Zraněný kapitán Alaba o EURO nepřijde, bude součástí realizačního týmu Rakouska

21.05., 22:18
Aktuality
David Alaba (© NurPhoto via AFP)

Zraněný kapitán rakouských reprezentantů David Alaba chybí v nominaci na mistrovství Evropy v hráčském kádru, bude ale součástí realizačního týmu. Překvapením v devětadvacetičlenném předběžném výběru trenéra Ralfa Rangnicka pro přípravný kemp před evropským šampionátem v Německu je nováček Thierno Ballo.

Rakušané již předem počítali s některými ztrátami. Vedle Alaby (přetržený zkřížený vaz) vyřadilo zranění také Alexandera Schlagera, Xavera Schlagera a Sašu Kalajdzice. Obránce Realu Madrid se ale do Německa přece jen vypraví, kouč se s ním dohodl na funkci "nehrajícího kapitána". Mužstvo bude na šampionátu podporovat mimo hřiště.

"Je samozřejmě velká škoda, že nám není k dispozici jako hráč. V posledních týdnech jsem měl s Davidem intenzivní výměnu názorů. Zdůraznil, že je jeho velkým přáním tam s námi být. Jsem šťastný, že jsme se na tom s jeho klubem dohodli. Připojí se 4., nebo 5. června," řekl Rangnick na nominační tiskové konferenci.

Rakušané se v základní skupině utkají nejprve v Düsseldorfu s Francií a poté v Berlíně narazí na Polsko a Nizozemsko. "Vybrali jsme hráče, s nimiž věříme, že dokážeme předvést ten nejlepší fotbal. Přidali jsme ještě jednoho nebo dva, protože musíme počkat, jak se vyvinou zranění, ke kterým došlo v poslední době," avizoval trenér, který pak bude muset zúžit konečnou nominaci na 26 hráčů.

V závěrečné přípravě se jeho tým utká ve Vídni se Srbskem a pak v St. Gallenu se Švýcarskem. Nejvíce Rangnick překvapil povoláním Balla. Dvaadvacetiletý záložník z Wolfsbergeru ještě v reprezentaci ani jednou nebyl. V domácí lize působí celkem devět hráčů. "Ballo byl samozřejmě šťastný. V poslední době předváděl dobré výkony a teď má šanci se ukázat. Uvidíme, zda se prosadí do konečné nominace na Euro," řekl německý kouč o debutantovi.

Předběžná nominace Rakouska:

Brankáři: Niklas Hedl (Rapid Vídeň), Tobias Lawal (LASK Linec), Heinz Lindner (Union Saint-Gilloise), Patrick Pentz (Bröndby)

Obránci: Flavius Daniliuc (Salzburg), Kevin Danso (Lens), Stefan Lainer (Mönchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Phillipp Mwene (Mohuč), Stefan Posch (Bologna), Leopold Querfeld (Rapid Vídeň), Gernot Trauner (Feyenoord), Maximilian Wöber (Mönchengladbach)

Záložníci: Thierno Ballo (Wolfsberger), Christoph Baumgartner (Lipsko), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Marco Grüll (Rapid Vídeň), Florian Kainz (Kloín nad Rýnem), Konrad Laimer (Bayern), Alexander Prass (Sturm Graz), Marcel Sabitzer (Dortmund), Romano Schmid (Brémy), Matthias Seidl (Rapid Vídeň), Nicolas Seiwald (Lipsko), Patrick Wimmer (Wolfsburg)

Útočníci: Marko Arnautovic (Inter Milán), Maximilian Entrup (Hartberg), Michael Gregoritsch (Freiburg), Andreas Weimann (West Bromwich)

Náhradníci: Daniel Bachmann (Watford), Cican Stankovic (AEK Atény) - Samson Baidoo (Salzburg), Marco Friedl (Brémy) - Muhammed Cham (Clermont), Christoph Lang (Rapid Vídeň), Dejan Ljubicic (Kloín nad Rýnem), Manprit Sarkaria (Sturm Graz), Kevin Stöger (Bochum) - Junior Adamu (Freiburg), Guido Burgstaller (Rapid Vídeň), Benedikt Pichler (Kiel)

Autor: ČTK / sport.orf.at

Komentáře (4)

Přidat komentář
Braunau-jihozápad

kdyby radši seděl v hospodě a chlastal

Reagovat
junglist

moje řeč, ty mladý dneska neví co je pořádná zábava

Reagovat
lichna.

Brankáři vyloženě studna reprezentačních zkušeností. A pak Lindner co nechytá..

Reagovat
andrew96

Kainz pošle Kolín do 2. BL: jede.

Stöger dotáhne marnou Bochum alespoň do baráže a sám patří mezi lepší BL záložníky: nejede.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele