Zlínští zůstávají pod tlakem, ve středu jim opět hrozí sestup

23.05.2023, 16:59
Aktuality

Zlínští mohou po předposledním čtvrtém kole ligové nadstavby sestoupit z nejvyšší soutěže. Stalo by se tak ale pouze v případě, že by "Ševci" ve středu doma zaváhali s Ostravou a současně Pardubice porazily Jablonec a Brno zvítězilo v Teplicích. Zatímco Zlínu, Pardubicím a Zbrojovce hrozí sestup a minimálně baráž, jejich soupeři ve skupině o záchranu už v neděli získali jistotu setrvání mezi elitou. Všechna tři utkání začnou v 19:00.

Zlín v neděli zvítězil v Pardubicích 2:1 a zdramatizoval závěr sezony. Svěřenci trenéra Pavla Vrby z posledního místa, které jako jediné znamená přímý sestup do druhé ligy, ztrácejí pouze bod na obě barážové pozice. "Kdybychom v Pardubicích padli, byli bychom v neřešitelné situaci. Ale výhra nás nakopla a věřím, že ji přeneseme do dalších zápasů," uvedl Vrba.

Jeho bývalý tým neprohrál poslední čtyři kola, z toho třikrát zvítězil a vede skupinu o záchranu o dva body před Jabloncem. "Baník potvrzuje svoji kvalitu. Už je zachráněný, což ale pro nás nebude výhoda. Musíme se soustředit jen a jen na sebe. Věřím, že přijdou fanoušci a pomohou nám na cestě k záchraně první ligy," řekl Vrba. "Ševci" neporazili Ostravu v posledních osmi ligových duelech od března 2019.

Pardubice chtějí částečně napravit domácí zaváhání se Zlínem, pod které se podepsal velkou chybou v závěru brankář Florin Nita. Východočeši mají v ligové sezoně s Jabloncem vyrovnanou bilanci, obě mužstva svůj domácí zápas vyhrála 1:0.

"O záchranu to bude boj až do konce. Musíme rychle zregenerovat a ve středu musí zase nastoupit 20 válečníků, kteří jdou vyhrát. Čeká nás soupeř, který už je v klidu, bude to o to těžší. Rozhodně nemůžeme čekat, že nám to dá nějak zadarmo," prohlásil pardubický kouč Radoslav Kováč.

Brněnský nováček je se třemi porážkami nejhorším celkem nadstavbové části. Zbrojovka prohrála čtyři kola po sobě bez vstřelené branky. Poslední tři duely Brna s Teplicemi v nejvyšší soutěži skončily nerozhodně.

"V naší situaci do toho vstupuje i hlava. Kluci si minule v Jablonci (při porážce 0:1) šance připravili, udělali maximum možného, šli do úplného vyčerpání, ale body z toho nebyly. Je potřeba navázat na Jablonec, tam jsme podali asi nejlepší výkon za mé působení u mužstva. Musíme jen šance přetavit v gól," uvedl brněnský trenér Martin Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele