Ligue 1 - souhrn 28. kola

17.03.2012, 20:57, aktualizováno 18.03.2012, 22:54
Komentáře a souhrny
Lille rozdrtilo Valenciennes a udrželo tříbodový náskok před čtvrtým Toulouse, které zvítězilo v Rennes. Lyon vyhrál v derby na hřišti Saint-Étienne, Évian uspěl v Auxerre, v boji o záchranu zabodovalo Sochaux. Na čele zůstává PSG i přes remízu v Caen, protože Montpellier vyšel naprázdno v Nancy...

Lille OSC - Valenciennes FC 4:0

18.03.2012 21:00

Góly: 18. Eden Hazard, 58. Benjamin Angoua (vl.), 69. Aurélien Chedjou, 84. Túlio de Melo

Až nečekaně snadná práce čekala fotbalisty třetího Lille v derby proti konkurentovi z Valenciennes, kterému nasázeli hned čtyři góly a odpověděli nejlepším možným způsobem dotírajícím se soupeřům na jejich třetí pozici. Hosté zápas vůbec nezvládli, v tabulce jsou nyní jedenáctí se čtyřbodovým náskokem na sestupové pásmo.

V první čtvrthodině se toho nic moc nestalo. To se ještě Valenciennes drželo. Přesto po jedenácti minutách hry zahrozil Payet, který pálil z dobré pozice, ale z úhlu, takže jeho tečovaná rána nakonec skončila jen v boční síti. Skóre zápasu načal v 18. minutě Hazard a dodal svému týmu na pohodě a klidu.

Payet přihrál De Melovi, ten obtěžován přesto dokázal včas přihrát nabíhajícímu spoluhráči, který to měl v šestnáctce už jednoduché - stačilo zamířit a gól byl na světě. LOSC bylo i nadále lepším týmem, po půlhodině hry Hazard mohl po spolupráci s Payetem skórovat znovu, tentokráte však mířil mimo.

O minutu později se dostal do skvělé příležitosti Balmont. Hostující defenzíva na něj úplně zapomněla, a ačkoli Balmontova pozice hraničila s ofsajdem, rozhodčí nechali pokračovat ve hře. Domácí záložník však selhal v koncovce a napálil jen nohy brankáře Penneteaua. Přesto mohli domácí vstupovat do druhého dějství s dobrou náladou.

Jedinou vážnější střelu VA v prvním poločase vyslal ve 27. minutě Cohade, s tou si ale brankář Landreau v pohodě poradil. Druhou největší šanci spálil v 53. minutě Samassa. To bylo přitom ještě za stavu 1:0 pro Lille. Jenže Samassa úplně sám před Landreauem neuspěl, možná že jeho střelu mířící do zámezí ještě lehce tečoval skluzující Debuchy.

Jinak však Dogy měliyhru pod plnou kontrolou. V 51. minutě zase zlobil Hazard. Toho krásně vyslal Payet, a ačkoli se belgický záložník dokázal zbavit i Penneteaua, který vyběhnul ze svého vápna, do prázdné branky míč neprotlačil. Na 2:0 nakonec "zvýšil" o sedm minut později hostující stoper Angoua.

Digne to tak sice nezamýšlel, jeho přihrávku z levé strany si však do vlastní brány srazil právě se vracející Angoua. O deset minut později se dostal do akce střídající Roux, jenž si ještě přes teč Hazarda zpracoval centr Debuchyho, nicméně po krásném driblingu ve vzduchu byla následně jeho střela sražena na rohový kop.

A právě z něho Lille přidalo třetí branku, Pedretti totiž nacentroval přesně na hlavu Chedjoua a ten zamířil za záda Pennetaua. V 80. minutě minul bránu De Melo, jehož neuhlídal obránce Gil, čtvrtá branka na sebe ovšem nenechala dlouho čekat a podobně jako Chdejou i aktivní De Melo hlavou usměrnil centr mezi tři tyče po rohovém kopu Hazarda.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - OGC Nice 2:0

18.03.2012 17:00

Góly: 45. Édouard Butin, 68. Marvin Martin

Druhé vítězství v řadě si připsalo Sochaux pod novým trenérem Ericem Hélym. A i nyní se jednalo o veledůležité utkání, lvi totiž v důležitém boji o udržení přehráli 2:0 přímého konkurenta z Nice.

Oba dva týmy přesto i nadále zůstávají v pásmu sestupu; Sochaux nicméně na posledním místě vystřídalo Auxerre, které již včera podlehlo Évianu. Právě Évian nastartoval úspěšnou sérii Hélyho, která nyní pokračovalo proti Nice. To se tak musí smířit s koncem tři zápasy dlouhé série bez prohry. Sochaux navíc prolomilo smůlu na vlastním stadionu, na Stade Auguste Bonal bere tři body po šesti zápasech.

Utkání bylo o to důležitější, že konkurenti v boji o udržení vesměs bodovali. Jako první se do vážnější příležitosti a zakončení dostali hostující fotbalisté. Konkrétně to byl argentinský reprezentant Monzón, který si narazil s Anthonym Mounierem; následná střela se mu ale už tolik nevydařila, míč skončil nad.

Aktivnějším týmem bylo ale Sochaux, které za svou snahu bylo odměněno v nastaveném poločase prvního poločasu. Na centr Vincenta Nogueiry si nejlépe naběhl na bližší tyči Edouard Butin, který byl za svůj ukázkový náběh odměněn svou šestou brankou v sezoně. V minulém zápas dvakrát skórujícího Butina si nepohlídal Gomis - a jeho tým za to zaplatil inkasovanou brankou - 1:0.

I po změně stran to byli domácí, kteří se více hnali do útoku a těšili své příznivce povedenými akcemi. Po jedné z takových se do dalšího zakončení dostal opět Butin, nicméně tentokrát mu takové štěstí nepřálo. Do dobré pozice mu přihrál Ryad Boudebouz, který se následně sám ocitl v hlavní roli. Jeho přímý kop pořádně postrašil gólmana Ospinu.

Zhruba v polovině druhého poločasu se Sochaux dočkalo druhé branky. Architektem celé akce byl Roudet, jenž vyzval Boudebouze a ten si již věděl rady - nejlépe na Marvina Martina. Nejlepší asistent uplynulé sezony vsítil druhou branku domácích a dal tak vzpomenout na povedená léta Sochaux z minulé sezony, kdy lvi skončili na pátém místě - 2:0.

Sochaux jako by dnešní představení vůbec nechtělo ukončit. Po další parádní přihrávce Boudebouze znovu pálil Butin, na svou první ránu ale nenavázal. V cestě stál připravený Ospina. V několika příležitostech se objevil také střídající Modibo Maiga, Ospina však konečky prstů jeho nejlepší, druhý pokus vyrazil do zámezí.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Toulouse FC 0:1

18.03.2012 17:00

Góly: 44. Romain Danzé (vl.)

Na skvělé čtvrté místo se po osmadvacátém kole vyšvihlo Toulouse. Zatímco jiný z kandidátů na evropské poháry z Rennes se prozatím musí spokojit se sedmou pozicí, na jihu Francie mohou slavit.

Fialoví tak potvrdili, že se momentálně nacházejí ve velice dobré formě; neprohráli již pět utkání v řadě, ve čtyřech z nich si přitom připsali plný počet bodů. Naproti tomu Rennes skončila třízápasová série bez porážky a svých 44 bodů prozatím nerozšíří. Na čtvrté místo, zajišťující účast v Evropské lize, a tedy právě na svého dnešního protivníka, nyní ztrácí tři body.

Úvod utkání divákům žádnou příliš zajímavou podívanou nepřinesl, hrálo se především ve středu pole, hráči namísto branek soupeřů okopávali především sami sebe. První vážnější příležitost přišla až po 24 minutách hry. Rohový kop Rennes zahrával Yacine Brahimi, na jeho centr si nejlépe vyskočil turecký útočník Mevlüt Erdinc, nicméně jeho tvrdá hlavička skončila těsně nad brankou Ahamady.

Zakřiknout se ale nenechali ani hosté. Po pohledné a účelné spolupráci Paula Machada a Etienna Didota se do zakončení dostal Emmanuel Riviere, svůj letošní čtyřgólový účet ale nerozšířil. Jeho volej totiž skončil těsně vedle tyče. Stejný hráč se objevil ve snad i více než stoprocentní šanci v minutě 38. Mladému útočníkovi doslova namazal brankář domácích Benoit Costil, nabídnutým balonem byl ale dvaadvacetiletý útočník zaskočen snad více než samotný gólman a míč poslal mimo.

K zakončení se následně dostal také Brahimi, s jeho nepříliš originální a dynamickou střelou si ale Ahamada poradil bez větších problémů. V úplně poslední minutě prvního poločasu se Toulouse dočkalo první - a jak se později ukázalo také poslední - branky zápasu. Christophe Aurier našel ve volném prostoru Riviera, jenž neváhal a pohotově vypálil z dvaceti metrů. Jinak nepříliš nebezpečná rána překvapivě skončila za zády Benoita Costila; trajektorii totiž poupravila teč domácího Romaina Danzého - 0:1.

Hostům vstřelená branka pomohla a i v druhém poločase byli lepším týmem. Co ohánět se měl brankář Costil, jehož nejdříve vyzkoušel Didot, následně musel předvést parádní reflexivní zákrok proti další střele Riviera. Ani Rennes se ale nechtělo nechat zahanbit a pokoušelo se vstřelit vyrovnávací gól - nejblíže jí měl asi Ekoko, s jehož ranou si ale Ahamada poradil.

Po centru Machada se v další příležitosti objevil aktivní Riviere, ani tentokrát mu ale štěstí nepřálo. Jeho hlavička skončila těsně nad břevnem. Poslední šanci domácích spálil Ekoko, kterého oslovil Pitroipa. Nicméně ani nyní se Ekoko ze vstřelené branky nemohl radovat, míč skončil po zákroku Ahamady v zámezí...

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 0:1

17.03.2012 21:00

Góly: 81. Bafétimbi Gomis

Derby du Rhone ovládl Lyon. Les Gones vyloupili svatostánek svého největšího rivala ze Saint-Étienne a odvážejí si velmi cennou výhru 1:0.

O výsledku rozhodl střídající Bafétimbi Gomis, kterého pro velký fotbal vychovalo právě Saint-Étienne; tato ironická okolnost tak udržela Gardeho tým v boji o LM. Stéphanois, válčící na stejné frontě, mají aktuálně na pátém místě 46 bodů; Lyon taktéž, ale je o skóre čtvrtý.

První šanci zápasu zaznamenali domácí, konkrétně Laurent Batlles; zkušený středopolař se opřel do míče a prověřil pozornost reprezentačního gólmana Llorise. Na druhé straně se ve fantastickém světle předvedl jeho kolega Ruffier, když reflexivně vyrazil Bastosovu ránu; brazilský kouzelník vypálil po individuální akci z pravé strany.

A tato šance jako by Lyon pořádně nakopla. Mladý baskický gólman ve službách Stéphanois se tak rozhodně nenudil a musel být na pozoru před pokusem Lisandra Lópeze. Z další šance potom pálil mimo Clément Grénier, kterého předtím dobře uvolnil Lacazette. Talentovanému Grénierovi nebylo přáno ani po přestávce, kdy z nebezpečné pozice opět nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče.

Saint-Étienne bylo zkrátka tím horším týmem, a když se Pierre-Emerick Aubameyang pokusil po hodině hry strhnout vedení na domácí stranu (a pálil mimo), šlo o ojedinělý náznak šance domácích. Na druhé straně Lyon se o vedoucí gól snažil svědomitě: po narážečce Lisandra s Lacazettem se uvolnil Anthony Reveillere, který dokázal tvrdě a nebezpečně vypálit na bližší tyč, jenže Ruffier jen opět potvrdil svoji třídu.

Při brankáři ASSE však stálo i štěstí, jako v 71. minutě, kdy mu Lisandrova nepříliš nepříjemná střela proklouzla mezi nohama; nakonec se však holohlavý borec stihl zorientovat a míč sebral dříve, než se dokutálel do sítě. A tak musel přijít ke slovu Bafétimbi Gomis a 81. minuta: střídající forvard si zpracoval dlouhý nákop od Llorise a nechytatelnou ránou z 25 metrů vyprášil všechny pavouky z růžku Ruffierovy brány - 0:1.

Zasloužené vítězství Lyonu pak mohl po Gomisově přihrávce pojistit ještě Bastos, ale narazil opět na skálu v domácí bráně; přesto si však odváží extrémně důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AC Ajaccio 1:1

17.03.2012 19:00

Góly: 70. Cheick Diabaté - 90. Yoann Poulard

Yoann Poulard spasil Ajaccio, jeho branka z devadesáté minuty přišla v ten nejlepší možný moment a pomohla Ajacciu k bodu. Domácí Bordeaux ale bude zklamané.

Plašilův tým měl sice zdárně našlápnuto ke třem bodům, když jej do vedení poslal Cheick Diabate, svůj triumf z utkání proti Brestu ale zopakovat nedokázalo. Na výhru sice Bordeaux mělo, ale nedokázalo svou snahu vyjádřit gólově a tudíž nemohlo očekávat plný bodový přísun.

Ajaccio v minulém kole porazilo Marseille a uniklo na chvíli ze sestupové zóny, jeho dobré výkony mají, jak se zdá, stoupající tendenci. Dnes v podvečer se hráčům podařilo v posledních chvílích zápasu vstřelit vyrovnávací branku, což jim zajistilo bod.

Domácí byli zpočátku utkání aktivnějším celkem, první větší šanci si ale vytvořili až krátce před třicátou minutou. Následně čtyřikrát zahrozili, největší šanci měl na svědomí Maurice-Belay, jehož střela ze třiceti metrů mířila vedle.

Ve druhém poločase mohl své spoluhráče posunout do vedení Yoan Gouffran, kterého efektivně uvolnil Jaroslav Plašil. Také střela ofenzivního hráče Bordeaux ale neměla správné parametry. Hostující tým mnohokrát zachránil brankář Guillermo Ochoa, jehož zákroky se nakonec ukázaly jako klíčové. Dvakrát na něj nepříjemně dotírali Michael Ciani a z následného rohového kopu hlavičkující Ludovic Sane.

Ajaccio zahrozilo hlavičkou Carla Medjaniho, první branku ale mohli oslavovat domácí příznivci. Gouffranova střela se po lehké teči bránících hráčů dostala až k Diabatemu a ten už si s míčem poradil - 1:0 pro domácí.

Tento gól sice až do závěrečných minut vypadal jako gól vítězný, pokud ale domácí fanoušci opěvovali tři body, bylo to nanejvýš unáhlené. V nastaveném čase zápasu totiž Diawarův centr usměrnil mezi tyče obránce Yoann Poulard a zajistil tak svému týmu cenný bod. Ajaccio je šestnácté, Bordeaux sídlí na pozici osmé.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Brestois 2:1

17.03.2012 19:00

Góly: 52. Bruno Ecuele Manga, 87. Kévin Monnet-Paquet - 11. Eden Ben Basat

Extrémně důležité vítězství zaznamenal Lorient, který v bretaňském derby otočil proti Brestu a triumfoval v poměru 2:1.

Pro celek Christiana Gourcuffa to byla první výhra od loňského listopadu (!). Mezitím se Les Merlus stihli vážně zaplést do sestupových starostí, které se však momentálně zdají být zase o něco oddáleny. Vděčit za tuto psychickou vzpruhu mohou oranžoví dvojici střelců Manga - Monnet-Paquet; hostující Eden Ben Basat nakonec svým gólem o bodech nerozhodl.

Arnold Mvuemba, defenzivní štít Lorientu, zaznamenal první šanci zápasu z přímého kopu, ale Elana si s jeho pokusem zkušeně poradil. To běžela 5. minuta, a o dalších 5 minut později už se skóre měnilo - avšak na druhé straně. Špílmachr Brestois Bruno Grougi vymyslel přihrávku na Ben Basata, jehož vynikající volej nedal Audardovi žádnou šanci - 0:1.

S Lorientem to v tu dobu vypadalo všelijak, jen ne dobře. První poločas mohl totiž klidně skončit i výraznějším rozdílem, to by ovšem museli Lička s Poyetem mířit přesněji; až přestávkový "fén" trenéra Gourcuffa jako by domácí hráče probral.

Efekt se dostavil už ve 47. minutě, když si na další přímý kop naskočil Romao a pořádně vystrašil brestské fanoušky; nakonec se však jeho hlavička otřela pouze o tyč. O čtyři minuty později však už bylo vyrovnáno - a opět ze standardní situace. Tentokrát šlo o centr z rohového kopu, na který si na bližší tyči nejlépe naskočil Manga a srovnal skóre - 1:1.

Lorient ovládl druhý poločas a mohl strhnout vedení na svou stranu; Yann Jouffre však mířil o decimetry vedle Elanovy brány, a ani Monnet-Paquet se svým halfvolejem z 84. minuty nepochodil. Nakonec to však byl právě Kévin Monnet-Paquet, kdo rozhodl o domácí výhře - 86. minuta, centr Jérémie Aliadiéreho, střela a ukončení dvanáctizápasové série bez vítězství - 2:1.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Dijon FCO 1:2

17.03.2012 19:00

Góly: 11. Loïc Rémy (pen.) - 24. Younousse Sankharé, 79. Gaël Kakuta (pen.)

Čerstvý čtvrtfinalista Ligy mistrů Olympique Marseille doma nedokázal porazit Dijón a po penaltě dvanáct minut před koncem prohrál 1:2. Dijón tak učinil důležitý krok v cestě za vytouženou záchranou.

Vše šlo přitom pro Olympique Marseille podle plánu. Už v 11. minutě zahrál ve vlastním pokutovém území Mété rukou a Marseille měla výhodu pokutového kopu. Loic Rémy penaltu s naprostým přehledem proměnil a Olympique vedl 1:0. Z výsledku se ale dlouho neradoval, o třináct minut později způsobil Guerbertův centr ve vápně Marseille obrovské problémy, závar nakonec ukončil přesnou střelou Sankharé a bylo to 1:1.

Až do konce prvního poločasu se nic vážnějšího nestalo, Dijón se dobře bránil a útoky Marseille nebyly ani zdaleka tak nebezpečné, jak by se očekávalo. Před prvním hvizdem ještě Olympique zasypal Dijon rohovými kopy, ale k ničemu to nebylo.

S druhým poločasem přišlo i nové vzrušení, v 54. minutě měl na kopačce druhý gól Marseille hrdina Brandao. V rozhodující chvíli si ale míč předkopl a golman Reynet nakonec celou akci zlikvidoval. Reynet se nakonec stal jednou z klíčových postav celého utkání. Proti Rémyho střele z úhlu vytasil parádní zákrok a o minutu později vychytal i hlavičkujícího Brandaa. Čtvrthodiny před koncem byl znovu u míče Rémy, ale střela mu nakonec nesedla a skončila nad!

Pak ale přišel pro Marseille šok. V 78. minutě stáhl v pokutovém území N‘Koulou Koného a penalta byla na světě. Mimo to uviděl nešťastník N’Koulou červenou kartu. Gael Kakuta stejně jako v prvním poločase Rémy penaltu proměnil a Dijón vedl na Stade Vélodrome překvapivě 2:1. Opařená Marseille už nedokázala odpovědět a po postupu v Lize mistrů zažívá tvrdé vystřízlivění.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Évian Thonon Gaillard 0:2

17.03.2012 19:00

Góly: 8. Thomas Kahlenberg, 90. Kévin Bérigaud

AJ Auxerre si zadělalo na obrovské problémy. V klíčovém zápase totiž doma podlehlo Évianu 0:2, zůstalo tak přikované k sestupovým příčkám a prodloužilo svoji přetrvávající agonii..

Je ironické, že vítězný gól má na triku Thomas Kahlenberg, muž, který právě v Auxerre vyrostl v oceňovaného fotbalistu. Porážku následně dokonal ještě Kévin Bérigaud, a Fournierovi muži tak momentálně vypadají na sestup. Zatímco Évian pokračuje ve skvělých jarních výsledcích a záchranářské souboje se ho aktuálně týkají pouze teoreticky, pro AJA jde o tvrdou realitu. Poslední nesestupová příčka je totiž už celých 5 bodů daleko..

Na Stade Abbé-Deschamps přitom začali lépe domácí, ale Olivier Kapo napálil z pětadvaceti metrů pouze boční síť. A tak se ke skórování dostali hosté: o pouhou minutu později utekl po levé straně Cédric Barbosa a předložil míč Kahlenbergovi, který zblízka nezaváhal - 0:1.

Vedení mohl pojistit Saber Khelifa, který však přestřelil. Na druhé straně vyzýval dobrou přihrávkou Dudka do šance Oliecha, ale Stephan Andersen jeho úmysl vystihl a míč ukryl do bezpečí.

Snahu domácích demonstroval po půlhodině i Alain Traoré, který však opět pouze prověřil Andersenovu pozornost. Půle tak skončila těsným vedením hostů, kteří také začali lépe po přestávce, když Brice Dja Djédjé pořádně vystrašil Sorina v bráně AJA; střela však šla mimo.

Dánský gólman Évianu byl dnes nejdůležitějším mužem na hřišti, což opět potvrdil kolem 60. minuty, kdy vytáhl hned tři velmi důležité zákroky: dvakrát zastavil pokusy Édouarda Cissého, jednou zlikvidoval přímý kop Dariusze Dudky, který se následně pouze otřel o tyč.

A poslední slovo tak měl nováček z Évianu: běžela už třetí minuta nastavení, když Bérigaud ideálním způsobem zakončil rychlý brejk a prodloužil tak noční můru burgundského klubu - 0:2.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Montpellier HSC 1:0

17.03.2012 19:00

Góly: 63. André Luiz (pen.)

Montpellier zaváhal v boji o titul, když nechal všechny body na hřišti pozvolna se zvedajícího Nancy.

Jean Fernandez opět potvrdil, že na silné soupeře zkrátka umí, a po PSG zvítězil i nad druhým kandidátem na mistrovskou trofej. Nejtěsnější výsledek vystřelil André Luiz, brazilský stoper, který je svojí schopností včas vsítit vítěznou branku proslulý. Tentokrát ji zařídil v 62. minutě z penalty, což nakonec stačilo, neboť La Paillade dohrávali po vyloučení Hiltona a Stambouliho v devíti.

Pro domácí to znamená už třetí zápas bez prohry v řadě a další vylepšení pozice v boji o záchranu; hosty pak může těšit, že pařížský rival dokázal pouze remizovat v Caen, a rozdíl mezi prvními dvěma týmy se tak natáhl pouze na dva body.

První půli se toho na Stade Marcel Picot mnoho nedělo a diváci se spíše nudili. Oba celky si vypracovaly po jediné zaznamenáníhodné šanci; za Montpellier to byl nejlepší střelec soutěže Olivier Giroud, který v 19. minutě nedokázal umístit svůj volej mezi tři tyče. Na druhé straně o sobě dal vědět Lossémy Karaboué, jehož rána levačkou ze 39. minuty ovšem, stejně jako v Giroudově případě, zamířila vedle.

Ještě před přestávkou však došlo k jednomu velmi důležitému momentu: ve 42. minutě Hilton takticky zfauloval Djamela Bakara a rozhodčí neváhal s vytažením rudého kartonku. Celou akci přitom předcházel gól Daniela Niculaeho, a hráči Nancy se domnívali, že měli díky ponechané výhodě vést 1:0; sudí se však rozhodl jinak.

Nancy však nakonec nemuselo litovat. Karabouého dobrou ránu z úvodu druhé půle sice ještě Geoffrey Jourdren vyrazil, ale po hodině hry už se rozhodovalo. V 60. minutě šel totiž Montpellier do devíti, a opět za to mohl faul na Bakara, tentokrát z "dílny" Benjamina Stambouliho. K nařízené penaltě se postavil André Luiz, a přestože Jourdrena dělily centimetry od úspěšného zákroku, nakonec byl úspěšný střelec - 1:0.

Montpellieru se pak poslední naděje na bod rozplynuly v 82. minutě, kdy Giroud zpracoval míč na prsa a nekompromisně vypálil, ale míč se odrazil pouze do tyče a zpátky do hřiště. Nancy tak nakonec těsné (a důležité) vítězství uhájilo.

Více informací k zápasu

SM Caen - Paris Saint-Germain 2:2

17.03.2012 19:00

Góly: 54. Pierre-Alain Frau, 71. Thomas Heurtaux - 56. Javier Pastore, 90+1. Christophe Jallet

Fotbalisté PSG jako už poněkolikáté v sezóně znovu zachránili alespoň bod až v nastaveném čase a pod vedením Carla Ancelottiho zůstávají i nadále neporaženi. I když v Caen měli hodně na kahánku. Domácí byli na hřišti lepším týmem, dvakrát díky Frauovi a Hertauxovi vedli, jenže Pastore a střídající Jallet dokázali rovněž dvakrát srovnat.

První poločas vyzněl jasně lépe pro domácí borce. PSG si s nimi nevědělo rady, Caen hrálo opravdu pestrý a líbivý fotbal plný šancí a jen díky velkému štěstí soupeře a brankáři Siriguovi se neujalo vedení. Už ve 4. minutě zahrozil domácí Frau, jemuž sklepl centr Bulota skvěle Nabab, nicméně následná střela letěla pouze nad bránu.

O pár minut později měl obrovskou příležitost Nabab. Ten si naběhl do vápna na dlouhý pas, přitom hosté ho chtěli vystavit do ofsajdu. To se jim ale nepovedlo, a tak domácí forvard, jakmile se dokázal odpoutat od vyběhnuvšího gólmana Sirigua, se poté otočil a vypálil, mohl trefit prázdnou branku, střela se mu ale tak nepovedla, že míč nakonec odkopl stojící stoper Alex.

Pak se Nabab pokusil o překonání Sirigua ještě jednou, ten mu ale jeho technickou ránu pochytal. Neúspěšný byl také Hamouma, jenž z dálky pěkně vypálil, nicméně mezi třemi tyčemi stál pozorný pařížský gólman. PSG si vytvořilo snad jednu jedinou větší příležitost. Jenže Hoarau v šestnáctce zazmatkoval, a míč mu tak sebral lehce Sorbon.

SMC se dočkal zasloužené odměny těsně po přestávce. V 53. minutě se dostal do rychlého protiútoku, Nabab následně z pravé strany poslal centr do vápna, kde u bližší tyčky operoval Frau, jenž nakonec nadvakrát Sirigua překonal. Vsítil tak zároveň branku i svému bývalému klubu, ve kterém působil mezi léty 2006 a 2008.

Vedení ovšem nevydrželo Caen příliš dlouho. O pár chvil později se totiž na druhé straně s notnou dávkou štěstí trefil Pastore. Sorbon ve snaze odkopnout míč napálil jen argentinského záložníka, který vůbec netušil, že se následně mičuda odrazí od něj a přímo do branky. A to dvě minuty na to mohl skórovat i Gameiro, jenže jeho padáček skončil na břevně.

To už na hřišti pobíhali náhradníci Biševac s Jalletem, kteří hru pořádně oživili. A právě proti nim se mezi třemi tyčemi musel v krátké době činit brankář Thébaux. V 71. minutě však svěřenci trenéra Francka Dumase znovu šli do vedení. Hertaux si totiž mezi Mottou a Alexem našel svůj prostor a hlavou za záda Sirigua usměrnil centr z rohového kopu od Bulota.

Vsítit branku mohl dokonce ve dvou případech z přímého kopu také Fajr, jenže poprvé napálil jen boční síť Siriguovy branky a poté ho hostující gólman vychytal. V závěru minul z dobré pozice Nabab, a tak v nastavení nastavil konečný účet 2:2 Jallet. Ménezovu přihrávku zprava si zpracoval pařížský záložník ve vápně a střelou pod břevno vyrovnal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain28178352:2959
2.Montpellier HSC28176552:2757
3.Lille OSC281311450:3150
4.Toulouse FC28138730:2447
5.Olympique Lyon281441044:3546
6.AS Saint-Étienne28137835:3046
7.Stade Rennes28128837:3244
8.Girondins Bordeaux281010834:3140
9.Olympique Marseille28109935:2939
10.Évian Thonon Gaillard28991041:4036
11.Valenciennes FC28871328:3431
12.FC Lorient287101127:3631
13.Stade Brestois28515823:2630
14.AS Nancy-Lorraine28791226:3630
15.Dijon FCO28861434:4830
16.AC Ajaccio28791230:4830
17.SM Caen28781332:4229
18.OGC Nice28691326:3327
19.FC Sochaux28691328:4327
20.AJ Auxerre284121233:4324

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (103)

Přidat komentář
Godwinson

Tak to jsem velmi rozladěn, po deseti minutách bídy, utrpení a trapnosti, jsem usnul a teď vidím tohle. Dvě červené, PSG v nastavení vyrovnalo. Montpellier je venku k hovnu, když vidím, co tam má za soupeře, ještě bude horko těžko bojovat o LM. Fuj.

No, Marseille, zajímalo by mě, jestli Deschamps vydrží. Se současným Bayernem tohle bude prohra ve dvou setech.

Reagovat
smazaný uživatel

ma Marseille jeste sanci jit do poharu,aspon treba pres pohar?

Reagovat
Godwinson

Má, ještě obě pohárové možnosti, její jediná šance.

Reagovat
smazaný uživatel

takze jedine EL co :)

Reagovat
Langi

pokud nevyhrají LM tak ano

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se v EL potkaji s Chelsea :))

Reagovat
Israha

No, takže návrat do starých kolejí aneb na posraného i hajzl spadne. Ty výkony sice jdou nahoru a dneska bylo větší část zápasu na hřišti jen jedno mužstvo, ale zase - smůla v zakončení a darovaný gól soupeři, ugh. Škoda, no...teď už zbývá asi jen dohrát ligu s jakous takous důstojností a pokusit se urvat aspoň oba poháry. A nedostat od Bayernu moc velkou rychtu...

Valbuena , ten to dneska neskutečně oddřel. Ale v podstatě se mi líbil výkon celého týmu, až na Amalfitana, zbytečně nervního MBiu a N'Kouloua, který si to posral tou penaltou.

Reagovat
onze

Dobrý aj bodík, dobrú noc. PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Lyooon

Reagovat
Godwinson

Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Joooo Bafe krásne zaslúžene víťazstvo pre Lyon Allez OL

krásne gesto pre Abidala

Reagovat
smazaný uživatel

No zajimave vysledky.Bitva o titul i o misto v LM stale napinavejsi.

Reagovat
domingo

Marseille v poslednich trech tydnech prohrala se vsema novackama

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je za kolo proboha?

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon a Gomis potvrdil svou formu a útok na zlatý míč...je to nejžhavější kandidát

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ten gol byla klasická Gomisovina

Reagovat
smazaný uživatel

no super ze sme to vyhrali !§ teraz treba pokračovat !

Reagovat
božský John

deschamps ven, motivátor dovnitř

Reagovat
Langi

krása...vyhrát pohár a liga do 3. místa

Reagovat
smazaný uživatel

S Crisom som sa asi trafil , asi to bol jeho posledný zápas za Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier prepustený

Reagovat
smazaný uživatel

PSG zas v nastavení.. Až nás to štěstí opustí, tak budeme v pr..

Reagovat
domingo

A Toulouse uz je prakticky na LM. Bravo

(nejlepsi obrana v Evrope)

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám.

Reagovat
domingo

Psal to Spiro na blogu, ze maji s Bayernem nejvic cistych kont ze vsech tymu ve velkych soutezich, neoveroval jsem si to, ale zni to dost pravdepodobne..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse - jeden z najhorších útokov

Reagovat
smazaný uživatel

A co má být ?

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse Krása, takhle tu LM ukoupou.

Reagovat
domingo

Nahradou za Fourniera je Jean-Guy Wallemme, ktery naposledy rezignoval v Lens pote, co pod jeho vedenim byli v zime 19. (a nakonec spadli), a pak chvili vedl Kongo, ktere pod nim stihlo asi 4 zapasy. Utesuju se tim, ze naposledy porazil doma Ugandu, coz je silny protivnik, ale jaka je relevance takove utechy, to je asi jasne.. Auxerre je ve stejne situaci jako Lens, ze ktereho odesel, protoze vubec nevedel, co ma dal delat. Hura.

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse teda mohlo remizovat. Takhle zbytečně zavazejí na pohárech. Už aby byli tak na 6. místě

Reagovat
Israha

Reagovat
Godwinson

Benjamin Stambouli by si mohl vyzkoušet anglickou ligu. Podle listu L'Equipe má o mladého obránce Montpellieru zájem Aston Villa.

Reagovat
Godwinson

Jourdren je bůh, žeru ho :)) Aneb "Být tu PSG, nebyla by žádný penalta"

Reagovat
Godwinson

á

Reagovat
Godwinson

Valenciennes tedy brutálně ofenzivní sestava :) Tam se překvapení asi neurodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, co si od toho slibovali, ale tohle asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

ja mam pocit, ze tento rok tu ligu asi fakt nikto nechce vyhrat))) inac mineralka

Reagovat
Langi

OT: Ancelotti údajně sleduje Girouda a Gourcuffa to by mohla bejt ještě sranda...jinak Aulas odletěl do Dubaje, tak sem zvědavej s čim se vrátí

Reagovat
smazaný uživatel

asi jedina šanca ako sa ho zbaviť

Reagovat
Langi

je sice blbost "posilovat" týmy L1, ale zrovna v tomhle případě věřim že by Aulas dokázal PSG slušně natáhnout

Reagovat
Godwinson

Leonardo už údajně jedná s Belhandou :) Bude to hodně zajímavé léto, sice jsem takhle už přecenil to loňské, ale letošní takové bude, to jsem si jist :)

Reagovat
smazaný uživatel

Má tam těch AMF málo no

Reagovat
Langi

at si vezmou Gourcuffa za 20 mega a Belhandu dám nechaj

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Zajímavé srovnání platu v Ligue 1

1- Eden Hazard (LOSC - 21 ans) : 5,5 M€ / an

2- Yoann Gourcuff (OL - 25 ans) : 5,3 M€

3- Hugo Lloris (OL - 25 ans) : 4,5 M€

... 4- Michel Bastos (OL - 28 ans) : 4,4 M€

5- Cris (OL - 34 ans) : 4,2 M€

6- Diego Lugano (PSG - 31 ans) : 4,1 M€

7- Alex (PSG - 29 ans) : 4,1 M€

8- Lisandro Lopez (OL - 29 ans) : 4,1 M€

9- Thiago Motta (PSG - 29 ans) : 4 M€

10- Mamadou Sakho (PSG - 22 ans) : 4 M€

11- Mohamed Sissoko (PSG - 27 ans) : 3,9 M€

12- Alou Diarra (OM - 30 ans) : 3,8 M€

13- Nenê (PSG - 30 ans) : 3,8 M€

14- André-Pierre Gignac (OM - 26 ans) : 3,7 M€

15- Kim Källström (OL - 29 ans) : 3,7 M€

Reagovat
Godwinson

Páni, to jsem Lille hodně podcenil.

Naopak Lyon už mohl mít tuhle sezónu úsporu jako kráva :)) Lugano je taky velmi zajímavý.

A Gignac, bylo hned jasné, proč nevyšel ten přestup do Montpellieru.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Cris je fakt vtipný no. Jako Kim teď hraje, nehraje úplně marně, takže dejme tomu, i když bere moc. Ale jenom 10 mega by se ušetřilo za Crise s Gourcuffem...neskutečné

Reagovat
Godwinson

Já to beru tak, že mladíky má Lyon na takové úrovni, že výkonově by byli dostačující a Gardemu by se s nimi i lépe pracovalo :)) Ale jinak je to pravda, ti tři hráči, na nich Lyon hodně uspoří, když se jich zbaví. Zajímaly by mě takhle platy napříč všemi týmy.

Reagovat
Langi

Gourcuff pude do PSG, tam mu dají ještě víc

Reagovat
Godwinson

Aulas údajně v Dubaji a shání investora .. tak to je hrozné :))

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to je jenom investor, něco jako v Barceloně

Reagovat
sajty

No snad je to jenom fama.Nerad bych se dockal toho,ze z Lyonu bude stejna zrudnost jako z PSG...

Reagovat
Langi

je v Dubaji už od včera...ale pochybuju že by celej klub nějakejm arabům prodal, vždyt je tam od roku 87

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

OT: Ederson jedná s AC Milan...ten jeho agent to bude neskutečná ku*va

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si jedná s kým chce. Máme Greniera

Reagovat
Langi

dneska zas celej den spamuje na FB

Reagovat
Godwinson

Marseille

Tohle Deschamps už asi nemůže ustát.

Reagovat
Langi

snad jim ta "forma" vydrží až do 14.4.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

prehra montpelieru a marseille tak tipujem vítaz suboja PSG - Lyon vyhrá aj pohár...

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier

Reagovat
Langi

hmmmm na to že hráli s plnou palbou v útoku, nic moc

Reagovat
Langi

Lloris, Réveillère, Lovren, Umtiti, Cissokho, Gonalons, Grenier, Briand, Källström, Lisandro, Gomis...Kim opět na křídle, Rémi nemá rozum

Reagovat
smazaný uživatel

Když tam hrál, tak jsme vyhráli...on asi bude mít více defenzivních činností s tím, že se bude zatahovat do středu. Rozhodně to není brousič lajny...

Reagovat
Langi

tak já to chápu...ale mohl hrát ve středu s Gonalonsem a na křídle Alex, takhle zase zbytečně sedí

Reagovat
Langi

nějakej stream?? mě už nic nefunguje

Reagovat
Langi

Kim malej pán

Reagovat
Langi

Mmmm ten Kim je všude, bůh mi odpusť že sem na něj tak nadával

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

frajer...dneska zařídil 2 góly...nenapadlo by mě že zrovna tahle sestava s Kímem na křídle a bez AM bude šlapat

Reagovat
smazaný uživatel

gol a prihrávka ako vravis jak Pán, len to udrzat a bude to dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Inak najvačšia Llorisova slabosť - jednoznačne penalty

Reagovat
Langi

ve druhý půly nás opět asi 3x zachránil ...jinak ta ruka podle mě na penaltu ani nebyla

Reagovat
Langi

*půli

Reagovat
Langi

hráčí PSG už to koukám trochu neunášej

Reagovat
Langi

prasata zku*vený ...ať se na mě ten Lugano nezlobí, ale měl by si jit dát hadr na hlavu...v každym zápase co sem ho viděl předvedl něco podobnýho

Reagovat
Langi

Finíto

Reagovat
smazaný uživatel

Krása...je vidět že dobro dokáže zvítězit nad zlem s emirátů. Jsem nadšen

Reagovat
Langi

byla by paráda urvat oba poháry a skončit 3. v lize Pojďme ještě to zkusíme Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

semifinála hráme v GFCO Ajacciu a Rennes hraje v Quelly ci ako sa to píse...

Reagovat
smazaný uživatel

jedinečná příležitost vyhrát oba dva poháry. Sestava 4-2-2-2 nám očividně sedí o parník víc, než 4-2-3-1, které se hrálo stejně jenom kvůli Gourcuffovi. Grenier na CM není špatný, takže takhle bychom mohli hrát do konce sezony, i když bych chtěl třeba vidět někdy i toho Fofanu v základu .

Reagovat
Langi

jak řikáš, 4-2-2-2 je asi tak o 1000% efektivnější a líp se na to kouká než když se ve středu hřiště motaj 3 hráči a dohromady nevymyslej nic, navíc žádnýho použitelnýho playmakera na MC nebo AMC momentálně stejně nemáme

-------------------Lloris-----------------------

Reveilleré---Koné---Lovren---Aly (Dabo)

-----Fofana (Clem)---Gonalons (Kim)-----

Bastos-------------------------Alex (Jimmy)

-----------Lisandro---Gomis (Alex)---------

tyhle sestavě bych docela fandil

Reagovat
smazaný uživatel

hlavnou ulohou je asi zbavit sa vlete Crisa, Kima a Yoanna čo ciní len na platoch 13,5 mil € a plus miliony za prestup( taky Kazan ktorý ponúkal za Kima 8 ci 7 milionov to by bola dobrá sanca, Cris asi do Brazilie alebo do Kataru, a Yoan to je otáznik, kiež by ho chcel kupiť Carlito do PSG) a hlavne udrzat kader - Lovren, Bastos, Lisandro, Gonalons,,, a k odchodom som este zabudol spomenut Cisokha

Reagovat
Langi

ty platy to je šílenost, já pořád doufám že po Gourcuffovi sáhne PSG a Aulas je nějak nechutně natáhne...s Kimem se uvidí, ten má tak dobrou smlouvu že se mu asi nikam moc chtit nebude...a Cris ten bud ukončí kariéru u nás nebo jak řikáš Katar nebo domů...pokud přijde nějaká trofej a uhrajem LM tak o opory bysme přijít neměli, maximálně Ederson, ale toho do 4-2-2-2 nepotřebujeme a možná ještě Aly, ale za toho je tu aspon Dabo

Reagovat
smazaný uživatel

Každopadne nechaj me sa prekvapiť lebo nikto nikdy nevie čo nám Aulas pripravý za šok

Reagovat
smazaný uživatel

Inak Marseille sa presunul zapas proti Montpellieru na 11. apríla cize 3 dni pred finále Ligoveho pohára a inak budu mat celkovo nárocny program hraju 2x s Bayernom tak v Paríži potom doma s Montpellierom a tak spomináne finále čiže budu mat dost nárocny program co by nebolo na škodu pre Lyon

Reagovat
Langi

když k tomu připočítám nulovou formu tak

Reagovat
juninho8

az teraz som sa dostal aspon k zostrihu....Kim uz len za ten primacek...+ ta prihravka...ale aj tak ak si neznizi plat tak nech radsej ide....ten Garde to sklada v poslednej dobe nejak divne ale ked to ide tak nech to nemeni....4-2-2-2 nam vychadza aj s kimom na kraji....len mi je skoda alexa ale on si u nas este zahra dost....tato sezona by este mohla byt dost uspesna....keby sa nam podarilo uhrat 3. miesto v L1,a ukopat obidva pohare(minimalne 1 musi byt doma a v druhom aspon to finale aj ked uz by bola skoda to potom nedotiahnut)...tak pome na to a len taka otazocka na zaver: to co dokazal lisandro nedat?

Reagovat
Langi

no, takhle jak to máme nalosovaný tak bysme měli uhrát oba poháry , snad nejsme Montpellier aby nás vyřadil tým z National ... v lize snad to 3. místo ukopem, Lille ta EL bude stačit, stejně nejsou schopný hrát středa/sobota na vysoký úrovni

Reagovat
smazaný uživatel

suhlasím

Reagovat
juninho8

Reagovat
Godwinson

Youssef Msakni by v létě měl opustit Espérance a přesídlit do francouzské Ligue 1, podle nepotvrzených zpráv se tuniský záložník stane posilou Paris Saint-Germain.

No kurva, to by byla trefa do černého :)) Osobně jsem tedy doufal, že by ho mohl ulovit někdo sympatičtější.

Reagovat
vlastik

vůbec neznám, múžeš mi ho prosím přibížit?

Reagovat
Godwinson

Takový africký Hazard, obrovský talent. Navíc už teď je to skvělý hráč, což dokázal koneckonců i na nedávném APN, individuálně je jednoduše 'někde jinde' :) Technicky je na tom skvěle, tah na bránu, jeden na jednoho (a více). Vím, že se o něj hodně zajímal třeba Arsenal nebo v poslední době Lille. Pokud by byl variantou místo stárnoucího Neneho, byla by to paráda :)

Reagovat
vlastik

dík za info vypadá to jako rozumný nákup, takže nejspíš nepřijde, pokud si nesežene brazilský nebo přinejhorším italský pas :(

Reagovat
juninho8

tak toto sa mi rozhodne nepaci....Msakni bol podla mna najsympatickejsi hrac na APN a prial som mu prestup a presne by mi sedel aj do Ligue 1 ale preboha nie do PSG ...ja by som mu dal take Rennes alebo Toulouse...a kedze sa mi dost pacil tak aj Lyon by nebol zly ale to je podla mna nerealne

Reagovat
Godwinson

Je to pravda, L1 je pro něj jako dělaná a bude v ní hvězdou :) PSG, uvidíme jaké s ním mají úmysly. Pokud bude tou alternativou a později úplnou náhradou Neneho, bude to paráda. Pokud bude krýt záda drahým posilám, tak mě definitivně zklamou. Osobně jsem tedy doufal třeba v .. Montpellier :)) Ale hodil by se všem, i Lyonu.

Reagovat
juninho8

tak jednoznacne na to ma podla mna len musi hrat a to mu v PSG asi uplne nezarucia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele