Ziegler se v Juventusu neuchytil, hostuje tak ve Fenerbahce

04.09.2011, 14:01
Aktuality
Hned dvakrát se během uplynulých měsíců stěhoval Reto Ziegler. Po sestupu Sampdorie ze Serie A bylo jasné, že opustí janovský klub a zamíří jinam. Z několika nabídek si vybral Juventus a neudělal nejlépe, v turínském klubu nepřesvědčil a po třech měsících putoval do Fenerbahce...

Ziegler v posledních dvou letech patřil do základní sestavy Sampdorie, s níž zažil dvě naprosto odlišné sezony. V ligovém ročníku 2009/2010 obsadil janovský klub čtvrté místo tabulky Serie A a zajistil si místo v předkole Ligy mistrů. V tom pak smolně vypadl s Werderem, což jako kdyby předznamenalo další vývoj sezony - Sampdorii se nedařilo a vše vyvrcholilo sestupem do Serie B.

O švýcarského reprezentanta byl zájem, sledovaly ho Marseille a především Lazio, nakonec uspěl Juventus, s nímž hráč podepsal smlouvu na čtyři roky. Hned v tom prvním ale hostuje ve Fenerbahce, trenér Antonio Conte totiž nebyl s Zieglovými výkony v přípravě spokojen a nepočítal s ním.

Fenerbahce za roční hostování zaplatí 600 tisíc eur, dva miliony ho pak bude stát plat někdejšího fotbalisty Tottenhamu, Wiganu a Hamburku. Zatím není jasné, zda dohoda obsahuje i opci na trvalý přestup.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (412)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele