Žirkov má odejít z Chelsea do Machačkaly

05.08.2011, 18:51
Aktuality
Ruský reprezentant Jurij Žirkov zřejmě po dvou letech odejde z Chelsea a vrátí se zpět do vlasti. Podle ruských i anglických médií ho z londýnského klubu za částku přesahující 15 milionů euro vykoupí Anži Machačkala, s níž se levý obránce či záložník již dohodl na čtyřleté smlouvě.

O přestupu se spekulovalo už od začátku srpna a dnes se na povrch dostaly informace, jež transfer potvrzují. Chelsea tak brzy za svého hráče inkasuje 15,2 milionů euro (13,2 milionů liber), sám Žirkov by si měl ročně vydělat 5,5 milionů euro, čímž se stane nejlépe placeným hráčem ruské nejvyšší soutěže.

Anži Machačkala leží v ekonomicky nevyvážené oblasti Kavkazské republiky, od ledna roku 2011 však klub vlastní ruský ropný magnát Sulejman Karimov, jehož majetek se odhaduje na 5,5 miliardy amerických dolarů. Není tedy divu, že se klub snaží naplnit své nové ambice příchodem kvalitních hráčů. V únoru například v Machačkale podepsali brazilského dělostřelce Roberto Carlose.

Jurij Žirkov do Chelsea přišel před dvěma lety z CSKA Moskva za 18 milionů liber, na Stamford Bridge se ovšem nedokázal plně prosadit, když za celé dvě sezony odehrál pouze 29 ligových klání. V modrém dresu se dokázal jedinkrát prosadit a to v Lize mistrů proti moskevskému Spartaku parádní ranou ze střední vzdálenosti.

Autor: Marek Ustohal / telegraph.co.uk

Komentáře (523)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele