Doosan Aréna Články


Plzeň, Česko

Plzeň má na Rustavi vyprodáno

Dnešní utkání 2. předkola Evropské ligy mezi Plzní a Metalurgem Rustavi je sice už vyprodané, ale fanoušci Viktorie stále mají možnost získat vstupenky. Vedení klubu totiž po dohodě s UEFA, soupeřem a policií bude vůbec poprvé prodávat pro své fandy i vstupenky do sektoru hostů. Doosan Arena by tak měla zažít nejvyšší návštěvu v historii, mělo by dorazit na 12.000 fanoušků.

Švýcarský investor chce dostavět plzeňský stadion

Švýcarský investor chce za stovky milionů korun dostavět plzeňský městský stadion. Má mít novou hlavní tribunu včetně zázemí, dvě věže, ale hlavně obchodní dům, restaurace, konferenční sál i podzemní parkoviště. Do čtrnácti dnů má mít město na stole návrh řešení a ekonomický rozbor.

Plzeň rozdává sedačky

Plzeňský magistrát rozdává plastové sedačky, které odmontovává při celkové rekonstrukci městského stadionu ve Štruncových sadech. O stovky sedaček žádají okolní i vzdálenější obce pro svoje sportoviště i základní školy. Radní zatím rozhodli o prvních šesti stovkách sedaček, jejich přidělení ještě musí potvrdit zastupitelstvo.

Plzeňany těší, že poháry mohou hrát na domácím "staveništi"

Okolo hřiště, které připomíná velké staveniště, se tyčí jeřáby. Stavební práce jedou naplno, bez ohledu na to, že se už v úterý na plzeňském stadionu odehraje odvetný zápas druhého předkola Ligy mistrů mezi domácí Viktorií a Pjunikem Jerevan, který mohou sledovat diváci pouze z hlavní tribuny.

Stadion Plzně nevyhovuje

Fotbalisté Viktorie Plzeň zřejmě budou muset hrát domácí zápas třetího předkola Evropské ligy na cizím hřišti, protože stadion ve Štruncových sadech neodpovídá předpisům UEFA. Požadavkům unie, jejíž komisaři Plzeň navštívili, v současné chvíli vyhovuje pouze hlavní tribuna.

Plzeň bude mít nový stadion

Plzeň zrekonstruuje za 350 až 400 milionů korun stadion ve Štruncových sadech, jehož kapacita se zvýší o více než třetinu na 12.500 diváků. Postaví nové tribuny, obnoví západní část a posune vyhřívaný trávník. Město, které má zatím pouze studii, už podepsalo smlouvu na projekt pro územní rozhodnutí, který bude do října.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele