Komentáře a souhrny

Italové nevyužili převahy a s Chorvatskem jen remizovali

Italové dávali od prvních momentů jasně najevo, že dnes chtějí vyhrát a před přestávkou je k cíli přiblížil výborný přímý kop veterána Pirla. V druhé půli pak moc nenasvědčovalo tomu, že by se osmnáct minut před koncem měl postarat o vyrovnání Mandžukić, který tak Chorvaty přiblížil postupu z nabité skupiny.

Gómez sestřelil i Nizozemsko, oba týmy ale mají stále o co hrát

Proti takové obraně se může Portugalsko těšit na mnoho dalších gólových úspěchů. Nizozemská defenzíva poklekla před německým "Super Mariem", který trestal do nebe volající laxnost soupeře. Opařená ofenzíva v čele s Van Persiem stihla ve druhé půli jen snížit a jejich postupové naděje drží v rukou právě Německo.

Portugalci jsou zpátky ve hře, bojovné Dány přestříleli 3:2

Dánsko znovu všem dokázalo, že na letošní šampionát rozhodně nepřijelo jen výlet. Po senzačním vítězství nad Nizozemskem sahalo dnes v duelu s Portugalskem, proti kterému dokázalo stáhnout dvougólové manko, po bodu, jenže nakonec neuspělo. Družinu Paula Benta zachránil gólem tři minuty před koncem Silvestre Varela.

Rusko vedení neudrželo a remizovalo s Polskem 1:1

Ani svoje druhé vystoupení na Euru nedokázali domácí Poláci přetavit ve tříbodový zisk, když se po úvodní remíze s Řeckem, rozešli smírně také s Ruskem. Brankový účet otevřel v závěru prvního dějství Dzagojev, na 1:1 pak srovnal parádní ranou kapitán Blaszczykowski.

Naděje žije! Češi porazili Řecko 2:1

Český tým vykřesal naději na postup do čtvrtfinále Eura! Díky famóznímu vstupu do utkání, v němž se nejprve prosadil Jiráček a po něm Pilař, si Bílkovi svěřenci připisují do tabulky skupiny A první tři body. O výhru nás nepřipravila ani obrovská chyba Petra Čecha, po níž Řekové snížili na 1:2.

Ukrajina na úvod uspěla, se Švédskem si poradila 2:1

Vstup do domácího mistrovství Evropy vyšel fotbalistům Ukrajiny na jedničku. Proti Švédsku dokázali otočit nepříznivý vývoj a dokráčeli si pro důležitou výhru 2:1, díky které mohou stále snít o postupu ze skupiny. Hrdinou dnešního duelu se stal dvougólový střelec Andrij Ševčenko.

Souboj favoritů skupiny D skončil remízou

Francie se především ve druhé půli sápala po třech bodech, nakonec se ale soupeři rozešli smírně. Anglie šla po půlhodině díky hlavičce Lescotta do vedení, ještě do přestávky ale na konečných 1:1 vyrovnal povedenou střelou Samir Nasri.

Chorvatsko vstoupilo do turnaje vítězstvím nad Irskem

Fotbalisté Chorvatska byli před utkání mírnými favority a díky dvěma brankám Maria Mandžukiče a Nikici Jelaviče nakonec uhájili vítězství 3:1. Díky tomu si zachovali slušnou šanci na postup z těžké skupiny, naopak Irsko to ve dvou zbývajících duelech bude mít velice těžké.

Španělé na úvod zaváhali, s Itálií si rozdělili po bodu

Zajímavý střet dvou posledních mistrů světa skončil zaslouženou remízou, Italy sice poslal do vedení střídající Di Natale, už o tři minuty později ale za Španělsko srovnal krok Fábregas. Oba týmy pak měly spoustu šancí rozhodnout o svém vítězství, další branka už však nepadla.

Němci s Portugalci očekávanou show nepředvedli, rozhodl Gómez

Více než hodinu se natěšení fanoušci ve Lvově nudili. Velký souboj dvou favorizovaných zemí skýtal pohlednou podívanou, k vidění byl nicméně dost možná nejnudnější mač dosavadního Eura. Dvacet minut před závěrečným hvizdem nakonec bezgólovou mizérii rozčísl kanonýr Gómez.

Nizozemské hvězdy se trápily. Dánsko slaví senzační výhru

Máme za sebou první opravdový šok turnaje! Hned první zápas s výrazným favoritem nachází svého vítěze v podceňovaném Dánsku, které Nizozemcům uštědřilo pravou lekci z efektivity. Své tutovky spálili Robben, Van Persie a nakonec i Huntelaar, navíc Oranjes možná měli kopat penaltu; zkrátka "den blbec"...

Češi na Rusy nestačili, dostali čtyřbrankový příděl

Úvodní představení na evropském šampionátu české reprezentaci nevyšlo, když inkasovala čtyřbrankový výprask od ruského týmu. Soupeř zchladil českou aktivitu dvěma góly na začátku zápasu a další dva přidal v jeho závěru, poté co se český výběr dostal díky Pilařovi do hry...

Polsko v úvodním duelu jen remizovalo s Řeckem

První zápas letošního evropského šampionátu vítěze nenašel, lehce favorizovaní domácí Poláci nedotáhli slibně rozehraný duel a ze souboje s Řeckem získali do tabulky skupiny A pouze bod. Na branku Lewandowského dokázal po změně stran odpovědět střídající Salpingidis...

Jednadvacítka díky pěti gólům Chramosty vyhrála v Andoře 5:1

Čeští fotbalisté do 21 let zvítězili v utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v Andoře pěti brankami Jana Chramosty vysoko 5:1 a pojistili si první místo ve skupině. Svěřenci Jakuba Dovalila vedou před závěrečnými dvěma zápasy tabulku o šest bodů před Walesem a k jistotě prvenství a účasti v baráži o šampionát jim schází bod.

Česko generálku před ME nezvládlo a podlehlo Maďarsku

České republice se generálka před mistrovstvím Evropy nevyvedla podle očekávání, a na Letné podlehla těsným rozdílem Maďarsku. Rozhodující branku zaznamenal dvě minuty před koncem debutující Ádám Gyurcsó.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele