HET liga - souhrn 11. kola

19.10.2017, 19:58, aktualizováno 22.10.2017, 19:56
Komentáře a souhrny
Slavia překvapivě doma nestačila na Liberec, zatímco Zlín vysoko podlehl Maldé Boleslavi. Plzeň potvrdila roli favorita a přehrála Brno. Josef Šural hattrickem dovedl Spartu k jasnému vítězství v Jablonci. V Teplicích rozhodl až v samém závěru Vaněček, Karviná tak odjíždí bez bodu. Už v pátek neudržel ostravský Baník vedení nad Olomoucí a výsledkem je remíza 1:1. Bohemians 1905 si poradili s Jihlavou...

Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 1:5

22.10.2017 18:00

Góly: 3. Ubong Ekpai - 25. Tomáš Přikryl, 28. Matěj Chaluš, 33. Golgol Mebrahtu, 77. Golgol Mebrahtu, 90. Golgol Mebrahtu

Kombinace Evropské ligy a domácí soutěže, zdá se, Zlínu nesvědčí. Fastav dostal napráskáno od Mladé Boleslavi, přestože šel zásluhou Ekpaie rychle do vedení. Mladá Boleslav se z inkasovaného gólu rychle otřepala a pěti brankami výsledek otočila. Hattrickem se blýskl australský útočník Golgol Mebrahtu.

Co víc si mohl Fastav přát? Ve čtvrtek získal další bod v Evropské lize a v tomto utkání šel do vedení už ve 3. minutě, kdy Diop našel na zadní tyči Ekpaie, který střelou z první překonal Agajeva. O chvíli později se řítilo na branku Boleslavi další nebezpečí, Ekpai našel Mehanoviče a ten orazítkoval brankovou konstrukci. Zlín byl v úvodu jasně lepší a kdyby vstřelil druhý gól, nikdo by se asi nedivil.

Jenomže zápas měl mít jiný scénář. Ve 25. minutě dokázal obstřelit Zlámala Tomáš Přikryl a srovnal na 1:1. Inkasovaný gól se Zlínem překvapivě hodně zamával a najednou bylo Boleslavských plné hřiště. Ve 28. minutě dokonal obrat po centru Jakuba Rady Matěj Chaluš a najednou byl na tahu Zlín. Jeho obrana se ale úplně sesypala, v další šanci hostů si s ní udělal co chtěl Golgol Mebrahtu a zvýšil na 3:1. Vzápětí sice mohlo být sníženo, ale Bača trefil břevno a Ekpai následně zahrál rukou.

Také druhý poločas nabídl brankové příležitosti, ale góly padaly až v závěru. Čtvrthodinu před koncem našel Pauschek nehlídaného Mebrahtua, který zvýšil na 4:1 a prakticky rozhodl o vítězství hostujícího celku. Zlínské trápení ale nebralo konce a v nastavení se přesně mířenou střelou potřetí prosadil Golgol Mebrahtu, čímž zkompletoval hattrick. Zlín v defenzívě naprosto propadl a do dalších kol má na čem zapracovat.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:2

22.10.2017 18:00

Góly: 90+4. Tomáš Necid - 35. Roman Potočný, 72. Miloš Bosančić (pen.)

Slavia po 36 zápasech v domácí soutěži padla a postaral se o to Slovan Liberec. Porážka je o to bolestivější, že vedoucí Plzeň znovu navýšila svůj náskok a mezi oběma celky je rozdíl jedenáct bodů! Liberec předvedl v Edenu takticky dobrý výkon.

Slavia byla dle očekávání o něco aktivnější a Liberec spíše vyčkával. První vážnější příležitost si vypracoval Van Buren a Kolář musel vyrážet. Liberec také vycenil zuby, ale dobře sehraný rohový kop skončil hodně nepřesnou střelou zpoza šestnáctky. Slavia obléhala pokutové území Slovanu bez výrazného úspěchu a ve 35.minutě přišel doslova šok. Precizní Coufalův centr dolétl až na hlavu Romana Potočného, který zmrazil všechny fanoušky Slavie! Domácí samozřejmě na nic nečekali, ale obraz hry byl stejný jako v předchozích minutách.

Jaroslav Šilhavý si byl moc dobře vědom složitého postavení svých svěřenců. Plzeň doma porazila Brno a bylo na Slavii, aby zápas s Libercem otočila a zabránila dalšímu zvýšení plzeňského náskoku. Domácí měli šance, Sýkora přihrávkou pod sebe našel na Van Burena, který na Koláře nevyzrál. Podobně si vedl i Stoch.

Liberec dobře bránil a čtvrthodinu před koncem zasadil Sešívaným smrtící KO. Rychlé přečíslení Slovanu skončilo ve vápně na ruce bránícího hráče a sudí Pechanec odpískal pokutový kop. Miloš Bosančič ho bezpečně proměnil a hosté vedli v Edenu už 2:0. Slavia byla naprosto opařená a Liberec dál útočil a mohl dokonce vstřelit třetí gól. Ten nakonec vstřelila Slavia. Ve čtvrté minutě nastavení se obtočil kolem bránícího hráče Necid a výsledek zkorigoval na konečných 1:2 z pohledu domácích.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno 3:0

22.10.2017 17:00

Góly: 30. Michael Krmenčík, 42. Tomáš Hořava, 45. Jan Kopic

Návrat Romana Pivarníka na západ Čech se příliš nepovedl. Zbrojovka inkasovala za poločas třikrát a Plzeň si doma dokráčela pro další vítězství. Viktoriání předvedli diametrálně odlišný výkon, než ten, kterým se prezentovali při ostudném vystoupení s Luganem.

Viktoria je zase o něco blíže mistrovskému titulu a přímé účasti v základních skupinách Ligy mistrů. Brněnskou Zbrojovku přejela bez větších potíží a dál si hýčká luxusní náskok. Západočeši se dostávali do ráže pozvolna. Po Zemanově centru hlavičkoval nad Hejda a na druhé straně zkusil střelecké štěstí z velké vzdálenosti Škoda, ale Kozáčika nepřekonal.

Po čtvrthodině hry už Štruncovy sady jásaly, ale zbytečně, protože Krmenčík stál v klíčový moment v ofsajdu. Viktorka se dočkala až po půlhodině hry, Kopic kolmicí vysunul Krmenčíka a ten vstřelil vedoucí gól Plzně.

Domácí celek se po vstřelené brance hodně uklidnil a na branku Brna se valil jeden útok za druhým. Kolář z blízka trestuhodně přestřelil a jen o chvíli později vstřelil druhý gól po Krmenčíkově přiťuknutí Tomáš Hořava. Vrbovi svěřenci v závěru prvního poločasu excelovali a když ve 45.minutě dostal k zakončení spoustu času Kopic, bylo poločasové skóre pro Viktorku velice příznivé.

Zbrojovka byla v těžké pozici. V Doosan Aréně prohrávala po prvním poločase 0:3 a v podstatě už šlo o to, ještě více neinkasovat. Martin Juhar mohl dokonce hned po změně stran snížit, ale skvělý zákrok si připsal Kozáčik. Plzeň po většinu druhého poločasu kontrolovala hru a až v závěru si zase vytvořila trvalejší tlak. Výsledek 3:0 už se ale nezmněnil.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Sparta Praha 0:3

21.10.2017 18:15

Góly: 3. Josef Šural, 16. Josef Šural, 83. Josef Šural

Sparta dala zapomenout na porážku s Plzní a v Jablonci zvítězila díky hattricku Josefa Šurala 3:0. Letenští měli skvělý start do utkání, brzy se uklidnili dvěma brankami a v závěru svého soupeře ještě dorazili třetím zásahem.

Asi nejlepší výkon Sparty pod Andreou Stramaccionim na půdě soupeře. Spartě stačili tři minuty na to, aby se na jablonecké Střelnici ujala vedení. Vatajelu zakroutil balón do šestnáctky a Josef Šural hlavou k tyči zařídil brzké vedení. O okamžitou odpověď se sice pokoušel Trávník, ale jeho střela netrefila prostor mezi třemi tyčemi. Už v 8.minutě musela Sparta poprvé střídat, zraněného útočníka Václava Kadlece nahradil Jonathan Biabiany.

Jablonec se v 11.minutě dostal do další šance, Považanec přihrávkou uvolnil Tecla a proti tomu skvěle zasáhl Dúbravka, stejně jako proti střele Jovoviče. O pět minut později už vedli letenští 2:0, Vatajelu poslal z rohového kopu dobrý centr na Josefa Šurala, který svojí druhou brankou v zápase zajistil Spartě dvougólový náskok.

Sparta sice byla efektivní, ale o žádné velké převaze nemohla být řeč. Jablonec si vytvářel brankové příležitosti, jenomže je neproměňoval. A to natolik, že Doležal z malého vápna netrefil prázdnou branku!

Druhý poločas rovněž nabídl šance na obou stranách a především na straně Jablonce byla evidentní neschopnost překonat brankáře Dúbravku. Sparta zase několikrát nechala vyniknout golmana Hrubého, ale z prvního poločasu měla nahráno, tak jí to tolik nemuselo mrzet. Sedm minut před koncem zápasu uštědřili hosté Jablonci ránu z milosti. Respektive domácí si způsobili sami, protože Šural vystihl katastrofální malou domu a překonal Hrubýho potřetí!

Více informací k zápasu

FK Teplice - MFK Karviná 1:0

21.10.2017 17:00

Góly: 87. David Vaněček

Karviná nesehrála na teplických Stínadlech špatné utkání, jenomže branku nedala a sama tři minuty před koncem utkání inkasovala. Hrdinou zápasu se z pohledu Teplic stal David Vaněček.

Svěřenci trenéra Jozefa Webera moc toužili uspět na hřišti soupeře a do utkání vstoupili o něco lépe. Jejich šance obstaral zejména Budinský, který se dostal hned ke dvěma střeleckým pokusům a mnoho nescházelo, aby se Karviná ujala vedení. Také Teplice to zkoušely střelecky. Ljevakovič z hranice pokutového území zamířil těsně vedle a to samé platilo o pokusu Jana Rezka. A ještě jednou zkusil střelecké štěstí i Lingr, ale znovu scházela větší přesnost.

Karviná byla před koncem poločasu blízko vedení. Hlavičku Kalabišky skvěle vyškrábl Diviš a po Šíslerově střele na poslední chvíli zažehnal nebezpečí Šušnjar. I druhý poločas nabídl spoustu brankových příležitostí na obou stranách. Další jedovatou ránu vyslal Budinský, Diviš balón pouze vyrazil a z druhé vlny pálil nad Kalabiška! Teplice se zase po závaru před hostující brankou dožadovaly odpískání pokutového kopu za hraní rukou, ovšem sudí Berka se rozhodl nepískat.

Hosté měli v závěru více ze hry a zdálo se že branka visí ve vzduchu. Štěpanovský ve stoprocentní příležitosti vysoko přestřelil a toho muselo pořádně mrzet, protože zápas nakonec ve svůj prospěch urvaly Teplice. David Vaněček si naskočil na centr a hlavou z těžké pozice překonal brankáře Berkovce. V nastavení ještě mohl zvýšit Červenka, ale jeho zakončení z úhlu zlikvidoval Berkovec. Teplice nakonec vydřely výhru nad Karvinou 1:0.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Sigma Olomouc 1:1

20.10.2017 20:15

Góly: 54. Robert Hrubý - 74. Pavel Moulis

Baník ani na pátý pokus doma nevyhrál a prodloužil svojí dlouhou sérii bez vítězství. Ostrava přitom vedla, ale na hlavičku Hrubýho odpověděl čtvrthodinu před koncem Moulis, takže body se za výsledek 1:1 dělily.

Baník byl na domácí půdě odhodlán ukončit dlouhé čekání na vítězství, ale proti němu stál těžký protivník. Sigma v letošní HET lize šlape a uspět chtěla i na půdě dalšího nováčka.

První poločas sice branku nenabídl, ale několik zajímavých šancí se urodilo. Nedá se říci, že by jeden z týmů měl velkou a především trvalou převahu. Zpočátku byla lepší Olomouc, ovšem Houskovu střelu Vašek vyrazil. Na druhé straně se postaral o pěkný průnik Granečný, ale Baroš vzápětí nepřesně vystřelil.

Mnohem zajímavější byla až druhá půle, ve které se i diváci dočkali branek. Nejprve v 51.minutě zkoušel překvapit Buchtu Šašinka, ale z ostrého úhlu ho nepřekonal a hned o tři minuty později už Baník vedl. Daniel Granečný vykouzlil centr na Roberta Hrubýho, který hlavou rozjásal domácí fanoušky! Stejný hráč mohl dokonce po hodině hry zvýšit, ale Buchta si připsal skvělý zákrok. To byla fáze, kdy byl Baník výrazně lepším týmem, jenomže u toho dlouho nevydržel a převahu začínala mít Sigma.

Žádné velké šance sice nepřicházely, ale Hanáci obléhali pokutové území domácích a vyvijeli směrem dopředu poměrně velký tlak a Baník se mu neubránil. V 75.minutě doslova dotlačil balón za brankovou čáru Pavel Moulis. Obrana Baníku byla hodně nedůrazná a nepochopitelně nebyla schopna balón zakopnout. Hanáci vycítili šanci na zvrat a dál se tlačili do ofenzívy. Pět minut před koncem se Chorý dožadoval penalty za ruku Šindeláře, ale sudí Zelinka se rozhodl nepískat.

V nastaveném čase uviděl druhou žlutou kartu David Houska, což na malou chvíli ještě znamenalo přesilovou hru domácích. A Baník ještě mohl strhnout výhru na svojí stranu, překvapivá rána střídajícího Poznara skončila jen o kousek mimo Buchtovy branky.

Více informací k zápasu

Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 2:4

20.10.2017 18:00

Góly: 60. Petr Tlustý, 90. Dāvis Ikaunieks (pen.) - 9. Jevgenij Kabajev, 16. Jevgenij Kabajev, 22. Jevgenij Kabajev, 73. Rudolf Reiter

Zajímavou přestřelku nabídla předehrávka 11.kola HET ligy mezi Jihlavou a Bohemians 1905. Klokani zvítězili divokým výsledkem 4:2 a v tabulce si polepšili už na šesté místo. Jihlava naopak zůstává přikovaná ke dnu. Jednoznačnou hvězdou zápasu byl Jevgenij Kabajev, který dokázal nastřílet hattrick za pouhých 22.minut.

Jihlava prožila přímo katastrofální začátek zápasu a do 22.minuty inkasovala celkem tři góly, čímž se v podstatě připravila o možnost bojovat o body. Naopak je potřeba pochválit Bohemku, která vstoupila do zápasu parádně. V 9.minutě vyrobil fatální hrubku Urblík a Kabajevovi nic nebránilo vsítil první branku zápasu. O chvíli později Jihlava zase chybovala a po centru Maška přidal druhý gól opět Kabajev! Ruský útočník ve 22.minutě zkompletoval hattrick, když mu nabil do šance přesnou přihrávkou Luts. Obrana Jihlavy předvedla nejhorší výkon v sezoně a doslova nutila Bohemce vedení.

Ta se tomu rozhodně nebránila, ale po třetí brance přeci jenom polevila a šance si začali vytvářet i domácí. Krejčího hlavičku bezproblému lapil Fryšták. Mnohem nebezpečnější byl na sklonku poločasu pokus Fulneka, který Fryšták vyškrábl.

Po změně stran už to byla jiná Vysočina, přeci jenom šlo vidět, že už nemá co ztratit a může pouze překvapit. Po hodině hry dokonce přišlo snížení. Ikaunieks našel na hranici vápna Petra Tlustýho, jehož rána zapadla k tyči. Bohemka mohla znovu odskočit, ale Haškovu střelu pod břevno Hanuš vytáhl na rohový kop. Vzápětí se oba celky předháněly ve spalování šanci a fotbal to byl nahoru dolu.

Čtvrthodinu před koncem zvýšil na 4:1 po přihrávce Dominika Maška Rudolf Reiter a to byl s jihlavskými ambicemi na bod definitivní konec. Nic na tom nezměnil ani faul na Rabušice v pokutovém území, po kterém Jihlava zahrávala penaltu. Davis Ikaunieks ji suverénně proměnil a upravil výsledku konečnou podobu.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 1:1

19.10.2017 18:00

Góly: 79. Jakub Podaný - 41. Tomáš Zajíc

Fotbalisté Slovácka v předehrávce 11. kola první ligy remizovali 1:1 na hřišti Dukly a ani na pátý pokus nedokázali vyhrát pod vedením trenéra Michala Korduly. Na Julisce přitom vedli gólem Tomáše Zajíce, ale Jakub Podaný po rohu srovnal. Dukla uhájila domácí neporazitelnost v sezoně, Slovácko protáhlo sérii bez výhry na osm zápasů.

Utkání se hrálo netradičně už ve čtvrtek, a jako kdyby týmy ještě nebyly v ideálním rozpoložení. Snažily se sice kombinovat, ale jen na polovině hřiště. Do šancí se v podstatě nedostávaly. Dukla měla za celý poločas jedinou nebezpečnější pozici, ale Holenda netrefil míč ideálně.

Hosté pozorně bránili a čekal na šanci, která přišla ve 41. minutě. Domácí Koreš zahrál zpětnou přihrávku, ale přehlédl Zajíce, který se zmocnil míče a běžel s Petrem od půlky sám na jediného obránce. Narazili si míč a Zajíc se nenechal zaskočit ani vracejícími se obránci a přesně zakončil. Byl to jeho pátý gól v sezoně a pro Duklu první inkasovaný na Julisce od května po pěti nulách.

Dukla se ve druhé půli snažila s výsledkem něco udělat a vytvořila si tlak, dlouho ale bezzubý. Až v 78. minutě vypálil Miloševič a vybojoval roh. Rozehrání na přední tyči prodloužil Duranovič a Podaný zblízka snadno srovnal svým prvním gólem od února. Dukla zároveň ukončila čekání na gól trvající 368 minut. Ještě pak usilovala o obrat, ale Slovácko se už ubránilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň11110024:333
2.Slavia Praha1164116:422
3.Sigma Olomouc1164118:822
4.Slovan Liberec1162316:1120
5.Sparta Praha1153312:718
6.FK Jablonec1145217:1117
7.Bohemians Praha 19051144311:1016
8.FK Teplice1144315:1516
9.Fastav Zlín1142512:1614
10.Dukla Praha1133511:1912
11.FK Mladá Boleslav1132614:1911
12.1. FC Slovácko111649:109
13.MFK Karviná112279:168
14.Baník Ostrava1115515:238
15.Zbrojovka Brno112188:217
16.Vysočina Jihlava1121810:247

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (473)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele