Zidana se snažilo zviklat Chicago

25.01.2007, 16:54, aktualizováno 25.01.2007, 16:54
Aktuality
Zinedine Zidane před půl rokem ukončil svou profesionální kariéru, o nabídky ale neměl nouzi. O jeho pokračování stáli v Realu Madrid a lákal ho také americký klub Chicago Fire, který nedávno usiloval rovněž o Henrika Larssona...

"Snažili jsme se ho získat, stejně jako asi všechny kluby v Americe. Nakonec se nám to nepodařilo, jedinou odpovědí nám bylo potvrzení o ukončení kariéry," prozradil Guppy.

Chicago, jehož barvy před několika lety hájil český internacionál Luboš Kubík, se neúspěchem v případě Zidana nenechalo otrávit a v létě se do kádru snažilo zlákat další pomalu končící hvězdu - Henrika Larssona. "Měli jsme o něho velký zájem, ale dal nám jasně najevo, že se chce vrátit domů. Odmítnutí nebylo otázkou naší nabídky, bylo to osobní rozhodnutí," přiznal Guppy další porážku.

Larsson se v létě rozhodl vrátit domů a upsal se Helsingborgu, nedávno však změnil názor a kývl na nabídku Manchesteru United. "Když přišel Manchester United, bylo to něco, co nemohl odmítnout. Jeho zástupce nám poté řekl, že až mu v Manchesteru skončí hostování, vrátí se zase do Helsingborgu," je Guppy smířený s tím, že 35letý švédský útočník jeho tým neposílí.

Larsson sice v jeho plánech nefiguruje, přesto by generální manažer Chicaga do týmu jednoho zkušeného útočníka se zkušenostmi z Evropy rád přivedl. "Nabídli jsme smlouvu Brianu McBridovi. Za Chicago by prý rád hrál, ale nejdříve musí všechno řádně zvážit," prozradil Guppy, že dalším na seznamu je americký útočník Fulhamu Brian McBride.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (1040)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele