Primera División - souhrn 28. kola

17.03.2012, 19:54, aktualizováno 19.03.2012, 22:53
Komentáře a souhrny
Espanyol doma porazil osmnáctý Santander a posílil své ambice v boji o poháry. Barcelona vyhrála v Seville a ukrojila dva body z náskoku Realu Madrid, který doma remizoval s Málagou. Valencia veze díky Soldadovi tři body z Bilbaa, Levante udolalo Villarreal, Atlético neuspělo na Mallorce.

Espanyol Barcelona - Racing Santander 3:1

19.03.2012 21:00

Góly: 26. Joan Verdú, 32. Philippe Coutinho, 80. Héctor Moreno - 12. Cristhian Stuani

V pondělní dohrávce Primera Division Espanyol přivítal na domácí půdě sestupem ohrožený Racing Santander. Domácí tým po dobrém výkonu dokázal potvrdit roli favorita a zvítězil 3:1, díky čemuž se vrátil na šestou pozici do boje o evropské poháry. Racing je stále osmnáctý a na záchranu nyní ztrácí tři body.

Pro hosty přitom utkání začalo více než dobře. Už ve 12. minutě se po náhodné akci trefil Christian Stuani a poslal Racing do vedení. Od té doby se však hosté snažili bránit jednobrankový náskok a to se jim stalo osudným. V 17. minutě pálil Coutinho ze střední vzdálenosti těsně mimo hostující svatyni.

Co se nepovedlo Coutinhovi v předchozím případě, napravil Juan Verdú ve 26. minutě. Ten se dostal k balónu v pokutovém území Racingu a technickou střelou překonal gólmana Toňa v brance Racingu - 1:1. Netrvalo to dlouho a domácí šli do vedení a tentokrát už se trefil talentovaný Brazilec Coutinho, který je v Espanyolu na hostování z Interu Milán. Centr Sergia Garcíi našel v pokutovém území právě Coutinha a ten přízemní ranou překonal Toňa podruhé - 2:1.

Ještě do konce prvního dějství mohli domácí přidat další trefu, ale z dobré pozice netrefil branku útočník Uche. Před koncem poločasu se na hřiště podíval také slovenský záložník Vladimír Weiss, který ve 41. minutě musel vystřídat zraněného Garcíu. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro Espanyol Barcelona.

Hřebíček do rakve pro hostující fotbalisty přišel v 52. minutě. Druhou žlutou kartu dostal Gullón a musel tak jít předčasně do sprch. Už v jedenácti fotbalisté Racingu nestíhali a v deseti lidech byli odsouzeni k porážce, což se také potvrdilo. Espanyol si po zbytek zápasu bez problémů stav pohlídal a nepustil Racing k jediné příležitosti.

Domácí nakonec přidali ještě třetí gól, kterým si pojistili své vítězství. V 80. minutě se hlavičkou prosadil Hector Moreno a upravil tak na konečných 3:1. V závěru zápasu mohl Espanyol přidat další branky, ale díky své střelecké nemohoucnosti se ukazatel skóre již nezměnil.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Málaga CF 1:1

18.03.2012 21:30

Góly: 35. Karim Benzema - 90+1. Santi Cazorla

Jedenáctizápasová vítězná šňůra Realu v Primiera División je u konce. Pátá Málaga, bojující o evropské poháry, díky brance Santiho Cazorly z první minuty nastavení oloupila Santiago Bernabéu. Náskok madridského celku na druhou Barcelonu se tak ztenčil na rozdíl osmi bodů, ta totiž v sobotu skolila venku Sevillu 2:0.

Do prvního zakončení se dostal Benzema, který si zpracoval pas od Diarry, nicméně pohotový zákrok proti němu vytasil brankář Caballero. O dvě minuty později měl na druhé straně o poznání více práce Casillas, Cazorla přihrál Rondónovi, jenž svou střelou pořádně prověřil připravenost madridského muže v rukavicích.

Poté se do výborné střelecké pozice dostal Cristiano Ronaldo a i jeho spoluhráč Kaká, jenže oba ztroskotali na pozorném Caballerovi. Málaga byla i nadále houževnatým soupeřem a po čtvrthodině hry znovu pořádně zahrozila. Monreal unikl po levé straně, dokázal přihrát Iscovi, který zamířil jen těsně vedle Casillasovy brány.

Skóre zápasu nakonec po pětatřiceti minutách hry otevřel Benzema. To se přitom ještě po spolupráci s Cristianem Ronaldem dostal do další slibné možnosti, nicméně tentokráte ještě jeho pokus skončil mimo. Pak už ale Cristiano Ronaldo operoval na levé straně, počkal s centrem, na který si do vápna naběhl úplně volný Benzema a hlavou zavěsil.

Zkraje druhé půle se Benzema cpal do další možnosti, jenže otálel se střelbou, a tak se obránce Weligton stačil zmobilizovat a francouzského útočníka zastavit. Po hodině hry se musel mezi třemi tyčemi znovu co ohánět Caballero, Kaká vyslal na zteč Cristiana Ronalda, ten však nevyzrál na skvěle chytajícího brankáře soupeře.

V 67. minutě Callejon nahradil Kaká a domácí útočník pár chvil po svém pobytu na hřišti mohl náskok navýšit, po centru Cristiana Ronalda však hlavičkoval jen vedle brány. V 70. minutě měl další šanci Benzema, jemuž dobře asistoval Özil, jenže ani v tomto případě se míč mezi tři tyče nevešel.

Ačkoli byl Real ve druhém dějství lepším týmem, Málaga prakticky z jedné jediné vytvořené šance, navíc až v první minutě nastavení, urvala velmi cenný bod. Byla to opravdu jedna z posledních možností, jak utkání alespoň zremizovat. Santi Cazorla se toho ale chopil se vší parádou a svou střelu z přímého kopu zakroutil přesně do šibenice.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Valencia CF 0:3

18.03.2012 18:00

Góly: 41. Roberto Soldado, 57. Roberto Soldado, 85. Roberto Soldado (pen.)

V nedělním zápase 28. kola si dokázala hostující Valencie poradit s Athleticem, který přehrála 3:0. Pod všechny góly se podepsal nejproduktivnější střelec Valencie Roberto Soldado, kterému k hattricku dopomohl i domácí Iraola, který byl po druhé žluté kartě v 67. minutě vyloučen.

Valencie vstupovala do zápasu ze třetí pozice, ale povážlivě se na ni dotáhlo čtvrté Levante, které porazilo 1:0 Villarreal. Na třetí místo si stále brousil zuby i Athletic, který na svého nadcházejícího soupeře ztrácel před zápasem 7 bodů. Klub s netopýrem ve znaku si ale s těžkým utkáním poradil a zvítězil rozdílem třídy, díky čemuž si upevnil svoji pozici za velkokluby Realem Madrid a Barcelonou.

Oba týmy ve čtvrtek absolvovaly odvetu v Evropské lize a oba z ní vyšly vítězně, což je skvělá vizitka pro španělský fotbal. Nicméně Athletic po zápase s Manchesterem United neměl k dispozici útočníka Fernanda Llorenteho, což se v nedělním zápase projevilo. Naopak Roberto Soldado proti PSV Eindhoven nenastoupil a své góly si nechal až na španělskou ligu.

Ten první se mu podařilo vstřelit čtyři minuty před koncem prvního poločasu, když využil obrovské chyby obránce Mikela San Josého, udělal kličku brankáři Gorku Iraizozovi a poslal míč do odkryté brány.

V druhém poločase Athletic zlepšil svůj herní projev, ale i přesto se nedokázal dostat do žádné vyloženě nebezpečné šance. Hráči se snažili z křídla centrovat před bránu, ale vzdušný prostor před svoji bránou skvěle kontroloval brankář Vicente Guaita.

A když už to vypadalo, že každou chvílí musí dojít k vyrovnání, Valencie nečekaně navýšila své vedení. Sofiane Feghouli našel centrem Jordiho Albu, ten míč prodloužil na Soldada a neomylný střelec propálil Iraizoze k jeho bližší tyči.

Ibai Gomez byl velice blízko snížení, ale jeho chytře kopnutý přímý kop dokázal Guaita vychytat. A veškeré snahy o snížení a vyrovnání byly pohřbeny v 67. minutě, když Andoni Iraola uviděl druhou žlutou kartu v zápase po sestřelení Jordiho Alby těsně před pokutovým územím.

Hned na to mohl Soldado vstřelit svůj třetí gól, ale v tváří v tvář Iraizozovi nedokázal uspět. Jenže pět minut před koncem se dočkal. Centr Daniho Pareja v pokutovém území zasáhl do ruky San Josého a byla zapískána penalta, ke které se postavil právě španělský reprezentant. Mířil těsně pod břevno a zaznamenal tak svůj čtvrtý hattrick v sezóně, počítáme-li zápasy jak v lize, tak za Španělsko. V nastaveném čase se mohl ještě prosadit Pablo Piatti, ale Iraizoz jeho pokus dokázal zneškodnit.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Atlético Madrid 2:1

18.03.2012 16:00

Góly: 47. Diego Godín (vl.), 49. Michaël Pereira - 66. Falcao

Veliké zklamání zažilo v rámci 28. kola Atlético Madrid, které si dělá zálusk na pohárové příčky. V utkání na půdě Mallorcy po nevýrazném výkonu podlehlo 2:1 a v tabulce se tak propadlo na devátou příčku. Mallorca se naopak posunula na třináctou pozici a na Atlético nyní ztrácí pouze tři body. Domácí o svém vítězství rozhodli v úvodu druhého poločasu, kdy vstřelili oba góly.

Po celý první poločas nebyl k vidění moc zajímavý souboj a většina zajímavého se odehrávala na středu pole. Oba celky hodně kazily rozehrávku a k šancím se dostávaly pouze sporadicky. Mírně lepší byli překvapivě domácí. Ve 24. minutě poprvé výrazněji zahrozil Castro, který z hranice pokutového území jen těsně minul branku Courtoise.

Atlético neodehrálo dobrý poločas a vyslalo pouze jednu střelu na branku Mallorcy. Tu měl na svědomí ve 32. minutě Argentinec Eduardo Salvio, ale s jeho pokusem neměl Aouate v brance domácích problémy. Na druhé straně pálil Ramis a jeho střela byla o poznání nebezpečnější, ale znovu se nevešla mezi tři tyče.

V závěru poločasu museli domácí střídat kvůli zranění. Ze hřiště odstoupil Tereja a na jeho místo přišel Tissone. Šanci už však diváci na stadionu v Mallorce neviděli a po nevýrazném prvním poločase se tak šlo do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Domácí měli ke smůle hostů raketový vstup do druhé půle a stihli téměř všechno, co se stihnout dá. Už ve 47. minutě hlavičkoval Castro do obránce Godína, který si srazil balón do vlastní branky - 1:0. Hned o dvě minuty později zvýšili domácí na dvougólový rozdíl. Po rychlé kombinační akci se tentokrát prosadil Michael Pereira.

Hned vzápětí však přišla také nepříjemná situace pro domácí. Obránce Ramis zabránil gólu v síti rukou a pochopitelně tak následovala červená karta a také penalta. Kanonýr Falcao však jedinečnou příležitost ke snížení skóre využít nedokázal a skóre prozatím zůstalo 2:0.

Atlético se však přeci jen kontaktního gólu dočkalo a trefil se hříšník Falcao. V 66. minutě povedenou ranou z hranice pokutového území snížil na 2:1. Po tomto gólu se domácí tým usadil na vlastní polovině a prakticky až do konce utkání bránil nájezdy Atlética Madrid a bránil je úspěšně. I přesto si hosté vypracovali pár příležitostí.

Nejblíže k vyrovnání měl Fran Merida. Ten hned v 68. minutě po svém příchodu na trávník trefil tyč branky domácích. O pár minut později se uvedl znova, ale z dobré pozice tentokrát netrefil branku. Mallorca dokázala závěr zápasu ubránit výborně a z utkání si tak připsala tři velmi cenné body za vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Levante UD - Villarreal CF 1:0

18.03.2012 12:00

Góly: 90. Rubén Suárez

První nedělní zápas od 12:00 obstaraly celky Levante a Villarrealu. Domácí Levante bylo v zápase favoritem a po vyrovnaném průběhu nakonec tuto roli potvrdilo, když dokázalo gólem v závěru zápasu vyhrát nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. V tabulce tak Levante stále válčí o čtvrtou pozici. Villarreal zůstává sedmnáctý a nadále bude bojovat o záchranu.

První poločas patřil k tomu nejnudnějšímu, co si vůbec mohli fanoušci na stadionu Levante představit. Ani jeden tým si nevytvořil žádnou vážnější příležitost a kromě několika ostrých zákroků a žlutých karet na hřišti nebylo nic k vidění. Mírně aktivnější byli domácí fotbalisté, ale oba celky se soustředily výrazně zejména na defenzivní činnost a většina nájezdů skončila před pokutovým územím. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého dějství chtěly oba celky zvednout svou aktivitu a to se částečně povedlo. Už v 53. minutě se mohlo poprvé měnit skóre a šanci měli domácí. Po rohovém kopu zakončoval Valdo a střelou o zem lízl pravou tyč branky Diega Lopéze v brance Villarrealu.

Villarreal měl mírnou územní převahu, ale šance si vytvářeli domácí. V další se ocitl Koné po výborné kombinaci s Valdem, ale v pádu nedokázal přesně zakončit z velmi dobré pozice. V 71. minutě už se domácí trefili a střelcem byl Xavi Torres, ale tento gól rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu. Z opakovaného záběru bylo vidět, že šlo o velmi hraniční situaci.

V 72. minutě přišel na hřiště za hostující Villarreal Carlos Marchena, který vystřídal Castellaniho a tento tah se nakonec stal pro hosty osudným. Marchena stihl do závěru zápasu inkasovat dvě žluté karty a šel tak předčasně do sprch.

Kratičké výhody dokázali totiž domácí využít a ve druhé minutě nastaveného času rozhodl o všech bodech pro svůj celek Xavi Torres. Po přímém volném kopu právě po faulu Marcheny se k dorážce dostal zmiňovaný záložník a ten neměl problém balón zasunout do odkryté branky. Levante tak nakonec zaslouženě zvítězilo na domácí půdě 1:0.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Real Betis 3:0

17.03.2012 22:00

Góly: 51. Emiliano Armenteros, 78. Diego Costa, 90+1. Raúl Tamudo

Už na osmé místo se propracovalo fantasticky hrající Rayo, to zdolalo Betis s přehledem 3:0 a nevzdává boj o evropské poháry. Domácí byli od začátku do konce lepší, přesto se poprvé prosadili až po přestávce, ovšem zato hned třikrát. O branky se postarali Armenteros, Costa a Tamudo.

Nehrálo se nikterak záživné utkání, hlavně první půle opravdu mnoho vzruchu nepřinesla, o něco nebezpečnější však jednoznačně bylo domácí Rayo. První opravdu vážná situace před brankou gólmana Riciarda ale přišla až v osmnácté minutě, kdy hlavičkovala největší hvězda týmu Vallecana - Michu, strážce svatyně Betisu ale vytáhl fantastický reflexivní zákrok a střelu zblízka neuvěřitelně vyrazil. Nyní se s popisem zajímavých situací přesuňme až do třiatřicáté minuty, to se v dobré střelecké pozici ocitl Diego Costa, ani on ale ještě slavit nemohl. A těsně před poločasem znovu hlavičkoval Michu, jenže přestřelil.

Okamžitě po návratu z kabin se začal hrát zajímavý fotbal, Montero ale v úvodní šanci Betisu selhal a Joela nepřekonal. Molina pak netrefil prostor mezi třemi tyčemi, poté už však hráli domácí. V padesáté první minutě parádně zakombinovali Diego Costa s Emilianem Armenterosem, první jmenovaný nahrával a ten druhý tváří v tvář Riciardovi nezaváhal. Na 2:0 mohl zvýšit Piti, svou velkou šanci ale neproměnil.

Tohoto stavu se ale domácí nakonec dočkali, a to dvanáct minut před koncem. To ze standardní situace parádně nacentroval Trashorras, na míč si naskočil Diego Costa a hlavou nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Betis se snažil zdramatizovat závěr zápasu, jenže místo čestné branky ještě jednou inkasovalo a mělo po nadějích. Do otevřené obrany hostů utekl střídající Tamudo, místo přihrávky před prázdnou branku zvolil střelu a upravil tak skóre na konečných 3:0 pro Rayo.

Domácí jsou na osmé příčce a na šesté místo, na kterém je momentálně Levante a ze kterého se ještě jde do Evropské ligy, ztrácí pouze dva body. Naopak hosté se po fantastickém úvodu sezony neustále propadají, nyní už jsou šestnáctí a o účast v příštím ročníku Primery División ještě budou muset bojovat.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - FC Barcelona 0:2

17.03.2012 20:00

Góly: 18. Xavi, 25. Lionel Messi

Barcelona stále nevzdává boj o titul a před rozhodující fází sezony se dostává do velmi dobré formy, dnes to odnesla silná Sevilla. Ta na podzim zazářila na Nou Campu a uhrála tam remízu 0:0, na svém stadionu ale rozjetému soupeři nestačila a po gólech Xaviho a Messiho prohrála 0:2. Barcelonská ztráta na první Real tak momentálně činí sedm bodů, ovšem madridský celek má zítřejší zápas k dobru a může znovu odskočit.

V sedmé minutě se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal hostující Adriano a Andrés Palop si určitě pořádně oddychl, když balón přeletěl břevno a skončil na horní síti. O chvilku později se poprvé se svou genialitou předvedl Messi a po přihrávce Fábregase do samostatného úniku Pedro, byl však pronásledován a tísněn Lunou, a tak neměl klid na středu a Palop mohl vytáhnout parádní zákrok.

V osmnácté minutě šla Barcelona do vedení, po faulu Spahiče na Messiho dostali hosté příležitost rozehrát volný přímý kop z dvaceti metrů, míč si postavil Xavi a krásnou střelou k bližší tyči otevřel skóre zápasu. Iniesta si pak parádně narazil a Fábregasem a ocitl se sám před Palopem, jenže netrefil branku. Domácí poprvé zahrozili díky del Moralovi, ten ale z úhlu Valdése nepřekonal a při dorážce selhal.

Ve dvacáté páté minutě to bylo 0:2, Xavi totiž na zemi vybojoval míč pro Messiho, ten si vyměnil přihrávku s Iniestou, pohrál si se Spahičem a svým typickým lobem překonal bezmocného Palopa. Barca byla jednoznačně lepší, další gólovku měl Xavi, jeho umístěnou střelu ale domácí brankář skvělým způsobem zastavil. Po půlhodině hry mohla Sevilla snížit, když Manu del Moral předskočil Alvese a hlavou přehodil Valdése, ovšem jeho pokus zastavilo břevno.

Zajímavý fotbal se hrál i nadále a hrála ho i Sevilla, Kanouté ale ranou z otočky minul. Ještě před poločasem našel dlouhým výkopem Valdés Pedra, který se prodral přes dva obránce až do zakončení, Palop ale předvedl další vynikající zákrok. Vlastní gól si pak málem dal Adriano a na opačné straně hřiště měl po příhře Messiho obrovskou možnost Fábregas, do šaten se však šlo za stavu 0:2.

Krátce po návratu ze šaten se domácí právem dožadovali odpískání penalty, píšťalka rozhodčího ovšem zůstala po souboji Adriana a Luny němá. Sevilla se v druhém dějství snažila zápas zdramatizovat, to se jí však nepodařilo ani po pokusu Manua. Necelých dvacet minut před koncem vysunul opět Messi geniálně vpřed Iniestu, který přehazoval Palopa, což se mu sice povedlo, ovšem balón proskákal kolem tyče.

Chvilku před koncem se do další příležitosti dostal Manu, dnes však neměl dobrý den, v tomto případě trefil jen tyč. Definitivně rozhodnout měl střídající Alexis, ten ale souboj tváří v tvář s Palopem prohrál. A když pak Messi ze standardní situace přestřelil, skončilo utkání zaslouženým vítězstvím Barcelony 2:0. Hosté tak dál stíhají Real, zatímco domácí jsou až dvanáctí a jejich letošní výkony jsou velkým zklamáním.

Více informací k zápasu

Granada CF - Sporting Gijón 2:1

17.03.2012 18:00

Góly: 3. Carlos Martins, 24. Guilherme Siqueira - 90. Adrián Colunga

Důležité tři body si na své konto připsala Granada, nováček soutěže porazil na domácím stadionu Sporting 2:1 a vzdálil se sestupovému pásmu na rozdíl sedmi bodů. Skóre otevřel už ve třetí minutě Martins, o dva góly pak domácí vedli po trefě Siqueiry, Gijón pak už stihl jen snížit zásluhou zásahu Colungy ze samotného závěru zápasu.

Granada byla už před výkopem považována za favorita tohoto utkání, domácí zápasy totiž zvládá slušně a v její prospěch hrálo také tabulkové postavení, před výkopem na tom byla Granda o čtyři body lépe. A předpoklady se začaly naplňovat už ve třetí minutě, kdy se trefil Carlos Martins a otevřel tak skóre zápasu. Prosadil se z volného přímého kopu, když našel mezeru ve zdi hostujícího týmu a trefil se přesně k bližší tyči, gólman Juan Pablo neměl šanci reagovat.

Jen o chvilku později mohl zvýšit Nyom, jenže z dobré pozice hlavičkoval nad branku. Hosté o sobě dali poprvé výrazně vědět v deváté minutě, kdy se do dobré střelecké příležitosti propracoval Colunga, Césara ale nepřekonal. Granada byla výrazně nebezpečnější, hrálo se převážně na polovině Sportingu. Dvakrát v rozmezí dvou minut střílel Uche, v prvním případě ale minul, v tom druhém si vylámal zuby na Pablovi.

Ve čtyřiadvacáté minutě to bylo 2:0, po skvělé přihrávce Daniho Beníteze se totiž prosadil obránce Siqueira, ten tak zaznamenal svou třetí trefu v sezoně. Aktivní Benítez pak předvedl nádhernou individuální akci, kterou ale nezakončil včas, a tak nakonec trefil jen jednoho z bránících hráčů. Stejný hráč poté posílal do vápna nebezpečný míč, ten však nedokázal nikdo tečovat.

Největší šanci Sportingu měl na kopačce Trejo, jenž si naběhl na vynikající pas Casese, jenže v samostatném úniku selhal, špatně trefil balón a dovolil tak Césarovi zasáhnout. Domácí i po přestávce na trávníku vládli a vedení si v poklidu hlídali, Jara ale nedokázal definitivně rozhodnout a hlavou přestřelil. V devadesáté minutě tak mohl Sporting vykřesat jiskřičku naděje na body, když se nádherným lobem prosadil Colunga, více toho už však hosté nestihli.

V trochu nervózním závěru byl ještě z lavičky vyloučen střelec úvodního gólu Martins, na výsledku to ale už nemohlo vůbec nic změnit. Granada porazila Sporting 2:1 a zatím úspěšně bojuje o setrvání v nejvyšší španělské soutěži.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - CA Osasuna 1:1

17.03.2012 18:00

Góly: 86. Hélder Postiga - 88. Roversio

Neskutečně dramatický závěr zápasu byl k vidění na stadionu La Romareda, domácí Zaragoza se v něm dostala v osmdesáté šesté minutě do vedení zásluhou Postigovy trefy, jenže už o dvě minuty později vyrovnal za hostující Osasunu Rovérsio. Zaragoza se sice neodpoutala ze dna tabulky, ale o bod si polepšila v boji o záchranu, ve kterou stále může doufat. Pro hosty je bod málo, na podporu snažení o účast v evropských pohárech měli získat tři.

Osasuna začala o něco lépe a v úvodní čtvrthodině si vypracovala tři slušné střelecké příležitosti, gól však nedala a domácí se postupně dostávali do hry a přebírali iniciativu. Ale pojďme popořádku, jako první zkoušel štěstí Raul García, jenže balón proletěl tak dva metry vedle pravé tyče. Poté se ve slušné pozici ocitl Nekounam, ovšem se zakončením dlouho otálel a nakonec trefil jen bránícího Mateose.

Roberta nechal předvést první úspěšný zákrok až Damía, domácí gólman ale neměl s jeho ranou příliš starostí. V domácím dresu jako první zkoušel štěstí Postiga, kvůli špatnému zpracování však přišel o náskok ve sprinterském souboji, a tak musel zvolit technickou střelu kolem nohy Sergia, ovšem Fernándeze tím nepřekvapil. V sedmadvacáté minutě měl Postiga na kopačce další velkou možnost, jenže trefil jen břevno.

Hned na úvod druhého dějství se to samé přihodilo také domácímu Lafitovi a aby toho nebylo málo, rozechvěli pak brankovou konstrukci i Obradovič a Cejudo. Do konce normální hrací doby zbývaly čtyři minuty, když z velké dálky napřáhl Hélder Postiga a tak trochu k překvapení všech rozvlnil síť za Fernándezem. Jenže domácí se z vedení radovali jen dvě minuty, poté rozehrál rohový kop Cejudo, Escudero hlavou poslal míč k nikým nehlídanému Rovérsiovi a bylo vyrovnáno.

Přesto Zaragoza mohla ještě brát všechny tři body, to by však musel střídající Oriol trefit bránu. Remíza není dostatečným výsledkem ani pro jeden tým, oba totiž potřebují sbírat body ve větším počtu, aby dosáhly svého cíle.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Sociedad 1:0

17.03.2012 18:00

Góly: 82. Iñigo Martínez (vl.)

Další cenné vítězství vyválčilo Getafe, které si připsalo skalp Realu Sociedad po výsledku 1:0 a posunulo se v tabulce už na jedenácté místo, na sestupové příčky má přitom náskok jedenáct bodů. Ve vyrovnaném utkání chvílemi tahali za delší konce provazu hosté, jenže gól dali jen jeden, a to do vlastní brány - nešťastníkem se stal Iňigo Martínez.

Úvod zápasu byl doslova nudný, za prvních deset minut nebyla k vidění jedna jediná střela, byl to spíše boj ve středu hřiště, ve kterém byli o něco úspěšnější hosté z Baskicka. Illarramendi nebyl po čtvrthodině ve špatné pozici ke skórování, jenže rána mu vůbec nesedla a míč skončil snad blíže rohovému praporku než brance. Chvilku před přestávkou pak mohl skóre otevřít na druhé straně Miku, toho ale vychytal pozorný Bravo. Domácí stoper Alexis pak ještě hlavičkoval z nějakých pěti metrů úplně neobsazený, jenže ani tak nedokázal svůj pokus usměrnit mezi tři tyče.

Ve druhém poločase se hrál mnohem zajímavější fotbal, oba celky najednou začaly chtít útočit a podle toho vypadala i atraktivita daného úseku hry. Griezmann předvedl parádní individuální akci, když prošel kolem čtveřice protihráčů, zaslouženou třešničku na dortu v podobě gólu ale nedostal, branku minul. Aktivní francouzský záložník byl pro obranu Getafe nebezpečný i nadále, kolem šedesáté minuty střílel dvakrát v rozmezí několika desítek sekund, ani jednou se však z branky radovat nemohl.

Začínalo být jasné, že o vítězi rozhodne jediná úspěšná trefa, ta však stále ne a ne přijít. A to i přesto, že například pokus Barrady byl pořádně nebezpečný, Bravo ale nakonec míč nadvakrát zkrotil. Po hezké souhře s kapitánem Prietem pak pálil Carlos Vela, ani on ale síť nerozvlnil. V osmdesáté první minutě už rozhodnutí přišlo, Barradův centr vyrazil Bravo do nešťastně postaveného Iňiga, od něhož se následně balón odrazil do sítě.

Hosté na inkasovanou branku nedokázali reagovat a z předměstí Madridu odjíždějí s prázdnou, Getafe tak přeskočilo svého soupeře v tabulce a je jedenácté, Real Sociedad se propadl na třináctou příčku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Real Madrid27232289:2471
2.FC Barcelona27196277:1963
3.Valencia CF27138643:3147
4.Levante UD271251038:3741
5.Málaga CF271251038:3841
6.Espanyol Barcelona271161035:3639
7.CA Osasuna27912632:4139
8.Athletic Bilbao27910842:3737
9.Rayo Vallecano271141240:4337
10.Atlético Madrid2799937:3336
11.Getafe CF27981028:3535
12.Sevilla FC27891027:3133
13.RCD Mallorca27891028:3333
14.Real Sociedad27961230:3733
15.Granada CF27941424:3831
16.Real Betis27931531:4130
17.Villarreal CF27691227:4127
18.Racing Santander274121122:4024
19.Sporting Gijón27661525:5024
20.Real Zaragoza27471622:5019

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (623)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele