24. kolo
13.02.2021 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

İlkay Gündoğan (© AFP)

Man City potvrdil roli favorita a snadno porazil Tottenham

Bookmakeři měli pravdu a Manchester City skutečně roznesl Tottenham na kopytech. Domácí favorit duelu se střelecky prosadil celkem třikrát, soupeři z Londýna naopak žádný přesný zásah nedovolil.

"Citizens" tak opět ukázali, kdo je v Anglii aktuálně pánem. Po Liverpoolu porazili další silné mužstvo a upevnili si vedoucí postavení v tabulce. Skvělou formu potvrdil Ilkay Gündogan, jenž se po týdenní pauze opět prosadil střelecky hned dvakrát. "Spurs" naopak zůstávají mimo pozice zajišťující účast v následujícím ročníku evropských pohárů.

Po duelech v FA Cupu se základní jedenáctky obou celků pochopitelně značně proměnily. Do sestavy domácích se vrátili brankář Ederson, obránci Cancelo, Stones a Zinčenko a útočník Foden. Uzdravený Agüero usedl na lavici náhradníků. Manažer "Kohoutů" Mourinho dal oproti utkání na půdě Evertonu šanci od první minuty zadákům Tangangovi s Dierem, na hrotu nechyběla útočná hvězda Kane.

Dominanci na míči držel od prvních minut dle očekávání Manchester, jako první se ale vstřelení branky přiblížili hosté. Kane po čtrnácti minutách hry vybojoval pro svůj celek přímý kop z výhodné pozice, sám faulovaný se následně postavil k exekuci standardní situace, z níž ke smůle Tottenhamu trefil tyč.

Citizens šli naopak do vedení z první nebezpečné akce. Højbjerg v pokutovém území Spurs podrazil Gündogana a sudí Tierney nařídil pokutový kop pro domácí. K míči se postavil Rodri, jehož úmysl sice gólman hostů Lloris vystihl, nicméně míč v cestně do brány nezastavil - 1:0.

Další penaltu požadovali "Sky Blues" ve 35. minutě, Sterling však trefil ruku Daviese v momentě, kdy ji zadák hostů udržel u těla, což je v souladu s pravidly. O osm minut později provětral Sterling Daviese po pravé straně Manchesteru znovu, následné zakončení Gündogana ale zablokoval Sánchez a finální střela Gabriela Jesuse lízla břevno.

V druhém poločase už začali domácí pořádně úřadovat. V 50. minutě založil Sterling útočnou akci, kterou nakonec sám vyřešil průnikovou přihrávkou na Gündogana, jenž propálil Llorise - 2:0. Za dalších devět minut se Gündogan opět ocitl ve výhodné pozici, tentokrát však po sklepnutí od Fodena netrefil skákající merunu ideálně.

Vše si ale německý záložník vynahradil v 66. minutě. Brankář Citizens Ederson našel přesným odkopem právě Gündogana, který obelstil Sáncheze a přízemní střelou donutil Llorise kapitulovat potřetí. Následně ale musel dvougólový střelec kvůli zranění předčasně opustit kolbiště.

Na hřiště se v průběhu druhé půle dostal také Bale, jenž se v 81. minutě vytáhl z povedeným průnikem, radost mu ale překazil zasahující Ederson V 89. minutě vybojoval na druhé straně hřiště míč Foden, jenž následně přihrál Sterlingovi, toho ovšem vychytal Lloris. Po závěrečném hvizdu měl však větší radost křídelník Manchesteru.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
diastan

3:1

Reagovat
YoungPyo1882

0:2

Reagovat
MCFC_8

Tak podme zlomit tu smolu proti nim...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris - Tanganga, Rodon, Dier, Davies - Sissoko, Hojbjerg, Ndombele - Lamela, Kane, Son

Reagovat
Tuxedo

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele