Zlatý míč pro Petra Čecha

20.08.2007, 22:48
Aktuality
Český Zlatý míč má potřetí v řadě stejného majitele, v tradičním hlasování novinářů opět zvítězil Petr Čech. Těsně za gólmanem Chelsea skončil další hráč anglické Premier League Tomáš Rosický, třetí byl s odstupem Marek Jankulovski.

Po podzimní části ankety to přitom na triumf Petra Čecha nevypadalo, především díky vážnému zranění zaostával za Rosickým o propastných 437 bodů. Na jaře však hlasující žurnalisty přesvědčil o svých kvalitách a reprezentačního kapitána předčil, byť o pouhé tři body.

Pro Petra Čecha je to již třetí vítězství za sebou, dlouhodobým králem je však stále Pavel Nedvěd s pěti oceněními. Mimo těchto dvou se od roku 1997, kdy byla anketa poprvé vyhlášena, radovali už jen Jiří Němec, Patrik Berger a Tomáš Rosický.

Kromě Zlatého míče byly vyhlášeny také výsledky doprovodných anket. Cenu Rudolfa Vytlačila pro nejlepšího tuzemského trenéra převzal ex-liberecký Vítězslav Lavička, jenž těsně předčil kouče Sparty Michala Bílka, objevem roku byl zvolen brankář Zdeněk Zlámal, cenu pro nejlepšího ligového kanonýra za minulou sezónu si pak převzal Luboš Pecka.

Výsledky ankety Zlatý míč ČR:
1.    Petr Čech (Chelsea)2126 bodů
2.Tomáš Rosický (Arsenal) 2123
3.Marek Jankulovski (AC Milán) 1638
4.Tomáš Ujfaluši (Fiorentina) 1053
5.Pavel Nedvěd (Juventus) 1033
6.Jan Koller (Monako) 588
7.David Rozehnal (Paris St. Germain)      398
8.Libor Sionko (Glasgow Rangers) 393
9.Jan Polák (Norimberk) 376
10.Marek Čech (Liberec) 366


Autor: Petr Starý / idnes.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
HOST*Robson

Chtěl bych Pavla Nedvěda mít na lepší pozici

Reagovat
HOST*Madridista

Jak muze vyhrat nekdo, kdo polovinu sezony promarodil? nebo ze by to dokazovalo krizi ceskeho fotbalu?

Reagovat
HOST*

JASNY CHYTRAKU A KOMU BYSTO CHTEL DAT ,,....se starej radsi o krizi v Madridskym fotbalu respektive Real 3:5 doma to je taq na rucnik...a äAtletico zrovna taqy nevali ty krizo

Reagovat
HOST*Madridista

Proc sem pletes Madrid? Mne pride proste nelogicke, aby vyhral hrac, ktery odehral sotva polovinu sezony, kdyz navic Jankul byl celou sezonu v zakladni sestave viteze ligy mistru.

Reagovat
HOST*Ivet

Aha, jasne! Nedvěd je tam kde si zaslouží!A žádná krize českoho fotbalu! Dokázal toho dost! Tudíž bych mu klidně dala ty míče dva!

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherně si to teď dává Boleslav s Brücknerem. Chudák děda, aby si radši pomalu objednal Dr. House

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa zaslúžené víťazstvo. ale čo robí Rozehnal na 7. mieste???

Reagovat
smazaný uživatel

Sionko na 8. místě Tak tady se někdo pomátl!

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Copak? Snad mi nechceš namluvit, že kůli dvěma gólům proti Slovensku a příhávkám doma proti Walesu by měl být na 8. místě? Neměl by být ani v první desítce, pač v Glasgow téměř nehrál a v repre až na dvě vyjímky taky nic.

Reagovat
Slejdy

no tak dobre a koho bys tam dal ..?? jeste marek cech me tam nesedi nejak

Reagovat
smazaný uživatel

Mě těch hráčů tam nesedí víc - Sionko, Rozehnal, M. Čech, Polák. Přijde mi, že jsou tam jen díky tomu, že jsou v zahraničních klubech, ale přitom nic moc nehráli. Si myslím, že by tam klidně mohl být někdo z naší ligy - Řepka hrál celou sezonu dobře, Horváth měl skvělý jarní část, Matějovský, Pecka, ... prostě někdo. A proč tam není Kováč ze Spartaku, ten si myslím měl dobrou sezonu?

Reagovat
Slejdy

hmm toz to zas ne ty cos napsal nevim ... me je to jedno ..

Reagovat
HOST*

10:18 Riquelme do Tottenhamu? »

Juan Roman Riquelme je v hledáčku Spurs. Ambiciózní anglický tým je za něj připraven nabídnout 15 milionů eur. Argentinský reprezentant poslední rok strávil na hostování v Boca Juniors, když se nepohodl s trenérem Villarrealu.

Ze by konecne playmaker, kteryho uz roky potrebujou?

Reagovat
HOST*

rosa to mel vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

je to zvláštní... hráči jako Grygera, Kováč, Kulič, Baroš tam nejsou.. a takovej Marek ech o kterym se skoro vůbec nemluvilo je desátej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele