Češi v zahraničí: Schick se vrátil do základu, Pospíšil se zase trefil a vede polskou ligu!

Patrik Schick se vrátil do základní sestavy AS Řím, ale proti AC Milán se svým týmem neuspěl. Lukáš Mareček si ve druhém utkání za Lokeren připsal asistenci. Potřetí za sebou se střelecky prosadil Martin Pospíšil z polského Bialystoku a se svým mužstvem poskočil do čela tabulky.

Brankář Zima by rád ukázal, že je v Itálii opomíjený neprávem

Pokud nastoupí, bude mít brankář české jednadvacítky Lukáš Zima ve středečním druhém utkání skupiny na evropském šampionátu v Polsku proti Itálii o motivaci postaráno. Od roku 2011 působí na Apeninském poloostrově, ale zatím marně čeká na šanci v FC Janov, kde v uplynulé sezoně neodchytal ani zápas.

Viděl jsem střelu, až když vyletěla, řekl k prvnímu gólu Zima

Brankář Lukáš Zima předvedl v úvodním utkání skupiny C evropského šampionátu jednadvacítek proti Německu několik skvělých zákroků, chytil i penaltu, ale ani on prohře českých reprezentantů 0:2 nezabránil. Za zlomový označil gól na 0:1 v závěru prvního poločasu.

Zima poprvé nastoupil v kvalifikaci a málem si dal vlastní gól

Brankář Lukáš Zima dnes v Jablonci poprvé nastoupil za českou jednadvacítku v kvalifikaci mistrovství Evropy 2017 a hned byl u důležité výhry 1:0. V utkání s favoritem skupiny Belgií moc práce neměl a nejvíc mu zatrnulo, když si srazil pod nohy střelu Divocka Origiho a míč po nečekaném odrazu skončil za jeho zády a nad břevnem.

Brankář Zima bude na jaře hostovat z Janova ve třetí italské lize

Český brankář Lukáš Zima bude do konce této sezony hostovat z Janova v třetiligovém italském celku AC Reggiana. Gólman české reprezentace do 21 let zároveň v Janově prodloužil smlouvu do 30. června 2017. Na facebooku o tom informovala agentura Sport Invest Group, která Zimu zastupuje.

Brankář Zima doufá, že se po zlomenině ruky vrátí ještě silnější

Brankář Lukáš Zima si ve víkendovém utkání za rezervní tým FC Janov zlomil kost na ruce a po operaci ho čeká zhruba dvouměsíční pauza. Jednička české reprezentační devatenáctky nicméně věří, že se po prvním vážnějším zranění v kariéře vrátí ještě silnější.

Gólman Zima na Janov nemyslí, soustředí se jen na MS sedmnáctek

Brankář Lukáš Zima na mistrovství světa fotbalistů do 17 let dokázal, že je velkou oporou českého týmu. V druhém utkání s Novým Zélandem pomohl několika zákroky k výhře 1:0 a vyslal funkcionářům FC Janov signál, že udělali dobře, když ho těsně před šampionátem angažovali.

Sedmnáctiletý brankář Zima přestoupil do Janova

Český reprezentant do 17 let Lukáš Zima přestoupil do FC Janov. Brankář Hradce Králové, který naposledy hostoval ve Slavii Praha, se do přípravy s desátým týmem italské ligy zapojí po návratu z mistrovství světa sedmnáctek v Mexiku, kde dnes Česko čeká první utkání s USA.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele