HET liga - souhrn 22. kola

30.03.2018, 19:55, aktualizováno 01.04.2018, 19:58
Komentáře a souhrny
Slavia doma se Zlínem nevyužila zaváhání Plzně s Mladou Boleslaví a senzačně doma prohrála se Zlínem. Sparta remizovala popáté za sebou, tentokrát v Teplicích. Liberec díky další brance střelce Matěje Pulkraba vyhrál na Slovácku. V záchranářském souboji mezi Brnem a Karvinou si oba týmy rozdělily po bodu za bezbrankovou remízu. Jablonec zůstává na jaře stoprocentní, když doma porazil 2:1 Bohemians.

Slavia Praha - Fastav Zlín 1:2

01.04.2018 18:00

Góly: 28. Milan Škoda - 7. Daniel Holzer, 90+2. Ubong Ekpai

Slávisté nevyužili zaváhání Plzně a podobně jako Viktoria padli doma s mužstvem hrajícím o záchranu. Zlín o svém triumfu v Edenu rozhodl až v nastaveném čase druhého poločasu a poprvé na jaře zvítězil.

Poprvé se Ševci v zápase radovali již v 7. minutě. Míč se poněkud nečekaně odrazil ke zcela volnému Holzerovi, který jej napálil přesně pod břevno - 0:1. Domácí mohli srovnat za deset minut, ale Škoda po rohovém kopu trefil jen tyč. Hušbauerovu střelu z dálky zase zlínská obrana zblokovala na roh.

Ve 23. minutě trefil Bořil ruku Gajiće ve vápně a Slavia dostala možnost pokutového kopu. K exekuci se postavil Škoda, ale jen nechal vyniknout Zlámala. Do další šance se Škoda tlačil ve 27. minutě, ale čistým skluzem jej na poslední chvíli zastavil Bačo. Minutu poté Souček prodloužil balón na aktivního Škodu, který hlavou konečně překonal Zlámala a srovnal skóre.

Obrat málem zařídil vlastním gólem Bačo, který ve 36. minutě srazil Sýkorův centr na Zlámalovu svatyni. Zlínský brankář však zažehnal pohromu reflexivním zákrokem. Závěr poločasu zase patřil Ševcům a Holzer si mohl připsat druhou branku v utkání, brankář Kolář byl však proti. Záhy po změně stran rozvlnil síť Bořil, avšak stál v ofsajdu a gól neplatil.

Oživení slávistickému útoku měl přinést Tecl, který v 66. minutě pádil na Zlámala, ale přehodil branku. V 81. minutě se zjevil v tutovce Škoda, ale Zlámal jej skvěle vychytal. Když už se zdálo, že se body budou dělit, prosadili se překvapivě hosté. Po přímém kopu domácích se dostal do brejku Vukadinović, který se kličkou na Koláře dostal do úhlu, ještě však předložil míč Ekpaiovi, který spustil bujaré veselí na hostující střídačce.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:2

31.03.2018 20:15

Góly: 89. Marek Bakoš - 40. Petr Mareš, 79. Michal Hubínek

Viktoria Plzeň doma překvapivě nestačila na Mladou Boleslav, které podlehla 1:2. Domácí tak nenavýšili svůj náskok v čele tabulky na druhou Slavii. Boleslav si naopak výrazně polepšila v boji o záchranu.

Plzeň poprvé vážně zahrozila v 9. minutě. Kovaříkův centr od rohového praporku dopadl na hlavu Řezníka, který zblízka minul. Hosté odpověděli ve 26. minutě rychlou akcí po pravé straně, po níž Konaté našel volného Mareše, toho ale vychytal brankář Kozáčik. Záhy na druhé straně Krmenčík málem překvapil Poláčka, když se rychle vytočil ke střele.

Ve 34. minutě si Kopic přichystal míč na střelu levou nohou, ale Poláček byl pozorný. Pět minut před koncem poločasu se ve Štruncových sadech poprvé gólově urodilo a překvapivě se radovali boleslavští. Mareš si narazil s Komličenkem, načež pelášil přímo na Kozáčika, kterého střelou po zemi prostřelil.

Po přestávce se o vyrovnání snažil hlavou Bakoš, ale netrefil zařízení. Podobně dopadla i Hrošovského rána z 53. minuty, byť ta jen těsně proletěla kolem tyče. Důležitý moment přišel v 58. minutě. Komličenko trefil Hubníka v souboji loktem a po druhé žluté kartě musel opustit trávník. Hosté tak dohrávali v deseti a domácím se naskytla velká příležitost v podobě přesilové hry delší více jak třicet minut.

Jenže Viktoria byla stále bezzubá. Kopicova sražená střela ze 76. minuty se sotva dokutálela k Poláčkovi. Tři minuty poté šli hosté do brejku, Jánoš uvolnil Hubínka, který překonal Kozáčika podobným způsobem jako Mareš v první půli a Boleslav vedla o dvě branky. Na drama zadělal v předposlední minutě řádné hrací doby Bakoš, který zužitkoval Zemanův centr a snížil na 1:2.

Nastavení zápasu bylo ve znamení velkého tlaku Plzně. Většina stadionu se ve druhé minutě navíc již radovala, ale hosté dokázali na brankové čáře odvrátit pohromu. V úplném závěru se na zteč vydal i brankář Kováčik a dokonce se dostal i hlavičce, která však dopadla mimo. Boleslav tak v Doosan Areně vydolovala velmi cenné vítězství.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Sparta Praha 1:1

31.03.2018 18:00

Góly: 56. Marek Červenka - 40. Nicolae Stanciu

Sparta ani na šestý pokus po zimní přestávce nezvítězila. V Teplicích sice zvládla první poločas, kdy se trefil Stanciu, po změně stran ale srovnal domácí Červenka a zajistil tak dělbu bodů. Letenští tak již poněkolikáté nedotáhli do vítězného konce dobře rozehrané utkání.

Pavel Hapal oproti derby jen lehce zamíchal sestavou. Záložní řadu vyztužil o Sáčka. Hapalův protějšek Daniel Šmejkal nasadil na stopera vedle Krále Jeřábka a překvapil nasazením Červenky na hrot útoku. Tento tah se mu nakonec vyplatil měrou vrchovatou.

Hned v úvodu musel sudí Marek přerušit zápas kvůli neukázněným fandům hostí. Poté se již začalo hrát a v 6. minutě si Plavšić marně snažil vykoledovat penaltu. V 17. minutě se na druhé straně dostával před bránu Hyčka, ale obrana jej na poslední chvíli zablokovala. Za dalších sedm minut rozehrávali Teplice přímý kop. Míč propadl až k Vondráškovi, jehož zakončení skončilo nad brankou.

Těsně před půlhodinou hry měl dobrou šanci k zakončení Sáček, avšak zamířil vysoko nad. Ve 35. minutě zaváhal domácí brankář Diviš, kterému vypadl míč z rukou. Následnou Plavšićovu střelu vyhlavičkoval Jeřábek. Pět minut před přestávkou se po několika odrazech dostal míč ke Stanciuovi, který nakonec překonal Diviše a poslal Spartu do vedení.

Čtyři minuty po změně stran zkusil štěstí Ljevaković, ale našel jen Nitovu náruč. V 53. minutě pálil z přímého kopu Stanciu pouze do míst, kde stál připravený Diviš. Za tři minuty bylo Na Stínadlech srovnáno. Hyčka nacentroval do vápna, kde se Červenka dostal před Štětinu a rozjásal domácí publikum.

Blízko obratu skóre byl nedlouho po Červenkově zářezu Hora, jehož krásný pokus z hranice vápna zaplaval jen těsně vedle branky. V 73. minutě mířil svou ránu k tyči Kučera, avšak Nita předvedl brilantní zákrok. Čtyři minuty nato pelášil do velké šance střídající Vaněček, ale ani on nevyzrál na sparťanského strážce svatyně. Přestože tak Sparta v Teplicích vedla, nakonec musí být ráda alespoň za bod.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - MFK Karviná 0:0

31.03.2018 15:00

Góly: -

Utkání mezi brněnskou Zbrojovkou a hosty z Karviné skončilo bezbrankovou remízou. Domácí sice byli o něco lepší, branku ovšem vstřelit nedokázali.

První zakončení si připsal hostující Budínský, ten však z dobré pozice vysoko přestřelil. V 16. minutě byl na druhé straně úspěšnější Acosta. Jeho parádní střela z voleje orazítkovala břevno. O pár minut později z přímého kopu pálil Škoda těsně vedle tyče. Ve 34.minutě málem využil Vraštil zmatků hostující obrany. Té se ale nakonec podařilo jeho střelu zablokovat.

Ve 42. minutě mohla skórovat Karviná. Voltrova střela ovšem skončila kousíček vedle pravé tyče. Gólový účet neotevřel ani Milan Škoda, ten sice vypálil tvrdou skrytou střelu, Le Giang však výborným reflexivním zákrokem míč na poslední chvíli vyrazil. V nastaveném čase ještě hlavičkoval vedle Wágner.

Hned v úvodu druhé půle střílel ze standardky Budínský. Jeho pěknou ránu vyrazil Melichárek. V 61. minutě nejdříve Zikl hlavou trefil břevno a z dorážky Škoda, taktéž hlavou, orazítkoval pouze tyč, a tak stav zůstal nezměněn.

O pár minut později pálil opět Škoda, tentokrát těsně vedle. V 78. minutě z ničeho nic mohli udeřit hosté. Na Wágnerovu sraženou střelu však Lingr před úplně prázdnou bránou těsně nedosáhl. V 89. minut Krejčí v obrovské příležitosti napálil pouze Le Gianga.

V poslední minutě mohl ještě rozhodnout zápas domácí Bazeljuk. Le Giang byl ovšem opět připraven a i s touto střelou si dokázal poradit.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Bohemians Praha 1905 2:1

31.03.2018 15:00

Góly: 26. David Lischka, 63. Vladimir Jovović - 43. Martin Hašek

Diváci na Střelnici viděli pěkný fotbal, ve kterém ale za delší konec tahali celou dobu domácí borci. Ti tedy po zásluze vyhráli 2:1 a nadále na jaře neztratili ani bod.

Hned po pár vteřinách Jovovič krásnou střelou přinutil Fryštáka k výbornému zákroku. Jablonec vletěl na svého soupeře a dál ho tlačil. Kubistovu ránu Fryšták vyrazil a Doležalovu střelu z malého vápna hostující brankář také zneškodnil. V 16. minutě po závaru ve vápně hostí se k míči dostal Holeš, ten však z bezprostřední blízkosti napálil pouze břevno. O deset minut později se už domácí dočkali. Na Trávníkův roh si naskočil špatně hlídaný Lischka a přesnou hlavičkou nedal Fryštákovi šanci.

První větší šanci si Klokani vypracovali až ve 33.minutě. Tetteh poslal nadýchaný míč Kocičovi, ten se zbavil Masopusta, v dobré pozici však napálil míč těsně nad. Na druhé straně mohl zvýšit náskok Masopust, v zakončení ale selhal. V 43. minutě Reiter dobrým balónem našel Haška, tomu se povedlo z první prostřelit Hrubého a srovnat tak na 1:1.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Bohemka. Tetteh po individuální akci střílel těsně vedle. Otěže zápasu však brzy přebral zpět Jablonec. Hostům se dařilo úspěšně bránit jablonecké výpady až do 62.minuty. Jovovič kopl nádherný přímý kop a strhnul tak vedení zpět na stranu domácích. V 70. minutě aktivní Jovovič našel na penaltě Chramostu, tomu však branku sebral výborným zákrokem Fryšták.

V 83. minutě měl na noze vyrovnání Tetteh, který využil nedůrazu obrany. Hrubý ovšem výborným vyběhnutím šanci zmařil. V závěru měl ještě jednu obrovskou šanci Tetteh, Hrubý byl však opět úspěšnější.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:1

31.03.2018 15:00

Góly: 7. Matěj Pulkrab

Slovácko poprvé na jaře padlo na domácím trávníku. Nad jeho síly byl Liberec, jemuž vítězství zařídil jediným gólem Pulkrab. Moravané si tak v boji o záchranu příliš nepolepšili, hosté jsou naopak zase o něco blíže vytouženému postupu do pohárové Evropy.

Domácím se během reprezentační přestávky zranil obránce Hofmann. Trenér Michal Kordula však v předchozích zápasech sázel na jiné borce, tudíž nemusel učinit žádnou změnu v sestavě. Zdravý se ze srazu české jednadvacítky vrátil i nejlepší střelec Slovácka Zajíc. Kouči Slovanu Davidu Holoubkovi chyběl vykartovaný Bosančić, na jehož místo se postavil Havelka. V útoku operoval Pulkrab, který dal v utkání o sobě velmi brzo vědět.

Nechybělo mnoho a jako první se mohli radovat domácí. Daníček předložil míč Juroškovi, s jehož ránou k levé tyči měl co dělat brankář Hladký. Předvedl však dobrý zákrok a za dvě minuty se radoval z první branky svých spoluhráčů. Kerbr vyslal přesný centr na Pulkraba, který je v posledních týdnech nezastavitelný a překonal i slováckého Heču.

Dvacet minut před koncem byl v akci znovu Navrátil, jenž nacentroval na Zajíce, který však v slibné šanci míč jen slabě tečoval vedle tyče. Čtvrthodinu před vypršením řádné devadesátiminutovky Šimko přetáhl centr tak, že skončil těsně vedle liberecké svatyně. V závěru si Slovan již vítězství pohlídal a v tabulce se drží na třetím místě.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Vysočina Jihlava 3:1

30.03.2018 20:15

Góly: 31. Milan Baroš, 72. Robert Hrubý, 80. Václav Procházka - 50. Marin Popović

Baníku se konečně podařilo utnout sérii porážek a porazit tak v důležitém záchranářském duelu Vysočinu Jihlava 3:1. Čtyři a půl tisíce diváků vidělo velmi bojovné utkání, okořeněné i červenou kartou.

První šance přišla až ve 14. minutě, když po centru Hrubého hlavičkoval Baroš. Obrana však jeho pokus srazila na roh. Baník se postupně začal dostávat do většího tlaku. Po Fillově přihrávce pálil tvrdě Poznar. Rakovanovi se povedlo konečky prstů vyškrábnout ránu nad. Ve 24. minutě mohl Fillo nahrát před prázdnou bránu Barošovi, místo toho ale zvolil zakončení, a to se mu vůbec nepovedlo. Po půlhodině hry se Levinovi před vlastním vápnem nepovedla klička, míč si vzal Hlinka, jenž odcentroval do vápna na Baroše, který si těžký balón zpracoval a z otočky umístěnou střelou překonal Rakovana. Závěr první půle příliš fotbalových okamžiků nenabídl, do kabin se tak šlo s těsným vedením Baníku.

Hosté vstoupili do druhého poločasu na jedničku. Střelu střídajícího Popoviče tečoval Buchta tak šikovně, že Laštůvka míč vyrazil na roh až na poslední chvíli. Ten zahrál Vaculík, Klíma míč přizvedl a na zadní tyči byl úplně volný Popovič, který hlavičkou srovnal skóre. Po vyrovnávací brance přišla pasáž utkání, jež příliš pohledných akcí nenabídla. Až 70. minutě se Jihlava mohla dostat do vedení. Po Popovičově centru střílel Dvořák. Laštůvka vyrazil pouze ke Klímovi, ten však v naprosto vyložené příležitosti selhal a míč do brány nedopravil.

O dvě minuty později došlo k otřepanému klišé: nedáš-dostaneš. Fleišmanův centr Poznar posunul na Hrubého a ten efektní střelou poslal Baník zpět do vedení. Deset minut před koncem po rohovém kopu Procházka dotlačil míč do sítě a zvýšil vedení na 3:1. V 84. minutě Buchta, těžko říct jestli úmyslně, došlápl na Baroše, rozhodčí Příhoda Buchtovi udělil červenou kartu a Baroš byl odnesen na nosítkách. Ke konci zápasu ještě mohl přidat další gól po Fillově centru Granečný, zblízka však míč dobře netrefil.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Sigma Olomouc 2:3

30.03.2018 18:00

Góly: 27. Ivan Schranz, 71. Ondřej Kušnír - 31. Jakub Řezníček, 58. Jakub Řezníček, 68. Jakub Řezníček

Sigma Olomouc dokázala v přestřelce Na Julisce zvítězit 3:2. Hlavním hrdinou zápasu byl Jakub Řezníček, tomu se podařilo vstřelit všechny tři branky, připsal si tak svůj první hattrick.

Do zápasu lépe vstoupila Dukla. V 9. minutě Podaný střílel z přímého kopu, Buchta míč pouze vyrazil před sebe, kde se k dorážce dostal Jiránek, jeho pokus však Jemelka ve skluzu srazil na roh. Na druhé straně střílel Jemelka a o chvíli později i Manzia, obě střely ale bránu o kus minuly. Ve 27. minutě z levé strany odcentroval Podaný přímo na hlavu Schranze, tomu se hlavičkou podařilo překonat Buchtu a otevřít tak skóre.

O pár minut později Ostojič dostal do těžké situace Radu, ten místo odkopnutí balónu na tribunu chtěl vyřešit problém fotbalově, to se mu ale nakonec vymstilo, protože jeho rozehrávku vystihl Řezníček a v pádu dokázal srovnat stav. V 39. minutě měl po rohu šanci Podaný, který bránu z těžké pozice minul. V poslední minutě se ještě po Schranzově střele blýskl dobrým zákrokem Buchta.

Druhý poločas začaly oba týmy opatrně, první šance tak přišla až v 58. minutě. Houska se ve vápně zbavil Bílovského, na malém vápně našel Řezníčka a ten se jako správný kanonýr nemýlil. Vyrovnat mohl o pět minut později Podaný, Buchta však jeho střelu vyrazil. Pak přišly šance Sigmy. Zahradníčka nejdříve ve vyložené příležitosti vychytal Rada. Sladkého střelu, která mířila do sítě, zastavil Jiránek.

Do třetice to už ale vyšlo. Na Zahradníčkův rohový kop si naskočil Řezníček a hlavičkou nedal Radovi šanci. Dukle se podařilo velmi rychle snížit. V 71. minutě k velkému rozčarování Buchty Kušnír z přímého kopu prostřelil zeď a upravil tak skóre na 2:3. Na víc už se ovšem domácí nezmohli a i díky důsledné obraně Sigmy už další šance nepřišly.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň21163238:1051
2.Slavia Praha22126438:1442
3.Slovan Liberec22125532:2241
4.Sigma Olomouc22117429:1740
5.FK Jablonec22116536:2239
6.Sparta Praha2299430:1936
7.Bohemians Praha 19052287721:1831
8.FK Teplice2277825:2628
9.MFK Karviná22661025:2924
10.FK Mladá Boleslav22731225:3624
11.Fastav Zlín22661022:3624
12.Dukla Praha22651124:4023
13.Vysočina Jihlava22711424:4122
14.1. FC Slovácko22481018:2820
15.Zbrojovka Brno22551214:3020
16.Baník Ostrava21361226:3915

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1008)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele