ZLATÝ MÍČ PRO SHEVCHENKA

14.12.2004, 12:55
Aktuality
Fotbalová Evropa má nového krále. Pavel Nedvěd byl sesazen, ale Zlatý míč zůstal v Itálii – novináři z celé Evropy tím nejlepším zvolili 28letého útočníka AC Milán Andreje Ševčenka. Za ním v anketě skočil tandem z Barcelony, druhý Deco a třetí Ronaldinho...

Výsledky ankety, kterou každoročně vyhlašuje francouzský časopis France Football, sice měly být oficiálně oznámeny až v pondělí večer, ale o tom, že vítězem je ukrajinský útočník, Evropa věděla už den předem. Shevchenko totiž se o tom, že bude korunován, dověděl už den předem a po zápase AC Milán s Fiorentinou se prořekl. "Děkuji všem spoluhráčům, jen díky nim jsem dosáhl takového individuálního úspěchu," prohlásil a dal tak jasný signál.

Andrej Shevchenko má za sebou úspěšný rok, a to jak na hřišti, tak i mimo něj. V minulé sezóně pomohl svému AC k zisku italského titulu po pěti letech, ve 32 ligových zápasech nastřílel 24 gólů. Ve formě je i v sezóně nové, na svém kontě má 11 branek, další tři zatím přidal v Lize Mistrů. Mimo to se oženil s americkou modelkou Kristen Pazikovou a v listopadu se stal otcem syna Jordana.

Jediné, co Shevchenkovi jako fotbalistovi chybí, je úspěch na mezinárodní scéně. Ukrajina se zatím na žádný velký turnaje nedostala, chyběla i na hlavní události roku, na Euru v Portugalsku. Ale světovou kvalifikaci rozjela parádně, suverénně vede svou skupinu a Shevchenko přispěl čtyřmi góly.

"Je to pro mě výjimečný den. Myslím, že jsem si tuto důležitou cenu zasloužil. Chci jí věnovat všem lidem na Ukrajině, kteří právě prožívají těžké časy. Sice nechci komentovat politickou situaci, žiji už šest let v Itálii, ale Ukrajina si zaslouží demokracii. Jsem Ukrajinec a jsem na to hrdý," řekl čerstvý nejlepší fotbalista Evropy.

Shevchenko je třetím fotbalistou ukrajinské národnosti, který kdy Zlatý míč získal. Před ním to byli Oleg Blokhin v roce 1975 a Igor Belanov v roce 1986. V historii AC Milán je vítězů více, především trojnásobný Marco van Basten. Dalšími, kteří v červenočerném dresu získali Zlatý míč, jsou Ruud Gullit a George Weah.

Andrej Shevchenko se narodil 29. září 1976 v ukrajinském městě Dvirkivschyna. Jako dvanáctiletý začal hrát za Dynamo Kyjev, v sedmnácti podepsal svůj první profesionální kontrakt. V sedmnácti také debutoval v ukrajinské nejvyšší soutěži a na výhře 3:1 nad Šachťorem se hned podílel gólem. O rok později poprvé oblékl reprezentační dres, když nastoupil v evropské kvalifikaci proti Chorvatsku. Ve druhé polovině devadesátých let, kdy Dynamo Kyjev poměrně úspěšně dobývalo Ligu Mistrů, o sobě dal pořádně vědět i evropským velkoklubům. V sezóně 97/98 dal hattrick Barceloně a Dynamo se dostalo do čtvrtfinále, o rok později pomohl ve čtvrtfinále dvěma góly vyřadit Real Madrid a další dva přesné zásahy přidal v semifinále s pozdějším finalistou Bayernem. Celkem ve 26 zápasech Ligy Mistrů nasázel soupeřům 17 branek.

Za pět let získal s Dynamem pět domácích titulů a v roce 1999 si jej všiml AC Milán. Na Ukrajinu putovalo 25 miliónů dolarů, Shevchenko dostal pětiletou smlouvu. Hned ve své první sezóně se stal nejlepším střelcem Serie A, nastřílel 24 branek. Stejnou formu si udržel i další rok a trefil se opět 24krát. Další dvě sezóny jej trápila zranění, ale loni se "Sheva" vrátil a opět to bylo 24 gólů, titul nejlepšího střelce ligy a hlavně první scudetto v dresu AC. V roce 2003 svým gólem vyřadil v semifinále Ligy Mistrů Inter Milán, ve finále pak dal rozhodující penaltu Juventusu. V dresu AC už nastřílel celkem 136 gólů a je čtvrtým nejlepším střelcem historie klubu.

Jedno mu však stále ještě chybí – účast na velkém reprezentačním turnaji. Dvakrát byl blízko, Euro v roce 2000 Ukrajině uniklo v baráži se Slovinskem, mistrovství světa o dva roky později zase v baráži s Německem. V kvalifikaci o Euro 2004 se Ukrajině nedařilo, před ní skončili pozdější šampióni Řekové a také Španělé.


Kompletní výsledky ankety Zlatý míč 2004:

1.Andrej Shevchenko175
2.Deco139
3.Ronaldinho133
4.Thierry Henry80
5.Theodoros Zagorakis44
6.Adriano27
7.Pavel Nedvěd23
8.Wayne Rooney22
9.Ricardo Carvalho18
Ruud van Nistelrooy18
11.Angelos Charisteas15
12.Milan Baroš11
Cristiano Ronaldo11
14.Zlatan Ibrahimovic8
15.Samuel Eto'o7
Kaká7
17.Gianluigi Buffon5
Traianos Dellas5
Didier Drogba5
Frank Lampard5
Fernando Morientes5
22.Luis Figo4
23.Zinedine Zidane3
24.Ruben Baraja2
Ludovic Giuly2
Maniche2
Antonios Nikopolidis2
28.Paolo Maldini1
Vicente1


Autor: Petr Starý

Komentáře (94)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to sem teda nepochopil jestli mel vyhrat ten kdo dal nejvic golu tak to mel bejt Henry a jestli ten kdo je nejdulezitejsi pro tym tak to mel bejt Ronaldinho nebo Kaka

Reagovat
exmafie

Já se tomu ani nedivím,že vyhrál,srovnávat ho s Henrym?Dokud Henry bude hrát v repre takovou bídu jako teď,tak asi zlatej míč nedostane nikdy...Ale co jsem opravdu nepochopil je 5.místo.Kdo to proboha je ten Zagorakis,za koho hraje,jak vypadá??? Vítěz mě fakt moc nepřekvapil (média ho avizovali jako favorita už dlouho),ale jinak tahle anketa u mně dost klesla...To hlasujou novináři,kteří dělají podobně dementní pořady jako Na vlastní oči ne???

Reagovat
sansiro

je to nejlepsi hrac Eura 2004

Reagovat
smazaný uživatel

presbe tak

Reagovat
HOST*yarda

Hm, merunu bych dal Ronaldinhovi, i když Ševčenko by byl asi druhý (už za ty góly Barceloně ) a Zlatý míč mu taky sluší. Potěšil mě Adriano, doufám, že se posune příště výš. No a nasral mě Zagorakis

Reagovat
exmafie

Sere mě celá řecká reprezentace...

Reagovat
Mr.Jindros

jj , ME má příliš velkou váhu

Reagovat
smazaný uživatel

jestli má tak velkou váhu,tak jak mohl vyhrát shevchenko,který tam ani nebyl.

Reagovat
Mr.Jindros

Dobrá otázka ... a proč tam teda byli ty čtyři Řekové když kromě ME nic neukázali ? Opravdu zajímavé.

Reagovat
HOST*

Je to zajímavé, protože když už tam jsou ti Řekové, tak to měli brát pro všechny stejně (teda kromě mimoevropských fotbalistů) a Deco by to měl jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se ukázalo, že hlasují novináři, kteří asi nemají čas ten fotbal sledovat, nebo co.

JAk mohl Ševčenko vyhrát před Decem??? Souhlasím s názory různých nebulvárních novin, které to považují za tlak vlivné serieA.

V čem byl Ševčenko lepší? Vůbec v ničem, neměl být v čem lepší. To už asi nemá cenu ani komentovat, je to naprosto debilní hlasování.

Dál nechápu, jak někdo může dát hlas Rooneymu, to si opravdu někdo může myslet, že byl nejlepší v Evropě? O hlasech pro řeky se tu už mluvilo, zas to stejné, dát hlas těmhle řekům pro nejlepšího hráče Evropy může dát je někdo, kdo viděl za celou sezonu jeden turnaj a tím pro něj fotbal hasne. Je to podobné jak v roce 2002 Ronaldo, který taky nehrál celou sezonua pak získal kvůli MS Zlatý míč, taky nezasloužen.

Reagovat
Mr.Jindros

Souhlasím, Sheva je moc dobrý, ale vyhrát si nezasloužil. Čtyři Řekové jsou asi nějaký vtip, stejně tak Baroš s Rooneym a jeden hlas pro Maldiniho. Naopak Lampard měl být zcela určitě výš.

Reagovat
smazaný uživatel

ale zaslouzil

Reagovat
HOST*

Deco ale mnohem víc. Nemám ho rád, ale byl prostě tahounem všude kde hrál a měl více úspěchů než Sheva.

Reagovat
HOST*Andrej

piwov na XYJ!!!

Reagovat
sansiro

Chlapce, ja osobne uznavam, ze tuhle cenu mohl dostat bud Ronaldinho nebo Sevcenko. Jsem rad, ze to dostal druhy jmenovany, ale neopruzuj tu s Decem Deco je vuci nemu postavicka. Sheva hraje za AC Milan a pravidelne tam vyhrava strelce!!! Deco je medialne preceneny hrac, ktery nemel ani v port. repre co delat! Kdyz ho vidim v TV, tak mu vubec nemohu prijit na chut. I v Barce jsou lepsi borci nez je on! Tak se s tim proste smir, ze cena putuje do AC MILAN!!!! To je klub!!! FORZA MILAN!!! SHEVA CASTIGA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

sansiro, promiň, ale tvé příspěvky typu " smiř se s tím " jsou pravidelně trapné a úplně mimo mísu. Zvláště při předávání individuálních cen bys sem nemusel klub plést, deco byl loni prostě nejlepší, většina fotbalových odborníku se na tom shoduje, to si nemyslím jen já. Deco neměl v repre co cělat? A kdo byl asi nejlepší z Portugalců? No přece Deco a střídající Ronaldo. deco přeceňovaný hráč může být asi těžko, když to není žádná mánička. Ale nejlepší byl tvá věta, ze které vlastně vyplynulo, že Sheva je nejlepší kvůlli tomu, že hraje za AC a vyhrává tam střelce.

Reagovat
sansiro

vetsina fotbalovych odborniku se shoduje, ze byl deco nejlepsi a fotbalovi treneri cele evropy (ze by to nebyli odbornici ) zvolili utocnika AC Milan - Sevcenka... cim to jen muze byt, kdyz je ten deco "pry" nejlepsi.... FORZA MILAN

Reagovat
PJ

V anketě o zlatej míč hlasujou novináři, ne reprezentační trenéři. Ti hlasujou v anketě FIFA, která bude vyhlášená za tejden.

Reagovat
sansiro

jestli je to tak, tak sorac, sekl jsem se tak dobra, novinari tomu nerozumi

Reagovat
Mr.Jindros

Tréneři > Novináři

Reagovat
smazaný uživatel

Už ti to nepřijde tak cenné co, když jsi zjistil, kdo hlasuje?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, zajímavé, když tedy víš i ty, kdože to hlasuje, tak co se rozčiluješ nad Ševou, kterého tam mimochodem vidím radši než Deca, aspoň nesimuluje. Navíc pokud jde o góly, tak v Serii A je rozhodně těžší je střílet než jinde (teď nesrovnávám s Decem, ale obecně).

Reagovat
sansiro

souhlasim!

Reagovat
smazaný uživatel

ševčenko je jistě skvělý, o tom není pochyb. Ale taky není pochyb o tom, že byl Deco lepší. Je celkem logické, že tam vidíš radši Ševčenka, tvůj antikatalánký žaludek by jistě nestrávil vítězství hráče Barci, navíc naprosto zasloužené, což bys měl uznat i ty.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, ty asi opravdu neumíš číst, zkus začátek příspěvků - tam byl můj favorit. Protikatalánský žaludek mám z velké části kvůli vám a Deca jsem nemusel už v Portu. Nazdar.

Reagovat
HOST*

co to porad melesh, ze deco byl lepsi? hej, nefetuj uz, nedela ti to dobre

Reagovat
smazaný uživatel

To nás asi fetuje víc a nejsou to jen obyčejní fanoušci jako já, ale i odborníci, kteří takhle fetují.

Reagovat
sansiro

mi to prijde nejcennejsi je to nejprestiznejsi anketa a s tim ty nic neudelas!!! ty naopak pises, ze to je debilni hlasovani a podle mne to delas jen proto, ze nevyhral Ronnie nebo Deco... Jen zavidis

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, dělám to proto, že to nevyhrál Deco, proto je to debilní anketa, jakýá jiný důvod bych měl mít, než že skoro tradičně volí špatně? a co to plácáš se závistí? Já tu cenu vyhrát nemohl ,tak komu ji mám jako závidět, jseš s tímhle trochu mimo.

Nejprestižnější anketa je anketa trenérů, to je mnohem víc než anketa novinářů, v níž polovinu hlasů zastupuje východ Evropy a pak se nedá divit, že vyhraje Ševčenko. No a jestli trenéři odhlasují někoho jiného než Deca, tak je to další fraška.

Reagovat
HOST*sansiro

to neni pravda! nejprestiznejsi je Golden ball!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsetli pro tebe znamená hlasování nějakých potrhlých novinářů než trenérů reprezentace, tak si to mysli dál.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si taky trapnej a nech ho

Reagovat
smazaný uživatel

Deco? Nemyslím si má za sebou jednu dobrou sezonu, ale nic pořádného nevyhrál! Sheva vyhrál Serii A a je nej. střelec, daří se mu v ukrajinském dresu. Když si to nezaslouží tak ať tu cenu vrátí i Pavel Nedvěd ! On si ji pak taky nezasloužil!

Reagovat
HOST*

prej nic nevyhrál- Deco je daleko lepší než ten zedník, stejně tak ronaldinho

Reagovat
sansiro

chlapce, deco by v AC Milan sedel na tribune - pocitam tak sektor C 4

Reagovat
smazaný uživatel

tro bude asi tím, že Deco nemá zapotřebí jít do horšího, navíc ještě k tomu do horší ligy, takže co by kdyby si nech pro sebe. "u nás by seděl" apod, to jsou fakt debilní příspěvky.

Reagovat
smazaný uživatel

jejda Portugalska liga ja zapoměl, že se tam hraje fotbal no jen jsem to zkusil zda pozorně sledujete fotbal

Ano Deco je pan fotbalista to uznávám, ale Sheva má prostě fazónu jako hrom a nejen tuto sezonu a proto vyhrál!

Ukrajina nemá tým jako Portugalsko a tým nedělá jeden hráč , ale jedenáct. Myslím, že to bylo celkem zasloužené je to můj názor za rok třeba bude Kaká nebo Seedorf Na závěr se zeptám jak mohl vyhrát v loni Nedvěd? To nepochopím nikdy! To už raději 10x za sebou Deco !!!

Reagovat
PJ

A proč by to loni neměl vyhrát Nedvěd? Dotáh Juve k titulu, dotáh Juve do finále LM, dotáh naší repre na Euro.. Co víc by měl eště dokázat?

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se zeptám DOTÁHL by Nedvěd Spartu do finále LM? Asi ne, že? Nikdy! Takže Ti říkám sám dokáže hovno takže nepiš dotáhl, ale podílel se na vítězství Juve v Serii A .......

Reagovat
Mr.Jindros

Bože , ty seš debil. Fakt sorry, nemůžu si pomoct.

Reagovat
Mr.Jindros

Spartu by nedotáh žádnej hráč sám, to podle tebe asi znamená že zlatej míč by neměl vyhrát nikdo ?

Reagovat
PJ

Sakra já sem dneska fakt asi nějakej natvrdlej... ale absolutně sem nepochopil smysl toho co jsi napsal. Zeptam se tě úplně stejně. Co Sheva, dotáh by Spartu do finále LM? Asi ztuha, co? Jemu v Miláně taky pomáhaji soluhráči, stejně jako Nedvědovi v Juventusu. Takže opravdu netušim, co jsi tím chtěl říct...

Reagovat
smazaný uživatel

ne nedotáhl, ale pokud by Sparta něco takového vyhrála tak by se na tom podílel! Jen jsem chtěl ukázat to, že jeden hráč nedokáže nic bez spoluhráčů !!

Reagovat
PJ

To já vim, že sám jeden hráč nic nedokáže. Ale pořád si mi nevysvětlil, proče ne Nedvěd a proč jo Sheva. V jednom z prvních příspěvků si napsal, že "Sheva má fazónu jak hrom, zasloužil si vyhrát". Ano, Sheva byl jednim z tahounů loňskýho AC, který vyhrálo titul. Ovšem totéž o rok dřív Nedvěd. Takej je teda mezi nima v tomhle pohledu rozdíl? Tak to řekni rovnou, že prostě Nedvěda nemáš rád. Nebo snad máš nějakej objektivní důvod, proč to loni neměl vyhrát?

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Já se tě taky jen zeptám. Co ti prosímtě udělal Nedvěd, že ho tak nesnášíš? On ti snad musel zebrat v mládí na písku lopatičku nebo co? Nebo byl lepší ve fotbale? Z toho si nic nedělej. On je prostě dobrej. Ale ty určitě taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě Nedvěd nikdy neměl na to být nejlepší fotbalista. Ano je skvělý ale ne nejlepší. No ale holt vyhrál a ja to respektuji. To samé očekávám od Vás, nemusíte mít rádi Shevu, ale respektujte to bo s tím stejně nic neuděláte.

Milý Jirko mi je spíše k blití z toho jaký jen pan Nedvěd primadona, nosánek nahoře, ja jsem nejlepší a vy všichni jste mi ukradení. Jako příklad bych uvedl kvalifikaci na MS! Nejlepší fotbalista by měl být i skvělý mimo něj a to Pavel není...

Reagovat
HOST*

bože ty si nanda ,pája je nejlepší hráč juve!!!ty ho nemít tak sou úplně v prdeli

Reagovat
Mr.Jindros

Další debilní příspevek ve Tvém podání. Za to že za nás Nedvěd nehraje si můžem sami, Straka měl tenkrát ve studiu fotbal sakra pravdu. Naše podělaná média, my sme pro to nic neudělali, Nedvěd je dříč, sice měl dřív problémy s nervy na hřišti, ale to ho přešlo a teď je právem jeden z nejlepších hráčů na světě, v minulém roce nejlepší o tom není pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

ja napsal, že Nedvěd tu cenu získal a s tím nic neudělám, jen s tím holt nesouhlasím! Jako i letos bych našel dalších 5 fotbalistů co jsi tu trofej zasloužili. Minule vyhrál Nedvěd a letos Sheva! To jako nemám právo na svůj názor?

Už není komunismus ikdyž někdy se mi zdá, že je. Jinak jsem myslel kvalifikaci na MS v Japonsku a Korei před baráži!

Reagovat
PJ

Aha, a protože se Nedvěd před třema lety v baráži nezachoval zrovna dobře, tak si o dva roky pozdějc nezasloužil vyhrát Zlatej míč? Ježiš to je blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

Deco hraje ve Španělsku, ne Portugalsku, tohle ví snad skoro každý.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no lol.......... (trapka deco)

Reagovat
HOST*Henry

Som rád, že to vyhral Sheva aj keď som to viac prial Thierrymu. Sheva si to naozaj zaslúži veď v SeriiA sa dávajú góly najtažšie. To tvrdí veľa hráčov. A Deco ten by mal byť najlepšie 5. to skôr Ronaldinho, ale ten má na to ešte čas.

GO GUNNERS GO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

zas někdo kdo sleduje jen jména střelců.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsi mě rozesmál a proč se hraje fotbal, co lidi chtějí vidět? 0:0 nebo 5:3? Sheva je dává, Deco je připravuje. To by jsi mohl napsat o obráncovi kdyby vyhrál tuto trofej, jak mohl vyhrát on nedal ani branku :)

Reagovat
Mr.Jindros

Seš mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

???Vždyť ty už nevíš co mluvíš. Zkus i přečíst, co jsem napsal. Podle tvcý hpřsípěvků typu " deco nic nevyhrál " se dá něco usuzovat o tvých vědomostech.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano máš pravdu nevím co je to fotbal. Ty jsi tak zahleděný do toho svého Deca, že jsi nepochopil srandu napsal jsem s nadsázkou, že nic nevyhrál psal jsem to již výše. Neboj i Deco se dočká pokud bude podávat stejné výkony jako letos!

Ještě reakce k tvému příspěvku výše, kdyby byl Deco tak dobrý tak by to vyhrál, ne? Holt nejsi odborník tak se už konečně smiř s výsledkama, OK. Jsou to jen a jen tvoje spekulace nic víc! Sláva vítězi a čest poraženým!

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám pocit, že pořád reaguješ na jiné příspěvky, nebo co? Já napíšu, že když někdo že si to zsalouží kvůli tomu, že v Itálii se dávají goly nejvíc, tak asi sleduje jen jména střelců. A ty mně na to napíšeš tohle: "To by jsi mohl napsat o obráncovi kdyby vyhrál tuto trofej, jak mohl vyhrát on nedal ani branku" Tak je to normální?

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se omlouvám pochopil jsem to jinak !

Reagovat
antimadrista

Co na to říct? Snad jen, že si popletli pořadí prvních 3

Reagovat
sansiro

GRANDE SHEVA!!! Cenu si zaslouzi! Je to borec a super bomber!!! Mam docela radost, ze cena prisla do AC Milan FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

to je samozrejmy ze si to zaslouzi ,.........

ode me taky gratulace ...

a kdo ma roti nemu nejaky kecy tak at si je strčí do prdele !!! nejsme na ne zvedavy.....

Reagovat
HOST*Trustee

No že vyhrál Sheva mě nepřekvapilo,ale spíš bych to čekal od komplexnějších hráčů jako Ronaldinho nebo Nedvěd. Nedvěd táhnul repre a válí v Juve tak nechápu jak před ním může bejt nějakej řek. Taky to za ty výkony mohl vyhrát Buffon ale v týhle anketě se hodnotěj většinou jen góly.

Reagovat
HOST*

A Jako na Beckhama zapoměli nebo co?!! I moje babička by to líp určila!!

Reagovat
Mr.Jindros

To má být ironie ? Beckam, co by tam dělal prosim tě ?

Reagovat
HOST*

No este ze tam neni ten nagelovanej krypl Beckham... To neni fotbalista a konecne to pochopili i odbornici... Tomu zmetkovi fandi jen holky nebo ctryrprocentaci

Reagovat
HOST*

Beckham si geluje i holou hlavu?

Reagovat
smazaný uživatel

No, jenom bych pripomnel, ze David si ted hlavu rozhodne gelovat nemuze (sestrih ma trochu kratsi). Jestli ti vadi jeho komercni aktivity, tak se na ty reklamy nedivej a radsi sleduj jeho zapasy (hlavne prime kopy). A co se tyce jeho vysledku v ankete: nejakej ten bodik dostat mohl i kdyz nejakej super rok nemel. Hlavne to EURO byla katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je schopný všeho. Jeho hru občas sleduju a rozhodně se nedá říct, že bych byl nějak okouzlen, zvláště jeho přínos Realu za poslední rok a půl je obrovský,

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jestli by nejakej nekopa, nastupoval v Realu Madrid v zakladni sestave. Souhlasim ale, ze nejlepsim fotbalistou soucasnosti asi neni...

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce několik nekopů.

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid povazuji i pres jeho spatne vysledky za spickovy klub a doufam, ze proti Juventusu ukaze vsem takovym jako ty, jak se hraje hezkej fotbal!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zasloužil si to Shevchenko ale zas nebily spravedlivy s Decem.

Reagovat
HOST*Brl

No, ak je to za góly mal byť v 10 aj Ronaldo. Ak to dobre rátam, tak bol naj. strelec v Španielsku, v kvalifikácii dal 9 gólov. Ale to, že ho novinári vynášajú do neba len keď dá tri góly v zápase je už fakt. Jednoducho, keď je hráč lepší ako ostatní, musí byť ešte lepší inak je u novinárov hotový.

A ak si niekto spomína, tak som vravel, že Deco to nevyhrá, lebo je naturalizovaný. Aj keď mal vyhrať Ronaldinho.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to paráda, snad mu forma co nejdil vydrží.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*ACM

GRANDE SHEVA !!!

Reagovat
HOST*Luis

Určitě gratuluju. Sheva patří mezi nejlepší útočníky na světě!! Ale je pravda, že Deco si to zasloužil o kousek víc. Hrál na Euru- velmi slušně a táhnul FC Porto celou LM a vyhrál. Je pravda, že sem ho moc nemusel kvůli simulování. Jsem zvědavej jestli někdy vyhraje Henry přál bych mu to, ale jak psali kluci v horních článcích a s tím souhlasím, v repre je to špatný a to ho tahá dolu

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dobrý fotbalista, ale myslím, ze to mel vyhrát Ronaldinho nebo Cristiano Ronaldo. Umí hrát vyborne fotbal a ty jejich klicky to je radost se divat.

Reagovat
PJ

Cristiano na to zatim nemá... Ale je dobrej a za pár let... to už určitě bude platit "there is only one Ronaldo" :-)

Reagovat
HOST*Brl

To máš pravdu. Za dva roky je Brazília znovu majster sveta a bude platiť "there is only one Ronaldo".

Reagovat
PJ

To si pochopil trošku blbě

Reagovat
HOST*sansiro

dostali jsme Manchester! Snad to ale zvladneme!

Reagovat
PJ

Dostanete na pr*el

Reagovat
HOST*Mi77lan

Jak mohl tenhle negro débil vyhrát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

ty ses debil

Reagovat
HOST*Sfilas

Rekove jsou nejlepší a ceši at jdou do prdele stejne uměj hovno. Je to špína a kdo to nechápe je totální ubožák

Reagovat
HOST*!HOLLCA!

jděte do prdele Deco je nej a měl vyhrát on

Reagovat
HOST*Spidu

Podle mě je nejlepší Ronaldinho, kdo jiný že a jen mimo, nechápu proč Nedvěd vhrává toho čekýho fotbalistu roku když nehraje ani za reprezent. best je Baroš

Reagovat
HOST*

Shevchenko je NEJLEPŠÍ!!!!!!!!

Reagovat
HOST*

Shevchenko je NEJLEPSI a kdo rika ze ne tak je KRETEN

Reagovat
HOST*

Shevchenko je NEJLEPSI a kdo rika ze ne tak je KRETEN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele