Zbrojovka Brno bude modernizovat stadion, začít by se mělo letos

31.01., 16:56
Aktuality

Modernizace stadionu v brněnské Srbské ulici, kde hraje Zbrojovka Brno, by měla začít letos. Radní města dnes schválili zadávací řízení na zhotovitele, jenž zajistí projektovou dokumentaci i stavební úpravy. Vyjdou na 80 až 90 milionů korun bez daně, zahrnují zastřešení sektorů, nové sedačky, osvětlení i ozvučení. Práce po etapách potrvají do roku 2026, uvedl v tiskové zprávě radní pro sport Tomáš Aberl (TOP 09).

Vybraná firma nejprve namontuje nové sedačky na hlavní tribuně v sektorech A i B a nainstaluje umělé osvětlení. Zastřešení se týká sektorů H, I, N a O, které leží naproti hlavní tribuně, i sektorů C a D určených hostujícím fanouškům. V plánu je také renovace ozvučení uvnitř i vně stadionu s připojením na nezávislý zdroj elektřiny a úprava vstupů s turnikety. Aktuální sektory T, U a V chce město zrušit včetně demolice betonové konstrukce, čímž vznikne vjezd ze Srbské ulice. Ve vzniklém prostoru přibude soustava mobilních buněk, v nichž najdou zázemí hráči, delegáti a rozhodčí či novináři. V momentálně nevyužívaném sektoru P bude ošetřovna pro diváky.

"Dokud nevznikne nový stadion na výstavišti, musí Brno pečovat o městský areál na Srbské, aby stále vyhovoval standardům nejvyšších fotbalových soutěží. Již dříve jsme vybrali zhotovitele rekonstrukce hrací plochy, vedle níž je nezbytná také celková modernizace zázemí," řekl Aberl. Revitalizaci hřiště má na starost společnost Prostavby, náklady přesahují 32 milionů korun bez daně. Počítá se s novým povrchem z přírodní trávy, novým systémem pro závlahu a vyhříváním i vybudováním akumulační nádrže na dešťovou vodu.

Zkvalitnění infrastruktury stadionu podle nových standardů, které schválily Fotbalová asociace České republiky a Ligová fotbalová asociace, je nutnost. Pokud by městský areál v Srbské certifikací neprošel a nezačal požadavky plnit, nemohl by hostit zápasy nejvyšší ligy ani mezinárodní utkání.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
milan78

Reagovat
Axelrose

Tvl, já myslel, že na výstavišti má být hokejová hala a ona bude i na fotbal

Reagovat
Mass

Jásem teda z článku nikde nevyčetl, že by chtěli stavět stadion na fotbal..

Reagovat
Axelrose

Dokud nevznikne nový stadion na výstavišti, musí Brno pečovat o městský areál na Srbské, aby stále vyhovoval standardům nejvyšších fotbalových

To mi přijde, v článku o fotbalovém stadionu, jako důvod, myslet si, že tam chtějí stavět fotbalový stadion.

Reagovat
Mass

Tak to seš optimista. Já si slovíčko "dokud" překládám jako jestli někdy vůbec nebo až snad možná, ale spíš ne....

Reagovat
kilobyte

Výhledově, donazimy.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Axelrose

No mě šlo spíš o to, že to bude asi překlep. Že tam chtějí postaviti tu hokejovou ( nebo multifunkční) arénu jsem věděl, ale o fotbalovém stánku na výstavišti jsem ještě nic neslyšel

Ale tak třeba se nám rozjede další telenovela alá estadio municipal v HK

Reagovat
andrew96

Není to překlep, staví se jak hokejová hala, tak o pár set metrů dál taky fotbalový stadion (namísto starého velodromy). Respektive takové jsou plány, zatím jen ideje. Hokejová hala se už ale skutečně staví.

Reagovat
Axelrose

Aha, tak vidíš, jak jsem zaspal dobu

Reagovat
andrew96

Jen o půlrok, neboj.

Reagovat
Axelrose

A je třeba nějaká vizualizace (kromě té tady ), páč to mi přijde jako základ pořádného stadionu - bez vizualizace he nepostavíš, i když potom vpadá úplně jinak.

Reagovat
andrew96

Známé jsou jen vizualizace varianty za Lužánkami. Pro variantu velodrom se teprve bude vyhlašovat arch. soutěž. Teda alespoň bych to očekával.

Reagovat
Axelrose

Ok, tak už tě nebudu dál trápit

Díky za info

Reagovat
ZB 07

Reagovat
kilobyte

Není to zbytečné, když za chvíli postaví nový aspoň pro 20k?

Reagovat
Mass

Však ty mobilní buňky můžou potom přesunout tam

Reagovat
Mass

Vizualice brněnského stadionu po rekonstrukci:

www.designboom.com/weblog/images/images_2/lauren/safmarine/safmarine01.jpg

Reagovat
kilobyte

I novými posilami?

Reagovat
Mass

Jj to co zbyde z Vyškova.

Reagovat
Kepy_FCB

*posilovnami

Reagovat
doocetung

To je vizualizace toho nového stadionu, akorát nechápu proč to chcou stavit úplně v centru města..

Reagovat
Losinho

Reagovat
$$CaptainKokotko

Není to stejné jako když si nějáká stará kurva nakoupí všechn fancy krémy, píčoviny na pleť a make up a pak si myslí jak je krásná?

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
eleven11

Keď nefunguje bordel,treba vyhodiť kurvy,nie nábytok

Reagovat
Losinho

Reagovat
Muffi

Je.

Jsou tam 25 let, tohle je snad 4 facelift, dohromady to bude pres pul miliardy a furt je to ruina.

Kdyby se kolem 2000 postavil novy stadion, bylo by to lepsi.

Reagovat
didosh

Stačilo kdyby se udržoval ten Luzanecky

Reagovat
Muffi

Ne.

Tribuny byly daleko od hriste a poslednich par let se tam hralo na vyjimky od svazu.

By museli postavit komplet znova.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Salfovic

Vyhozený prachy, ten stadion je úplně z prdele.

Reagovat
didosh

Reagovat
Kincl

Ten stadion co mají teď je sice odporný, ale stavět nový pro druhou ligu, když letos ani nepostoupí do první, tak mi příjde zbytečný.

Reagovat
Mr.Mike

Zbytecnej urcite ne..

Reagovat
didosh

Dpč to je názor

Reagovat
Kepy_FCB

Dejte to raději Líšni

Reagovat
ACSeRw!n

at to zbouraj a posravi novej.. muze tam hrat Zbrojovka, Lisen a Vyskov

Reagovat
Neon

Tvl. a koncertní sál zase nic. K tomu hala, kterou nikdo nechce provozovat, protože to bude černá díra na prachy, zaříznutá spalovna... odeeska je v Brně fakt na pěst.

Reagovat
andrew96

JKC už snad bude, ale pravda, pořád se to lehce odsouvá.

Reagovat
alias

Obrovská ostuda celého čechistánu, že město jako Brno nemá moderní stadion minimálně pro 25.000 diváků. Hrajeme si tady na pupek světa a podívejte se na Slovensko, kde se staví nebo zásadně rekonstruují stadiony v každém zapadákově...nebo třeba ted v africkém Pobřeží Slonoviny na některé stadiony, to mi tady nikdy nepostavíme...

Reagovat
Nadržený šimpanz

Jojo, pořád se mluví jak je naše liga úžasná, že týmy jsou konkurenceschopný v Evropě a pak tu vidíš úděsný stadiony a devět z deseti hráčů, co odejdou do ciziny, tak propadnou

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele