Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

15.03.2012, 20:57, aktualizováno 15.03.2012, 23:01
Komentáře a souhrny
Athletic potvrdil výhru z Old Trafford, Manchester United porazil i doma a je jedním ze zatím tří španělských účastníků čtvrtfinále. Tím druhým se stala Valencia, postup pak potvrdilo i Atlético. Manchester City doma vyhrál nevyhovujícím skóre 3:2 a skončil na Sportingu, dále jdou také Schalke, Alkmaar, Hannover a nevzdávající se Metalist...

Olympiakos Pireus - Metalist Charkov 1:2

15.03.2012 21:05

Góly: 15. Iván Marcano - 81. Cristian Villagra, 86. Marko Dević

První zápas: 1:0, postupuje Metalist Charkov

Naprosto neskutečný zápas měl nakonec překvapivého vítěze. Řecký celek vedl po fantastickém prvním poločase o jednu branku a napálil dvakrát konstrukci branky. Jenže v závěrečné desetiminutovce dvakrát inkasoval a nakonec do čtvrtfinále postupuje ukrajinský celek. Ten ožil po přestávce především po příchodu Marka Deviče, který byl u všeho důležitého. Neproměnil sice penaltu, ale zařídil nakonec rozhodující trefu.

Olympiakos začal jako z partesu a hned ve 4. minutě si vypracoval velkou šanci. Po střele Mirallase z rohu vápna se míč odrazil od břevna. V 10. minutě po centru Djebboura to zkusil akrobaticky Fuster, jenže od země šel balón těsně vedle tyče. O další čtyři minuty později se však domácí dostali do zaslouženémho vedení. Po centru Orbaize z levé strany, který přešel přes dva hráče, se dostal k hlavičce Ivan Marceno a mířil přesně k tyči.

Domácí pokračovali v tlaku a Djebbour mohl navýšit skóre, jenže dostal se příliš blízko ke gólmanovi Disljenkovičovi a napálil pouze jeho nohy. Ve 20. minutě podruhé zazněla konstrukce branky, po rohovém kopu hlavičkoval pouze do spojnice tyče aktivní Marcena. Charkov si vytvořil jedinou šanci úvodního dějství v 11. minutě, kde všem unikl Taison a běžel sám na brankáře, jenže včas byl zablokován Papapadopulosem a byl z toho jen roh.

Od této chvíle domácí opět rozjížděli útočné akce, ovšem k výrazně příležitosti se dlouho dostat nemohli. Deset minut před koncem si dal málem vlastní branku obránce Gueye, který chtěl hlavičkovat do náruče Disljenkoviče, jenže si nevšiml, kde je postavený a míč skončil o pár centimetrů vedle tyče. V závěru ještě stojí za zmínku střely Mirallase a Holebase, avšak hostující gólman si s mírnými problémy nakonec s balónem poradil.

Po změně stran šancí výrazně ubylo. V úvodu opět hrozili domácí, kdy po kombinaci Djebboura s Papadopulosem hlavičkoval těsně nad střídající Makoun. Pak se ale osmělil Charkov a začal pořádně kousat. Nejprve pálil těsně vedle Blanco, po hodině hry vypálil dobře Taison, nicméně gólman Megyeri zasáhl skvěle. Dvacet minut před koncem hosté také napálili konstrukci branky.

Po chybě Torosidise se totiž míč odrazil přímo k Blancovi a ten tvrdou ránou trefil pouze tyčku. Hosté promarnili velkou šanci necelou čtvrthodinu před koncem, kdy Modesto zahrál po střele Deviče ve vápně rukou a sudí odpískal penaltu. K té se postavil sám Devič, jenže padáček doprostřed branky s přehledem kryl Megyeri. Hosté se ale nakonec radovali z vyrovnávací trefy a dostali se zpátky do zápasu.

Po centru Taisona dokázal zpracovat míč Villagra a nakonec nadvakrát hlavou dopravil míč do sítě. Charkov pak pořádně přitlačil. Nejprve sice jeden z domácích obránců odkopával z brankové čáry na rohový kop, po něm si ale u zadní tyče naskočil Devič a hlavou rozhodl - 1:2. Domácí pak otevřeli obranu a nabídli soupeři několik brejků i třeba čtyři na jednoho, hostitele ale podržel Megyeri a skóre se už neměnilo.

Více informací k zápasu

Manchester City - Sporting CP 3:2

15.03.2012 21:05

Góly: 60. Sergio Agüero, 75. Mario Balotelli (pen.), 82. Sergio Agüero - 33. Matías Fernández, 40. Ricky van Wolfswinkel

První zápas: 0:1, postupuje Sporting CP

Favorit Evropské ligy na celkové vítězství Manchester City nakonec nepostoupil kvůli pravidlu o více vstřelených branek na půdě soupeře, díky němuž právě postoupil Sporting. Domácí srazila na kolena první půle, ve které dvakrát inkasovali, a i když se v té druhé vzpamatovali, ke kýženým čtyřem gólům to nevedlo.

První vlaštovku směrem na domácí bránu poslal Schaars, špatně ho totiž hlídal Savič. Nicméně jeho střela v brance neskončila. Na druhé straně se City procpali do pár šancí. Velice dobrou zakládal Johnson, který si narazil s Davidem Silvou, jejich záměr ale vystihl Polga, jenž odkopl míč do bezpečí.

Opravdu větší gólovku si vytvořil Sporting po šesti minutách hry. Fernández se dostal k míči, jeho střela ale nakonec byla zablokována. Ani Xandao svou hlavičku mezi tři tyče neusměrnil. Pak zase zahrozili Citizens. Johnson po pasu od Davida Silvy pálil z první, jenže ani on neměl vůbec dobrou mušku.

Trefit se mohl i Balotelli, jehož si našla přihrávka Silvy, ovšem střelecký pokus mu zablokoval znovu výborný Polga. Skóre utkání nakonec načal ve 33. minutě Fernández. Divočák Balotelli totiž srazil pronikajícího Insúu, přímý kop pak zakroutil parádně k tyči právě hostující záložník.

Tenhle inkasovaný gól měl ale dohru. Trenér Roberto Mancini něco vzkázal přes hřiště Balotellimu, ten mu ale neodvětil žádnými přátelskými gesty. Tahle ostrá výměna názorů se zřejmě bude ještě v klubu řešit... Manchesteru tato hádka pochopitelně nijak nepomohla. Ba naopak. Za sedm minut totiž prohrával už o dvě branky.

Pod dlouhém nákopu ze standardky se na pravé straně k míči dostal Izmailov, který udělal pár kroků vpřed, poslal přihrávku přes celou šestnáctku, kde si u vzdálenější tyče naběhl pohodlně skórující van Wolfswinkel. Mancini musel udělat o přestávku změnu. Ona vůbec celá hra potřebovala nějaký nový impuls.

A tak na hřiště za Johnsona přišel de Jong. V 55. minutě byl poslán na hřiště i Džeko a dá se říci, že až poté domácí znebezpečnili. Po hodině se jim podařilo snížit. Yaya Touré poslal krásnou kolmici do vápna na Agüera, který se s míčem jenom otočil a dělovkou pod břevno překonal brankáře Ruie Patrícia.

Manciniho družina se i nadále hnala do útoku, Kolarov z přímého kopu mířil nad, chybu Ruie Patrícia, kterému vypadl sebraný centr ze vzduchu z rukavic, ovšem také nepotrestala. Naději dostala v 75. minutě. Neto fauloval ve vápně Agüera, který, nutno podotknout, pádu i dost přidal, nicméně Balotelli penaltu s chladnou hlavou proměnil.

A hodně zle začínalo být pro lisabonský tým osm minut před koncem. Kolarovův rohový kop prodloužil za sebe Savič, u zadní tyče se přitom nacházel osamocený Agüero, který posunul svůj tým do vedení 3:2. Závěrečné minuty byly pro Sporting hodně krušné. Jen díky smůle v koncovce Manchester neskóroval počtvrté.

Svou hlavičku poslal vedle brány Džeko, ještě blíže gólu byl Balotelli, který rovněž hlavičkoval těsně mimo. Mužem zápasu mohl být gólman Hart. V nastaveném čase se i on vydal do útoku, jako kdyby to byl střelecký zabiják si zaběhl za obranu na pas de Jonga, z blízkosti ale jeho hlavičku polapil Rui Patrício.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - FC Twente 4:1

15.03.2012 21:05

Góly: 29. Klaas-Jan Huntelaar, 57. Klaas-Jan Huntelaar (pen.), 71. Jermaine Jones, 81. Klaas-Jan Huntelaar - 14. Willem Janssen

První zápas: 0:1, postupuje Schalke 04

Königsblauen dokázali čtyřmi brankami otočit nepříznivý stav z Twente a zcela po zásluze tím pádem postupují do čtvrtfinále Evropské ligy. Sebevědomím kypřící hosté tak dostali na frak a musí se letos s poháry rozloučit.

Utkání začalo podle očekávání, Schalke na svého protivníka hned od prvních minut pořádně vlétlo, to jenom dávalo najevo, jakým, že to směrem se asi bude zápas ubírat...opak byl ale pravdou. Domácí si vyjma Jonesovy rány, proti níž vytasil skvělý reflex Mihajlov nic převratného nevypracovali, naopak je to nutilo myslet i na zadní vrátka. To se však právě nedělo, za což pak byli Königsblauen také patřičně potrestáni: Chadli zakombinoval na hranici vápna s de Jongem, prvně jmenovaný následně prostrčil míč na rozběhnutého Janssena, který z hranice vápna zacílil naprosto přesně - 0:1. Horníci tak rázem museli na postup vstřelit tři branky.

Mohlo být ještě hůře, Chadliho technická rána se však v osmnácté minutě do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešla. Poté se zase probralo S04, které začalo výrazněji přidávat pod kotel. Do vápna nizozemského týmu létal jeden centr za druhým a bylo jenom otázkou času, kdy se nějaký ujme, což se nakonec stalo krátce před půlhodinou hry. Draxler vyslal od levé postranní čáry nadýchaný balón do vápna, ten se snesl až na zadní tyč, kde byl úplně volný Huntelaar, což v tomto případě nemohlo znamenat nic jiného než vyrovnání na 1:1. A modrobílí celek mohl vzápětí duel otočit, ale nizozemský kanonýr z obtížné pozice branku netrefil.

Přestávka, jakoby nalila do gelsenkirchenských žil další novou krev, po pauze se totiž hrálo už jenom výhradně na jednu branku! Skvělý zápas hrál Jones, po jehož dalším průniku mohl přidat druhý zářez Draxler, proti jeho křižné ráně ale předvedl skvělý zásah Mihajlov. Neujala se ani nadějně vyhlížející Raúlova hlavička, kýžené vysvobození tak přišlo až v 56. minutě: po standardce z obtížné pozice míč posílal na branku Draxler, jeho pokus však zastavila ruka Janssena a sudí Kassai neměl na vybrání, na řadu tak přišel pokutový kop. K němu se postavil Huntelaar a nekompromisní střelou do levé šibenice zavěsil - 2:1.

I další akce se nesly ve znamení jednoznačné nadvlády hornického týmu, Raúl, Huntelaar, ani Draxler ovšem nedokázali nadějně vyhlížející situace dotáhnout do konce. Farfánův dalekonosný pozdrav se také zásluhou bulharského strážce hostující svatyně neujal, ani to ho ale nemuselo mrzet. Hned nato Raúl šikovně přepustil míč patičkou na Jonese, a ten v rozhodující okamžik zachoval chladnou hlavu a rázem to bylo 3:1.

S přibývajícím časem se peruánský křídelník čím dál častěji více dostával do hry, ovšem se železnou pravidelností, tak jako v sedmdesáté páté minutě, kdy Farfán vybojoval doslova a do písmene šanci z největších, pak ji ovšem Huntelaar nedokázal proměnit. Devět minut před koncem už potom přišla, byla k vidění dost dobře možná nejlepší akce zápasu: po rohu Twente balón potáhl aktivní Jones, na milimetr přesně předal Huntelaarovi, ten obelstil Tiendalliho a nekompromisní střelou na přední tyč zakončil své galapředstavení - 4:1. Na opačné straně se ještě připomněl Chadli, jeho pokus si ovšem na Hildebranda nepřišel.

Více informací k zápasu

Beşiktaş JK - Atlético Madrid 0:3

15.03.2012 21:05

Góly: 26. Adrián, 83. Falcao, 90. Eduardo Salvio

První zápas: 1:3, postupuje Atlético Madrid

Atlético neponechalo nic náhodě a bez větších potíží si pohlídalo postup do čtvrtfinále Evropské ligy. Besiktas předvedl až na úvodní dvacetiminutovku velmi špatný až odevzdaný výkon a za celý zápas se prakticky nedostali do vážného ohrožení branky hostů. Ti vyhráli i v odvetě díky brankám Adriána a Falcaa a se součtem 6:1 míří mezi nejlepších osm.

I přesto, že Atlético Madrid i Besiktas Istanbul patří k týmům spíše ofenzivně laděným, první poločas nabídl velmi nízkou úroveň kopané s naprostým minimem šancí na obou stranách. Snad jen úplný start klání nebyl bez náboje. Ve druhé minutě měl solidní šanci ke skórování z přímého kopu Gabi, ale poslal jej mimo. Po pěti minutách pak na druhé straně Almeida sklepl centr hrudníkem na Simaa, jehož dobrý pokus Courtois zneškodnil.

Za dalších čtyřicet minut se diváci v Istanbulu nedočkali s výjimkou jediné situace prakticky ničeho zajímavého, avšak právě ta jedna příležitost znamenala úvodní gól. Téměř jako blesk z čistého nebe přišla 26.minuta, Juanfran na hranici šestnáctky krásným obloučkem vyzval Ardu Turana, který předal vedle sebe Adriánu Lopézovi a španělský forvard procedil balon mezi nohama brankáře Gönena - 0:1.

Druhý poločas začal stejně ospale jako skončil ten úvodní. Až v v okolí šedesáté minuty se znovu rozvířily vody - nejprve Arda Turan ve velké šanci ztroskotal na gólmanovi Besiktase, poté potáhl po levé straně míč Felipe a Adrián lehkou tečí minul branku. Za dalších pár okamžiků postupovali hosté v přečíslení dva na jednoho, jenže Koke celou situaci vyřešil hrůzostrašně a vysoko přestřelil.

Besiktas působil opravdu matným dojmem a korunu jejich bídnému výkonu nasadil brankář Gönen. Po centru z pravé strany sedm minut před koncem základní hrací doby se od nohy stopera Korkmaze míč odrazil vysoko do vzduchu - snadné sousto, řekl by jeden - jenže stačil pouze lehký důraz kanonýra Falcaa a turecký gólman byl nachytán v nedbalkách. V malém vápně prohrál vzdušný souboj a zavinil už dvougólové manko - 0:2.

V závěru se přece jen turecký klub dostal do velké šance, jenže zůstala nevyužita. Hugo Almeida se v 87. minutě ocitl v dobré příležitosti, jenže jeho střelu Thibaut Courtois za svá záda nepustil a zasadil se tak už o deváté (!) čisté konto Atlética ze všech patnácti utkání odehraných v roce 2012. V závěru ještě na 3:0 zvýšil Salvio a dokonal tak dílo zkázy Besiktase.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Standard Lutych 4:0

15.03.2012 19:00

Góly: 4. Mohammed Abdellaoue, 21. Kanu (vl.), 73. Kanu (vl.), 90. Sérgio da Silva Pinto

První zápas: 2:2, postupuje Hannover 96

To, co se po prvním utkání zdálo jako velmi pravděpodobné, se stalo skutečností a H96 může slavit tolik vysněný postup do čtvrtfinále - už jen to znamená pro Dolnosaský celek obrovský úspěch, jež může být dál ještě podpořen. Lutych se tak pro letošek s evropskou scénou loučí.

Hannoverští konečně dali zapomenout na ty stejné chyby a od úvodních minut drželi tempo hry ve své moci. Netrvalo ani příliš dlouho a trpělivé obléhání branky soupeře přineslo své ovoce: rovnou premiérový útok 96tek donesl kýžený úspěch, Bolat sice Schlaudraffův pokus vytěsnil, ale jen před pohotového Abdellaoueho, pro kterého už nebyl problém dopravit mičudu na určené místo - 1:0.

Situace se tak hned po čtyřech minutách dramaticky změnila - Lutych musel vstřelit minimálně dvě branky, pokud chtěl držet své postupové šance i nadále při životě. To se ovšem nejevilo příliš reálně, dvojice Schlaudraff - Abdellaoue si před hostujícím vápnem dělala doslova, co chtěla...právě bývalý hráč mnichovského Bayernu rozdal o chvíli později do strany na Pandera, ten z úhlu okamžitě střílel, jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel. První dvacetiminutovka patřila jednoznačně domácím, hra se odvíjela takřka jenom na lutyšské polovině, hned dvě nadějné možnosti měl sám Abdellaoue, ani jednu z nich však nedotáhl do úspěšného konce.

Když už se pomaličku zdálo, že by se svěřenci Josého Rigy mohli vzchopit, tak přišla další krutá rána. A za všechno si mohli hostující hráči z větší části sami, když balón z dosahu své branky odvraceli hodně ledabyle, toho využil Pinto, jenž poslal do pokutového území střílený centr, který si v tísni srazil za své vymezené území Kanu - 2:0. Brazilský bek mohl vzápětí zaúřadovat i na opačné straně, po rohu mířil Van Damme hlavou pouze do levé tyče Zielerovy branky, balón se pak odrazil právě ke Kanuovi, jenž však v rozhodujícím okamžiku kulatý nesmysl netrefil. Do poločasu ještě dvakrát zakončoval Gakpé a jednou Cyriac, na Zielera se jim ale vyzrát nepodařilo.

Po obrátce to dlouho vypadalo na hostující vzepětí, Tchitého hlavička ale mířila vedle branky, zatímco povedená rána Cyriaca znamenala pro Zielera velké problémy, nakonec si ovšem dokázal talentovaný brankář poradit na jedničku a míč vyrazil! Definitivní konec jakýchkoliv nadějí Standardu potom došel v 58. minutě: Gakpé přišel do souboje s Hagguiem pozdě, za což si od sudího Královce nemohl z blízka prohlédnout nic jiného než žluté napomenutí, a protože už bývalý hráč Monaca měl jeden prohřešek za sebou, musel trávník předčasně opustit. Na Lutych, který potřeboval všechny síly vrhnout do útoku tak čekala více než půlhodina v oslabení.

To nevěstilo nic dobrého, zvláště, při současné formě Dolních Sasů. Chvíli ovšem dokázala defenzivní vozba odolávat - tedy až do sedmdesáté třetí minuty, kdy bylo už definitivně rozhodnuto. Stindl svým pasem oslovil střídajícího Ya Konana, ten sice z úhlu na Bolata nevyzrál, ovšem následně se míč vrátil před agresivního útočníka znovu, a ten opět s dopomocí Kanua zavěsil - 3:0. O pár minut později měl další možnost Konan, branku přestřelil. Dalekonosný pokus Schmiedebacha se u Bolata setkal s ne až tak pozitivní reakcí. Konečnou podobu pak dostal výsledek v nastavení, kdy se ujala rána Pinta, jehož podpis tak znamenal výsledek 4:0.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Valencia CF 1:1

15.03.2012 19:00

Góly: 63. Ola Toivonen - 47. Adil Rami

První zápas: 2:4, postupuje Valencia CF

Španělský celek si v Nizozemsku pohlídal postup a díky uhrané remíze 1:1 přechází dál přes PSV Eindhoven. Byť šancí v prvním dějství nebylo mnoho, obě branky padly až v tom druhém. Skóre zápasu načal Rami, Toivonen za domácí už pozdě snížil. V závěru zápasu bylo na hřišti rušno a i trochu zmatku, výsledkem celé taškařice bylo vyloučení.

I když si Valencia ze svého prostředí odnesla pohodlné vítězství 4:2, nesnažila se v Eindhovenu výsledek bránit. Byli to právě hosté, kdo měli v prvním poločase lepší gólové šance. Jonase Goncalvese nejprve musel vychytat gólman Tytoň, o pár minut později pálil brazilský záložník znovu, ale tentokráte pouze nad.

Ve 25. minutě zahrozili domácí v největší možnosti první pětačtyřicetiminutovky. Toivonen si parádním způsobem naběhl na centr a hlavičkou tvrdě vypálil, nicméně v bráně se předvedl fantastickým zákrokem do té doby ne příliš zaměstnaný brankář Alves. Nakonec ještě v závěru pořádně zazlobili Netopýři.

Alba si naběhl na krásný dloubáček svého spoluhráče, dále se snažil míč usměrnit mezi tři tyče tím samým způsobem, tedy padáčkem a přehodit Tytoně, jenže ten bravurně jeho úmysl vystihl a ještě vytěsnil balón do zámezí. Z následného rohového kopu mohl skórovat Aritz Aduriz, hlavou ovšem z dobré pozice zamířil nad.

Bezbrankový stav nakonec vydržel do 47. minuty. A díky vstřelené brance Ramiho, který tečoval Feghouliho střelu tak, že na ní gólman Tytoň nemohl už zareagovat, se Valencia hodně přiblížila postupu. V ten moment se hostující borci přece jenom trochu zatáhli, PSV ovšem směrem dopředu o tolik nebezpečnější nebylo.

Ačkoli se utkání zdramatizovalo díky brance Toivonena, který poté, co mu centr Labyadeho prodloužil hlavou Matavž, v pohodě z blízkosti rozvlnil síť, na víc se domácí nezmohli. Trefit se mohl čtyři minuty před koncem Strootman, jenž si pěkně našel místo pro střelbu, nepřekonal ale v brance výborného Alvese.

Zajímavý moment nastal necelou minutu před koncem. Červenou kartu totiž dostal autor první branky Adil Rami za svůj incident s Toivonenem. Zpočátku to vypadalo, že rozhodčí Willie Collum dokonce nařídil i pokutový kop, pak ale svoje rozhodnutí přehodnotil. Tahle situace však nic nezměnila na faktu, že do čtvrtfinále proklouzla Valencia.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AZ Alkmaar 2:1

15.03.2012 19:00

Góly: 3. Antonio Di Natale (pen.), 15. Antonio Di Natale - 31. Erik Falkenburg

První zápas: 0:2, postupuje AZ Alkmaar

Italský prapor v evropských pohárech drží po dnešku už jen AC Milán. Udinese totiž nedohnalo ztrátu z prvního zápasu a nakonec vypadává po klasickém pohárovém pravidlu vstřelených branek na hřišti soupeře.

Udinese přitom mělo zápas parádně rozehraný a i po snížení Alkmaaru byly šance Italů na postup vysoké. Za vše totiž mohla už třetí minuta a faul Viergevera na Flora Florese, po kterém provinilec uviděl červenou kartu a rozhodčí nařídil penaltu. Hned v úvodu tedy dvojí trest pro Alkmaar. Antonio Di Natale penaltu s poklidem proměnil a jeho tým vedl 1:0. Další šok pro AZ přišel o dvanáct minut později, Pasquale zužitkoval pěkný pas přesnou přihrávkou před branku na Di Nataleho a nejlepší střelec loňské Serie A zvýšil už na 2:0. Za tohoto stavu by se prodlužovalo, Udine tak smazalo náskok Alkmaaru během první čtvrthodiny. Ovšem Nizozemcům stále stačila jedna branka a vše by bylo úplně jinak.

Nicméně Guidolinovi svěřenci pokračovali v převaze. Di Natale se pokoušel zkompletovat hattrick, ale jeho střela skončila nad. Ve 32. minutě zvýšil postupové akcie Alkmaaru Falkenburg, když se ve vápně dostal k odraženému míči, zbavil se kličkou protihráče a střelou do šibenice nedal Handanovičovi žádnou šanci - 2:1. Udinese ale mělo stále spoustu času vstřelit další dvě branky, stále totiž hrálo v početní převaze. Ale nebylo mu přáno, Armero pálil vedle a v prvním poločase tak diváci na stadionu Friuli další branku neviděli.

Druhý poločas mohl začít podobně jako ten první, tedy brankou domácího Udinese. Do Pasqualeho centru se položil Pinzi, ale branku vůbec netrefil. V 63. minutě mělo Udine velké štěstí, Domizzi se provinil ve vlastním vápně faulem a i hosté měli výhodu pokutového kopu. Rasmus Elm ale selhal. Branku vůbec netrefil a Udinese tak stále bylo ve hře o postup.

Fabbriniho dobrá rána letěla těsně nad a po hlavičce Di Nataleho nedosáhl na míč Pinzi. AZ se zatáhlo a hrozilo z protiútoků, po jednom z nich vybídl k dobrému zákroku Handanoviče Altidore a z dorážky na slovinského brankáře nevyzrál ani Maher. Závěrečný tlak Udinese žádnou branku nepřinesl, AZ prohrálo na Stadio Friuli 1:2, ale vzhledem k prvnímu zápasu, který skončil 2:0, postupuje do čtvrtfinále Evropské ligy. Italové jsou v této soutěži bez zástupce.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Manchester United 2:1

15.03.2012 19:00

Góly: 23. Fernando Llorente, 65. Óscar de Marcos - 80. Wayne Rooney

První zápas: 3:2, postupuje Athletic Bilbao

Domácí Athletic si pohlídal náskok proti Manchesteru United a postupuje do další fáze. Fernando Llorente skóroval jako první, souboj dvou střelců uzavřel Wayne Rooney, skórující na konci zápasu. Jeho branka ale na výhru ani postup United nestačila.

Ani sedmadvacátý gól Waynea Rooneyho neznamenal tři body pro hosty z Manchesteru. Tolik kýžený postup tedy nepřichází, United se tedy mohou soustředit už jen na domácí scénu. Evropské poháry jsou pro letošní sezonu ztraceny, vítězná série Athleticu Bilbao pokračuje!

Athletic dnes podal vynikající výkon, stejným způsobem, jakým hráči vyloupili Old Trafford, si dnes poradili na domácím stadionu a za předvedenou hru si zasloužili ovace ve stoje. Dvojice Llorente - De Marcos dnes pálila ostrými, Gorku Iraizoze překonal ke konci zápasu Wayne Rooney.

První velkou šanci měli Rudí ďáblové, Park poslal na bránu osamoceného útočníka Rooneyho, anglický reprezentant se poté místo střely rozhodl pro nahrávku. Nepočítal ale s tím, že z jeho spoluhráčů nikdo jiný do vápna nenabíhal a celý útok tak skončil nezdarem.

Llorente našel Ikera Muniaina, mladý talent ale svůj další gól nepřidal a neučinil tak ani jeho spoluhráč Oscar De Marcos. Po tomto varování se už domácí fandové mohli radovat. A zasloužil se o to nejlepší střelec jejich týmu, mnoha předními kluby naháněný Fernadno Llorente.

Ani Rio Ferdinand nedokázal odvrátit Amorebietův centr a nechal tak zakončovat Llorenteho. Útočník baskické pýchy se v těchto pozicích nemýlí a zvládl celé zakončení i tentokrát - 1:0 pro domácí.

Tři zásahy tak dělily United od postupu. Athletic tím dokázal, že jeho výhra v Divadle snů nebyla náhodná a bylo ve velmi nadějné pozici. Rooneym tažený protiútok zakončil skluz Amorebiety na Luka Younga, rozhodčí ale penaltu nepískl. Ještě před poločasem přišla zlá zpráva, když musel být z důvodů zranění ze hry stažen střelec první branky a jeho místo zaujal Toquero.

Domácí se ale nevzdávali ani po přestávce, De Marcos střílel vedle. Po kombinaci Susaety s De Marcosem mohl zakončovat Andoni Iraola, jeho střela ale mířila mimo bránu De Gey. Stejně ho o chvíli později napodobil Toquero, který nebyl nikým hlídán, přesto poslal míč vedle.

Na hřiště se dostal i maskovaný mstitel Smalling, chráněný "čechovskou" přilbou. A chvíle slávy si užíval také devatenáctiletý Paul Pogba. Ferguson se nejspíš smířil s prohrou, což mu rázně připomněl druhým gólem zápasu De Marcos. iraolův centr parádně uklidil do brány - 2:0.

Malou naději pro anglický fotbal se pokoušel vykřesat Wayne Rooney, který se prosadil deset minut před koncem zápasu. To ale nestačilo na postup ani výhru a tak po Interu Milán končí v evropských pohárech další velikán minulosti. Jaká bude jeho budoucnost?

Více informací k zápasu

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (450)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SIR ALEX FERGUSON DEMISI !!!!!!!

Reagovat
kris_kros

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filipow

Snad vyhrají EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Ať vyhoděj Fergusona!! To je ostuda!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hai

dobre MANU

Reagovat
Wat

*Kanu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

MANUTD Athletic

Reagovat
GEGE

Udine

Reagovat
M11

Reagovat
herbage

Reagovat
mastakillah

černý Italský týden

Reagovat
Neuro

a to si pamatuji jak na podzim bylo tooolik lidí na milion procent přesvědčených že finále bude United vs City..

Reagovat
smazaný uživatel

No ja si zase pamatuju, jak bylo milion lidi presvedcenych, ze finale LM bude ManU a ManC .

Reagovat
m0rientes9

Reagovat
Lemond Laws

Kanu dva OG?? Chudák

Reagovat
Free_player

Bilbao Manchester

Reagovat
havrys99

Ty voe..Králík červená už i v Evropě

Reagovat
M11

mozna by na fotce mel byt spise Kanu

Reagovat
smazaný uživatel

United jestli nebudou mít titul, tak to pro ně bude hodně špatná sezóna se mi zdá...

Reagovat
Neuro

pokud si City pohlídají ten bodový náskok za něma tak je doma porazí a budou zase první si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, že bych City nějak obdivoval, nebo jim snad dokonce fandil, ale z nějakýho důvodu mi to ani nevadí, když se dostanou před United... A proti United nic nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbaooo

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao žádné překvapení, potvrdili kvalitu

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavně to, že anglická liga už nějaký ten pátek pokulhává

Reagovat
Neuro

Arsenal předvedl sílu PL.. Milán v prvním poločase neprohrával 3:0 už dloouho..

Reagovat
smazaný uživatel

Čelzí to včera taky trochu rozjela, ale pořád je to slabé... tak 3,4 roky zpátky byli jinde

Reagovat
Neuro

si pamatuji ty doby (pár let zpátky) kdy Chelsea byla asi nejsilnější klub v Evropě.. těsně po příchodu Abramoviče myslím.. ale máš pravdu tehdy byla celá PL úplně jinde

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Athletic. 2 výhry bych před tím dvojmačem nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Athletiiiiic!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vocasisko

tak ještě Atletico postup

Reagovat
smazaný uživatel

sporting si postup bezpečně pohlídá. 1:1 možná 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

nemecke finale

Reagovat
smazaný uživatel

vlášek - lička na ČT4= nejhorší možná varianta

Reagovat
smazaný uživatel

Vlasek jeste ujde, jsou tam i horsi kusy

Reagovat
smazaný uživatel

ani bych nerekl

Reagovat
smazaný uživatel

dojde mu rec a pak rekne ze nas nechali vychutnat si atmosferu

Reagovat
smazaný uživatel

já radši koukal na City-Sporting na slovácích

Reagovat
Tomanatura

Sice by to asi s Nanim a hlavne Valenciou vypadalo jinak (mimochodem nechapu, proc pri takovem slozeni zalohy nedostal sanci Berba, to mi hlava proste nebere), ale to je jen teoreticke. Athletic nas uplne prehral, na to vyjma Barcy nejsem absolutne zvykly.

Reagovat
alcantara

Aupa Athleeeetic!

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover Ani jsem si toho nevšiml.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice fandim Athleticu, ale nikdy bych necekal, ze porazime United v souctu 5:3 a jeste to pro ne bude milosrdnej vysledek

Smekam pred Bielsou, za jak kratkou dobu dokazal Athletic naprosto zmenit, vytvarovat a nakopnout...tenhle tym ma budoucnost....

Aupa Athletic, tohle by mohla byt jedna z nejuspesnejsich sezon za dlouhy leta

Reagovat
smazaný uživatel

ted jen potkat Twente ve ctvrtfinale a AZ v semifinale a bude to dokonaly

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodne má veľkú budúcnosť, hlavne musia udržať najväčšie opory, pretože pri väčšom úspechu budú Llorente, Muniain, Javimar veľmi žiadaným zbožím (síce sú aj teraz, ale predsa). A Bielsu takisto, ak by Pep nepodpísal tak je Bielsa hlavný kandidát.

Reagovat
vocasisko

u Llorenteho mám takovej pocit, že on z Athletica nepáchne, u JaviMara s Ikerem mám pochyby, hlavně teda u Ikera, to je takovej malej pošuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne za Javiera môžu zinkasovať tučný balík, Muniain to má síce dobre nakopnuté, ale ešte toho musí dokázať viac, ale to príde časom.

Reagovat
smazaný uživatel

ja to zase vidim opacne

Reagovat
smazaný uživatel

nj, Pep zas rikal ze chce jednou jit k nam, tak kdo vi....ale verim ze Bielsa zustane, viz jeho nedavny prohlaseni....

co se tyce tech hracu, tak to je porad dokola, ale nastesti jsou to jen spekulace...Javi je podle me jeden z tech srdcaru, co by v klubu mohli vydrzet do konce kariery (ackoliv neni odchovanec), Llorente mozna casem zamiri do Anglie, ale snad az v pozdejsi fazi jeho kariery... po takovejch zapasech chapu ze se hracum nikam jinam nechce, zvlast kdyz pro vetsinu hracu Athleticu prestupy do ciziny nedopadly zrovna nejlip....

naopak doufam, ze bychom mohli nekoho prilakat, takovej Azpilicueta by nebyl marnej a urcite to chce nahradu za Llorenteho, pokud se vyrazne nechyti nekdo z becka...na druhou stranu dneska jsme United prehravali i s Toquerem na CF

Reagovat
herbage

Llorente v pozdější fázi kariéry? Vždyť mu bude letos 27. Jestli prodlouží, tak už podle mě nikam nepůjde

Reagovat
smazaný uživatel

nekdy po tricitce bych ho tam pustil, pokud nas teda dovede aspon k jedny trofeji

Reagovat
herbage

po třicítce se do PL nechodí. Pokud odejde, tak letos v létě je jeho poslední šance

Reagovat
smazaný uživatel

to bych zase netvrdil, Fernando je vecne mlady ale vazne, je to hrac, ktery se castokrat vyjadroval dost neurcite ohledne svy budoucnosti, takze by me jeho odchod nejak extra neprekvapil...problem je ze golovejch utocniku je momentalne v baskicku strasne malo (nezalezi na kategorii) a Toquero proste CF neni a nebude

Reagovat
herbage

no, s jeho odchodem by se celá vaše hra asi sesypala, protože on je na hrotu nesmírně platný. Možná byste mohli na hrot zkusit Muniana a hrát to jako Barcelona s Messim, ale těžko říci, jak by to bylo efektivní. Při nejhorším byste koupili z Vale Adurize. Ale ten dnešní Llorente gól po 60 metrovém centru z voleje na zadní tyč, to bylo wolrd class Trochu mi připomněl van Persieho. V PL by byl hvězda

Reagovat
smazaný uživatel

s tim Muniainem mas pravdu, myslim ze by do toho Bielsa mozna sel...Aduriz uz je podle nekterejch zdroju dohodnutej, ale taky je to podle mne spis support striker...

nerekl bych ze by se cela hra sesypala, to mozna za Caparrose, kdy to bylo cely o konzervativnim 4-4-2 a centrech na Llorenteho...Marcelo by neco vymyslel, treba by tam soupnul Javiho

Reagovat
smazaný uživatel

Zotrvanie Pepa naberá stále reálnejšie kontúry, takže budúcu sezónu k výmene ešte pravdepodobne nepríde

Azpilicueta je bask?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, z Pamplony...

Reagovat
smazaný uživatel

A jeden z dvojice Azipilicueta / Iraola by šel nalevo?

Reagovat
smazaný uživatel

no my dlouhodobe nemame za Iraolu nahradnika (pokud nepocitam devce pro vsechno De Marcose, ktery shodou okolnosti na pravym beku exceluje ), takze uz z toho duvodu by se nam Cesar hodil...pak by zalezelo na rozestaveni, teoreticky by mohli hrat na pravy strane oba, Iraola pravy kridlo brazdi rad....

Reagovat
smazaný uživatel

Aurtenetxe by tam případně zaskočit nezvládl? Každopádně je fajn, že máte z čeho vybírat, i když Azipilicueta by asi nebyl levný. Jeho příchodu bych věřil až s odchodem Iraoly.

Reagovat
smazaný uživatel

ale pak by zase nebylo koho soupnout nalevo...Andoni tezko nekam pujde, u toho je to podle mne skoro vylouceny....nastesti je to drzak, takze odehral uz radu sezon bez toho aniz bychom meli nejakou nahradu....ale verim ze v pripade dobry konstelace by Azpilicueta prijit moh

Reagovat
Xavi

Athletic má peněz dost.

Reagovat
alcantara

To by bola skoda, co som videl mladasa so skaredym menom, tak sa celkom chytal.

Reagovat
smazaný uživatel

jj Aurtenetxe jde nahoru..a v becku nadeje Saborit, takze to vypada ze bychom po 5 letech konecne mohli najit nekoho spolehlivyho na levou stranu obrany...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se mi líbil.

Reagovat
vocasisko

Já doufám, že se podaří Athleticu ty hráče udržet a že si ti hráči budou vážit toho, že jsou Baskové, za pár let by z toho týmu mohl vyjít tým atakující špičku PD. Bielsa je skvělý trenér. Athleticu nelze nepřát, nejsympatičtější tým jaký znám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Pohar nam, EL a LM Vam. Dohodnute?

Reagovat
smazaný uživatel

nene, vsechno nam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Bielsa je ďábel, takovou změnu herního projevu v tak krátkou chvíli na tak parádní fotbal, to by asi nikdo jiný nedokázal...

Reagovat
smazaný uživatel

btw. Guillermo sa ako javí?:

Reagovat
smazaný uživatel

GOLASOOOOOOOOOOOOOOOO

Adrián

Reagovat
smazaný uživatel

Koho by si chcel budúcu sezónu v LM? Athletic alebo Atletico?

Reagovat
Honza Matoušek

Kdo nechce Athletic je nepřítel fotbalu.

Reagovat
alcantara

Bratia, aj s predpokladom, ze udrzia kader pokope.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlíp oba.

1. Barca

2. Vale

3. Athletic

4. Atlétiko

Bílé prdele rozpustit. Prachy rozdat chudým.

Reagovat
Honza Matoušek

To by byla ta liga opravdu SUPERzajímavá

Reagovat
vocasisko

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera

Reagovat
Kokesh

Chudáčku, zase jsi nedostal léky. Zkus to někdy napsat bez úrážek vůči Realu, to by byla u tebe asi premiéra.

Reagovat
Kenneth

Opět tomu dáváš korunu. Jen tak dále.

Reagovat
smazaný uživatel

1.real

2. barca

3.bilbao

4.malaga !

4

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

picusacku

Reagovat
valloire

Co takhle rozpustit ten divadelní spolek z katalánska? Moc by to ale nehodilo s těma dluhama.

Reagovat
Tomanatura

Mimochodem, Mirko Slomka pred predkolem EL se Sevillou: ''Kdo vi, treba je vyradime a pak to cele vyhrajeme''. Ze by prece?

Reagovat
herbage

přál bych jim to

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

S tím svým sem tam vyčkávacím stylem by to vyhrát mohli, jsou vyzrálí... Akorát hrají to skoro všecko na 13 nebo 14 hráčů, někteří si prakticky ještě neodpočinuli, tak aby se to neodrazilo v BL.

Reagovat
herbage

No, takový Athletic to hraje s 13 hráči, tak proč ne?

Reagovat
Arne

Tak pokud to ti hráči fyzicky zvládnou, proč ne...

Reagovat
Xavi

Jsem rád, že když už Sevilla vypadla, tak alespoň s týmem, co se dostal nahoru. Ikdyž Sevilla je letos špatná, ti by asi daleko nedošli ani tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Sportiiing

Reagovat
smazaný uživatel

simulanti ani se ho nedotkl!

Reagovat
smazaný uživatel

jsem si jist že balotelli nefauloval. bylo to nasimulovaný. ten gol neměl padnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglický futbal dostáva pekne na prdel.

Reagovat
Kokesh

Už zase? Od minulého týdne se nic nezměnilo.

Reagovat
Biozdenda

a největší sranda je, že pokračuje jenom Chelsea

Reagovat
Swarley

City, jedeeeeem

Reagovat
smazaný uživatel

Man City taky ted prohrávají a musí dát 3 goly takže asi konec

Reagovat
smazaný uživatel

4

Reagovat
afc

City to ma pekne na haku

Reagovat
smazaný uživatel

Fanúšikovia musia mať radosť.

Reagovat
afc

Ak vyhraju v stredu nad cukotkou,tak isto mat budu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes je ale štvrtok a tisíce ľudí na tribúne, ktorí zaplatili vstupné.

Reagovat
afc

Ved kazdy fanda city vie,ze ten sranda pohar nebere Mancini ani Ferguson vazne,takze oni z toho fakt nie su prekvapeni ani sokovani.

Reagovat
alcantara

Preco nenasadia Beckovu zostavu?

Reagovat
afc

Mas pocit,ze dnes obaja hrali v najsilnejsich zostavach?A vystriedanie Carricka a Ferdinanda to iba ukazalo,ako moc to Ferguson berie vazne.

Reagovat
alcantara

Ja mam pocit, ze to skusili, zistili, ze na to nemaju, a tak to zabalili. Ako proti Barcelone

Reagovat
afc

City na Sporting isto nema,ako myslis,no.

Reagovat
alcantara

Bavim sa o United. Sporting nesledujem, ale myslim si, ze Mancini ma pri takom kadri doslova povinnost bojovat o kazdu trofej, ktora je k dispozicii. A na Sporting asi podla vysledku naozajh nemaju, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
afc

United uz dokazali vyradit daleko silnejsie muzstva nez nejake Bilbao,preco Ferguson sere tuto sezonu na Europu,to je zahada aj pre mna.Zrejme 20 titul je silnejsie lakadlo,ako UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaké Bilbao...

Reagovat
afc

Prepac 7 muzstvo v PD.Bilbao,ktore ani nevie,co je to hrat LM.

Reagovat
alcantara

Co to je za argument. Mozu byt aj 20ty, to je uplne irelevantne, faktom je, ze herne totalne prevalcovali United s vacsinou idealnej jedenastky v zaklade.

Reagovat
afc

To nie je ziadna novinka,ze United herne aj na niektore muzstva z PL nema a dokaze ziskat body v zapase.Ze nebude mat herne na Bilbao sa dalo cakat,problem je,ze nehrali s takou bojovnostou a energiou,ktora im taketo zapasy vyhrava a uz prehra s Ajaxom naznacila,ze oni proste na UEFA kaslu.Co je na tom take tazke pochopit,ze ligu davaju na prve miesto a nanu sa sustredia?

Reagovat
alcantara

Ze nasadzuju svojich klucovych hracov do, podla Teba, bezvyznamnej sutaze, kde hrozi riziko vacsej unavy, zranenia,...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to že napriek tomu, ako má celú UEFU na háku, nastupujú hráči ktorí sú pre tím veľmi dôležití a zbytočne riskuje zranenie. A to nedáva logiku, pokiaľ je mojou prioritou jedna súťaž tak nebudem svojich najlepších hráčov zbytočne stavať na iné súťaže.

Reagovat
afc

Ved prvy zapas nehral Ferdinand,Carrick,Nani,Scholes,Valencia,Wellbeck.Dostali sancu nahradnici.

Reagovat
alcantara

U Uciek je pravidelna rotacia docela zvykom, nie? Navyse dnesna zostava nevyzerala na mamvpicistyle.

Reagovat
herbage

7. místo je dáno velmi úzkým kádrem, ale kvalitou mají klidně na 3. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Keď sa hralo na Old Trafford sa spomínalo, že Carrick a Ferdinand nehrá preto, lebo má Ferguson EL na háku. Dnes hrali v základe a opäť to má Ferguson na háku, zaujímavé.

Reagovat
afc

Keby to nemal na haku,tak ich neda dole,logicke, nie?

Reagovat
smazaný uživatel

Logické by bolo opätovné nenasadenie a hral by od začiatku Smalling a jemu podobní.

Reagovat
Kenneth

Prostě si nechtějí přiznat že na to neměli.

Reagovat
afc

Vazne si myslis,ze City v plnej sile a ak by to brali s vaznostou nemali na Sporting?

Reagovat
Kenneth

Silva, Aguero, Richards , Balotelli.... Ani střela na bránu za poločas. Prostě na to herně nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Na PL im to ale stačí

Reagovat
Kenneth

Po dnešku nechápu jak můžou tu PL tak válcovat. Holt hráli soupeři fotbal a na to nejsou mužstva z Manchesteru zvyklý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Anglicke obrany!!!

Reagovat
afc

Problem je,ze City ma herne na kohokolvek,takze skus nieco ine a nie nejake prvopolcasove statistiky.

Reagovat
Kenneth

Naposledy jim nedala šanci ani Swansea.

Reagovat
smazaný uživatel

Taký Sporting by si so Swansea vytrel riť

Reagovat
afc

Co som videl zostrih,tak City ich pekne dusilo hlavne zo standartiek a mimochodom, Swansea je doma silna a o body obera takmer kazdeho.

Reagovat
Kenneth

Samozřejmě že ze standartek. Z čeho jiného by oni mohli zahrozit když není Silva formě nebo na place.

Reagovat
Kenneth

A samozřejmě že mají City kádrem na všechny týmy, ale jen pokud jim zahraje Silva. Pokud nehraje Silva, tak tam vidím stádo individualit, které neví co hrát.

Reagovat
Kokesh

Těch odpovědí najdeš v podobě bodových ztrát za celou sezónu několik.

Reagovat
Kokesh

Sranda pohár? Vždyť pro jednoho z nich to mohla být pravděpodobně jediná letošní trofej.

Reagovat
afc

Tak asi je 2 flek v PL pre nich viac,ako vyhrat UEFA.Obom ide o titul a takto si to obaja rozdaju rovnocenne a ukaze sa,kto si ten titul viac zasluzi.Ak by UEFA brali vazne,tak by takto tragicky nedopadli.

Reagovat
Kokesh

Dali nedali...troufám si říct, že MU by letošní Athletic v Katedrále nedalo ani v plné polní. To, že po podobných výsledcích každý napíše, jak je vše odstaveno na druhou kolej je směšný...prosím tě, vždyť byli i sezóny, kde se bojovalo na všech třech frontách současně a nikdo netvrdil, že je to sranda pohár nebo sranda liga.

Kdo ví, jestli podcenění soupeře či "trapný" pohár oproti LM, avšak je to jen chyba hráčů a trenérů, a né nějakým sranda pohárem.

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini ze to nebere vazne? Kdyz mu hori pod zadkem? Ale..

Reagovat
afc

Mancinimu bude horiet pod zadkom,ak neziska titul.Pokial viem, to bol hlavny ciel tuto sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

To vyhováranie mi príde veľmi komické

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takze ze vypadl ze vsech soutezi po vsech tech milionech urcite nikomu nevadi. Vzdyt je jasny, ze to ma dost na hrane, ten pripadnej nezisk by predstavoval jenom takovou pojistku. Dneska, vzhledem k okolnostem, nasadil to nejsilnejsi, bohuzel ten tym na Sporting nema, podobne jako loni nemel na Kyjev, coz je fakt smutny, bohuzel. Kdyby vyhral EL, tak by mu to dost vyrazne pomohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

*nezisk PL

Reagovat
afc

Cize po sezone leti ak ziska aj titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to by ho zachranilo, to je jasny, nenapsal jsem to uplne presne. Jenomze PL neni vubec jista a tak v pripade nezisku PL by ho mohla zachranit EL a je proste videt, ze on ji vypustit nechtel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to by ho zachranilo, to je jasny, nenapsal jsem to uplne presne. Jenomze PL neni vubec jista a tak v pripade nezisku PL by ho mohla zachranit EL a je proste videt, ze on ji vypustit nechtel.

Reagovat
afc

V lige ma 14-0-0 a so Sportingom po polcase 0:2, ak to teda nevypustil,tak toto teda nepochopim.Preho nehra Nasri a Millner?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdyby se letos doma neprohravalo po polocase

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. Milner b zakladu v posledni dobe moc nebyva a Nasri taky neni nakej stabilni clen.

Reagovat
afc

Tak v lige este doma City neprehravalo ani raz,tak bolo pre mna nepochopitelne,ze 0:2 tecu prave teraz so Sportingom.

Reagovat
smazaný uživatel

Haha ubohý kluby z Manchesteru! Pecka Sporting

Reagovat
smazaný uživatel

Na evropský lize je parádní že se víceméně ty týmy v závěrečný fázi střídají a proto je EL tak atraktivní, pořád něco novýho

Reagovat
Masi

Tak to asi portugalská liga bude kvalitnější než anglická ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak určitě.

Reagovat
Arne

Co Twente prvních dvacet minut předvádělo, to byla paráda... Minimálně stejná je to, co teď předvádí Schalke. Super zápas, skvělá atmosféra, oproti včerejšku to je ještě lepší po všech stránkách.

Holtby té záloze dodává to, co předtím strašně chybělo, ale ty parádičky by si měl nechat od cesty... Sice mě to tak nerozpálí jako před pár dny u Toruna (dotyční vědí ), ale i tak... Plus Uchidu to chce vystřídat, ten je fakt úplně mimo.

Reagovat
herbage

má Schalke na to přidat ještě dva?

Reagovat
Arne

Určitě, od vyrovnání se Twente dostalo tak dvakrát za půlku... Dost to točejí, klasika, samej centr, chybí tam fakt málo.

Raúl je úplně neviditelnej, jsem zvědav, jestli to dohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Z Manchesterů je mě na blití, tohle nemůžou myslet vážně Ale co Španělská liga bude letos jasně nejlepší a až se odepíše 5 let starej koeficient bude La liga číslo 1...

Reagovat
Bayern +

OT: Na STV: Torres má od dobrej formy tak ďaleko, ako Wigan od prvého miesta Premier League.

Reagovat
Kenneth

Opravdu originální. Česká nebo Slovenská TV, všechno žumpa.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych Torrese šoupnul do béčka. Tam by se snad roztřílel a trošku si zvednul sebevědomí a pak by se v lize třeba chytnul. Ale třeba taky ne, za zkoušku ovšem nic nedají... horší to s ním bejt nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybujem že keď šupneš hráča za 60 mega do "B" a bude hrať s deťmi, tak mu to zdvihne sebavedomie.

Reagovat
smazaný uživatel

A co s ním chceš dělat? Právě to by ho mělo nakopnout a říct si jak dopadl a začít hrát... tohle trápení nemá cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačne v lete predať, iná možnosť nie je. Ten chlapec úplne stratil chuť do hry a evidentne mu je v Chelsea napi...

Reagovat
smazaný uživatel

A kam ho prodat? Za něj nikdo nic nedá už...Rád bych ho viděl v Atleticu, tam by se chytnul možná a Falcaem by utvořili super dvojci. Atleti by třeba byli na konci sezony třetí

Reagovat
smazaný uživatel

Do Atletica za 15 mega

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo 15 mega jo? tak 8 maximálně 10 a to jen kvůli jménu...

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo by ho poslat někam na půl roku hostovat

Reagovat
Kenneth

Kdo ti vezme na hostování hráče s 200k týdně?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě většinu platu by platila Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle pohar berou vazne jen snad v portugalsku a odpadlici ze spanelska Pro Manchestery je daleko dulezitejsi vyhrat PL I tak o tom mluvi ,ale ne naplno ,protoze to by davali tu zkorumpovanou Uefu dule

Reagovat
smazaný uživatel

Aha a proto vypadli i z Ligy mistrů... samozřejmě souhlasím s tím, že PL je pro důležitější než EL ale vyhrát LM je to nejvíc a to letos vůbec nezvládli.

Reagovat
smazaný uživatel

kouzelné

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

one more joke, please

Reagovat
herbage

Luuk de Jong to samé znova

Reagovat
smazaný uživatel

Letosní sezóna jde zatím více než dobře a pokud udržíme nastolený trend, tak to klidně vidím i na postup do LM a vítězství v EL.

Athletic, Athletic

gogoaren indarra.

Aritz zarraren enborrak

loratu dau orbel barria.

Reagovat
smazaný uživatel

Eup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

schalkeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
herbage

Jooooooooooooooneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímalo by mě , jestli v létě neprodáme Adama ,protože takhle je ho pro nás škoda..

Reagovat
cristiano.K.

věděl bych kam s ním

Reagovat
smazaný uživatel

vsechno spatne, Twente snizit

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden holandskej stačí, jen ať jde dál Schalke pěkně.

Reagovat
smazaný uživatel

nestaci, ja bydlim v Holandsku a chci si zajet na Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

to můžeš, ale leda s AZ

Reagovat
smazaný uživatel

to doufam

Reagovat
smazaný uživatel

jedem?

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsi v Holandsku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale dáme někde sraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

do Gelsenkirchenu to není také daleko

Reagovat
smazaný uživatel

taky pravda, ale ja mam dopravu zadarmo jen v ramci Nizozemska

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, za hranice je to na kole daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co, zdramatizuje to City penaltou?

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ten Balotelli s De Jongem jsou ale vypatlanci

Reagovat
smazaný uživatel

Odkdy je ošetřuje na hřišti ??

Reagovat
smazaný uživatel

huntelaaaaar

Reagovat
herbage

Reagovat
fantomas

Achjo, Twente v háji, PSV taky, tak aspoň ten Alkmaar.

Reagovat
herbage

náhodou, zatím výborné výsledky. Asi nejlepší, co mohly být

Reagovat
herbage

jinak Luuk de Jong je děsný ubožák

Reagovat
fantomas

Blah blah - pro první i druhej příspěvek.

Reagovat
herbage

tyvole, první zápas tak poslal Matipa neprávem pod sprchy a dneska udělal přesně to samé a Holtby kvůli němo dostal žlutou. Ten fakt nemá nejmenší pocit studu

Reagovat
fantomas

Whatever. Hlavně že je to supr hráč.

Reagovat
fantomas

Mimochodem pochybuju, že první zápas pískal právě on.

Reagovat
herbage

svojí simulací, pochopitelně

Reagovat
fantomas

Jj, na kterou mu skočil kdo...?

Reagovat
herbage

sorry, že nejsou rozhodčí roboti

Reagovat
fantomas

Mně se omlouvat nemusíš, já s Matipovou červenou žít opravdu dokážu.

Reagovat
herbage

tak já při spravedlivém postupu Schalke také

Reagovat
fantomas

Jj, já ale taky neřikám, že si to Twente mělo zasloužit.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Pan dokonaly a spravodlivy v akci

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

HUNTELAAAR to je bombardér !!!

Reagovat
Erdovec

Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

to bych dobře setřel kdyby City nakonec postoupily

Reagovat
smazaný uživatel

cakal som niaku zadarmo jedenstku od rozhodcu na zelanie UEFA ale schalke si to vybojovalo samo po tom prvom gole uz som ani nedufal....

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěěě 1!!

Reagovat
smazaný uživatel

pro portugalce ale

Reagovat
alcantara

City Co to zacali nahle od 60 minute brat vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Erdovec

celkem by mě zajímalo kolik byl kurz tak v 58.minutě na postup Citizens?

Reagovat
smazaný uživatel

POME CITY!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole Mancini to dramatizuje

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej, gratuluji

Reagovat
Masi

kujů první výhra po prosázených dvou stovkách

Reagovat
alcantara

Atleti koeficient rastie.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hnus, co ty Portugalci předvávděj. Doufám, že rozhodčí nastaví aspoň 8 minut.

Reagovat
Erdovec

Charkov taky postupuje super

Reagovat
smazaný uživatel

Kolarov má snád najlepšie centre z prvej na svete

Reagovat
vocasisko

Adrian

Reagovat
smazaný uživatel

MAAAAAAAAAAAAAARIOOOO KURVA

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to jsou mrdky simulatsky..

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting taktizuje jak v prostřenu (se divím, že s tím jak se válej po zemi a zdržujou, že jí Balotelli někomu nanapálil nebo nedal votočku se svojí povahou).

Reagovat
smazaný uživatel

"Sporting taktizuje jak v prostřenu"

Reagovat
fenixLFC

go go city!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

wow, to by byl mega gol!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hart

Reagovat
smazaný uživatel

kdo muze fandit silenymu simulovani a zdrzovani musi fandit portugalcum

Reagovat
valloire

nebo Barceloně

Reagovat
fenixLFC

kokos keby to hart rozhodne tak to by bol epic trololol fail

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra to měl Hart dát . Byl by jako Palop tehdy proti Doněcku.

Reagovat
herbage

Sportiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je škoda obrovská škoda, Hart

Reagovat
niflheim

Sporting

Reagovat
smazaný uživatel

Hart

Reagovat
smazaný uživatel

kurva skoda ze ten konec nevysel city... sporting uplnej hnus ten konec u rohu s micem, ti museli byt i svym fanouskum k zbliti

Reagovat
FC Porto FC

nabírá čas noa co?

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten konec jsme si zaloužili postoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak City letos bez trofeje

Reagovat
Dzanka

jak nemám City rád, tak za ten druhý poločas klobouk dolů a kdyby to tam Hart protlačil tak to byl mazec

Reagovat
herbage

dneska se v Manchestru slaví

Reagovat
alcantara

Ital, konecne

Reagovat
smazaný uživatel

a Metalist

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Hart Ja tu Kolarovu levacku zeru

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrou noc do Anglie, třeba za rok.

Reagovat
FC Porto FC

Sporting to dokázal !! aspon někdo

Reagovat
smazaný uživatel

AKOZE DNESOK VYSIEL NA 200 PERCENT -SRACI VYPADLI A BORCI IDU DALEJ

Reagovat
smazaný uživatel

tak proč jsi nevypad taky?

Reagovat
smazaný uživatel

Only one England team in Europe

Reagovat
smazaný uživatel

Aj to tá najväčšia lúza v Anglicku

Reagovat
smazaný uživatel

City už vypadli.

Reagovat
smazaný uživatel

City bojují o titul v Anglii s United, Chelsea o ušmudlaný 4.místo, takhle to asi myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Takto určite nie. Pre mňa je Chelsea vrcholne nesympatické mužstvo, či už kádrom alebo spôsobom vedenia. City majú aspoň sympatických hráčov (nie všetkých)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zalez debilko

Reagovat
JIMMY-PO

Reagovat
afc

Klobuk dole pred Charkovom

Reagovat
smazaný uživatel

Ted koukam, že postoupili...dobře oni

Reagovat
herbage

i před italem, dneska mu vyšly až na Udinese všechny tipy

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem ke třem postupujícím španělům bych to viděl, že pohár letos bude zrovna tam!

Reagovat
smazaný uživatel

To špíš ať to vyhraje Hannover.

Reagovat
Kenneth

Proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Sympatický tým, kouč, Němci, nevidím důvod proč jim nepřát.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď tam jsou samý dobrý týmy právě.

Reagovat
Kenneth

Baskové jsou ještě sympatičtější.

Reagovat
vocasisko

tak může přijít blbej los = 2 Španělský týmy proti sobě a ten třetí chytne Schalke a mohla by být sranda

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Drobný, to prostě komentuje fakt dobře, prostě!

Reagovat
patas92

jj...jediny schopny "expert"

Reagovat
herbage

Naprosto výborné výsledky, postoupilo to nejlepší, co mohlo Bundesliga má v pohárech nadále 3 týmy, Serie A jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mihi

Reagovat
smazaný uživatel

JA UZ TO TAK BEREM ASPOM 5 ROKOV TALIANSKO vs NEMECKO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

ty máš hodně velkej kompex z italských klubů

Reagovat
pa3ce

Alebo len fandí nemeckým klubom a chce aby mali lepší koeficient ako ich najväčší konkurent, čiže talianske kluby ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Jo, jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

nn, on má ten komplex

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za ten Metalist ale hraje ukrajinců

Reagovat
Al Capone

všechny týmy kterým jsem přál postup (resp. vypadnutí) tak mi udělali radost

Reagovat
smazaný uživatel

Jen to Udinese to kazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kráso, kdyby to Hart dal, to by bylo terno

Reagovat
alcantara

300 pre Messiho

Reagovat
smazaný uživatel

5 mužstiev z PD stále v pohároch, ide sa atakovať prvé miesto v koeficiente?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ,že to Joe nedal , to by byl jeden z nejlegendárnějších golu...

Btw ten rozhodčí nás měl nechat ještě kopnout ten rohovej kop ,protože z 5 minut nastavení Portugalci 2 minuty polehávali.

Reagovat
herbage

on tu Hartovu hlavičku někdo tečoval?

Reagovat
smazaný uživatel

brankár ju vyrazil

Reagovat
smazaný uživatel

a pěkně se přitom natahoval, hustá hlava to byla

Reagovat
smazaný uživatel

to by byl gól kdyby brankář neudělal ten zákrok.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl bejt potom ještě roh, za to jejich zdržování

Reagovat
mastakillah

Hunter

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by být u zápasu jasně psáno, kdo je postupující.

Reagovat
patas92
Reagovat
Kokesh

Tuquero, De Marcos, Iraola...to byly tutovky jako prase. Na takovéhle úrovni je to trestuhodný.

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo koho dneska Sir Alex vyfenuje, protože ze sestřihu bylo vidět, že hrálo jen Bilbao, další pecka

Reagovat
cristiano.K.

oba manchestery vypadly a jejich fanoušci prohlašují,jak mají tu soutěž v <> ani mě to nepřekvapuje, kdyby tu soutěž měly tak těžce u prdele,tak nasadí "B" týmy

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá cenu řešit

Reagovat
vodka

chce to víc číst. v piči to měli u nás hlavně hráči, kteří nebojovali. Stačí se podívat s jakou energií hráli baskové a s jakou my. Fanoušci jsou naopak povětšinou nasraní, ale neudělají s tím nic...

Reagovat
Swarley

Reagovat
cristiano.K.

to by SAFa měli odvolat,když prohlásil,že přijeli postoupit. Co to je manažera,když nedokáže namotivovat hráče

Reagovat
kiwwi

toto uz ani nie je trolling

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu říkám frajeřina!

Reagovat
smazaný uživatel

pěkná práce

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveritelné šťastie, mne takéto niečo by nikdy nevyšlo

Reagovat
Shevchenko

Po hodně dlouhé době se poštěstilo.

Reagovat
smazaný uživatel

zkušeně

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mel Charkov taky, s Udine

Reagovat
smazaný uživatel

moc pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Sporting teda pěknej hnus ten time wasting...Celkem jsem přál Shittům, aby jim za to ten gól dali...

Reagovat
smazaný uživatel

já taky a to city moc nemusim

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobré, že zápas v Pireu rozhodol Devič. Pretože povedať si v mužstve Olympiakosu, že nás vyradil/a Villagra, to nie je bohviečo

Reagovat
Kokesh

Balotelliho tupost mě nepřestává udivovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Co udělal jako?

Reagovat
C-M@ster

dal penaltu

Reagovat
Bayern +

Schalke 04

Reagovat
smazaný uživatel

huntelaar je schalke04

Reagovat
smazaný uživatel

METAL ... heský obrat

Reagovat
smazaný uživatel

Evra

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke,Charkov a Bilbao zbyli z těch,co jim fandím

Reagovat
Shevchenko

A obrovská poklona Bilbau, za ty dva zápasy tam Manchesteru mohli klidně nasázet 10 gólů.

Rýsuje se mi finále Athletic Bilbao - Metalist Charkov.

Reagovat
rufus

Krásný výsledky. Postoupily skoro všechny týmy, kterým jsem přál. Jen Udine vypadlo, ale jinak to vyšlo hezky.

Reagovat
Shevchenko

A Sporting! Škoda, že to Itálie tak pohnojila (ale aspoň, že v pohárech zůstal ten hlavní), protože ostatní výsledky jsou parádní.

Reagovat
smazaný uživatel

to musela bejt v šatně City Al-kaida, když se po poločase tak rozehráli... jinak si vesele užívám úpadku anglických klubů,asi už nejsou love na podplácení jako dřív

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, taha sa to od roku 2009, ked Chelsea nemala ako zaplatit Ovreboa

Reagovat
Arne

Co dneska Schalke předvedlo, to klobouk dolů... Úvod sice v režii Twente, pěkně vykombinovaný gól, navíc si to strkali podobně dobře jako Athletic před týdnem (i dneska, co jsem měl možnost vidět ze sestřihu), ale tím prvním gólem se to totálně zlomilo.

Paráda, že rozhodující gól vymyslí trojice, z níž Jonese jsme před měsícem vyhazovali, a Raúl s Uchidou byli podle mě v první půli nejhorší na straně domácích. Huntelaar klasika, stejně jako proti Plzni nejprve odmítne pojistku a pak dokoná dílo. Draxler + Holtby fenomenálně, stejně jako zmiňovaný Jones. Jen tomu Farfánovi by měl někdo dát výchovnou, žádnej zázrak nepředvedl a pak se vzteká jak fracek.

Reagovat
herbage

Raúl to provedl před rozhodujícím gólem přímo geniálně. Periferní vidění a přehled ve vápně má stále jedno z nejlepších na světě

Reagovat
herbage

hlavně kvůli de Jongovi jsem rád. Zase udělal přesně to samé, ale tentokrát naštěstí pouze na půlce

Reagovat
Arne

To jo, i když tady to jsem neviděl přesně, jestli ho tam Holtby trochu přistrčil nebo něco... K němu byl Kassai každopádně docela shovívavý, pak tam na půlce jsem čekal druhou žlutou.

Jinak Raúl parádně, věděl o něm celou dobu... Škoda, že nedal gól tam, jak šel z úhlu skoro sám a zasekl to, to si zasluhovalo branku.

Reagovat
herbage

nevím, jestli tam bylo přistrčení, ale opět si zakopnul úmyslně o nohu a plácnul s sebou o zem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale že mi máme štěstí na los v tý Evropě... Tým z loňska je ve čtvrtfinále LM, letošní přemožitel ve čtvrtfinále EL

Reagovat
smazaný uživatel

* my

Reagovat
smazaný uživatel

pelta musí přihodit zlatačky

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace do Bilbaa. Vyřazení s tohohle nijak nebolí.

Reagovat
smazaný uživatel

*z

Reagovat
Ligter

Sporting.

Reagovat
smazaný uživatel

už přeedvídatelnější kolo, než minule

Hannover a Schalke

Reagovat
Infi

Athletic

Bilbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Reagovat
smazaný uživatel

to už opravili formátování?

Reagovat
Infi

schválně jsem to tak epicky rozdělil

Reagovat
smazaný uživatel

fikané

Reagovat
fantomas

Birmingham have won more games than Man United in Europe this season.

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Marv

Reagovat
Bayern +

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

já sem teda napočítal stejně . na předkolo sem se nedíval teda(myslím, že ho birmingham nehrál)

Reagovat
smazaný uživatel

4. hrál každý tým

Reagovat
fantomas

Hrál a právě tam nad Nacionalem vybojoval o tu jednu výhru navíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

Reagovat
Infi

Reagovat
Josifek

Letos to vypadá velmi hezky pro PD, vidím to na LM i EL pro Španěly. Tak snat to bude Real/Athletic

Reagovat
smazaný uživatel

Barca/Atleti

Reagovat
smazaný uživatel

tak pohárová evropa téměr bez angličanů....

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z Manchestrov bude na konci smutný, UEFU nemali vypustiť to bola chyba...

Reagovat
clinger

žádnej soutěžní zápas by profesionální klub neměl vypustit,hlavně kvůli fanouškům kteří s nimi jezdí třeba přes půl evropy a dají za to půlku výplaty aby pak viděli jak jejich miláčci co berou milióny na to s....

Reagovat
smazaný uživatel

kto si necení menšiu trofej, veľkú si nezaslúži...

Reagovat
clinger

tak se ukázalo že i v Anglii jsou stejní "profesionálové" jako v Itálii.fakt nechutný jaký prachy se dneska točí na výplatách hráčů v té slavné PL a pak když vidíš jejich profesionální přístup v zápasech a to platí i pro trenéry.po tomhle musí ty slavné velkokluby příjít o dost fanoušků.aspoň já bych zvažoval jestli fandit klubu který nehraje některé zápasy na 100% a sere na fanoušky kteří se s nimi plahočí po zápasech

Reagovat
johan14

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadly sice oba Manchestery, ale na svý fandy se vymočil pouze jeden z nich a navíc ten, od kterého bych to vůbec nečekal. Za todle Sire...

Reagovat
Tomanatura

Metalist, naprosta parada Uz jsem sice pochyboval, ale ten tym je fakt silny.

Reagovat
Arne

Nebyl bych z toho nadšenej, ale ti by to v klidu mohli celý vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhé straně je velká škoda, že vypadl Olympiakos. Tohle bylo předčasný finále.

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, Olympiakos hral letos paradni fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

OT: proc se u anglickych tymu oznacuje trener jako manazer? Mam to brat jako spatny, doslovny preklad, nebo ma trener v anglii i jine povinnosti? Kazdopadne i tak bych to ale prekladala jako trener, jelikoz manazer ma v ceskem prostredi jiste konotace, ktere k trenerovi vubec nepasuji.

Reagovat
vodka

protože je to manažer. Původně měl na starosti celý tým. podepisoval smlouvy, vyjednával přestupy, určoval sestavu a taktiku. V dnešní době se to už mění, ale nevidím důvod, proč tam psát trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

OK.

Reagovat
smazaný uživatel

Evropská liga je ideální právě pro týmy, jako je Bilbao, moc často se v pohárech neukážou, takže jsou nabuzení s tím, že nemají co ztratit, hráči se chtějí ukázat pro přestup do lepšího týmu...nevidím do kabiny United, ale pro ně musí být tahle soutěž spíš utrpením, protože jsou zvyklí hrát v tuto dobu proti evropské špičce, ne proti Bilbau...vypadnutí z LM je katastrofa a tragédie, tohle rozhodně ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze to teda tragedie je, ze profesionalove nejsou schopni se namotivovat a ukazat sve kvality i proti papirove slabsim souperum. A takove ty vymluvy, ze na to kaslou a ze to pro ne neni vubec dulezite, ktere se siri od priznivcu manchasterskych tymu po diskuzich jako mor, mi pripadaji jako nezaujatemu pozorovateli dosti smesne. Jestli se jim ale ta prohra potom akceptuje lepe, no tak budiz jim prano

Reagovat
smazaný uživatel

Směšné?a proč? zkus nejen hodnotit, ale taky předvést nějaký argument, proč tak hodnotíš...já jsem v podstatě vše popsal výše, nevím, co z toho jsi nepochopil...Evropská liga je béčková soutěž, ve které hrají průměrné týmy, od doby, kdy do LM postupují 3 až 4 nejlepší týmy z top lig, už ztratila svoji váhu...pro špičkové týmy, jako jsou United a kteří do této soutěže spadli, se těžko hledá motivace, jak po stránce prestižní, tak po stránce finanční...a je úplně jedno, jestli je to Manchester nebo Real madrid, takový argument by pro mě byl u všech stejný...chápeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Muj argument zaznel, asi sis ho nevsiml. Profesional a vubec clovek, ktery zodpovedne dela svoji praci, by se mel pripravit stejne na vsechny zapasy, i proti papirove slabsim souperum. JInak si nezaslouzi sebemensi obdiv a da se na nej smele pohlizet jako na bezcharakterni fajnovku, ktera se snazi, jen kdyz jde o velke prachy a prestiz. Navic to, ze Manchestery skoncily v EL je pouze a jenom jejich vlastni problem. Kdyby hrali dobre v LM, nemuseli by hrat EL. Zjevne jim ale ani neslo o to, aby si zachovaly dekorum a zachranily cest...

Reagovat
smazaný uživatel

sorry za chyby, jak jsem psala, skakala jsem z jednoho podmetu na druhy :-/ kluby vs. hraci...

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, jaký je pro Tebe měřítko pro bezcharakterní fajnovku, používáš poměrně neadekvátních výrazů...navíc by se asi hodilo přestat považovat fotbalisty za nějaké romantické, charakterní hrdiny...ve fotbale totiž jde především o prachy a prestiž, nicméně ani v tomto nevidím nijak velký problém, připadá mi to jako celkem nelogický argument, každý tým se soustředí především na to, co mu přináší peníze a prestiž nebo sis všimla něčeho jiného?...já nemám nic proti tomu, že si za sešup do EL můžou sami, nikde nic takovýho nepíšu, ale vypadnutí z LM letos už odčinit nemohli, ani, kdyby EL vyhráli...ta soutěž pro ně nic neřeší a nemá žádnou vypovídající hodnotu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bezcharakterni fajnovka je pro me nekdo, kdo pristupuje k zivotu pouze financnim meritkem. Dostanu zaplaceno hodne? OK, budu se snazit. Nedostanu zaplaceno hodne? Kaslu na to. Ja jsem si vedoma toho, ze dnesni sport je hlavne o tech penezich, ostatne jako cely svet dnes. Ovsem to, ze to tak je, neznamena, ze se k tomu nemohu vyjadrit a sdelit jiny nazor. Podle me by se melo hrat pro dobre jmeno klubu (kdyz uz je to muj zamestnavatel), tzn. pristupovat zodpovedne ke vsem zapasum. Proto jsem oznacila hrace tak, jak jsem je oznacila, proto take zadneho fotbalistu neobdivuji a sport pro me neni zajem cislo jedna.

Nikde ti nevnucuji, ze jsi mluvil o vypadnuti z LM. Je ale vhodne pripomenout tento fakt, kdyz uz se tu bavime o tom, ze klubum jde zejmena o prestiz. Teoreticky by se tedy v LM snazit meli, zrejme se i snazili, ale proste byli slabsi a nedokazali postoupit. Zbyl jim tedy turnaj nizsi urovne. Ve svetle tohoto mi prijde proste alibisticke a usmevne, ze se tu jejich vypadnuti schovava za to, ze na to kaslou. Pro fanousky je asi tezke si priznat, ze proste letos hrajou hur nez jini. Dalo by se rict, ze nestacili ani na tu EL. A to, ze pro ne vitezstvi v tomhle nic neresi, je opravdu zase jen smutny obrazek toho, co je v soucasnem sportu dulezite...

Reagovat
smazaný uživatel

Neobdivuj a zájem neměj, to je Tvoje věc. o tom, jak sama uznáš, nelze diskutovat...k příspěvku, já tento socialistický pohled na sport nesdílím, peníze ve sportu jsou pouhým střetem nabídky a poptávky a nevidím opravdu nic špatnýho na tom, že i klub má určité priority, kde uspět a kde ne...víš ona je to totiž otázka, jestli je pro zaměstnavatele v tomto případě tak špatný, že nepostoupili...tady nejde o United, ale o formát a princip EL jako takové...pokud bys pozorně četla můj úvodní příspěvek, viděla bys, že tam píšu, že vypadnutí z LM pro ně byla katastrofa...to je objektivně jasné...byli slabší než soupeři, na druhou stranu tohle je tým, kterej nemusí nikomu nic dokazovat a toto vypandutí z LM byla výjimečná záležitost...to ale nic nemění na ne tak katastrofálním vypadnutí z EL...nic nikam neschovávám, ani přesně nevím, v čem v mojí argumentaci nesouhlasíš...

Reagovat
smazaný uživatel

No fuj :-), ja socialisticke smysleni nemam, to si vyprosuju ;-). Ja si obecne myslim, ze my se neshodneme v tom, ze ja beru vsechno vice idealisticky a ty pragmaticky. I ja samozrejme mam i pragmaticke podvedomi, ovsem idealismus prevazuje. Pro me je proste dost tristni, kdyz vidim, ze hraci (ne vsichni, chran buh, par "srdcaru" se jeste porad najde) nehraji proto, aby sami sebe ukazali v tom nejlepsim moznem svetle, nehraji pro svuj klub a jeho dobre jmeno, nehraji proto, ze proste chteji vyhravat a byt nejlepsi, ale proto, ze jim nekdo zaplati tolik a tolik, pripadne ze hraji zrovna ne uplne nejprestiznejsi soutez, z ktere nemohou nic moc vytezit.

Muj prispevek byl puvodne minen obecne (i proto ten plural: fanouskum budiz prano), protoze od rana jsem si na diskuzich precetla spoustu techto poznamek, ze tymy vypadly, protoze jim tohle proste bylo ukradene. Ty jsi se vyjadril v podobnem duchu, tak jsem reagovala. Nebylo to nic konkretniho na tebe, takze se nemusis nijak hajit tim, ze jsi to o LM psal taky, to ja jsem si samozrejme precetla a vzala na vedomi ;-).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba můj příspěvek působí v duchu, že nepostoupili proto, že jim to bylo ukradený...nevím, co se píše jinde na fórech, asi něco ve stylu "no a?stejně je ta soutěž o ničem"...ale já jsem se tu snažil napsat názor a k němu určitou argumentaci...snažím se o co největší objektivitu, jestli se mi to podařilo nebo ne, to posuď Ty a ostatní...a s těmi fotbalisty bych to neviděl tak černě...hrají pro peníze, ale špičkoví hráči se podle mě snaží vždycky odvést na hřišti co nejlepší a jsou hladoví po vítězstvích a úspěších...spíš bych řekl, že každej zápas nabízí jinou míru úspěchu...

Reagovat
Arne

Jak jsi napsala, koukáš na to idealisticky a svým způsobem trochu naivně. Já to mám se spoustou věcí zrovna tak, ale tady je potřeba vidět situaci klubů, které se snaží mít zdravou ekonomiku, či že jedou bez šejka a bez dluhů. Ti si kolikrát musí takhle vybírat, ať to vypadá jak chce. A Evropská liga finančně žádný výhra není, potřebuješ dojít až do finálních kol, abys neprodělala. Pro německý celky je třeba lepší se soustředit na DFB-Pokal a tam dojít třeba do čtvrtfinále.

Na druhou stranu, tady šlo o Manchester, o velkoklub, který by měl chtít vyhrát vše a kvalitu by měl mít na to, aby to uhrál doma i v Evropě. Navíc postavil takřka to nejsilnější, takže to jsou jen ubohý výmluvy a odmítání přiznat si, že Athletic byl prostě někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho Udine. Každopádně je třeba smeknout před Bilbaem. Je vidět, že když se to umí, jde dělat fotbal i za podmínek, které by většina klubů nezvládla.

Reagovat
smazaný uživatel

Zboznuju Athletic, v FMku za ne porad hraju, ale myslim si, ze tou svoji strategii jsou zaroven strasne limitovani a nemuzou se nikam o moc vys posunout ano, muzou hrat o vitezstvi v EL o 3. misto v PD, ale tim, ze za Athletic smi hrat jen Baskove, prichazi o strasnou spoustu hracu svetove extratridy, takze nikdy nevyhraji titul ani neuspeji v LM, ale rad bych se mylil

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto jsou tam furt plné stadiony,lidi jsou patrioti,kdyby nakoupily nějaké afričany uplně by to ztratilo své kouzlo.

Reagovat
smazaný uživatel

ale s tim ja souhlasim, jen si myslim, ze ten jejich potencial je znacne omezenej

Reagovat
Maresma

Tak to je snad jasny, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

kiwimu shořela vlajka? nějak sem ho tu nezahlídl ...

Reagovat
kiwwi

som tu, ale dik ze sa staras

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele