Rosický o stém startu nepřemýšlí, na Islandu chce hlavně uspět

Reprezentační kapitán Tomáš Rosický příliš nemyslí na to, že má v pátek na Islandu odehrát jubilejní stý zápas v národním týmu. Čtyřiatřicetiletý záložník Arsenalu hlavně cílí na dobrý výsledek, který by svěřencům Pavla Vrby pomohl ve slibně rozjeté kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2016...

Rosický: Směju se, i když moje situace v Arsenalu k smíchu není

Reprezentační kapitán Tomáš Rosický se zasmál své situaci v Arsenalu, vzápětí však dodal, že určitě k smíchu není. Čtyřiatřicetiletý záložník sice od londýnského klubu obdržel v květnu novou roční smlouvu, ale od trenéra Arséna Wengera dostával v závěru sezony minimum prostoru. Rosický o budoucnosti nechce spekulovat, s "Kanonýry" prý určitě zahájí letní přípravu.

Arsenal uplatnil opci na Rosického

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický zůstane i v příští sezoně v Arsenalu. Trenér Arséne Wenger dnes uvedl, že londýnský klub uplatnil na čtyřiatřicetiletého záložníka opci a prodloužil s ním smlouvu o další rok. Kvůli malému hernímu vytížení 34letého záložníka se přitom spekulovalo, že Rosický v létě třetí celek anglické ligy opustí.

Na Slovensku nebudou hrát Rosický, Čech, Limberský ani Lafata

Čeští reprezentanti odcestují k úternímu přípravnému utkání na Slovensku bez čtyř hráčů, kteří nastoupili v základní sestavě sobotního duelu kvalifikace mistrovství Evropy s Lotyšskem (1:1). Volno pro duel v Žilině dostali kapitán Tomáš Rosický, brankář Petr Čech, obránce David Limberský a útočník David Lafata.

Rosický: Zápas s Lotyšskem je facka, ale nesmíme panikařit

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický označil domácí remízu 1:1 s Lotyšskem za facku, která by měla tým Pavla Vrby probrat a vrátit k podzimním výkonům. Záložník Arsenalu se však domnívá, že není důvod k panice, protože kvalifikace o postup na Euro 2016 je ještě dlouhá a Češi v ní zaváhali teprve poprvé.

Vrba: 15 bodů by bylo skvělých, ale ještě by šest až sedm chybělo

Trenér reprezentace Pavel Vrba věří, že jeho svěřenci v sobotním utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Lotyšsku navážou na povedený podzim a zvítězí i v pátém duelu. Stoprocentní bilanci po polovině skupiny A by považoval za skvělou, ale i po případné výhře nad Lotyšskem by podle něj chybělo k definitivě postupu ještě šest až sedm bodů.

Rosický: V reprezentaci vycházejí hráči Sparty a Plzně dobře

Ačkoli mezi hráči Plzně a Sparty je dlouhodobě vysoké napětí, v reprezentaci spolu vycházejí dobře. Tvrdí to kapitán národního týmu Tomáš Rosický, který se nebojí toho, že by atmosféru v týmu mohly narušit reakce sparťanů na penalty ve prospěch Plzně či sobotní nafilmovaná penalta Davida Lafaty.

Rosický připustil, že v zimě zvažoval odchod z Arsenalu

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický připustil, že v prosinci hodně uvažoval o tom, zda neodejde z Arsenalu, za který hraje od roku 2006. Malé herní vytížení z podzimu ho prý donutilo intenzivně řešit svou situaci. Dilema však pro něj skončilo ve chvíli, kdy ho Arsenal odmítl prodat.

Kapitán reprezentace Rosický do Olympiakosu nepůjde

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický do Olympiakosu Pireus nepůjde. Čtyřiatřicetiletý záložník, kterého trápí menší herní vytíženost v Arsenalu, podle deníku Sport nabídku úřadujícího řeckého šampiona odmítl.

Rosický měl křeče, proto jsem ho nepostavil, vysvětlil Wenger

Dva dny poté, co Tomáš Rosický předvedl v anglické Premier League výborný výkon proti Queens Park Rangers, nebyl v nedělním duelu na hřišti West Hamu ani na lavičce Arsenalu. Manažer Arsene Wenger vysvětlil překvapivý tah tím, že chtěl dát českému záložníkovi čas na rehabilitaci.

Zájem Olympiakosu o Rosického je podle jeho agenta vážný

Zájem Olympiakosu Pireus o přesun kapitána české reprezentace Tomáše Rosického z londýnského Arsenalu do Řecka je podle hráčova agenta Pavla Pasky vážný. Paska to řekl serveru Aktuálně.cz.

Rosický chtěl ukázat Wengerovi, že může hrát častěji

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický nastoupil do pátečního utkání anglické ligy s Queens Park Rangers s jasnou motivací ukázat trenérovi Arsenu Wengerovi, že ho může nasazovat častěji. Ve vůbec prvním startu v ligovém zápasu v základní sestavě v sezoně se mu povedlo cíl splnit.

Rosický po Islandu krotil euforii: Postup je pořád jen teorie

Čeští reprezentanti mají v kvalifikaci mistrovství Evropy po čtyřech zápasech plný počet bodů, kapitán Tomáš Rosický ale po výhře 2:1 nad Islandem krotil postupovou euforii. Výkon v nedělním utkání však označil za nejlepší vystoupení pod trenérem Pavlem Vrbou.

Podle Rosického nejsou výsledky Islandu náhodné

Kapitán české reprezentace Tomáš Rosický je jediným pamětníkem ze současného kádru, který zažil poslední vzájemný zápas s Islandem. V roce 2001 byl u toho, kdy český výběr překvapivě v Reykjavíku prohrál 1:3. Od té doby navíc podle Rosického islandský fotbal prožil velký pokrok a jeho výsledky nejsou náhodné.

Reprezentační kapitán Rosický sám neví, proč v Arsenalu nehraje

Od začátku sezony odehrál kapitán české reprezentace Tomáš Rosický za Arsenal jen 160 minut, tedy méně než ve dvou zápasech za národní tým. Sám však neví, čím to je, že nedostává od manažera Arséna Wengera větší prostor. Ačkoli chápe, že mu už je 34 let, ještě necítí, že by prožíval fyzický pokles.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele