Zidane porážku se soupeřem ze třetí ligy jako ostudu nebere

21.01.2021, 09:54
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (310)

Přidat komentář
Ranoth

tu je vidiet, ze tie LM vyhral len a len vdaka Ronaldovi a nie vdaka jeho trenerskym (ne)schopnostiam

Reagovat
lajka30

Kdyby byl VAR tak LM nikdy nevyhraje.

Reagovat
janinho

ale ze vobec nikdy

Reagovat
John Obi Mikel

Však se na VAR nadává, že pomáhá Realu.

Reagovat
lajka30

Předtím než byl zaveden VAR vy mentálci.

Reagovat
Salfovic

Video Asistent Realu

Reagovat
misinho7

Reagovat
penepi

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl VAR, tak dostane Maradona ve finale MS cervenou a neni v Argentine legenda ale psanec.

Reagovat
smazaný uživatel

Cervenou jako utocnik opravdu nee;) to by musel byt obrance a golu zabranit viz. zakrok Suareze,ktery posunul Uruguay do semifinale mistrostvi sveta 2010 a ho pripravil o post nejlepsiho hrace i strelce turnaje, nebot byl do te doby nejlepsi strelec, mel asistence a zasadni podil na postupech sveho tymu, navic nedovolenym zakrokem zabranil 100% golu, ktery (samo i diky nepromenene penalte;)) postup do SF. V tom se ale rozestrilel kapitan tymu Diego Forlan a na pozici nejlepsiho strelce ho vyrovnal a ceny mu vyfouknul, ackoli to nebylo posuzovano uplne fer (co si budem Suarez byl 2010 nejlepsim hracem na turnaji a to ze byli nakonec bez medaile, na tom nic nemeni)

A zapas na ktery narazis se da zkouknout a uprimne, anglicky celek by stejne pres Argentinu neprosel, ani kdyby se gol rukou neuzanl ..

Reagovat
pantondavo

Památnej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

ale možná by si Real podplatil i VAR...u Ronaldových ofsajdů by udělali čáru nakřivo jak úsměv Klause ml. a jelo by se dál

Reagovat
misinho7

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Manik...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
CR7RONALDO

Nie len vďaka nemu, ale má na tom najväčší podiel. Tiež to bolo však aj vďaka tomu, že Modrič, Kroos, Marcelo a Casemiro boli na vrchole. Ale aj tak si myslím, že Zidane na tom má podiel. Proste verím tomu, že on na dôležité zápasy tých hráčov fakt vie namotivovať.

Reagovat
Zizou

Reagovat
penepi

To je hlúposť. Môžeš mať akokolvek kvalitné mužstvo, neschopný tréner by ho k výhre v LM nikdy nedotiahol. Na druhú stranu, Realu už nemá čo dať. Ale obávam sa, že to v aktuálnej situácii žiadny tréner na svete, ten tím potrebuje totálnu prestavbu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa dá 3x po sebe vyhrať LM bez toho, aby si na to mal schopnosti?

Reagovat
Alf14

tak tohle je největší blbost, žádnej hráč ti sám nic nevyhraje. Zidane skvěle pracoval s hotovýma hráčema v nejlepších letech a namotivoval je k nejlepším výkonům. Teď má jako trenér úplně jinou pozici kde musí přebudovat tým a zapojit novou generaci hráčů což absolutně nezvládá.

Reagovat
pistacik11

Veď je 2. V tabuľke, jasné, že tým v prestavbe nebude všetko vyhrávať on trénuje Real Madrid a tak je tlak na výsledky obrovský, tak tie zmeny pôjdu pomaly. Každú sezónu 2-3 hráči zo základu maximálne vymeniť.

Reagovat
pistacik11

Praktický už zo základu majú cez 30 len Modric, Ramos a Benzema, to je vcelku úspešná obmena a klub stále špička v Európe.

Reagovat
Alf14

klub rozhodně není momentálně špička v evropě, v lize mistrů postoupili jen tak tak ze skupiny a v poháru vypadli se třetiligovým celkem. Navíc hraji absolutně nekoukatelnej fotbal kde i ty úplný nýmandy v lize porazí sotva o gol. paradoxně jediný dobrý zápasy předvedli s Barcelonou a Atleticem. Já si úspěšou obměnu kádru představuju jinak než to že základ je skoro 5 let stejnej a na lavičce jsou hráči jako Odegard, jovič, valverde a další kteří se podívají na hřiště možná na posledních 5 minut.

Reagovat
forma

Reagovat
BaggioRoberto

Ostuda to je!

Reagovat
duffman.sk

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
king23

Shrňme si fakta:

-> Zidane vyhrál s Realem 3x ligu mistrů, 2x La ligu a 1x Pohár a to za teprve 3 plné sezony u týmu. To je obrovský úspěch a shazovat to výroky jako "nebýt Ronalda, tak to není" nebo "těžil jen z práce Ancelottiho" je blbost. Jasně, že nebýt Ronalda, Ancelottiho a miliony dalších vlivů, tak by třeba tolik úspěchů nebylo, ale naznačovat, že by to na jeho místě zvládl kdekdo je mimo.

-> Real v současné sezoně vypadl ze superpoháru, poháru a na Atletico stráci 4 body, přičemž oni mají ještě 2 zápasy k dobru. To prostě není dobré vysvědčení a ať se Zidane nezlobí, vypadnou s týmem ze 3. ligy prostě ostuda je.

Shrnuto podtrženo, Zidane je úspěšný trenér, což dokazuje bod číslo 1, ale aktuálně tým nefunguje, což dokazuje bod číslo 2. Jestli nabereme na Atlety ještě větší ztrátu, tak je na zvážení se se Zidanem rozloučit, protože já jsem sice ochotný tolerovat horší předváděnou hru a stavění na starších hráčích, ale za cenu, že to někam povede. Pokud ne, tak bude lepší se se Zidanem rozloučit ještě před koncem sezony (například po případném vypadnutí z Ligy mistrů) a vzít zkušeného trenéra, který začne s přestavnou ještě do konce sezony.

Reagovat
zlatan-legend

Hm, jenže to bude jeho jediný úspěch v životě. Nikde nic dalšího nevyhraje, protože trénovat prostě moc neumí.

Reagovat
king23

Právěže vůbec nesouhlasím s názorem, že trénovat neumí. Tolik trofejí za tak krátký čas prostě nevyhraješ jenom shodou okolností.

Reagovat
Lamskej#RMCF

Ty si guma

Reagovat
pantondavo

Ale Pochettino by vyhrál LM 4x za tři sezony!!!

Reagovat
Artii96

Já ho teda jako trénera velmi uznávám stále (a ještě dlouho) nikdo nedokázal to co on...ale není tohle už trošku troling?

Reagovat
Anacron

Vsadím se, že na ty tiskovky posílá robota, který umí pár jeho vět a mele to furt dokola.

Teď vážně. No jsme v prdeli. Totálně. A to tak, že nevidím cestu ven. ZZ musí odejít to ano. Tímhle stylem si totálně zkazí jméno a vrhne stín na ty mega úspěchy co u nás dokázal.

Některé jeho kroky jsou opravdu šílené, ale pořád si stojím za tím, že on není ten hlavní problém a je úplně jedno kdo na tý lavičce bude. Možná krátkodobě to přinese nějaký impuls, jak to tak bývá, ale dlouhodobě s touhle sebrankou lemplů ne. Ti hráči stojí tak za hovno, že bych si to pár let zpátky fakt nedokázal představit. Ten hejt na ZZ je dost přehnaný. Lidi mu vyčítají věci u kterých vůbec nevíme, jaký na ně mohl mít vliv, nebo dokonce věci u kterých víme jistě, že na ně nemohl mít žádný vliv. A snižování úspěchů, které nikdo před ním nedokázal a dost možná už ani nedokáže, tím že za to mohl jenom Ronaldo, je taky vážně mimo.

Kdo místo něj? Nevím, ale hlavně ne Raul. Takhle mu odstřelit kariéru hned na začátku si nezaslouží. A bohužel očividně nejsou peníze na tak nutný řez kádrem. I za normální situace, by ta obměna tolika hráčů trvala několik přestupáků, ale v dnešní době je to úplná utopie.

Každopádně bych začal tím, že bych neprodloužil s Ramosem. Benzemu bych kopnul do prdele okamžitě. Marcelo taky konec. Kroose bych prodal dokud má ještě nějakou cenu.

Téhle staré kostry se prostě musíme zbavit teď, když jsme úplně na dně a ne se snažit kolem nich zase něco stavět, když stejně do pár let všichni z nich skončí.

Reagovat
Keeper117

Benzema dáva góly a je dôležitý a momentálne ťažko nahraditeľný Ramos je líder tímu a stále skvelý stopér ale s Kroosom a Marcelom súhlasím tí už sú vyšťavení takže super by bolo nechať si Ramosa aj Benzemu a okolo nich to postaviť mladšie a dravejšie.

Reagovat
king23

První odstavec abolutní souhlas

Raula taky nechci.

Nemyslím si, že na nutný řez kádrem jsou potřeba nějaké obrovské peníze. Kdyby místo Modriče s Kroosem pravidelně hrávali Odegaard s Valverdem mluvil by tu vůbec někdo o nutnosti dramatických změn v kádru? Třea na Vazquezovi je krásně vidět, že i hráč bez velkého jména je schopen hrát výborné zápasy, když se mu věří a dostává příležitosti. Ač se vůbec neztotožňuji s dementníma tvrzeníma, že Zidane zazdil Achrafa, Reguilona či Joviče (který byl mimochodem fakt fail a snad se už nevrátí), tak si myslím, že Odegaard a Valverde šance dostávat měli.

Reagovat
Anacron

Tak ty obrovské změny za velké prachy jsou potřeba hlavně v útoku, který bych vyhodil bez mrknutí oka celý. Horší útok snad žádný top klub nemá.

Reagovat
Kucka

Benzína? Vždyť ten to vepředu táhne sám, ne?

Reagovat
icka

Jo no proc nevykopnout dalsi legendu a kapitana. Jako by mi to neco pripominalo.

Reagovat
LidoOP

Životní chyba vrátit se do Realu. Úplně si zkazil pověst.

Reagovat
madridcan

Tým, že vyhral dalši titul?

Reagovat
pantondavo

Úplně totálně, další zastávka max k pokladně do Auchanu

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Unique

Tvl to snad ne Ostuda to určitě je. Převzal hotový tým a díky síle osobnosti z nich dokázal vymačkat maximum. Nedokáže zapracovat mladé hráče do týmu. Na přestavbu, kterou Real potřebuje jako sůl prostě a jednoduše není vhodný. Hra stojí totálně za hovno a když se prohraje, tak řekne že to je fotbal a že to bere na sebe. Hráči ze sebe vydali maximum atd. atd. Pořád stejné řeči dokola. Co se týče moderního fotbalu tak jim (Barce taky) ujíždí vlak.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
raduinho

Vzal to na sebe

Reagovat
Unique

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ACSeRw!n

kez by

Reagovat
zlatan-legend

už ani soudnost to nemá. Přiznej si to už pls, prostě ti to moc nejde.

Reagovat
Unique

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Heresy

ztratil vlasy ted soudnost .. brzy hadam i praci

Reagovat
kattos

Jakoby tak co má říct

Reagovat
zlatan-legend

My jsme totálně rozmrdali Cornellu. Ještě, že to řešit nemusíme...

Reagovat
valloire

hustý

Reagovat
technecium

LM vyhrál, protože měl z prdele kliku, to snad už vidí všichni.

Reagovat
smazaný uživatel

A nejlepšího střelce.

Reagovat
technecium

Ne.. Měl tým, co mu postavil Benitéz

Reagovat
Anacron

Reagovat
Tomik111

Ty jsi fakt korunovaný debil Ale jestli to byl vtip, tak se ti omlouvám.

Reagovat
pantondavo

Ne, to nebyl vtip ani trolling, to byl technecium a jeho 5 minut venku z klece.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
pantondavo

Reagovat
lajka30

A nebyl VAR.

Reagovat
Anacron

Vždyť VAR Realu pomáhá ne?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
valloire

to je jako s Trumpem...nezačal žádnou válku narozdíl od jeho předchůdců, i držitelů Nobelovy ceny za mír, ale MOHL by ji začít.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
teenz

Tyvole, mít kliku 3x po sobě. Škoda, že jí neměl i Pep.

Reagovat
technecium

Neměl no. 2010 nás na Interu zařízl rozhodčí a 2012 na Chelsea totální smůla.

Reagovat
teenz

Asi karma.

Reagovat
Rezan

Reagovat
Svatej

Až mě zamrazilo, že s tebou jdu částečně souhlasit.

S náma brutální smůla, která se téěmř stoprocentně už nikdy nebude opakovat (z druhý strany tenkrát 2009 to byla dost klika i bez těch sporných momentů, hráli jsme tenkrát fakt hrozně dobře)..

S Interem si to nevybavuju přesně, tenkrát byl Mourinho na vrcholu svých schopností a na co sáhl, to se měnilo ve zlato...

Obecně Pep tým i bez přepsání historie považuju za tu nejdominantnější partu, která tu LM hrála. Fakt nejsem schopnej zpracovat fakt, že Real vyhrál LM třikrát za sebou, ani jednou z nich nešel ani zdaleka takovej strach jako tenkrát z Barcelony, která tu obhajobu pokaždý nějakou haluzí neudělala.

Reagovat
Zizou

Reagovat
Mercury

Reagovat
hornito

Reagovat
Atlético de Madrid

Presne, 2/4 jsou sice horsi vysledek nez 3/3, ale asi kazdej pricetnej clovek vzpomina na Guardiolovu Barcelonu jako na mnohem lepsi a dominantnejsi tym, nez Zidaneho Real.

Reagovat
zlatan-legend

Reagovat
raduinho

Reagovat
Dody10

Reagovat
Reggie

Reagovat
king23

Jo to je pravda, ale na opačné straně jsou nepříčetní idioti co označují Zidaneho Real za tý,, co vyhrál díky všemu jinému jenom ne kvůli tomu, že byli prostě dobří.

Reagovat
Svatej

Živě si vybavuju, že celou tu éru spočíval úspěch každýho klubu v LM jen ve vyhýbání se Barceloně až do nejpozdější možný fáze turnaje a pak doufat v zázrak. Pokaždý bylo víceméně jasný, kdo z každýho zápasu s Pepem odejde jako zpráskanej pes bez výrazný šance na úspěch a před zápasem i po něm nebylo (s výjimkou řešení rozhodčích) v podstatě o čem diskutovat.

Mezitím co v případě Realu si člověk v každým tom jendotlivým ročníku několikrát jak před zápasem, tak po něm pohodlně řekl, že je tu solidní pravděpodobnost, že Real poletí/že měl či mohl letět. Že to vyhráli mě nepřekvapuje, ten tým byl na vrcholu sil a byl fakt nesmírně kvalitní, ale že to vyhráli třikrát, je pro mě haluz srovnatelná právě s tou haluzí Chelsea. Zázrak..

A to mám k Realu obecně mnohem vřelejší zvtah.

Reagovat
Unique

Reagovat
valloire

Tak to mám přesně naopak. Jasně že Barcelona vypadala neporazitelně, hlavně díky lize, kdy neprohrávala, ale když se pak zaměříš na LM, tak to tak jednoznačný nebylo. 2009 vyhrát zcela jasně neměli a pak v každým ročníku a každým zápase potřebovali pomoc sudího. A ten jejich styl...no, řeknu ti upřímně, že tenkrát s váma jsem v tom druhým poločase čekal jenom na brejk, protože gol by nedali. Nebyli schopný změnit styl a furt bušili do bloku, i když bylo jasný, že to nikam nevede. A proto u mě není Pep bůhvíjakej genius. Plán B vůbec nemá. A jestli si co se týče Realu pamatuješ všechno dobře a nepřevážili u tebe tyhle kecy o haluzi, tak musíš vědět, že Real do těch dvojzápasů většinou vletěl tak, že už po prvním to bylo víceméně jasný a pouze už nesoustředěnost ve druhým z toho dělala drama. Absolutně jsem neměl pochyb o třetí výhře a je teda fakt, že se tomu obětovala liga. A co je liga v porovnání s hattrickem v LM. Navíc už ZZ neměl tak silnou lavičku jako předtím, kdy si mohl dovolit poslat do ligy béčko a to soupeře zválcovalo. Dobrej trenér dokáže hlavně odhadnout možnosti týmu a podle toho hrát.

Reagovat
Svatej

Asi to rozdělim do pár bodů, to bude snažší.

Ten rok 2009 je takovej obecně problematickej. Chelsea zahrála jeden z nejlepších zápasů na evropský půdě, co jsem od ni proti top klubu viděl a ten den by porazila jakejkoliv tým. Jakmile se člověk podíval na zbytek, tak sice už je to spousta let a ze zkušenosti s tebou vim, že jseš jak chodící knihovna, tak mě možná opravíš, ale mimo ten dvojzápas s námi byli nejenže nejlepším týmem soutěže, ale opravdu brutálně dominantním na všech frontách.. Srovnal bych to s vašim klopýtáním proti Juve, díky kterýmu se i přes určitej škytanec po cestě týmu povedlo tu soutěž urvat. S tím rozdílem teda, že jak jsem psal výš, Barca všechno hrála s tak obrovským přehledem. Skupinu vyhrála, po cestě sejmula Bayern pěti gólama, mezitím co Real postoupil ze skupiny až jako druhej, s Juve to bylo dost šílený a i přes Bayern přešli o jedinej gól.. Tam sice mohl bejt určitej klid nebo klidně i ty by jsi to určitě nazval třeba kontrolou výsledku, s čímž nemám až na to Juve uplně problém, ale dominance to nebyla..

2012 považuju zas za takovej historicky unikátní moment, kterej jsem si jistej, že založil určitej precedens. Vsadim se, že hrát to proti i současný Barce, tak si bude víc vědět rady, protože tenkrát byli tím, co měli před sebou, tak šokovaní, že je to semlelo do sraček.

První poločas ale reálně byl ve skóre pro nás ještě dost přívětivej a v druhým stejně měli kopat pecku, takže i navzdory tomu, že vypadli, nás zdominovali tak, že jsme tam strategicky v podstatě vytvořili něco, co kvůli síle soupeře ještě nikdo v novodobý historii neudělal..

Jsem si naprosto jistej, že proti tomu nedávnýmu Realu by to takhle absurdně nezamknuli, podobalo by se to spíš tý extrémně defenzivní strategii, která přišla hned další zápas proti Bayernu, akorát s hráčem -1.

Reagovat
Svatej

Jinak právě úplně všechno to, co popisuješ, u mě (a nejen mě) neguje jakoukoliv zmínku o týmový a soutěžní dominanci. Ten tým nebyl zkrátka tak širokej kvalitou (aby alespoň částečně kompenzoval to, co napíšu dál) a neměl na tu dobu ani nadčasovej herní styl, na kterej si celej svět musel 4 roky zvykat, než mu dovedl efektivně nakopat prdel a nepovažovat to za výjimku z pravidla.

Nevylučuje se to v žádným případě v tom, že jste snad měli vyhrát, nebo že jste kontrolovali výsledek, ale dominantní ty výhry jednoduše nebyly. Nepovažuju za nějakou haluz, že jste to vyhráli, nebo ani neříkám, že ten tým obecně by nebyl schopnej vyhrát 3x LM.

Já vlastně říkám, že vzhledem k nedávný historii, která ukázala, že i ty naprosto vyjímečný týmy nedovedou vyhrávat jako stroje a vždycky se najde někdo, komu stačí alespoň jeden povedenej večer, aby jim zkazil serii, neměl ten tým Realu odstatečnou kvalitu na to, aby to vyhrál 3x v řadě.

3x během pár let budiž, ale byly tu týmy s větší obecnou kvalitou (teď teda mluvím o opravdu všech faktorech, od síly kádru, lavičky, strategie), který na (dokonce dvojnásobnou) obhajobu nedosáhly. Real měl obrovskou kvalitu a nejhladovějšího superhráče na světě, ale v hodně momentech se ta hranice ''kontrolování'' vs štěstí ve správnej moment dost prolínala. U Barcelony tam bylo xx momentů kvůli rozhodčím, který mi vaří krev do dneška, ale obecně byl ten tým téměř vždy nad soupeřem a výrazně..

Sorry za tu délku, musel jsem to dokonce rozdělit

Reagovat
valloire

No on Real vyhrál tu LM 4x z 5 let. To je naprostá dominance. Akorát neměl herní styl, z kterýho všichni uchcávali a kterej platil na většinu soupeřů. A stejně s tím stylem ta Barcelona LM vyhrála 2x. Štěstí Real měl, ale nikdy to nebylo tak, že by ho někdo přehrál a nevědělo se rady. Spíš se v pravou chvíli probral. A tým jako Real klidně může postoupit jako druhej, o tom to není. O postup se nikdy nebojovalo, ten byl jasnej.

Reagovat
Svatej

Tomu já rozumím, jen mám teď trochu pochybnosti o tom, jestli si stále uvědomuješ, o čem se tu ''přeme'' ... Já sám přeci hned dvakrát napsal, že Real měl kvalitu na to vyhrát opakovaně LM. Ten tým byl stvořenej pro to bejt úspěšnej.

Moji pointou bylo, že i navzdory tomu, že to Real vyhrál víckrát ve svým zlatým období, než Barca ve svým, je v (nejen) mých očích Peptým dominantnější tým.

Tady je ten rozdíl - Oni nezabrali jen ve správnej moment, neprobrali se ve správnou chvíli. Oni herně i výslědkově drtili každýho naprosto pravidelně a ve výsledku je dvě výjimky z pravidla stály nesmrtelnost.

Je to jako srovnávat, proti jakýmu týmu chceš a nechceš hrát v absurdním scénáři. Chceš hrát raději proti týmu, kterej vyhraje 60 nejdůležitější zápasů ze 100, protože mu přesně tolik stačí, nebo se raději postavíš týmu, kterej jich vyhraje 96 ze 100? Ten první tým ve výsledku bude napsanej na trofeji a dostane zaslouženou medaili, ale je to ten druhej, ze kterýho budeš posranej strachy..

Můžeš s klidným svědomím prohlásit, že za tu desetiletku jste nakonec byli úspěšnější, že právě vyúka Barcelonskýho fotbalu vás dostala tam, kde jste byli a že jste toho dosáhli víc, ale pořád se to nevylučuje s tím, že Barcelona byla nejdominantnější tým, jakej tu LM hrál.

Reagovat
valloire

Ok, já ti rozumím. Jen taková vsuvka. Víš, že Real má v lize za působení Guardioly víc vítězství?

Reagovat
Zizou

O 1 vítězství více. Ale taky o 9 více proher (20:11) a zároveň taky i obdržených gólů. Jo a i když má Real v těch 3 sezonách ze 4 více nastřílených gólů, tak celkově za ty 4 sezony nastřílela více gólů Barca (408:412). No a rozdíl skóre už je výraznější a samozřejmě taky pro Barcu (256:303). To je tak mimochodem, jak ty si umíš ty statistiky pěkně ohnout ve svůj prospěch vždycky.

Reagovat
valloire

Áááá, pán prověřoval, protože nevěřil. Počítají se výhry. Pod Mouem na tom byl Real líp, ty body a goly jsou z tý první sezony Pepka. Ale to jistě už víš. A to, jak mu Barcelonu zesměšnil v poslední sezoně, kdy Pepek radši zdrhnul, to už nenapíšeš co? Když se právě řekne Guardiolova Barcelona, každej si představí ofenzivní válec. No a Real má víc výher a víc golů ve většině sezon. Tak jak?

Reagovat
Zizou

Počítají se body. A když už si někdo v době neporazitelné Guardiolovy Barcelony čirou náhodou vzpomene na Mourkův Real, bude to nejspíš v souvislosti s jejich mnohdy nečestnou a provokatérskou hrou. Ale je fakt, že proti dnešku to mělo aspoň šťávu. No a já si pod pojmem Guardiolova Barcelona představím krásnou, technicky naprosto dokonalou hru, která přiváděla všechny protivníky k šílenství. A k tomu samozřejmě nadpozemský Messi, který si dělal naprosto, co chtěl.

Reagovat
valloire

Já reagoval na Svatýho a jeho počet vítězství...V souvislosti s Pepkovou Barcelonou si mnohý fanda vzpomene na jejich neustálé a směšné simulace, které jim dopomohli k nejedné výhře...když už mluvíš o Mourinhovi. Taky si vzpomene na tu jejich nudnou házenou.

Reagovat
Zizou

Mnohý fanda prej. Nelži si do kapsy. Ten tým a jejich pojetí hry bylo vyjjímečné a technicky dokonalé. A ohledně simulací byl v té době král jumperů CéErSedmička.

Reagovat
valloire

Tak všichni no. Simuloval tam celej tým. I Valdes.

Reagovat
Zizou

Tak dobře, jediní, kdo z těch dvou týmů nesimulovali, byli Messi a Puyol

Reagovat
valloire

tenkrát Messi moc nesimuloval, takže voila a máme konečně shodu....

Reagovat
valloire

...navíc ta statistika byla reakce na tu jeho...

Reagovat
valloire

...a ve 3 ze 4 sezon i víc golů?

Reagovat
Svatej

Tak to je hodně dobrý, to jsem vůbec nevěděl. Ja teda tu Guardiolovoci partu nepovazoval za tym prosazujici totální ofenzivní fotbal, spis zkrátka za tym, co te zdeptá a nepustí do hry, ale tohle jsou moc pěkný statistiky, který vlastně i částečně bourají minimalne tu část s příkladem.

Reagovat
valloire

Tak tým, kterej většinu soupeřů nepustí do hry, to samozřejmě byl. Ale to neznamená, že tým hrající jiným stylem nemohl víckrát vyhrát. Pak se musíš ptát, co je to vlastně ta dominance? Jako já považuju Barcelonu pod pepkem za jeden z nejlepších týmů všech dob, nicméně v paměti lidí utkvívají hodně tím efektem titky taky. Jenže to není jedibej styl jak vyhrát třeba LM. Jak se ukazuje, dominantnější tým byl Real se svými 4 vítězstvími za 5 let.

Reagovat
Svatej

Ono obecně je to hrani se slovama, pokud by šlo třeba o výsledkovou dominanci, tak ani treba vest diskuzi, protoze si jeii vysledek prectes i na wikipedii a budes mít pochopitelně pravdu.. Každopádně muj pohled na vec z fotbalovyho hlediska jsem podal, moc voc toho ze sebe dneska uz asi nevyzvejknu

Reagovat
valloire

V pohodě, každej to má jinak a pamatuje si to trochu odlišně. /plně ti rozumím. Pro mě byla Barcelona něco jako sborná SSSR ze začátku. Ten relativně novej styl strašil a pamatuju, že se to řešilo. No ale postupně jsem se přestal bát a finále bylo takový, že ho Pepka Mourinho zadupal do země.

Reagovat
smazaný uživatel

A například Valverde měl za prvních 55 zápasů v Barce téměř na vlas stejné statistiky výher, remíz a proher, jako prvních 55 zápasů Pepa, dokonce i stejné skóre. Ale to jsou takové nepopulární věci, které si nikdo nechce moc přiznávat.

Reagovat
technecium

Ty jseš tak zaslepenej Barca nebyla dominantní, protože vždycky potřebovala pomoc sudího, ale u Realu nevadí, že když se nedařilo, tak se foukla pencka, nebo pustily góly z ofsajdu

Reagovat
valloire

Co ti na tohle říct...Uefalona je legendární pojem. Zbytek je jenom skřípění zbů z opětovný výhry soka v LM. Tys musel bejt hodně frustrovanej během těch 5 let. Dlouhejch 5 let co? Furt sledovat jak si "zlo" kráčí pro další výhru, jejíž nevyhnutelnost si v hloubi svý temný duše cítil.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kokesh

Jenže LM právě není o dominanci (respektive dominantně se ti povede projít třeba sezónu, pak přichází vždy útlum). Proto v ní Pep nyní pravidelně selhává, ať má sebelepší ligový tým, co nemá konkurenci.

Na Barcelonu se dal časem najít recept, RM byl daleko pružnější tým s měnícím se schématem hry soupeř od soupeře.

Reagovat
valloire

Reagovat
kattos

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kucka

Reagovat
Eichel

Reagovat
ACSeRw!n

no tak Pepkova Barcelona byl vubec nejsilnejsi tym v dejinach fotbalu

Reagovat
valloire

to bych zase brzdil

Reagovat
ACSeRw!n

aspon co sem mel ja moznost videt, sleduju to od 1996

Reagovat
valloire

takže už ti utekl třeba AC Milan

Reagovat
ACSeRw!n

je pravda, ze postavit se tyhle dva tymy proti sobe, tak by mozna pepkovci meli s tou neskutecnou obranou ctyrkou problemy

Reagovat
valloire

A pak by utekl Van Basten s Gullitem a bylo by vymalováno. Superofenzivní Real z tý doby Quinta a spol. se proti Milanu neprosadil. Asi tak.

Reagovat
Xavi

Quinta v Evropě nic nevyhrála, no. Asi tak.

Reagovat
valloire

No protože tam měla Milán. Jinak vyhrála UEFU, taky dobrý.

Reagovat
Xavi

Jo to jsem zapomněl, pravda.

Reagovat
valloire

a dvakrát

Reagovat
zlatan-legend

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dody10

Reagovat
mistr129

Reagovat
patas92

Reagovat
Reggie

Reagovat
Xavi

Reagovat
bayern987

Reagovat
valloire

nešel strach? však se vědělo, že to Real zase vyhraje už před finále

Reagovat
Svatej

Tak pochopitelně považuju celou jízdu v LM za víc než jen finále

Reagovat
Svatej

+ to hlavní - Strach z vás šel víceméně vždycky, porovnávám to ale s tou tehdejší Barcelonou, která byla v očích fanouška evropský konkurence jak fotbalovej ekvivalent božího soudu nebo ruky apokalypsy

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, súhlasím! Ja si tiež nepamätám dominantnejšie mužstvo ako bola Pepova Barca. Ten ich futbal ma dostal. Odvtedy im aj fandím. Radosť sledovať. Z toho mužstva išiel strach a tiež nechápem, ako sa im nepodarila aspoň jedna obhajoba v LM. Sám Sir Alex sa vyjadril po finále v roku 2011, že to bolo najlepšie mužstvo, proti akému sa kedy postavil.

Reagovat
Svatej

Ačkoliv jsme nad tímhle monstrem dokázali ani jednou neprohrát (a postoupit) v tom roce 2012, kdy se mi ten tým obecně zdál díky šílenýmu Leovi nejsilnější, jsem byl na svoji Chelsea nejvíc hrdej právě v tom roce 2009, kde jsme Barcelonu v podstatě smazali ze hřiště, což jsem do tý doby (a potom i zpětně) považoval za úplně nemožný.

Nedávno jsem četl rozhovor Xaviho, kterej se vyjadřoval o tom, že bez ohledu na Ovreba byl ten zápas noční můra, že snad ani chvíli nevěřil, že s tím něco můžou udělat.

Pamatuju si, jak jsem tenkrát četl různý analýzy jejich herního stylu a nasranej jsem si mumlal pod vousy, že to prostě nejde nijak dlouhodobě porážet. Jsem hrozně rád, že si fotbal obecně dokázal najít cesty, jak zlomit jakoukoliv hru, byla by to jinak nuda.

I když tam bylo pár pochybných existencí, co se týkalo osobních sympatií (Bus, Dani, Pedro, časem hlavně Alba), tak ten tým byl jak z herní simulace.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak ti mám pravdu povedať, v rok 2009 mi tej Chelsea bolo veľmi ľúto, lebo to bolo vtedy aj s United jedno z najlepších mužstiev na svete a nebojím sa napísať, že boli ešte lepší ako v roku 2012. Ono to tak možno asi aj malo byť, že Barca nebola ešte o niečo viac úspešnejšia, lebo boli veľmi dominantní a každý ich chcel poraziť a pre každého to bola veľká motivácia. Napr. taký Mourinho tým bol posadnutý. Potom už ten Pepov systém zlyhával, lebo sa naň súperi už vedeli pripraviť. Ale aj tak ten futbal ostane u mňa dlho v pamäti a takí hráči ako Leo, Xavi, Andres, Puyol, Alves... ostanú u mňa navždy bohovia. Čo sa týka Chelsea, tak nakoniec som bol aj rád, že sa im aspoň tá jedna LM ušla, lebo by bola veľká škoda, keby taký tím ako bol okolo Drogbu, Lamparda, Terryho a Čecha nič nevyhral. Malo to tak byť

Reagovat
Svatej

Ve výsledku to dopadlo ještě relativně dobře. Ten náš tým měl nejdřív Terryho podklouznutí v Moskvě, pak tu šílenost s váma a odejít bez tý největší trofeje by bylo příliš krutý.. Je šíleným paradoxem, že ze všech týmů, který Chelsea do evropy poslala za těch posledních 18 let, byl právě ten 2012 suverénně nejslabší. Jestli měl vesmír nebo jakejsi fotbalovej bůh nějakej rozpis vítězů dopředu, tak tady přesně se ukázalo, že měl Chelsea už nějakou dobu odloženou bokem a fláknul ji na poslední možný místo, kdy to ještě šlo..

Puyola jsem z toho týmu měl suverénně nejraději. Elegán starý školy, který ještě opravdu srdečně záleželo na fotbale a zachování cti v něm. Skvělej chlap.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne to bolo tiež vtipné, že ten tím z roku 2012 už bol taký dosluhujúci a nikto mu už veľmi neveril, ale ako som písal, tak to malo byť lebo v roku 2008 ste boli strááášne blízko k úspechu a v 2009 taktiež. Ešte si pamätám, že aj pod Mourinhom v 2004/05 smolne vypadli v semi proti Liverpoolu a dobre si pamätám aj súboje proti Barce už v spomínanej sezóne 2004/05 kedy Chelsea vyradila Barcu už v osemfinále a o rok na to im to Barca vrátila

Reagovat
Gazdo

Dvojzapas s Interom ma bude strasit asi do smrti

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa skôr viac mrzí ten zápas doma proti Chelsea, kedy za stavu 2:1 nedal Leo penaltu

Reagovat
Reggie

Jo no, tam jsme za ty dva zapasy mely snad 20 sanci

Reagovat
Eichel

Reagovat
teenz

Souhlasíš s tím, že měl Pep smůlu a ZZ kliku? Opravdu? Cmon.

Reagovat
Svatej

Moment, myslíš obecně nebo v přímým srovnání těch konkrétních situací (tzn Pep neobhájil, ZZ jo)? Protože to by se odpovědi dost lišily.

Reagovat
teenz

Tak tema zacalo tim, ze mel ZZ stesti 3x a Pep smulu 2x(?). Coz zni proste komicky, stesti muzes mit jednou, ne 3 rocniky po sobe. O dominanci se tu nepru.

Reagovat
Svatej

V obecný rovině je mi to asi jedno, ale ve chvili, kdy dam ty dva vedle sebe a podivam se, ze jeden z nich vyzdimal v podstatě vsechno co mohl z tymu, kterej ve srovnatelně dlouhym obdobi takhle nedominoval s tim druhym, kterej vytvořil tym, jehoz sila byla velmi dalece před ostatníma a přesto ho 3-4 zápasy oddelily od brutalniho úspěchu, bych se za ten vyrok o štěstí asi postavil. Je to ale muj pohled na věc, ne fakt....

Separovaně ale ne, vyhrat LM dvakrát nebo třikrát je samo o sobe dost šťastný pro úplně každýho vzhledem k tomu, jak extrémně dobrá je měnící se konkurence..

Reagovat
teenz

Ja s tvym srovnanim souhlasim, jen mi vadi kdyz nekdo oznaci ZZ za luckera, kdyz dokazal neco co ostatni ne. To je jako rict, ze je Messi lucker v poctu GB.

Reagovat
Svatej

Chapu, jasný..

Reagovat
smazaný uživatel

Co v odvetě ta brzká vymyšlená červená na simulantskou slečinku?

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný skutečný zářez z toho dvojzápasu.

Reagovat
technecium

jj a co ten gól Interu z offsidu, co?

Reagovat
DelPiero137

aspon ze niekto to zmienil. O 10rokov sa snad aj wikipedia prepise s tym ze v tomto dvojzapase bola poskodena iba Barca.

Reagovat
valloire

tak tohle oni dělají celou svou historii

Reagovat
smazaný uživatel

A taky jste šli do Milána na první zápas po svejch. To už tu bylo. 11 let zpátky.

Reagovat
John Obi Mikel

2012 na Chelsea byla odplata za 2009.

Reagovat
valloire

kdyby byly v prdeli ryby

Reagovat
valloire

Inter si vás povodil úplně s přehledem a v odvetě proti 12 hráčům musel bránit 2/3 zápasu. Jo, to byla haluz.

Reagovat
technecium

Ale hovno. Kdyby byl VAR, tak první zápas skončí 2:1 protože tam byl gól z offsidu a druhej 2:0, protože Keita nebo kdo nehrál rukou.

Reagovat
valloire

tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byl VAR, Inter odehrál odvetu v 11 a postoupil v klidu.

Reagovat
technecium

Ale hovno, tos ještě tahal na dvorku kačera, tak se tu nevyjadřuj.

Reagovat
zurix_new

Ne, ty jsi fakt zoufalec, že jsem s takovým **** ztrácel čas Moje chyba.

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
zurix_new

Reagovat
zurix_new

tady ta selekce "nás na Interu zařízl rozhodčí", neskutečné. Ještě pak i v odvetě vás zařízl, ne? Krysa Busquets nic nenasimulovala atd.

Panebože...

Reagovat
technecium

Vy si všichni pamatujete ten jedinej moment z kompilací na youtubu, ale z dvojzápasu jste viděli jen výsledky Ale stejně to tady hodnotíte.

Reagovat
zurix_new

Nevolíš náhodou Trikolóru, SPD nebo tak něco? Ti mají ve zvyku si vytvořit obrázek o někom, o kom nic neví, ale co se jim hodí do krámu, tak to bude určitě pravda, nebo by alespoń mohla být...

Ale ano, odvetu jsem (na rozdíl od prvního zápasu) neviděl celou, protože jsem to nervozitou přepínal, když ten zmetek nasimuloval to, za co T. Motta dostal červenou, tak jsem to totálně nedával se na to dívat v kuse, prožíval jsem obrovský pocit toho, jak strašně nefér to bylo... naštěstí spravedlnost zvítězila a postoupili jsme.

Neříkám, že všechno v tom prvním dvojzápase bylo 100%, ale mluvit při té odvetě o "zaříznutí rozhodčím" jako problémem toho, že jste nepostoupili (přičemž samozřejmě opomeneš to, co se nehodí, tj. rok 2009, kde jste postoupili v semifinále jenom díky rozhodčímu, kde snad až na Abidalovu červenou pískal jenom pro Barcu), ukazuje, že budeš neobjetivní solidní ****.

A je tu dost interistů, kteří si to moc dobře pamatují, takže si to "všichni" strč někam.

Reagovat
valloire

o kom nic neví...jo, protože opálení muži připlouvající na gumových bárkách jsou v Evropě úplná novinka

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Svatej

Však technecium je přesvědčenej, že i proti Chelsea tenkrát byli oni ti okradení a poškození.

Reagovat
kattos

Zapomínáš že v 2009 vám rozhodčí zachránil prdel.

Já nevím, Real pod Mourinhem na tu Barcelonu měl, Bayern z 2010-2012 taky.

Reagovat
zlatan-legend

Je to tak. Každý ať si říká co chce, ale ZZ není prostě dobrý trenér. Nějaká dlouhodobější filozofie je prostě 0. Nic.

Reagovat
Anacron

A to musíš cpát ten tvůj sranec 10x pod každý článek? Co ti udělal, že sis na něj tak zasedl?

Reagovat
zlatan-legend

Bohužel, pravdu je třeba šířit.

Reagovat
Gazdo

S tymto nazorom opatrne lebo uz tu par takych bolo a vacsinou to skoncilo masovym vyvrazdovanim

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
janinho

technecium, hovnomety pripravit, namierit... paaaaal

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopitelne ju vyhral 3x za sebou co je vyse polovica toho co vyhral tvoj team za celu historiu

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

bo je kokot

Reagovat
CHONG

Tohle prohlášení je na vyhazov samo o sobě.

Reagovat
Kily

super zprávy pro fanoušky, když je trenér ujistí, že ještě má rezervy, kam spadnout

Reagovat
REPLIKATOR

Jestli tohle není ostuda, tak už nevím A to jim dali gól v deseti

Reagovat
Mercury

tvl myslím, že Barca s Realem si fakt nemají co závidět....to je fakt prohlášení jak kdyby trénoval Jablonec

Reagovat
Al Capone

Ne vubec to neni ostuda

Reagovat
CHONG

Jinak je úsměvné, jak se tady znovu vyrojila hovna o tom, že měl Zidane jenom z prdele kliku, když vyhrál LM třikrát po sobě Zidane dosáhl úspěchu, kterého žádný trenér už možná nikdy nedosáhne a je to bezpochyby výborný trenér, bohužel ale jenom v případě, když má k dispozici hotový kádr, ze kterého vymačká maximum. Do pozice strůjce generační obměny, zakomponování nových hráčů a budování dlouhodobé koncepce je zcela nepoužitelný, on prostě ustrnul ve svém prvním angažmá v Realu, nic jiného než stará garda pro něj neexistuje a na jeho tvrdohlavosti by se dala stavět náměstí, o tom, že je z něj čím dál tím větší alibista asi nemluvě. Snad si vedení uvědomí, že tudy cesta nevede, ještě předtím, než Realu ti hráči nepatřící do staré gardy utečou všichni. Jinak jsem to říkal už vloni a říkám to znovu, ten loňský titul byl to nejhorší, co se Realu mohlo stát

Reagovat
Salfovic

Do pozice strůjce generační obměny, zakomponování nových hráčů a budování dlouhodobé koncepce je zcela nepoužitelný.

V tom případě to ale nemůže být výborný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beči

Reagovat
VersaceChain

Dobrý trenér, špatný manažer?

Reagovat
Lof

Reagovat
Gazdo

ale on nepovedal ze je to celkovo vyborny trener ale ze je to vyborny trener ak na to ma idealne podmienky pre neho. Cize v podstate sa uz Chong obhajil vopred pred touto vetou

Reagovat
pantondavo

Někdo zas neumí trénovat partu celebirt a hvězd, ale umí stavět kádr, je to teda taky špatnej ternér?

Reagovat
valloire

neni, jasně, ale v Realu by třeba vyhořel

Reagovat
pantondavo

To bylo spíš pro to srovnání, že jsou prostě trenéři a trenéři, Klopp by před X lety taky nemohl trénovat barcu, ale Liverpool vytáhl skvěle, to samý třeba Poche se slepicema apod., takže to, že Zizou zvládal jen Real na vrcholu není známka toho, že je špatnej, jen prostě není ten správnej typ na přestavbu kádru.

Reagovat
valloire

vím...

Reagovat
Beči

Já jsem osočován za to, že Zidana neustále kritizuji. Ale já nepopírám, že dosáhl úspěchů, ale jak ty říkáš - s hotovým kádrem na vrcholu a navíc herní projev týmu nebyl dobrý ani předtím, jen měl výsledky, teď už je nemá.

Trenér, co umí udělat výsledky jen s TOP týmem ve formě, není výborný trenér. Slušný trenér určitě, ale ne výborný. Výborný trenér je např. Klopp, který dokázal udělat z upadajícího týmu znovu velkoklub s předtím nepředstavitelnými výsledky. A to neměl k dispozici zdaleka žádný TOP kádr.

Reagovat
valloire

takže dle týhle logiky je Guardiola to samý

Reagovat
pantondavo

No však taky je

Reagovat
alcantara

Jasne, rok 2008 a stav nasho timu bol toho presnym dokazom.

Reagovat
valloire

jakej stav? on neměl k dispozici top kádr? můžu ti napsat to samý o ZZ a stavu týmu po Benitezovi...

Reagovat
alcantara

Ved kludne napis, mna Zidane netrapi.

Reagovat
valloire

Ale ty víš...stav týmu měl ZZ podobnej jako Pep. Top kádr měl taky. Trofeje získali taky.

Reagovat
smazaný uživatel

No z môjho pohľadu naozaj schopnosti ZZ ako trénera prikrášľujú tie 3 víťazstva v CL. Pritom za dominantnú sa dá považovať možno iba sezóna 16/17. Sezónu, kde sa vyhrala CL po tretíkrát ja osobne už nevnímam tak pozitívne, keďže už tam ZZ v lige skončil v lige tretí a v pohári vypadol s Leganes. Samozrejme ten titul v CL je úspech, no v kontexte súčasnej situácie to víťazstvo podľa mňa len zakrylo už vtedajšie nedostatky ZZ ako trénera.

Reagovat
duffman.sk

Reagovat
valloire

To, že kromě tý LM vyhrál skoro všechno stejně jako Guardiola ti patrně uniká

Reagovat
Smoula14

To Luis Enrique taky a neřadil bych ho do stejný kategorie

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
kattos

Ale je dominance důležitější a lepší než výsledek?

Barcelona působila více dominantěji v 2009-2012 ale Ligu mistrů neobhájila.

Real ho vyhrál 2014,16,17,18

Reagovat
kolouch

Tak to je pohoda

Reagovat
Salfovic

Jemu už taky solidně hrabe.

Reagovat
smazaný uživatel

No už Real, Barca nie sú tým čím bývali, nemajú takú kvalitu.... Došlo aj na nich dávať hráčom veľké milioni a teraz kassa poloprazdna.

Reagovat
Robbie

Od doby co přišel Zidane podruhý tak se mu téměř nic nepovedlo, dříve sem myslel že se dokáže poučit s chyb, občas překvapil ze 4-4-2 nebo tak, e teď mě začíná srat, hra nemá za ty roky vůbec žádný systém, řekl bych že Barcelona je natom dokonce lépe než Real, když se podíváme na ty žebráky v útoku jako je Hazard, Vinicius,Rodrygo a podobně, jediný Benzema umí dát Gola, ale nemůže hrát každou minutu, čekal sem že to bude složité když se čekala trošku přestavba kádru že Modrice nahradí Odeggard, ale bohužel on akorát kurví hráče jako je Isco,Jovic,Hazard, James, je hezký že vyhrál třikrát LM, ale s toho se nedá žít pořád, budu věřit tomu že brzo přijde Nagelsmann nebo Kloop

Reagovat
Beči

Se vším souhlasím, ale Kloppa vám nedáme

Reagovat
Alf14

tak čí tiskovky jsou horší Koemana nebo Zidana ?

Reagovat
Reggie

Taky si říkám, oba jsou pro smích

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koeman aspoň háze originální perly, zidane jen otrepane fráze, směsni jsou oba.

Reagovat
zasranej malíř

Tohle je dno.

Reagovat
zasranej malíř

Zajímavost ze včerejšího zápasu Alcoyano - Real Madrid. První gól domácích vstřelil pošťák a v prodloužení stvrdil postup instalatér.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc Casanova, dobře s něma vymrdal

Reagovat
Unique

Tvl to je mazec

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
TheMally11

a profesionálnímu fotbalistovi (miliardáři) Benzemovi se v prodloužení cca 118. minuta zamotal míč pod nohama

Reagovat
Salfovic

Jsem zvědavej jak dlouho po volbách bude ten zmrd obstruovat.

Reagovat
valloire

Proč jako? Je to proti ústavě? Není. Je prezident? Je. Pověří vítěze voleb a ten bude hledat většinu pro vládu. Když ji nenajde, na řadě je ta možná koalice, která se ale stejně rozpadne...

Reagovat
mistr129

Pokud bude mít ANO 25 %, SPOLU 24 % a PIR STAN 24 %, tak to je v pořádku. Pokud ale bude mít 26 % SPOLU, 24 % ANO a 23 % PIR STAN, tak je vítězem voleb SPOLU

Reagovat
valloire

Řekl bych, že to je na uvážení prezidenta...kdyby to bylo takhle a bylo by to o 2%, tak by stejně pověřil ANO. A docela logicky neboť ANO tu koalici bude teprve po volbách hledat, kdežto ty vykukové už se momentálně našli a je velká pravděpodobnost, že se po volbách rozpadnou. Jiná věc by byla, kdyby se spojili s těmahle % všichni cos napsal. Pěknej kočkopes ale...

Reagovat
mistr129

No pokud vím, tak je to v ústavě, že se pověřuje vítěz voleb, tudíž to na uvážení prezidenta není. Ale osobně nemám problém s tím, ať dá první pokus ANO, ale dát jim max měsíc a když nesestaví koalici, tak pak pověřit jinou stranu (vítěze voleb tedy) a pokud ani to do měsíce nepřinese úspěch, tak předsedu sněmovny

Reagovat
valloire

řekl bych, že to v ústavě není...

Reagovat
Eichel

Takto to nie je, česká ústava hovorí len o tom, že "že prezident jmenuje předsedu vlády a na jeho návrh pak členy vlády." Nedáva mu limity v tom, koho má a nemá poveriť a dokonca nie je ani žiadne časové ohraničenie okrem toho, že už menovaná vláda musí požiadať do 30 dní snemovňu o dôveru. To, že sa poveruje víťazná strana je len zvyklosť. Takže tu može nastať problém, źe dlhú dobu nebude nikoho poverovať, alebo to, že ten, kto poverenie má, bude dlho vládu pokúšať zložiť, alebo dokonca (a toho sa osobne obávam najviac), odmietne menovať určitú osobu ako predsedu vlády. Lebo nie je povinný menovať predsedu víťaznej koálicie a pod. Takže može robiť obštrukcie Fialovi a podobne.

Reagovat
PP

a taky případné obstrukce dělat bude, když toto avizuje už teď. Nemluvě o možnosti prozatimní vlády, kterou udělá ze svých nohsledů. Havel i Klaus měli možnosti dělat takové kokotiny, ale většinou byly u doporučení a zvyklostí. Zeman co předvádí i se svým ansáblem je k zblití.

Reagovat
mistr129

Nejlepší příklad je, jak Klaus a Zeman naložili s tím, když jim padla vláda.

Klaus byl v patové pozici, kdy by se pro důvěru museli spojit dva úhlavní protivníci, přesto vládu s důvěrou našel.

Zeman nemusel hnout ani prstem aby měl vládu s důvěrou, přesto se mu to nepovedlo.

Reagovat
Eichel

No len toto sa dá riešiť len zmenou ústavy a konkretizovaním povinností, čo môže byť dosť nešťastné, keďže sa má za to, že ústava musí byť dostatočne vágna aby obsiahla všetky možné prípady a aby to bol nadčasový dokument. Nuž, zákonodarci nepočítali s niekým ako Zeman a spoliehali na primerané chápanie povinností hlavou štátu.

Reagovat
PP

vážně je to vhodné x-měsíců před volbama? Co to bude příště, ten kdo má jméno na A?

Reagovat
valloire

tak je to právo prezidenta

Reagovat
PP

já teda nejsem odborník na Ústavní právo, ano, pověřit osobu může, ale nemůže si klást podmínky dopředu, koho pověří a koho ne. Je to zase svévole toho pičuse, který si Ústavu vykládá po svém. Byl skvělá přednáška kohosi, kde s Ústavou je spojená morální zodpovědnost prezidenta. Ona nezakazuje, což si to Hradní hovado vykládá po svém, že povoluje..

Reagovat
valloire

Co není zakázaný, je povolený. Takhle funguje demokracie. To, že byly předtím nějaký zvyklosti...no a? Jsou v ústavě ty zvyklosti? Nejsou.

Reagovat
PP

No a to právěže není. Tobě to ale v životě nevysvětlím, je to takové dědictví po komunismu jako "Kdo nekrade, okrádá rodinu" apod. Já se tím heslem taky řídím velmi často, ale čím dál víc mi přijdou některé věci morálně špatné a neudělám je i přes pozitivní přínos pro mě. Např. si můžu stáhnout novou hru přes Torrent, ale protože je za tím spousta práce a peněz pro to dané studio, tak si ji raději koupím i přes osery s připojením apod. Třeba k tomu dospěješ..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Že se bude snažit pověřit Babiše je jasný, ale základem je, aby neměl s kým tu vládu složit. Pro mě je hlavním strašákem SPD, který by v souvislosti s krizí mohlo ještě pár procent nabrat. Kdyby pak byla v jakýkoliv formě následující vláda složená z ANO a SPD, tak bych reálně uvažoval o emigraci.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Marv

To tě opravdu v tvém osobním životě do takové míry ovlivňuje politika a kdo je zrovna u moci? Neříkám, kdyby to byli nějací extremisti, ale takhle to nechápu.. Pro mě je třeba ten soubor kmotrů a zlodějů taky strašák, ale že bych kvůli tomu emigroval?

Reagovat
ZB 07

S emigrací to je trochu nadsázka, ale teď v době covidu je krásně vidět, jak moc politika ovlivňuje osobní životy lidí. Popravdě mám z bloku SPD + ANO + KSČM strach, protože třeba výběr ombudsmana, členů Rady ČT nebo sílící útoky na NATO a EU ukazujou, že se vůbec nemusíme ubírat dobrým směrem. Aspoň, že ti komunisti už jsou mrtvá strana.

Reagovat
mxyzptllk

Reagovat
mistr129

Tak komunisti na EU rozhodně útočit nebudou a ANO taky moc ne.

Reagovat
ZB 07

Komunisté svým postojem k armádě útočí na NATO. A co se týče ANO, tak to bude útočit na kohokoliv, když to bude odpovídat veřejnýmu mínění. I když je teda fakt, že si Babiš dobře uvědomuje ekonomický dopady členství v EU, v tomhle je to jeho podnikání docela pozitivní.

Reagovat
valloire

jako že Šabatová byla skvělej ombudsman, do zahnívajícího chlívku Rady nám hodili vidle a to se nesmí a za sílící útoky na 4.říši si může asi kdo? Evropa a spolupráce suverenních států je jedna věc a to ta správná, ale EU není Evropa, víme?

Reagovat
ZB 07

Jenom stručně - rozhodně svou funkci Šabatová vykonávala líp než to, co tam teď předvádí Křeček. Co se týče Rady ČT, tak ta má pouze kontrolovat činnost televize, a proto mi přijde přinejmenším nevhodný, že na tyto posty byli zvoleni lidi, kteří chtějí ovlivnit obsah pořadů nebo se proti veřejnoprávní TV dlouhodobě vymezují. A EU se sice nerovná Evropa, ale bohužel nejsme Švýcarsko, abychom si mohli dovolit být prosperující suverénní stát v srdci Evropy.

Reagovat
valloire

Šabatová? To jako fakt? Nasazenej provokatér cikán na pronájem bytu.... Tahle ultralevicová fanatička že něco dělala líp než naprosto lidsky normální rozumnej Křeček? Šararpatka neva? Xaver a ta buchta najednou vadí? Předseda kterej spolupracuje se Zaorálkem - vrcholným politikem nevadí?

Reagovat
Marv

Tohle je dost nereálná varianta, a to i s ohledem na většinu.. Covid je dost nestandardní situace a jsem přesvědčen, že by to byl problém s kteroukoli jinou vládou, což je konec konců vidět všude po Evropě.. Možná o tom máme trochu zkreslené vidění, ale když mám možnost mluvit s někým v jiném státu, tak řeší dokola ty obdobné průsery ve výsledku je to stejně obraz dnešní společnosti, mě už v tomhle ohledu nic nepřekvapí

Reagovat
fabec1222

ČSSD je taky kdyžtak podpoří.

Reagovat
PP

ta bude ráda, když přeleze 5%.. Už je úplně vybrakovaná a přebralo ji ANO, stejně jako část komunistů. Obě strany když se nedostanou, tak to bude super.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
fabec1222

Komunisit by nemuseli no, jejich voliči dost možná k volbám vůbec nepůjdou, a nové nikde nenaberou.

Reagovat
inbloom

Bejt ja majitel REALU MADRID.. te znacky a pojmu ve fotbale a rict mi trener, ze neni ostuda vypadnou s treti ligou a dostat gola, kdyz hrajou v deseti.. tak ho okamzite vyhodim.

Reagovat
janinho

o vlastnickej strukture realu toho asi vela nevies, co?

Reagovat
dextroza_m

Skvely trener, snad tam zustane jeste mnoho sezon...

Reagovat
smazaný uživatel

kebyze moj tim trenuje zidane, tak si hodim fanusikovsku slucku

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, jeste ze jsem sel vcera spat uz v 10.

Reagovat
JM

Reagovat
Beči

Ano, stává se to, ale to nic nemění na tom, že je to ostuda.

"Ale nesmíme zapomenout, že až na pár posledních zápasů hrajeme dobře," dodal. - Tohle je největší Zidanův problém. Nepřipouští si, že nějaký problém existuje. Ta hra dobře nevypadá, ona totiž nevypadala dobře, ani když třikrát vyhráli LM, ale měla alespoň výsledky. Teď není dobrá hra a nejsou ani výsledky, ale Zidane si nic nepřipouští a v základu pořád pobíhají s prominutím naprostí tragédi typu Asensia, který na Real absolutně nemá.

A až mě tady zase bude kritizovat TurboPlastik - zkus víc přemýšlet, než zase vypálíš, jaký jsem fotbalový analfabet.

Reagovat
Unique

Reagovat
smazaný uživatel

Zidane prisiel do hotoveho teamu, ktory mu poskladali spickovi manageri Mou a Ancelotti. Disponoval s hracmi na vrchole formy i kvality, s hracmi ktori patrili k najlepsim na svojich postoch a mali sme CR.

Prisiel ako obrovska persona a niekto koho tie hviezdy respektovali. Hral Ancelottiho stylom, to sa mu samozrejme vyhravalo.

Ale teraz ked uz vacsina tych ktori patrli medzi opory su predani, maju to najlepsie za sebou dostal volnu ruku aby prebudoval team.

A to je to co sa mu absolutne nedari. Nepochopitelne zaobchadzanie s mladymi hracmi, presadzovanie oblubencov na ukor kvalitnejsich a faily pri prestupoch. Zidane za 2 roky nie je schopny nahradit team ako sme mavali za Mourinha a Ancelottiho. Takze suhlasim s nazorom, ze naskocil do rozbehnuteho vlaku, teraz ked ma budovat vlastny team tak nato nema.

Reagovat
Abstinence

Můžu se zeptat, proč s nima teda nevyhrál tu LM sám Ancelotti?

Reagovat
valloire

no vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Takych ludi hrajucich sa na "odbornikov" s dokonalym vyjadrovanim sa by mali ucit na Harvarde o futbale.

Reagovat
garruklol

Vzdyt ji vyhral

Reagovat
janinho
Reagovat
RadekVonCZE

Právě že vyhrál

Reagovat
Abstinence

Omlouvám se všem, moje chyba pointa byla samozřejmě v tom, že Zidane je celkově úspěšnější.. takže zásluhu na tom má asi větší, než jen že by zdědil tým po Ancelottim

Reagovat
teenz

Reagovat
janinho

tak to zase prrr. "Disponoval s hracmi na vrchole formy i kvality"... vazne? na vrchole formy? cela jar pred odvolanim Carla a jesen pod vedenim Beniteza boli jedna velka katastrofa, takze pisat ze prebral nejaku rozbehnutu masinu je "trosku" prehnane.

suhlasim s tym, ze prebral dobre poskladany tim, ale to ako ich dal dokopy a namotivoval, to sa mu predsa nemoze upierat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si to nepochopil, samozrejme ze pod Benitezom hrali nic ked musel byt odvolany ale to, ze mali vybornu kvalitu v najlepsom veku a mali na najvyssiu formu, tak je to myslene. Lenze Benitez z nich nevytrieskal to najlepsie.

Reagovat
janinho

forma je snad myslene nieco ine ako ty pises. ak ma hrac formu, to znamena ze aktualne hrava dobre... a ten tim prestal fungovat uz na jar pod carlom.

to si pamatam viac nez dobre, lebo po Decime sme na jesen v 2.sezone pod Carlom hrali absolutne nadherny futbal a vsetko vyzeralo ako v rozpravke. Ale hlavne kvoli jeho minimalnej rotacii to na jar akoby utalo a tak ako jesen bola super, tak jar bola totalna katastrofa, takze ked Zizou prebral 1.krat Real Madrid, tak ten tim nefungoval uz cely 1 rok. Nebolo to len o Benitezovi.

to ze bol ten tim poskladany dobre a boli tam hraci v idealnom veku som potvrdil ze je pravda, o tom sa nikto nehada. ale mozes mat top hracov kolko chces, ak z nich nedokazes dostat to najlepsie tak je to nanic. a takych prikladov, kedy na papieri bol tim nabity a nevyhral nic je XYZ.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce sa mi tu natahovat s malickostami. Disponoval s hracmi na vrchole formy je, ze mali na ten vrchol ktory nedosahovali kedze odvolali Beniteza. A Ancelotti si tu rotoval s par hracmi s niektorymi velmi ojedinele, ten team prakticky unavil. A tiez podobny pripad ktory sa nekamosil so vsetkymi ako Odegaard.

Reagovat
janinho

sak v tomto s tebou suhlasim, tvrdim tu to iste. akurat keby sme tu urobili anketu co znamena pre ludi "na vrchole formy" tak tipujem, ze malokto by uhadol co tym myslis,

Reagovat
PtákOhnívák

Zásadní problém Zidana je v tom, že neumí pracovat s "nehotovými" hráči. On je stejný typ trenéra jako třeba Allegri, Conte a podobně. Potřebuje mít svých 12-13 koní, které už nemusí nic učit, nic jim vysvětlovat. Jen je dostatečně namotivuje, dá tomu nějaký vzor a pak mu to funguje. Viz ten hattrick v LM. Ale jakmile ztratí ty jeho koně formu, zestárnou, tak je v prdeli a neví si s tím rady. Což letos můžeme krásně pozorovat. A upřímně, on ten kádr nepřebuduje, neomladí. Nemá na to prostě mozkové buňky (no hate!). Někteří trenéři to jednoduše neumí nebo to nechtějí dělat, což je bohužel jeho případ. Otázkou zůstává, koho místo něj. Protože v současnosti nikoho kdo by to zvládl mezi volnými trenéry nevidím.

Reagovat
Israha

Tohle přesně mě dnes napadlo taky. Myšlenka, že pod Zidanem se vlastně žádný hráč nezlepšil. Někteří našli ztracenou formu, ale vyložený výkonnostní růst a posun na vyšší úroveň. jsem pod jeho vedením nezaregistroval u nikoho. Jen držení standardu nebo zhoršování.

Reagovat
teenz

Reagovat
El-Pistolero-68

Holt je to typ trenéra, kterého můžeš dosadit k hotovému týmu, jemuž ale něco málo chybí k výraznějšímu úspěchu. On je přesně tou chybějící esencí. Nic víc, nic míň.

Zatím se nejeví jako někdo, kdo by uměl budovat. Nicméně i kdyby už nikdy nic nevyhrál, tak díky tomu hattricku v LM bude už navždy nejen hráčskou, ale i trenérskou legendou.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos v CDR obrovska cistka tymu z 1. ligy, jsem zvedavy jestli se podari nejakemu celku z nizsich soutezi dostat alespon do SF

Reagovat
Elliasson

Atlético Madrid

Cádiz

Elche

Alavés

Eibar

Real Madrid

ještě Barcelona a bude ta soutěž úžasná!

Reagovat
valloire

No...a já mam nohy na stole. Je leden.

Reagovat
Csaplárova past

stačil mi nadpis

Reagovat
patas92

Je to lempl

Reagovat
smazaný uživatel

Ktory vas neraz strcil do vacku ako hrac a manager

Reagovat
TheMally11

Haha Madrid

Reagovat
RadekVonCZE

Netroll

Reagovat
Nickname 9

Sorry, ale bylo by fajn kdyby sebral odvahu a rezignoval, jenže to nikdy neudělá

Reagovat
RadekVonCZE

To je fakt číslo 2

Reagovat
Mönchengladbach

Vypadnout proti týmu pošťáků a instalatérů (viz výše) hrajícímu v deseti by podle mě pro Real Madrid ostuda být měla.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Není ostuda prohrát s třetiligovým klubem, který má roční rozpočet ve výši Hazardova měsíčního platu a hraje v 10 lidech?

Reagovat
smazaný uživatel

Na Twitteru ctu ze ZZ do konce sezony nikam nepujde, nicmene v lete nejspis skonci. Uplne pry ztratil schopnost hrace motivovat, je uzavreny, hraci mu neveri ze to dokaze otocit, s nekterymi nepromluvil uz nekolik mesicu. Kabina je rozdelena na dva tabory - hrace, kterym ZZ veri a kteri hraji a ten zbytek, ktery ZZ ignoruje.

Reagovat
ACSeRw!n

demisi!

Reagovat
DelPiero137

Real by sa mal vyhybat klubom zacinajucim "Alco"

Reagovat
Nuno čomes

Se z něj po těch třech vítězstvích z LM stal takový arogant nebo jen neumí pracovat s jinými hráči než měl tehdy k dispozici?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele