel

ale chlapci je pravda ze dnes sa Franckovi ani Arjenovi moc nedarilo ale nemoze im vychadzat kazdy zapas...a Ribery sa aspon snazil aj ked par krat mal radsej prihravat alebo zvolit strelu, Robben o skusal strelbou a pomerne sa mu darilo v strelbe...sami pisete ze ste dlho nesledovali Bayern alebo len sporadicky sledujete tak netreba taketo zavery ze by ich bolo treba predat ked maju este nejaku hodnotu mame hernu krizu je to vidiet+vyrovnanost ligy je brutalna...casu na taketo zavery je este dost

Reagovat
smazaný uživatel

přišlo mi, že se mu nepovedla ani přihrávka na 2 metry, se kterou čekal ještě zbytečně dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak od toho je střídání, nechápu, že jsme vystřídeali jen 2x

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu nasouzení je vidět jeden zápas hodně málo..ale dřív jsem se koukal na Bayern často a to co předváděli Robben+Frank

Reagovat
jv

Právě, že Ribéry je letos zase v top formě... I když teď na jaře to není ještě úplně ono (ale on se do toho dostane), navíc bez něj a s Robbenem by byl Bayern při zdraví druhýho jmenovanýho úplně v háji, totálně. A dneska tam měl zase na druhou stranu několik dobrejch střel, snažil se, byli na něj fauly, mě přijde, že si svý odved, ale zdaleka všechno mu nevycházelo no, což ani proti Gladbachu.

Reagovat
smazaný uživatel

poslední dobou se zasekl celej Bayern podle mě..u Goméze sem čekal,že dá kolem čtyřiceti možná víc gólů,ale už o tom hodně pochybuji

Reagovat
jv

Tak já to jenom kvituju.

Reagovat
stas87

ten predaj platil len na riberyho mna z pozicie fanusika werderu strata bayernu netrapi ale dneska sa mu naozaj vobec nic nedarilo,keby nebol tak casto zraneny tak ho uz predaju,mozno som na neho moc tvrdy ale spoliehat sa na naladoveho hraca nie je moc fer oproti ostatnym hracom v kadri,to je tiez rozdiel medzi bvb a bayernom,ked sa bayernu nedari tak ribery a robben hraju len na seba,malo kedy zapoji do kombinacie viac spoluhracov,ked sa nedari bvb tak stale ten tim veri a nie je odkazany na jedneho alebo dvoch,dalsi rozdiel je v pohybe bez lopty,proste bayern je momentalne len banda individualit ktora ten titul letos zrejme nevyhra

Reagovat
jv

Vždyť jsem to bral jen na Ribéryho - "navíc bez něj a s Robbenem..."

Tak to mě to naopak těší. Ale na Ribéryho mám jinej názor, podle mě je pro Bayern pořád moc platnej, kde by bez něj byli... Konečně viz. jeho letošní bilance 8+9, v tom se mu blíží snad jen Müller a Kroos (asistence).

Reagovat
Arne

Ribérymu nevyšli ideálně ty tři jarní zápasy... Já jsem na to dneska sem tam jedním okem koukal a bylo neskutečný, jaký situace tam nesmyslně zazdil, zbrzdil, zkurvil, atd. Ale to platí i pro Robbena.

Jinak ale Ribéry měl podzim fantastickej, řekl bych jeden z tří nejlepších hráčů dosavadní sezóny (i přes tyhle tři zápasy).

Reagovat
HSV1887

Škoda, škoda.. moic nechybělo a Bayern mohl jet domů s prázdnou. Bayern toho teda dneska moc neukázal. Je fakt, že jim na začátku rozhodčí neuznal regulérní gól, ale takhle se o titul nehraje. Pokud bude HSV pokračovat v takových výkonech, není Evropa pro ně nedosažitelná.

Btw, české fanoušky určitě potěší, že domácí fandové vyvolávali po vystřídání jméno Davida Jarolíma

Reagovat
smazaný uživatel

David hrál hodně dobře ale to co předváděl Drobný bylo skvělí

Reagovat
jv

No, zrovna jsem Arnemu psal, že to nakonec dopadne tak, že si rnesen s Finkem Davida nechají i další rok.

Reagovat
HSV1887

Taky bych to tak viděl

Reagovat
Willy Wonka

Souhlas

Reagovat
jv

*Arnesen

Reagovat
smazaný uživatel

nepotěší

...jinakl mne dost mrzí ta neproměněná šance Müllera, ten už čeká na gól strašně dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

"Takhle se o titul nehraje..." Stručně a výstižně.

Reagovat
HSV1887

Jakmile se vrátil do sestavy, tak hraje HSV úplně jinak..jako za starých časů. No a Drobův výkon nemusím ani komentovat - prostě A dneska musím také vyjímečně pochválit Westermanna. Tohle byl snad jeho nejlepší zápas za HSV.

Reagovat
stas87

a aogo nic?tie jeho dve skvele prihravky za obranu pacil sa mi aj son,keby sa nesnazil tu akciu dohrat tak by kircher mozno tu penaltu odpiskal

Reagovat
HSV1887

Výkony Aoga jsou téměř vždy velmi dobré, takže u něho mám trošku jiný metr

Ale nemá cenu vyzdvihovat jedince, výkon celého týmu byl parádní. Jen škoda, že líp neubránili ten roh.

Reagovat
Willy Wonka

Tak jsem se po delší době koukl na dva zápasy Bundesligy a byl jsem příjemně překvapen. HSV - Bayern doopravdy parádní zápas, remíza je myslím spravedlivá, ani jeden z týmů si nezasloužil prohrát. Drobný dneska super výkon, společně s Westermannem nejlepší na straně HSV. Jarolím si opět řekl o základ v příštím zápase, velice sympatický výkon a je vidět, že fanoušci ho pořád milují.

Co se týče Bayernu, celkově byli asi o kousek lepší, hlavně v první půli museli mít z Drobného slušný komplex. Ve druhé se hra vyrovnala, ale jak jsem již zmínil, remíza určitě sluší zápasu nejvíc. Ke konci se mi výkon Bayernu zdál dost netýmový...

Jinak vynikající výsledky pro BVB, hrají doopravdy skvěle a mají velice důležité dva body náskok.

Ze zápasu Wolsburgu jsem viděl jen kousek, každopádně Jiráček se mi docela líbil, rozhodně nesouhlasím s tím, že propadl. To spíš naopak...

Reagovat
HSV1887

Prostě se zase ukázalo, že Volkspark je pro Bayern neoblíbené místo. Jsem zvědavej na další výkony Saly, zatím se mi moc líbí. Jen jsem zvědavej, jak to bude, až se uzdraví Töre.

Reagovat
Willy Wonka

Přesně tak, Sala v poslední době hraje velice dobře. Jinak uvidíme v jaké formě se vrátí Töre, je to hodně otevřené. Celkově ale doufám, že HSV tyhle mladé wonder-kidy udrží, co nejdéle. Ten tým má podle mě velice slušnou budoucnost...

Reagovat
HSV1887

No Sala odehrál svůj druhý zápas v Bundeslize (pokud nepočítám těch pár minut s BvB) a jeví se zatím parádně. Ten tým má určitě budoucnost a Fink se zdá být tím pravým. Po x letech se snad v Hamburgu nebude po roce měnit trenér.

Reagovat
Willy Wonka

Fink je jednoznačně super trenér, fandím mu. A souhlasím i s tím, že ta Evropa je letos ještě možná ...

Reagovat
Arne

Proti nám hrál taky skvěle... S Diekmeierem tam s Kobim motali, jak se jim zlíbilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Wonder-kidy? To je trochu silné označení.

Reagovat
Willy Wonka

Proč myslíš? Mladí a nadějní snad jsou, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je wonder-kid označení pro mimořádně nadané, kteří už hrají vysoce nadprůměrně a u kterých se předpokládá, že budou patřit mezi špičku, ne pro každého nadějného hráče

Reagovat
Willy Wonka

Ok, příště si radši najdu výraz "wonder-kid" ve slovníku, než ho tady v diskuzi použiju ...

Reagovat
smazaný uživatel

Však já to nemyslím jako rýpání nebo nějak zle. Jen mi přišlo divné označovat je za wonder-kidy

Reagovat
Willy Wonka

Však dobrý! Já jen že mi ty kluci připadají docela nadějní, když v takhle útlém věku hrají docela pravidelně za klub jako HSV... Jinak jasný, že Götze a jemu podobní toho talentu mají o poznání více ...

Reagovat
smazaný uživatel

tak, tak Sala dobrej, ani Jarolím nezklamal :) Jinak, zasloužená remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

www.hsv.wgz.cz

Reagovat
HSV1887

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
smazaný uživatel

jinak pro toho kdo sleduje HSV pravidelně:proč nehraje Kačar?já ho měl vždy zafixovaného jako velký talent

Reagovat
HSV1887

No on docela hraje v týhle sezóně. Ale po katastrofálním výkonu proti BVB za něho postavil Fink Jarolíma. Kačar se mi líbil v Hertě a jeho přestup do HSV jsem vítal, ale zatím nepředvádí takové výkony jako za Herthu

Reagovat
Arne

Už jsem trochu vychladl, tak krátce zhodnotím naší další prohru...

Oproti zápasu s HSV jsem viděl ohromnej pokrok, obrana fungovala hodně slušně, vpředu se výborně napadalo a byli i šance. Že to tam vykombunují do prázdné branky a z čáry to Avevor vykopne nebo že Ramos podklouzne v rozhodující chvíli, to se hold nedá nic dělat. Máme v tuhle chvíli hovna na kopačkách, ale ono tam nevydrží věčně.

Co se týče individualit, tak už mě přespříliš sere Ottl a jeho "mouchy, sežerte mě" styl hry. Ať táhne zpátky do Bavorska, jestli nezačne bojovat. Ramos tomu taky moc nedá, ale míče nějaký vybojuje, umí podržet míč a rozehrát, u toho jsem schopen to tolerovat. Hubník stejně jako ostatní dneska dobrý, akorát měl takový trochu dvě zaváhání a z jednoho bohužel padla branka od hráče, kterej snad vůbec nehrál a pak to najednou trefí jak z partesu.

Je mi jasný, že média na Skibbeho uspořádají hon, ale do středy to musí vydržet. Pokud budeme hrát stejným stylem a dost tomu pomůže návrat Raffy, tak přes Gladbach můžeme postoupit.

Reagovat
HSV1887

Dneska jsem čekal, že budete plichtit. Hertha x H96 se mi jevil jako jasně remízovej mač. Zápas jsem neviděl, tak nemůžu hodnotit. No, pěkně jste se namočili do sestupových vod, ale podle mně to udržíte.. ale konkurence je tam velká a ze všech týmů, co tam jsou namočený, tak máte asi nejhorší formu.

Co se týče DFB Pokalu s Gladbachem, tak to bude hodně zajímavej mač. Možná na něj i mrknu.

Reagovat
Arne

Já taky tak nějak počítal s remízou a ono se to tak i vyvíjelo... Zasloužili jsme si vyhrát my, ale co se dá dělat, ono se to otočí. Zase to nechce žádnou paniku. Já jsem nepropadal, ani když jsme měli předloni šest bodů a na záchranu jich deset ztráceli. Tady mít někde o trochu víc štěstí a uhrát čtyři body navíc, jsme v první polovině tabulky, takže bych to zas tak nedramatizoval. To nebezpečí tam je, ale je v tom jedenáct mužstev.

Reagovat
HSV1887

To máš pravdu, ta tabulka je tak vyrovnaná, že i takovej Hoffenheim na 8. místě je 6 bodů od 16. místa. Letošní ročník je mimořádně vyrovnaný a vidím to na boj do posledního kola na všech frontách. Tohle dělá Bundesligu jedinečnou

Reagovat
jv

Přesně tak. Hlavně hlavně napanikařit, i když Skibbe to asi dostane ze všech stran...

Reagovat
smazaný uživatel

Dostane, ale on se nenechá rozhodit, si myslím. Pohár s Gladbachem může přinést týmu potřebné sebevědomí. Určitě ale není nic ztraceno, půlka sezony před náma...záchrana určitě bude Spíš mě jen štve, že zatím nenasadil Bastianse do základu. Protože dívat se na Kobiho...to už dlouhodobě nemůžu

Reagovat
Arne

Nicméně Kobi byl včera docela dobrej, byť to nic nemění na tom, že je Felix někde jinde.

Reagovat
JozkokozleJ

Hej, Kobiashvilimu zapas vysiel... ale namyslat si, ze to nebol len ojedinely kvalitny zapas v jeho podani, to nebudem... a vzhladom na to, ze tam caka Bastians, ani nechcem.

Reagovat
jv

Však Bastians se tam dřív nebo pozdějc propracuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Joo, taky si asi zkusím příště nejdřív odpočinout, než to budu hodnotit. Hlavně druhý den se na to člověk dívá střízlivěji.

Reagovat
JozkokozleJ

Suhlasim, Ottl - ani mačka ani pes. To ten Niemeyer, hoc je smerom dopredu posledne zapasy uplne strasny, aspon defenzivu odmaka (to ale nic nemeni na tom, ze tiez mam na neho nervy... asi ale nie az take ako na Ottla).

Ja verim, ze impluzom bude navrat Raffaela. Nepresnych prihravok v strede pola bolo pocas poslednych zapasov privela. Lustenberger urcite, nech zostane a k nemu... nech to proste vylosuje (alebo radsej asi Niemeyer).

Ale ziadna sranda to nebude. Nejblizsi domaci superi BVB, Werder a Bayern...

Reagovat
Arne

No, s BVB jsem počítal prohru už před začátkem jara, s těma ostatníma čtyři body a na tom se nic nemění... Bayern bod není zas taková utopie a vyhrát nad Werderem mimo Weserstadion už vůbec ne.

K tomu Ottlovi a Niemeyerovi nemám co dodat, Lusti prostě musí hrát, jinak to nepůjde. Snad to Skibbe vidí.

Reagovat
JozkokozleJ

A necakal si 4 body i z ostatneho dvojzapasu?

Reagovat
Arne

Z tohoto proti oběma HSV? Já už nevím, co jsem psal... Ale chce to optimismus, ta "untergangatmosphere" nikomu nepřidá. A za Skibbem jednoznačně stojím, vyjma toho jednoho postu ve středu zálohy odvedl na sobotu skvělou práci.

Reagovat
smazaný uživatel

díky za komentář

Reagovat
HSV1887

To je na mě?

Hej jestli bys chtěl, tak bych Ti mohl pomoci s vedením té stránky :)

Reagovat
smazaný uživatel

a víš, že jo? napiš na hron004@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

tak to by mě taky nasralo tohle

Reagovat
Aldeano

Magath znovu překonal rekord

Felix Magath v dnešním utkání proti Borussii Mönchengladbach poslal na hřiště Ibrahima Sissoka, čímž již ve dvacátém kole stanovil nový rekord německé nejvyšší soutěže. Záložník z Pobřeží slonoviny je totiž už šestatřicátým hráčem, kterého trenér Wolfsburgu v letošní sezóně nasadil do hry. Magath tím mimochodem překonal svůj vlastní počin.

Reagovat
HSV1887

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Reagovat
Willy Wonka

Reagovat
herbage

Reagovat
Arne

Reagovat
Radin
Reagovat
HSV1887

Ten druhej gól určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ten víkend je fakt fajn, teď ještě ztratil Bayern. Paráda

Reagovat
jv

Hlavně to chce tři body u Lauternu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

bod beriem,keby sme vyhrali tak nezasluzene,freiburg to dneska odmakal perfektne najma makiadi

Reagovat
jv

Asi tak.

Reagovat
stas87

no chvilami sa na nasu hru dalo pozerat ale obcas ked celej obrane vyplo..ja uz ani niesom nastvany,kosi nas zranenia,nie vsichni maju formu ale aj to staci aspon na body

Reagovat
goodbay

Jakto, že nehrál Šimůnek? Opět zraněn?

Reagovat
smazaný uživatel

O tom, co se dělo o víkendech na německých stadionech: http://z6.invisionfree.com/UltrasTifosi/index.php?s=7b1e326410580b0825d2954605f6e8a2&showtopic=20377&st=11&#entry7336821

Btw, někdo jezdí na výjezdy autem, někdo busem, někdo vlakem ale fanoušci Stuttgartu jezdí do Leverkusenu lodí

Reagovat
smazaný uživatel

HSV bylo nejlíp vidět, když se rozcvičoval Drobný na druhou půlku (v tv)

Reagovat
smazaný uživatel

zkusím najít na trubce někde. Už dle těhlech obrázku je vidět, že si dali záležet. Plus nevypadá špatně ani choreografie ze zápasu Herthy s Hannoverem. Ale Stuttgart je asi jedničkou tohodle víkendu, už nejen díky té lodi.

Reagovat
naheCZ

Drobný s Jiráčkem v ideální sestavě kola

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

paráda, to už tady hodně dlouho nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Jiráček tam není, Kehl a Schweini dostali přednost... (beru tu z Kickeru, o goal.com se nemá cenu bavit)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde, že většina těch zápasů na goalu je hodnocená z nějakého sestřihu a u některých jen naházená natipovaná čísla, jinak to není možné..

Reagovat
Arne

Asi tak... Já jsem se třeba u některých jmen podivil, ale je to tím, že jsem na sto procent sledoval jen Dortmund a Herthu, zbylý tři zápasy jen tak na půl oka, něco jsem u nich dělal. A v tom to právě je, těžko to můžu usoudit právě z těch sestřihů.

Jediný, co můžu kritizovat, je fakt, že Kicker upřednostnil Kubu před Kagawou. To nechápu, Kuba neodehrál špatný utkání, ale nemůžu říct, že by předvedl něco extra, Shinji předvedl.

Reagovat
jv

Taky bych tam dal Shinjiho.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Shaqiri by mohl zamířit do Bayernu, kluby jsou už dohodnuté na přestupové částce a jedná se už jenom s hráčem (snad to není jen hrátka kvůli LM)

to by konečně mohlo vypadat jako rok po mistrovství, který nebude na hovno...

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

další OT: Bayern má zájem o Chivua konečně náznak zájmu posílit obranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele