ZARAGOZA VÍTĚZEM COPA DEL REY

18.03.2004, 01:23
Aktuality
Střelou za hranicí pokutového území střídajícího argentinského útočníka Luciana Gallettiho deset minut před koncem druhé poloviny prodloužení porazila Zaragoza ve finále Španělského poháru (Copa Del Rey) Real Madrid.

Utkání přihlíželo na Olympijském stadionu v Barceloně (Montjuic), kde hraje své ligové zápasy Espanyol, 54.000 diváků. Oba týmy se postaraly o atraktivní podívanou, zápasu nechyběla ani bojovnost ani emoce - sudí Carmona Méndez rozdal hráčům celkem 13 žlutých a 2 červené karty.

Real nastoupil bez zraněného Ronalda, s Césarem v brance a začal vlažně. Soupeř toho využil, útočil, a proto se už od prvních minut hrál zajímavý fotbal. První šance otevřít skóre měli Beckham a Figo, největší příležitost spálil po dvaceti minutách Guti. Jako první se tak trefil z trestného kopu z velké dálky Beckham. O brzké vyrovnání se o šest minut později postarali bývalí hráči madridského týmu. Savio přihrál zpět Danimu, ten byl úplně volný na vzdálenější tyči a překonal Césara. Ještě do přestávky šla Zaragoza do vedení. Guti kopl ve vápně Villu a 22letý nejlepší střelec hostí v této sezoně penaltu s přehledem proměnil.

Krátce po přestávce vyrovnal Roberto Carlos. Opřel se do trestného kopu a s přispěním nepatrné teče trefil horní růžek branky bezmocného Laíneze. Gólman Zaragozy podržel svůj tým po hodině hry, když kryl Zidaneho nebezpečnou hlavičku po rohu. Šance hostí výrazně snížilo vyloučení Caniho. První žlutou kartu dostal za protesty, druhou za faul na Beckhama. Přesto se až do konce normální hrací doby snažila strhnout vítězství na svou stranu.

Po šesti minutách prodloužení dostal po faulu na Gallettiho druhou žlutou kartu Guti a síly na hřišti se vyrovnaly. Zaragoza ožila a deset minut před koncem prodloužení vstřelila vítězný gól. Do míče se z dálky opřel Luciano Galletti a ten zapadl za Césarova záda. Vyrovnat se podařilo Raúlovi, ale gól pro ofsajd neplatil.

SESTAVA REALU
César, Salgado, Helguera, Raúl Bravo, Roberto Carlos, Guti, Beckham, Figo, Zidane, Solari (83. Portillo), Raúl

SESTAVA ZARAGOZY
Laínez, Cuartero, Alvaro, Milito, Toledo, Cani, Savio (95. Juanele), Ponzio (69. Generelo), Movilla, Villa, Dani (60. Galletti)

GÓLY 23. Beckham, 47. Roberto Carlos - 28. Dani, 44. Villa (pen), 110. Galletti

ČERVENÉ KARTY 96. Guti - 67. Cani

Autor: Radek Nosil

Komentáře (12)

Přidat komentář
antimadrista

Jupííííí

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak to jsi mě docela potěšil, čekal jsem slovní kanál...

Reagovat
exmafie

moulo !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*Jiri - fcb

Real prohrál (dostal na prdel) a to nás všechny těší, ne? Ale zase když si vezmu, kd v týhle soutěži skončila Barca ...

Hlavní je, že to nevyhráli ti prachatí nafoukanci.

PS: docela by mě těšilo, kdyby real tuhle sezonu dokončil bez trofeje. V lize by mohla vyhrát Barca a v LM AC Milán. To by neškodilo, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,to by rozhodně neškodilo. Halvně,jak nějaký madriďák řekl,že Barca vypadla s TRAPNOU Zaragozou. Sice jsme vypadli,ale to bylo relativně dávno. Jak už tady padlo,Real není schopen vyhrát La Ligu a LM najednou. Real by měl jít za prachama v LM a titul pustit pro nás!

Reagovat
PJ

Podle čeho soudíš, že Real neni schopen vyhrát ligu a LM najednou? Že si to ty řek, tak to platí? Nebuď směšnej...

Reagovat
smazaný uživatel

Zaragoza je pro mě nepochopitelnej tým! Týden jsem se smál tomu jakým zázrakem porazili doma San Sebastian. Po naprosto katastrofálním výkonu v druhé půli zcela náhodným gólem. Prostě nemít Savia tak jasný sestup a hle od tý doby jedou snad bez prohry, kolik kol v tiplize mi takhle utekli :-) ! I když stejně tak mě ničej i Albacete a znovuzrozená Pamplona! Asi je Zaragoza ted lepší venku a na brejky, jinak nevim

Reagovat
HOST*

zbozne prani...

Reagovat
HOST*sasa

Ty magore!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Když Real nedá Zaragozu,tak (to už 2x) tak bude mít mnohem větší problémy s takovým Arsenalem.

Reagovat
exmafie

Real přes Arsenal neprojde-můj tip na finále LM:Arsenal-AC Milán.A vyhraje Arsenal,na jeho hru nemá v současnosti žádnej klub planety (a to fandím Realu...hmmm a možná trošku i tomu Arsenalu :)))))))

Reagovat
PJ

Já fandim Manchesteru... A LM přeju Arsenalu, fakt hrajou dobře, i když je moc nemusim... Anebo Monaku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele