Zasloužili jsme si víc, hodnotil Conceição remízu se Sportingem

12.02.2022, 13:27
Aktuality
Šlágr se vším všudy přinesla předehrávka 22. kola portugalské nejvyšší soutěže mezi FC Porto a lisabonským Sportingem. Fanoušci viděli čtyři branky, pět červených karet a výslednou remízu 2:2, se kterou nebyl příliš spokojen domácí trenér Sérgio Conceição...

Sporting měl velmi dobrý vstup a v průběhu prvního poločasu si vypracoval dvoubrankový náskok, o který následně přišel. Ještě v úvodní části hry snížil Fábio Vieira a v 78. minutě vyrovnal Mehdi Taremi. Tou dobou hrál Sporting dávno o deseti, krátce po návratu z kabin inkasoval druhou žlutou kartu obránce Sebastián Coates.

"Disponujeme individuální i kolektivní kvalitou a úvod nám vyšel, připravili jsme si dvě velmi dobré šance, jenomže je nedokázali proměnit a Sporting trestal. Ve druhém poločase jsme všechno napravili, hráli podle našich představ a šli za výhrou. Po vyloučení Coatese už šlo o jednostrannou záležitost. Měli jsme šance, hráli proti úřadujícímu šampionovi a vzhledem k vývoji jsme si zasloužili víc, než jenom remízu," hodnotil někdejší portugalský reprezentant.

FC Porto zůstává na čele tabulky s šestibodovým náskokem na druhý Sporting. Svěřence Sérgia Conceiçãa čeká náročný program, před sebou mají předkolo playoff Evropské ligy proti Laziu a ve hře zůstali i v domácím poháru, v semifinále se střetnou právě se Sportingem.

"Chtěli jsme vyhrát, remíza tak představuje negativní výsledek. Teď už myslíme na další zápas proti Moreirense, čekají nás i evropské poháry. Druhá polovina sezony bude velice náročná a my se musíme uklidnit, i v Evropě chceme dojít co nejdále," prohlásil.

Na Estádio do Dragão se v pátek večer bylo na co dívat a platilo to i po závěrečném hvizdu, kdy došlo ke rvačce mezi hráči obou klubů. Rozhodčí João Pedro Pinheiro rozdal další čtyři červené karty, disciplinární tresty dostanou Pepe, Agustín Marchesín, Tabata a João Palhinha.

"Média tvrdí, že došlo ke konfrontaci mezi mnou a Hugem Vianou, sami se ho můžete zeptat... Odděloval jsem od sebe hráče a věděl, že může dojít k vyloučením a červené karty také padly," nabídl svůj pohled na celou situaci.

Autor: Tomáš Pavlík / abola.pt

Komentáře (6)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Závěr nejlepší, škoda že ještě že jsme dalši 4 redky neviděli i během utkání.

Reagovat
Pharrell

Závěr byl fakt brutální. Ale asi měli dát po tlamě rozhodčímu. Koledoval si hodně.

Reagovat
Seydou Doumbia

Toho bych preventivně profackal už při nástupu.

Reagovat
Pharrell

Jj ten ksicht. Pokrytecký zmrdeček typickej no.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Benfica

toľko už Portu pomohol, a ty by si mu dal po tlamě?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele