Komentáře a souhrny

Xabi Alonso dvěma góly proti Francii posunul Španělsko do semifinále

V nezáživném utkání mezi Španělskem a Francií se překvapení nekonalo. Úřadující mistři světa a Evropy si po prvním gólu Xabiho Alonsa jednobrankové vedení pohlídalo a po proměněné penaltě díky stejnému střelci slavilo postup do semifinále, ve kterém v pyrenejském derby narazí na Portugalsko.

Němci v pohodě prolomili řecký beton a jsou v semifinále

Bez větších problémů a diskuzí proklouzlo Německo přes řeckou reprezentaci do semifinále EURO 2012, ve kterém narazí ve Varšavě na někoho z dvojice Anglie - Itálie. Vítězství 4:2, čili celkově šest gólů, je zatím to největší číslo, které jsme v Polsku a na Ukrajině mohli doposud vidět. Řeky alespoň mohou těšit dvě vstřelené branky.

Portugalsko zásluhou Ronalda postupuje přes Česko do semifinále

Česká reprezentace končí své účinkování na letošním evropském šampionátu, ve čtvrtfinálovém boji byl nad její síly tým Portugalska postavený kolem Cristiana Ronalda. Ten byl největší postavou dnešního duelu, který jedenáct minut před koncem svojí hlavičkou rozhodl...

Francie podlehla Švédsku, ve čtvrtfinále jde na Španělsko

Fotbalisté Francie sice nezvládli poslední duel se Švédskem a připsali si první prohru ve skupině, ovšem i se čtyřmi body nakonec postupují do čtvrtfinále, kde se utkají se silným Španělskem. Švédsko se naopak loučí s turnajem po cenné výhře 2:0, když první gól zápasu vstřelila švédská hvězda Zlatan Ibrahimovič a ten druhý Sebastian Larsson.

Ukrajina hrdě padla s Anglií, modrožlutá pohádka se nekoná

Ukrajina se loučí se šampionátem, tedy alespoň co se týče svého reprezentačního družstva. Rozhodla o tom porážka proti Anglii, kterou doprovodí do semifinále Francie. Přitom ukrajinští fotbalisté nemuseli vyváznout s porážkou, remíza se vznášela ve vzduchu a za aktivitu Blochinova celku by to byl i zasloužený result.

Španělé stvrdili postup výhrou nad Chorvatskem

Úřadující evropští šampioni přece jen dokázali naplnit úlohu favorita a zásluhou pozdní Navasovy branky přehráli Chorvaty, kteří se na rozdíl od Španělska do vyřazovací fáze nepodívají. Svěřence Vicente del Bosqueho do čtvrtfinále doplní z druhého místa Itálie.

Itálie si poradila s Irskem a postupuje do čtvrtfinále

Italové neponechali nic náhodě a své utkání proti Irům nakonec zvládli. Squadra Azzurra vyhrála díky brankám Cassana a Balotelliho 2:0 a vzhledem k výhře Španělů nad Chorvatskem si zahraje čtvrtfinále. Irové se s šampionátem loučí bez jediného bodu.

Dánové po porážce se suverénním Německem skončili

Němci ani ve svém posledním zápase na turnaji nezaváhali a bez ztráty kytičky postupují do čtvrtfinále, kde narazí na Řecko. Pro Dánsko porážka 1:2 znamená konec na turnaji a konečnou třetí příčku před posledním Nizozemskem. To totiž prohrálo s Portugalskem stejným poměrem a spolu s Německem postupuje také.

Fantastický Ronaldo vystřílel postup Portugalsku

Soupeř českého týmu je znám a vzešel z utkání Portugalsko - Nizozemsko. Postaral se o to prakticky sám Cristiano Ronaldo, který vstřelil při výhře 2:1 obě branky, navíc nastřelil tyč a celý duel byl k nezastavení. Skóre přitom otevřel Van der Vaart, jenže tím potence Holanďanů vyhasla. Češi narazí ve čtvrtek večer na Portugalce, Oranjes odjíždí domů bez bodu.

Rusko nezvládlo duel s Řeky a na svůj úkor je pouští dál

Největší favorit skupiny A, který dlouho potvrzoval svá doporučení, senzačně končí! Jedna trefa veterána Karagounise v kombinaci s vítězstvím českých fotbalistů neomylně posílá ambiciózní Rusy domů...

Fantazie! Česko po zasloužené výhře slaví prvenství ve skupině!

Na posledních pár vteřin čeští příznivci oněměli. Blaszczykowski divže nesrovnal, když Kadlec heroicky vyhlavičkovával míč až z brankové čáry. Proto nicméně záhy celá Česká republika mohla propuknout v neřízený jásot, naopak domácí v zoufalství. Na turnaji končí, zatímco Bílkova parta finišuje na čele...

Eurozápisník X. aneb Sucho vadilo, mokro souhlasí

Chvíli po "anglické" nudě si Laurent Blanc stěžoval na nesnesitelná vedra, která jeho svěřencům brání v optimálních výkonech. Včera proto v Doněcku sprchlo rovnou historickým způsobem - a Francie obecenstvo bavila. Teď lze Blancovy vodomily konečně řadit k favoritům turnaje...

Švédové bojovali, gólovou přestřelku s Anglií ale nezvládli

Anglické vítězství 3:2 nad fotbalisty Švédska se rozhodně nerodilo lehce. Svěřenci trenéra Hodgsona nezvládli začátek druhého poločasu a nějakou dobu dokonce prohrávali 1:2. Poté ale dokázali nepříznivý stav otočit a vykročili tak za postupem do čtvrtfinále. Švédové mají naopak už nyní jistotu, že na turnaji skončí v základní skupině.

Ukrajinské nadšení otupila francouzská mašina

Evropské šampionáty poprvé zažily neplánovanou přestávku, jejíž příčinou byl prudký liják brázdící ukrajinské pláně a máčející pažity obou stadionů. Ve výsledku hromobití protáhlo prvé dějství do rozmezí půldruhé hodiny, ochozy však neprořídly a viděly velice hezké utkání pod taktem francouzských dirigentů.

Španělé vyhráli a přiblížili se postupu. Irové končí

Celek z Pyrenejského poloostrova vstupoval do utkání proti Irům s jasnou vizí, kterou začal naplňovat hned od čtvrté minuty, kdy se prosadil Fernando Torres. Krátce po změně stran pojistil tři body Silva, Španělsko si pak vylepšilo skóre ještě o dva zásahy.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele