Ruská Premier Liga - souhrn 35. kola

16.03.2012, 17:56, aktualizováno 19.03.2012, 18:25
Komentáře a souhrny
CSKA porazilo Spartak a odpovědělo na vysokou výhru Zenitu na půdě Dinama. V sobotu potvrdil své výsadní postavení ve skupině o záchranu Krasnodar, když přivezl tři body z Novgorodu. Těrek porazil Rostov a přeskočil ho v tabulce, Amkar se v neděli rozešel bez branek s Tomskem, Kubaň porazila Kazaň, Lokomotivu stačil jeden gól k výhře nad Anži...
O titul

Spartak Moskva - CSKA Moskva 1:2

19.03.2012 16:30

Góly: 51. Artjom Dzjuba - 37. Zoran Tošić, 61. Seydou Doumbia

Bitvu o Moskvu zvládlo lépe CSKA. Tým vedení Lonidem Sluckým sebral domácím všechny tři body a i nadále uniká všem pronásledovatelům. Naopak Spartak promarnil příležitost probojovat se na druhou příčku.

Počátek utkání byl jasně v režii domácích, kteří vlétli na Armějce a nepustili je pomalu ani za půlku. Aktivní byl pak zejména útočník Dzjuba, který byl pro Čepčugova největší hrozbou. Jako první však vypálila posila z Evertonu Biljaletdinov, míč letící do brány byl však zblokován. hosté se do tempa dostávali pomaleji. V 21. minutě utíkal Doumbia sám na Dikáně, ale pomezní rozhodčí odmával ofsajd. Od tohoto okamžiku byli hosté vyrovnaným soupeřem. Na jedné straně to byli Doumbia s Musou a na druhé Biljaletdinov s Dzjubou, kteří brankářům zatápěli. Úspěšnější byli hosté. Doumbia v 37. minutě pelášil vstříc bráně domácích, všiml si lépe postaveného Tošiče a vyslal jej uličkou kupředu. Zoran vypálil na vzdálenější tyč, Dikáň se mohl jen ohlédnout a modlit se, aby balon odrazil od tyče ven. Nestalo se. 0:1. Na konci poločasu ještě Doumbia pozlobil domácího brankáře, ale jinak se nic nestalo. Spartak sice vedl na ofsajdy 2:1, ale na branky to bylo pro Armějce. Do šaten šli určitě v lepší náladě.

Kouč Karpin svým svěřencům jistě vyčinil a ti nastoupili do druhé půle jako vyměnění. V 51. minutě si Makejev pohrál s hostujícími záložníky a vyslal podobnou uličkou jako Doumbia Dzjubu do šance. Ten se s míčem nepáral a bombou k tyči vyrovnal na 1:1. Čepčugov se jen díval.

Spartak postupně získával půdu pod nohama, když přišel další direkt. Musa utekl v 61. minutě po pravém křídle a poslal balon po zemi před bránu, kde si jej vzal do parády Doumbia a střelou do protipohybu zvýšil na 1:2. Jak je to jednoduché... Od tohoto okamžiku se Spartak položil a hrálo jen CSKA. Doumbia rozjížděl jendu akci za druhou. Nejprve běžel sám na Dikáně, ale nepřekonal jej. Necid hlavičkoval nebezpečně, ale Dikáň stále držel akcie Spartaku vysoko. V 81. minutě mohlo bt vymalováno. Tošič zahrál rohový kop, Doumbia ze dvou metrů napálil brankáře a z následné dorážky ze stejné vzdálenosti přestřelil. Mezi příznivci CSKA to jen zahučelo. Spartak se do konce utkání do žádné velké šance nedostal, a tak především za druhou půli bere 3 body hostující skvadra, která opět Lokomotivu se Spartakem utekla. Momentálně to dělá 4 body na 3. Lokomotiv, Spartak je o bod pozadu.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Anži Machačkala 1:0

18.03.2012 13:30

Góly: 73. Denis Glušakov

Lokomotiv nadále drží jarní neprůstřelnost, v nedělním utkání 35. kola Premier Ligy porazil Anži Machačkala 1:0. Vítěznou branku vsítil v 73. minutě záložník Denis Glušakov.

Lokomotiv vstoupil do utkání aktivně, přesto mohli hosté z Machačkaly otevřít skóre. Nejnebezpečnější byl průnik Achmedova, který gólman Loko Guilherme na druhý pokus zlikvidoval. Míč se pomalu kutálel do brány...

Na druhé straně zahrozil ve 22. minutě Ozdojev. Mladík Lokomotivu Ozdojev si vyměnil míč s Caicedem a unikal zadákům Anži, v koncovce ale mířil mimo. Ve 40. minutě dal o sobě poprvé výrazně vědět Eto'o, ale s jeho střelou si Guilherme poradil. Poslední šanci prvního poločasu měl Lokomotiv, konkrétně Caicedo. Ten se po rohovém kopu snažil zblízka propasírovat míč za záda brankáře Gabulova, ale marně.

Druhý poločas začal další dobrou střelou Eto'a a povedeným průnikem Torbinského. Ani jedna z akcí ale skóre na světelné tabuli neměnila. Pak Dagestánce zachránilo břevno, nastřelil jej útočník Lokomotivu Caicedo po efektivní otočce.

V 73. minutě se Lokomotiv ujal vedení. Přihrávku Caiceda pustil mezi nohami Pavljučenko na nabíhajícího Glušakova, což zmátlo zkušené zadáky Anži. Glušakov se zjevil před Gabulovem a nemýlil se.

Odpověď přišla o chvíli později, nebezpečnou střelu Žirkova skvělým zákrokem lapil Guilherme. V závěru hrálo Anži na tři útočníky, k Eto'ovi se postavili Holenda s Prudnikovem, ale ke kýženému vyrovnání to nevedlo. Lokomotiv zvítězil 1:0.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Rubin Kazaň 1:0

18.03.2012 11:15

Góly: 43. Marcos Pizzelli

Nudný nedělní program nenarušil ani duel Kubaně s Kazaní v mistrovské části. Domácí po bojovném a zkušeném výkonu nakonec hosty udolali. Jedinou branku utkání vsítil legionář a zimní posila Pizzelli.

Počátek utkání byl v režii Kazaně, která domácí fotbalisty zaskočila svou aktivní hrou. Hned v druhé minutě pálil neúspěšně Eremenko a o chvíli později centroval na stejného hráče Natcho, ale hráči Kubaně na poslední chvíli balon odvrátili. Kubaň začala hrát o něco později, zhruba kolem dvacáté minuty to začlo vypadat, že tam je i druhý tým, nicméně se hrálo především uprostřed hřiště a pěkně od podlahy. V 35. minutě šel Bukur dokonce sám na Ryžikova, ale netrefil bránu, míč prolétl kousek od tyče. O osm minut později se domácí již radovali. Traoré potáhl míč do vápna, Navas ho sundal k zemi, ale balon se dokutálel k Pizzellimu, jenž přízemní střelou k tyči otevřel skóre. 1:0 a konec poločasu.

Druhá půle toho nabídla už méně. Hned zpočátku sice nebezpečně pálil domácí Ionov, ale pak se dlouho nic nedělo. Až Bukur čtvrt hodiny před koncem pálil, ale jistý Ryžikov jeho stzřelu pohodlně lapil. Hosté se n zvrat již nemohli, pouze se žlutilo. Domácí si tak i přes menší zdržení na konci zápasu výhru pohlídali a i nadále se drží na dostřel pohárové Evropě. O Kazani se dá říci to samé, ale prohra na hřišti nejslabšího celku je bude jistě mrzet. Kouč Berdyjev nehledal výmluvy a řekl, že Kubaň vyhrála zaslouženě a jeho hoši si body nezasloužili.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Zenit Petrohrad 1:5

16.03.2012 16:00

Góly: 72. Kevin Kurányi - 13. Domenico Criscito, 14. Aleksandr Keržakov, 24. Sergej Semak, 74. Aleksandr Keržakov, 79. Szabolcs Huszti

Takové debakl asi nikdo nečekal. Zenit ve šlágru 35. kola ruské Premier Ligy porazil Dinamo Moskva vysoko 5:1. Dvě branky dal svému bývalému týmu útočník Aleksandr Keržakov.

Těžký terén na stadionu Chimki nepřispíval k rychlé kombinační hře, kterou se oba týmy prezentují. Ale faulů a tvrdých osobních soubojů bylo v prvních minutách zápasu nespočet. Ve 13. minutě Zenit otevřel skóre poprvé, rohový kop Aršavina za pomoci obránce Dinama dopravil do sítě Ital Criscito. Další nepříjemnost pro Dinamo přišla přesně o minutu později. Útočník Petrohradu Keržakov využil chyby v rozehrávce bělomodrých krásnou střelou zvýšil na rozdíl dvou branek.

To nebylo zdaleka vše! Ve 24. minutě Aršavin chytře vysunul Semaka a ten sám před Berezovským mířil přesně k tyči - 0:3. Do konce prvního poločasu měl Zenit ještě několik příležitostí navýšit vedení, zato Dinamo zahrozilo jen jednou. Voronina ale vychytal gólman Malafejev.

Kouč Dinama Silkin během poločasové přestávky vystřídal nevýrazné Jusupova s Kokorinem za Nobou a Samedova. Po změně stran Dinamo přidalo na aktivitě a v 72. minutě snížilo na 1:3, Dzsudzsák zahrál standardní situaci z levé strany přímo na hlavu Kuranyiho a ten přesnou hlavičkou překonal Malafejeva.

Zenit ale nedovolil drama, ba naopak. V 74. minutě Keržakov svou druhou brankou v zápase zvýšil na 4:1 pro Zenit a konečnou podobu výsledku dal v 79. minutě Maďar Huszti, když výstavně zahrál přímý kop. Zenit porazil Dinamo Moskva na jeho půdě 5:1 a upevnil si vedení v tabulce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad351913369:3070
2.CSKA Moskva351713565:3764
3.Lokomotiv Moskva35179953:3460
4.Spartak Moskva351611853:3759
5.Dinamo Moskva351781055:4059
6.Rubin Kazaň351512845:3057
7.Anži Machačkala351511941:3456
8.Kubaň Krasnodar351591142:3354
O udržení

Křídla Sovětů Samara - Spartak Nalčik 1:0

18.03.2012 15:45

Góly: 48. Pavel Jakovlev

Extrazáchranářský duel mezi Křídly Sovětů a Nalčikem nakonec vítěze našel. Rozhodně jím nebyli diváci, ale domácí tým. Po změně stran rozhodl útočník Jakovlev.

Počátek utkání byl v režii...vlastně nikoho. Oba týmy hrály příšerně. Svůj podíl na tom mělo také počasí, neboť v Samaře v týdnu hustě snežilo a terén za moc nestál, ale oba týmy nejevily moc snahu o nějaký zajímavý fotbal. Jednalo se o klasický záchrnářský boj o každou píď. Až v 19. minutě se začlo něco dít. Domácí špílmachr Bober nacentroval a Petrov se jen o kousek minul bránu. Míč prolétl těsně nad břevnem. Bober byl i nadále aktivní a zásoboval své spoluhráče zajímavými pasy, ale nikdo jeho výzvy nevyslyšel, ani kanonýr Kornilenko. Na druhé straně ještě na konci první půle zazlobil Šanicin, který se snažil technicky přelstít Věremka, ale jeho pokus na zadní tyč neměl přesnost. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala šokem. Domácí se hned ve druhé minutě dostali do vedení. Po odvráceném centru se po menší trmavrmě dostal k balonu Jakovlev a zády k brány a vytočenou nohou vracel balon zpátky do ohně. Balon letěl vysoko, spadl na tyč a odrazil se do brány. Brankář Nalčiku neměl vůbec nárok reagovat, tenhle gól byl hodně šťastný a náhodný. 1:0. Poté se přestalo hrát. Klasika: domácí nikam nespěchali, měli náskok a hosté zase neměli na to, aby duel zvrátili na svou stranu. Nalčičané se sice snažili, ale všechny jejich pokusy stéci branku domácích byly marné. Samara tak bere všechny 3 body a utíká vstříc 12. Permu a tedy mimo baráž. Nalčik se i nadále topí na předposledním místě tabulky.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Tom Tomsk 0:0

18.03.2012 09:00

Góly: -

Záchranářský duel mezi Permiči a Tomiči mnoho vzruchu nepřinesl. Oba týmy se rozešly s bodem v kapse. Pro oba týmy to je vzhledem k vývoji ligy ztráta.

První vzruch před bránou měli na svědomí domácí. Grišin centroval a Pejev minul tyč jen o pár centimetrů. Bylo tomu tak v 5. minutě, obrana hostí byla neznámo kde. I další minuty patřily domácím, kteří sice v minulém kole vyhráli díky brejkům, ale v tomto zápase museli tvořit hru především oni. A nedělalo jim to problém, nicméně zeď v bráně Tomsku jménem Petr Vašek všecky šance pochytala. Činil se hlavně útočník Volkov, který pálil ze všech stran, ale na Vaška nevyzrál a často ani na rozměry brány. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu. Domácí byli jasně lepší, ale chyběl jim klid v zakončení a více štěstí.

Druhá půle byla snad ještě nudnější než první. Tom ještě více zabetonovala svojí půlku hřiště a Permjaci se také nikam nehnali, jako kdyby čekali, že vítězství přijde samo. Nepřicházelo. O zvrat se pokusil Vitalij Grišin, jeho střela z úhlu dokonce rozvlnila síť, bohužel pro něj zvěnčí. V druhé půli by se také snadno hledal nejlepší hráč tohoto nezáživného utkání, byl jím bezpochyby český brankář Vašek, který všechny nebezpečné centry nebo pokusy o střelu pochytal. Oba týmy se tak rozešly smírně. Otázkou je, pro koho ten bod má hodnotu. Pro Tomiče asi těžko.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - FK Rostov 1:0

17.03.2012 13:30

Góly: 48. Šamil Asildarov

Komplex jménem FK Rostov je u konce. Těrek Groznyj konečně dokázal porazit Rostovčany. O vítězství 1:0 rozhodl brankou útočník Asildarov.

na stadionu Achmat Arena se museli vyloženě nudit, protože zajímavých momentů bylo poskromnu. Jen pár propagačních střel...Nepřesnosti, nepřesnosti a zase nepřesnosti. Tímto způsobem by se dal stručně shrnout první poločas.

Druhý poločas měl jiné parametry, hned v jeho úvodu bylo otevřeno skóre. Lebeděnko přihrál z pravé strany útočníkovi Asildarovovi a ten z prvního doteku dopravil míč do sítě. Šamil Asildarov má výbornou střeleckou formu, skóroval už ve třetím utkání v řadě.

Gól probudil oba týmy. Začal se hrát otevřený fotbal, fanoušci přidali na decibelech a přišly šance. V 53. minutě mohl Adamov vyrovnat, mířil vedle. V reakci střílel v pádu Lebeděnko, přesně do míst, kde stál Pletikosa. Málem se prosadil Bajramov, ale po dobré akci v koncovce selhal. Útočník Těreku Bracamonte málem dotlačil míč do sítě, ale pravda, v rozporu s pravidly.

Těrek poprvé v Premier Lize porazil Rostov a posunul se na 10. místo v tabulce. Nováček mezi sudími Basil Kazarcev zažil svůj debut, v 81. minutě dal svou první žlutou kartu v ruské lize útočníkovi Rostovu Adamovovi.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - FK Krasnodar 1:2

17.03.2012 11:00

Góly: 53. Šota Bibilov - 49. Jura Movsisjan (pen.), 69. Aljaksandr Martynovič

Vedoucí tým skupiny o udržení FK Krasnodar se rehabilitoval za porážku proti Těreku a v sobotním utkání 35. kola Premier Ligy porazil Volgu na jejím hřišti 2:1.

První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, zejmená Volžané působili ustrašeným dojmem a před silnějším Krasnodarem měli respekt. K vidění nebyla žádná stoprocentní šance, jen několik střel ze střední vzdálenosti. Domácí trenér Čeryšev musel ve 39. minutě střídat, místo zraněného Charitonova šel na hřiště Jelić.

Vše podstatné se odehrálo v poločase druhém. Ve 48. minutě Adžindžal fauloval Golyševa a pískala se penalta. K míči se postavil Movsisjan, jeho první pokus nechal sudí Suchina opakovat, ale ani podruhé se útočník Krasnodaru nemýlil a poslal hosty do vedení.

Kouč Krasnodaru Muslin se ale dlouho neradoval, v 53. minutě si srazil přímý kop Bibilova do vlastní branky gólman Revišvili, obrovská hrubka gruzínského gólmana. Nicméně i přesto působil Krasnodar přesvědčivějším dojmem a nakonec docílil svého. Marcvaladzeho ještě Keržakov vychytal, ale na hlavičku Martynoviče z rohového kopu byl krátký. Běžela 69. minutě a Krasnodar vedl 2:1.

Závěr utkání si Krasnodar pohlídal, mohl dokonce přidat pojišťující gól, ale Movsisjan na Keržakova nevyzrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar351391345:4948
10.Těrek Groznyj351181634:4941
11.FK Rostov351091636:4939
12.Amkar Perm359111527:4338
13.Křídla Sovětů Samara358101724:4634
14.Volga Nižnij Novgorod35942227:4631
15.Spartak Nalčik35692029:4727
16.Tom Tomsk355102021:6225

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
kubys

Hahaha, pěkně Zenit.

Reagovat
smazaný uživatel

možno rozhodujuci krok k titulu, aj tak si ho zaslužia lebo keby nebola" šilena"sezona už by ho mal

Reagovat
kubys

Tak mně je celkem jedno, jestli vyhraje Zenit titul nebo ne, každopádně maj k tomu už fakt dobře našlápnuto, mně hlavně těší, že rozsekali Musory.

Reagovat
božský John

Tak musory hraji pěkný fotbal, je mi jich lito....stejně to rozjebe cely Lokomotiv a Syčov zvedne pohar

Reagovat
smazaný uživatel

proc se jim rika Musora? to za ne hrali cajti?

Reagovat
božský John

Jako bylo CSKA armádní klub nebo Lokomotiv klub železnic, tak Dinamo bylo klub policajtů a KGB (myslim)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je vazne ten Lokomotiv nejsympatictejsi

Reagovat
smazaný uživatel

tak to samozrejme je

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Spartak.

Reagovat
Filipow

Já to Dinamo prostě neměl nikdy rád, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo bylo až na pár náznaků totálně marné, takže tam nebylo o čem včera. Navíc Kerzha dva goly, takže výsnostná spokojenost + nádherný gol Husztiho.

Reagovat
smazaný uživatel

uaah to bylo strasidelne hriste

Reagovat
stas87

volga a samara by hrali v sucasnosti baraz?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsu zvědavej , jestli bude baráž Volga Novgorod - FK Novgorod

Reagovat
božský John

Dafuq, poslední zápas do tiketu mě zabil. Blbí čečenci, nemohli hrát na 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuju fotbalistům FK Krasnodar, za vyhru. za kurs 2,85 to byla krasa

Reagovat
božský John

Naopak neděkuji Čečencům a Rostovanům, měla to být remíza a ze sta korun dva a půl tisíce

Reagovat
smazaný uživatel

Já chytnul 2,9 heč

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mi přijde, že maj nejlepšího hlasatele na Loku A ten na Zenitu je taky dobrej

Reagovat
smazaný uživatel

Derby se vyvedlo

Ale ruku na srdce - Spartak měl být zničen - takových promarněných šancí Armějců a ty zákroky Dikaňa, to se jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se nám Musoři pomstili za vysokou prohru doma výhrou v Petrohradě a jsou v semifinále poháru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele