ZIDANE SE CÍTÍ ZLE...

14.05.2004, 10:34
Aktuality
Real Madrid prožívá, pro mnohé, překvapivě špatný rok. Na rozdíl od řady spoluhráčů, kteří víc přemýšlejí o kreacích na módních přehlídkách a v reklamních šotech, nad novou barvou a střihem svého účesu, nad milióny, které mohou získat z dalšího přestupu, Zinedine Zidane přiznává, že se nikdy necítil tak zle, jako na konci klubové sezóny 2003/04... Spraví si chuť v Portugalsku?

Zidane oslaví své 32. narozeniny 23. června, tedy přímo uprostřed finálové části Mistrovství Evropy. Dnes, necelý měsíc před zahájením této nejdůležitější fotbalové události roku, působí dojmem unaveného, nejistého člověka. "Nikdy jsem se necítil tak divně jako v těchto dnech. Vím, prožil jsem něco podobného již v Juventusu, ale tentokráte je ten pocit bezmocnosti mnohem silnější. Zdá se, jakoby mě přestala fungovat hlava. Ani mě nebaví trénovat, o hraní nemluvě. Nemám prostě ten pocit radosti z fotbalu. Nedovedu si to vysvětlit, nemá to logiku, můj život je jinak velice hezký," říká středopolař Realu Madrid, jmenovaný "Hráčem roku 2003 FIFA".

A dodává, že je velice dobře placeným fotbalistou a nemělo by se mu toto stávat. Také proto nehledá výmluvy jako mnozí okolo něj a cítí spoluzodpovědnost za ne právě dobrý fotbalový rok pro Real Madrid. "Kdy začal pád Realu? Po Monacu! Vypadnout z Ligy mistrů tímto způsobem to byla pro nás ledová sprcha....Byli jsme jakoby zmrazeni, pohledy do neznáma, do nekonečna. Do dnešního dne jsme se z tohoto šoku nedokázali vzpamatovat! Tento rok jsme běhali více, ale také mnohem hůře. A do cíle jsme se ani nedostali!"

Ale před námi je EURO 2004. A tam Zidana zcela určitě uvidíme. Jak vidí on možnosti Francie? Najde ztracenou formu? Francie získala titul v roce 2000, ale poté, co vyhrála všechna utkání v kvalifikaci na MS 2002, ve finálové části zklamala. Také proto je dnes Zidane v posuzování šancí na obhájení titulu velice opatrný. "Budeme muset bojovat mnohem víc, než na mistrovství světa. Právě ono nám ukázalo, že výhra nám nespadne do klína jenom proto, že jsme mistry světa a Evropy!"

Někteří odborníci tvrdí o Mistrovství světa, že je tou nejkvalitnější přehlídkou fotbalu. Zidane nezastává tento názor a považuje evropské mistrovství za mnohem těžší prověrku síly jednotlivých účastníků. "Mnoho národních týmů aspiruje na titul. Ne dva, tři, mnohem víc. Itálie, Francie, Portugalsko, Španělsko,Česká republika, jsou celky, které mohou získat pohár. Bude to excelentní turnaj!" A kdo z hráčů bude zářit nejvíce? Podle Zidana by to mohl být Raúl Gonzáles, Thierry Henry, ale věří také sám sobě. Tvrdí ovšem, že hráči mohou být důležitým faktorem, ale rozhodující je síla celku. Mluví se o tom, že pro Zidana je toto poslední start za národní tým Francie. "Bylo by to krásné loučení s mou reprezentační kariérou. S pohárem nad hlavou, s titulem mistra Evropy. Já osobně se každým dnem těším na tento turnaj víc a víc. Ještě se umím bavit fotbalem, ještě mě hraní dokáže přinést radost. Máme dobré mužstvo, uvidíme.."

Gentleman fotbalových trávníků, kouzelník s fotbalovým míčem..... Zinedine Zidane. I my se společně s ním těšíme. Bude mít pohár nad hlavou kapitán francouzské reprezentace? Nebo kapitán té naší? Nechme se překvapit!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*yarda

Hm, já si nedám pokoj exelentní = excelentní Článek fajn. Ve finále ME naši s Francií

Reagovat
HOST*Honza

tak zkus neco napsat sam a ne tu hledat porad nejake drobne chyby

Reagovat
exmafie

Já myslím,že i autor sám ocení neustálé yardovo "pošťuchování" kvůli pravopisu,chybami se člověk učí a pro autora je to známka,že jeho články jsou čtené...

Reagovat
HOST*autor

Již se stalo....

Reagovat
HOST*autor

Učit se, učit se, učit se...... Já opravdu vím jak se to slovo píše, ale nějak prstík po klávesnici sklouznul.....

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, že Zizu nepočítá třeba s Němci nebo Holanďany.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
HOST*nawri

uklidni se pocitat se musi se vsema...

Reagovat
HOST*

ZIDANE je nejlepší na světě!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*denisa :)

ahojte vsetci...!!!!

Zidane je uuuuuuuplne najuuuuzastnejsi hrac na svete...!!!!

...no zda sa mi ze "jeho hviezda" v posledenj dobe pomaly zhasina...uz to nieje co to byvalo. :( ...ale aj tak je hlavne pre mna THE BEST!!!!!!

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele