Komentáře a souhrny

Borussia-Park padl! Dortmund vyzve ve finále poháru Bayern

Bayern na třetí pokus konečně dokázal najít recept na Borussii Mönchengladbach, ovšem ani tak ho postup do finále DFB-Pokalu nevyšel snadno. Gladbach byl po celých 120. minut bavorskému celku vyrovnaným soupeřem, rozhodnout tak musely až pokutové kopy, při nichž svou úlohu nezvládl jak Dante, tak poté Nordtveit.

Anglická Premier League - souhrn 29. kola

Manchester City ve šlágru kola otočil skóre proti Chelsea a přiblížil se městským rivalům United, kteří o víkendu přehráli Wolverhampton. Třetí už je Arsenal, jelikož zvládl zápas s Evertonem a Tottenham jen remizoval se Stoke, Liverpool ztratil vedení nad Queen's Parkem.

Úkol splněn. Dortmund přemohl Fürth a zahraje si finále DFB-Pokalu

Prvním finalistou DFB-Pokalu se stává po dlouhém boji favorizovaná Borussia Dortmund, jež musela s druholigovým Fürthem na konečné rozhodnutí absolvovat plných 120 minut, kýženou branku pak trochu symbolicky zaznamenal do této chvíle mírně přehlížený Ilkay Gündogan. Loňské intermezzo v podání Duisburgu se tak ve finále opakovat nebude.

Juventus po prodloužení přešel přes Milán do finále poháru

Prvním finalistou italského poháru pro rok 2011/2012 se stal Juventus. Stará dáma dokázala projít po vyrovnaném souboji přes AC Milán, v prodloužení druhého zápasu o tom rozhodl Mirko Vučinič.

Primera División - souhrn 28. kola

Espanyol doma porazil osmnáctý Santander a posílil své ambice v boji o poháry. Barcelona vyhrála v Seville a ukrojila dva body z náskoku Realu Madrid, který doma remizoval s Málagou. Valencia veze díky Soldadovi tři body z Bilbaa, Levante udolalo Villarreal, Atlético neuspělo na Mallorce.

Serie A - souhrn 28. kola

Řím zvládl pondělní dohrávku a doma porazil Janov. Milánskému AC zůstává v čele italské nejvyšší soutěže nadále čtyřbodový náskok. Rossoneri zvítězili 2:0 v Parmě, druhý Juventus exceloval ve Florencii. Lazio prohrálo v Catanii, ale zůstává třetí, protože Neapol vydřela bod v Udinese. Inter remizoval s Atalantou. Cesena prohrála v Cagliari...

Gambrinus liga - souhrn 21. kola

Pondělní pražské derby branku nepřineslo, Dukla a Slavia mají po bodu. Liberec vyhrál 4:2 v Olomouci a drží krok se Spartou, která už v pátek porazila Baník. Šanci na titul si ještě uchovala Plzeň, ta díky závěru první půle odváží body z Jablonce. Teplice nedokázaly porazit poslední Žižkov, Mladá Boleslav doma zase neporazila Příbram.

Ruská Premier Liga - souhrn 35. kola

CSKA porazilo Spartak a odpovědělo na vysokou výhru Zenitu na půdě Dinama. V sobotu potvrdil své výsadní postavení ve skupině o záchranu Krasnodar, když přivezl tři body z Novgorodu. Těrek porazil Rostov a přeskočil ho v tabulce, Amkar se v neděli rozešel bez branek s Tomskem, Kubaň porazila Kazaň, Lokomotivu stačil jeden gól k výhře nad Anži...

Ligue 1 - souhrn 28. kola

Lille rozdrtilo Valenciennes a udrželo tříbodový náskok před čtvrtým Toulouse, které zvítězilo v Rennes. Lyon vyhrál v derby na hřišti Saint-Étienne, Évian uspěl v Auxerre, v boji o záchranu zabodovalo Sochaux. Na čele zůstává PSG i přes remízu v Caen, protože Montpellier vyšel naprázdno v Nancy...

Bundesliga - souhrn 26. kola

Dortmund porazil Werder a drží náskok na Bayern, který nadělil šest branek Hertě. Důležitou výhru na půdě Leverkusenu zaznamenal Gladbach, Schalke zase veze body z Kaiserslauternu. K pohárovým pozicím se znovu přiblížily Wolfsburg a Stuttgart, Hannover přehrál Köln. Body do boje o záchranu mají Augsburg a Freiburg.

Nizozemská Eredivisie - souhrn 26. kola

Alkmaar remizoval s Bredou a vede už jen o bod před Ajaxem, který splnil roli favorita v Haagu. PSV smetlo doma Heerenveen a po několika zápasech se tak dočkalo výhry, Twente naopak podlehlo Feyenoordu a komplikuje si boj o titul. V boji o záchranu si hodně pomohl Utrecht.

Skotská Premier League - souhrn 30. kola

Ve Skotsku se tento víkend dohrává třicáté kolo nejvyšší soutěže. Sobotní zápas nezvládli Rangers, po porážce od Dundee United se na ně bodově dotáhl Motherwell. St. Johnstone uspěl v St. Mirrenu, Hearts v neděli slaví výhru nad Hibernianem...

Corgoň liga - souhrn 22. kola

Žilina vyhrála nad Dunajskou Stredou a je první před Slovanem, který si poradil s Prešovem. Doma uspěly i Banská Bystrica a Trenčín, překvapením jsou páteční porážka Senice s Košicemi a dnešní prohra Trnavy s Nitrou...

Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

Athletic potvrdil výhru z Old Trafford, Manchester United porazil i doma a je jedním ze zatím tří španělských účastníků čtvrtfinále. Tím druhým se stala Valencia, postup pak potvrdilo i Atlético. Manchester City doma vyhrál nevyhovujícím skóre 3:2 a skončil na Sportingu, dále jdou také Schalke, Alkmaar, Hannover a nevzdávající se Metalist...

Chelsea přehrála v prodloužení Neapol a je ve čtvrtfinále!

Chelsea zvládla infarktový zápas s Neapolí, zvítězila po prodloužení 4:1 a postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů. Skóre otevřel Drogba, po přestávce zvýšil Terry, jenže hostům znovu vylepšil pozici svým gólem Inler. Patnáct minut před koncem ale proměnil Lampard penaltu a poslal zápas do prodloužení, ve kterém pak rozhodl Branislav Ivanovič.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele