ZEMŘEL TELE SANTANA

22.04.2006, 14:35
Aktuality
Ve věku čtyřiasedmdesáti let zemřel včera vynikající brazilský trenér Tele Santana. V Nemocnici v Belo Horizonte podlehl střevní infekci a plicním problémům, kvůli kterým byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče.

Santana vedl brazilskou reprezentaci na dvou světových šampionátech – v roce 1982 a 1986. Kanárci sice titul mistrů světa nevybojovali, přesto celý svět uchválili ofenzivní hrou, kterou Santana vyznával.

Největších úspěchů na trenérské lavičce se dočkal na začátku devadesátých let se Sao Paulo, s nímž vybojoval prakticky všechny možné tituly, včetně Poháru Osvoboditelů a Interkontinentálního poháru.

"Tele po sobě zanechal nádherné dědictví. Je následováníhodným příkladem, nejen jako kouč, ale hlavně jako člověk," vzpomíná Alberto Parreira, současný trenér Brazilců. "Byl tvrdý, když to bylo potřeba, ale také věděl, jak naslouchat hráčům."

"Byl to skvělý muž a skvělý přítel, byl jako můj druhý otec, který mi dává cenné rady," přidává se Cafú, jež pod Santanou působil v Sao Paulu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Já ho teda v barzilské repre nezažil, ale vím o něm a to, že Btrazilci hráli tehdy snad nejlepší fotbal mi je taky známo...

Reagovat
HOST*Kapřík

Upřímnou soustrast.

Reagovat
smazaný uživatel

Věčná škoda ho

Reagovat
HOST*Brl

Podľa mnohých bol najlepším trénerom na svete. Aj podľa mňa. Pritom aj v mojom prípade platí, čo povedal doktor. Ale všetky zápasy Brazílie z toho obdobia, ktoré som mal možnosť vidieť zo záznamov, boli úžasné.

Btw., pekné od eurofotbalu, že si na neho spomenul.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele