ZIDANE A MAKELELE SE VRACÍ

03.08.2005, 19:43
Aktuality
Dnešní den bude pro francouzské fanoušky a samotnou francouzskou reprezentaci asi velmi významným. Dnes totiž Zinedine Zidane, stále jeden z nejlepších hráčů planety, ohlásil, že se rozhodl vrátit do francouzské reprezentace. A aby toho nebylo málo, ke stejnému rozhodnutí dospěl také vynikající defenzivní záložník Claude Makelele.

Zidane i Makelele ohlásili svůj odchod z reprezentace po neúspěšném vystoupení Francie na Euru 2004, bylo to ve stejnou dobu, kdy byl hlavním koučem francouzské reprezentace jmenován Raymond Domenech.

Francii čekají důležité zápasy kvalifikace, ve kterých musí uspět, to uvedli oba dva jako hlavní důvod návratu do reprezentace. Rozhodli se pomoci Francii dostat se na MS 2006, které se bude konat v Německu.

Zidane na svých stránkách uvedl, že Raymond Domenech byl za ním několikrát v Madridu a mluvil s ním o otázce možného návratu do reprezentace.

Dále Zizou uvedl: "Velmi jsem o této otázce přemýšlel, jestli se mám vrátit do národního týmu. Nechci rozebírat detaily, proč jsem se konkrétně rozhodl pro návrat, ale chci říct, že se nechci vrátit jako nějaký spasitel."

"Národní tým mi dal mnoho a proto mu chci pomoci. Chci pomoci francouzskému národnímu týmu, opravdu chci. Proto vám to také říkám třikrát!"

Dále se Zizou zmínil o tom, že v podstatě poprvé v životě udělal velmi těžké rozhodnutí, když opustil reprezentaci a nyní se rozhodl udělat to samé, ale v opačném smyslu. Mluvil o tom, že to bylo velmi těžké odejít z reprezentace. Proto také chápe, že teď může spousta lidí mluvit o tom, proč se nevrátil do reprezentace dříve, proč tak učinil dnes, proč čekal tak dlouho atd. Sám říká, že během své dovolené o tom velmi intenzivně přemýšlel a dospěl k závěru, že by mohl ještě něco své zemi ve fotbale dát.

K celé věci se samozřejmě vyjádřil také kouč francouzské reprezentace, Raymond Domenech. Vyjádřil se v tom smyslu, že měl vždycky zájem o to, aby za Francii hráli ti nejlepší hráči a když přebíral francouzský tým a věděl, že Zizou a Makelele v reprezentaci končí, tak mu to bylo velmi líto a tuto lítost také několikrát vyjádřil.

"Comeback" Zidaneho a Makeleleho by měl konat konkrétně 17. srpna.

Co dodat na závěr. Snad jen to, že je to velký impuls pro francouzské mužstvo. Zidane je totiž hráč, který, pokud může hrát, tak by hrát měl, protože jeho kvalita hry, technika a další faktory jeho herního projevu jsou doslova unikátní a nenahraditelné. Makelele je také velmi důležitý prvek herního systému, protože je to jeden z nejlepších defenzivních záložníků na světě, což dokazuje několik let.

Uvidíme, jestli se i my dočkáme takové zprávy v souvislosti s Pavlem Nedvědem, bezpochyby by to byl také velmi silný impuls.

Autor: Petr Mahdal, Adam Ivanka, Josef Gvoždiak

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Maniac

chtěl bych pokárat mahdala. Já si ten článek zamluvil a ty mi ho sebereš bez řečí. TO SE NEDĚLÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Petr Mahdal

Omlouvám se, nemohl jsem se přihlásit do redakčního systému takže jsem článek napsal a poslal adminovi...

Reagovat
HOST*Maniac

jo nic v pohodě...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že by měli nechat hrát mladší, i když nepopírám, že budou jistě velkou posilou.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ti mladší nejsou Ve francouzské lize jsou údajně tuny talentů, ale na nároďáku to bohužel není moc poznat

Reagovat
HOST*

Thuram se vraci asi taky. A Figo se stane zitra interakem

Reagovat
HOST*BarcaFan s velkým B

Tohle od nich není fér ! Stejně tam jdou s tím, že budou hvězdy, přitom trenér už budoval tým bez nich-na úplně jiným principu ! To neznačí nic dobrýho !!!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Částečně určitě souhlasím.

Reagovat
HOST*BarcaFan s velkým B

Pod nátlakem docházim k rozhodnutí,že změním svoje jméno........odteď nejsem BarcaFan, ale Honzao. ( to podle skvělýho šutera Luizaa, a to i přesti, že jsem golman) nic se nemění na tom, že Real M je jen průměrnej klub s přehnanýma ambicema, a na Barcu prostě nemá............

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se běž registrovat, neee?

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, myslím, že to je hodně sportovní gesto. Měli by všichni ocenit.

Reagovat
HOST*Honzao

Kolik stojej lístky na Spartu ma Champions League ?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že loni stály od 400 do 1200. Asi tam byl ještě pohyb ceny podle soupeře.

Reagovat
HOST*Potty

Hmm... Real na Barcu nemá??? Tak jak to, že Barca dostala klepec 4:2 a nad kým??? Přece od Realu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak každý zápas nevyjde, to je logické, rozhoduje celá sezona.

Reagovat
HOST*Potty

Nojo, ale pod Luxemburgem se nám dařilo a proto Real vyhrál Barca neměla šanci!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si tím dělej dobře, když ti stačí tak málo.

Reagovat
HOST*Potty

Né!!! Já myslel, že jsme Barcu doháněli!!! Ale neměli jsme na 1. místo!!!

Reagovat
HOST*Honzao

A nebo ten první zápas, co si real ani nevystřelil na bránu.....

Reagovat
HOST*Potty

Neměli jsme Luxemburga!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teď chybí už jen Nedvěd. Figo a Zidane jsou už zpět v reprezentaci. S čím přijde opora Juventusu ?

Reagovat
Jarek252

Francie je potřebuje, a bez nich hrozí neúčast na MS. Ještě kdyby se vrátily Thuram a Desailly, ale s tím Desaillym se moc počítat nedá, vždyť je mu už 36 a hraje v Kataru. V kvalifikaci v záloze střídavě nastupovali Mavuba, Malouda, Meriem a Dacourt. Sice nejsou špatní, ale kvalit osobností jakými Zidane a Makelele bezesporu jsou zatím nedosahují.

Reagovat
HOST*Petr Mahdal

Prosakují informace o tom, že se stejně jako Zidane a Makelele rozhodl i THURAM!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že v prípade ich návratu nejde vôbec o to, či ich niekto potrebuje alebo zachránia Franciu alebo podobne.Podľa mňa je to z čistého sentimentu a má to byť také dejavú.Osobne si myslím, že je nesprávne a dokonca veľmi riskantné meniť také dôležité rozhodnutia ako je odchod z repre.Ono je nesprávne asi vôbec meniť dôležité rozhodnutia podľa nálady.

Reagovat
HOST*Milda

Francii návrat Makeleleho a Zidana prospěje.Zidane je pořád pan Fotbalista a Makelele vytvoří s Vieirou výbornou dvojici.

Reagovat
smazaný uživatel

"Si resulta que Messi es mejor que los competidores en su puesto en los entrenamientos debería ser titular." - MundoDeportivo.

P.S. díky Honzaovi

Reagovat
HOST*azulgrano

Nechci reagovat na předchozí články, jenom se vyjádřit k návratu Zidana.

Je to divné, co ho k tomu vede? peníze?

Nemám rád když člověk jednou něco řekne a ono to potom nějak přestane platit a je všechno jinak (viz Figo, Zidane)

Pro mě jsou to jenom manýry nafoukaných celebrit, Zidana jsem měl rád, teď nevím co si mám myslet

Reagovat
HOST*P

Pokud už použijete přirovnání "nafoukané celebrity" tak bych doporučil používat toto přirovnání u těch fotbalistů, kteří se tak chovají, to Zidane určitě není! A věřte, že vím o čem mluvím! A co se týče pěnez, věřte tomu, že kdyby měl zájem na tom brát maximum tak bere 3x více než Beckham, kvality na to má.

Reagovat
HOST*azulgrano

proč bych ti měl věřit že víš o čem mluvíš? znáš ho snad osobně?

proč potom ohlašoval konec repre-kariéry? je snad rozdvojená osobnost?

rád bych věřil, že byl silně přemlouván a prostě podlehl, spíš si ale myslím, že je to promyšlený marketingový tah

Reagovat
smazaný uživatel

peníze

Reagovat
HOST*Maniac

třeba ho k tomu vede vážně jen to, že chce svý vlasti pomoct. Vždyť se tam ani nenarodil a to, že si nechal dát její občanství znamená, že je rád francouzem....Mekélélé dostává víc příležitostí, takže asi nabyl sebevědomí.......Figo je nafoukanec, kterej se každej den zhorší, ale stejnak se chce vrátit. Portugalsku jen uškodí...

Reagovat
Xavi

Figo je pan fotbalista a Portugalcům určitě pomůže!!! Má zkušeností, že by je mohl prodávat. Já jsem jen rád, že ho na MS uvidím!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ak tam postúpia

Reagovat
smazaný uživatel

Až taký kritický by som nebol, je to určite len taký sentiment, túžba ešte na záver kariéry niečo veľké dokázať /keďže o rok sú MS/ a prežiť ešte raz neopakovateľnú atmosféru svetového šampionátu.Kľudne to Zidanovi odpusti

Reagovat
HOST*azulgrano

nevěřím viz.výše

Reagovat
smazaný uživatel

Tá tvoja posledná veta má niečo do seba/myslím tam vyššie/, asi to bude taká kombinácia toho, čo hovoríme obaja.Napriek tomu nevidím z pohľadu Zidana na tom nič zlého.

Reagovat
smazaný uživatel

Odchádzam na dovolenku, pozdravujem všetkých a nie, že si to tu za tú dobu Barcelončania sprivatizujú Už len to by chýbalo, aby tu namiesto úvodnej stránky bola barcelonská zástava. Chlapi, majte sa.

HALA MADRID.

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ty se měj...a neboj, už chystáme frontální útok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele