Zajímavá nominace Španělska

22.03.2008, 15:58
Aktuality
Trenér španělské reprezentace Luis Aragonés představil nominaci na středeční utkání proti Itálii a i když se jedná pouze o přátelák, rozhodně není bez zajímavosti. Vždyť Mistrovství Evropy 2008 se kvapem blíží, počet pozvánek je omezený a hráčů, kteří si dělají naději na účast, je přehršel.

Španělský deník Marca sice začal článek, jenž pojednával o španělské nominaci, slovy "Žádné překvapení", to nicméně odkazovalo pouze na vynechání Raúla. Ano, Raúl Gonzáles, kapitán Realu Madrid, na reprezentační sraz znovu nedorazí.

Návrat Raúla byl přitom natolik vyžadován médii, že se nakonec musel Aragonés s hráčem osobně setkat, aby celou situaci důsledně probrali a uzavřeli vzájemnou "dohodu o neútočení". Avšak nic více. "Nechci o Raúlovi už dále hovořit. Sešli jsme se a dohodli, že o tomto tématu nebudeme více spekulovat," rázně utnul snahy novinářů na tiskové konferenci Aragonés. Nutno dodat, že Raúl oproti podzimní formě značně polevil a Aragonés má k dispozici srovnatelně kvalitní náhrady.

Velkou novinkou v sestavě každopádně je Rubén de la Red. Brzy 23letý odchovanec Realu Madrid, který v současnosti hájí barvy Getafe, letos předvádí vyrovnané nadstandardní výkony a pozvánku si jistojistě zaslouží. Je ovšem otázkou, zda by šanci dostal i v případě, že by David Albelda mohl pravidelně hrávat. Právě bývalý valencisjký kapitán totiž De la Redovi uvolnil místo. Albelda od podzimu pouze vysedává na tribuně a i když z počátku Aragonés stále Albeldovi důvěřoval (a ten během té doby v reprezentaci rozhodně nehrál špatně), nakonec mu podle všeho došla trpělivost.

"De la Red je fotbalista, který se neustále zlepšuje, může hrát i na pozici vysunutého záložníka. Každému hráči, který prokáže dobrou formu, dáme šanci se ukázat," vysvětlil pozvání De la Reda Aragonés.

Krom Albeldy se do sestavy nevešel ani další zkušený hráč – Joaquín, jehož Aragonés opomenul již podruhé v řadě, důvodem má být ne zrovna ideální forma bývalého hráče Betisu. Otazník visel i nad Xabi Alonsem, ten však důvěru dostal, stejně tak Dani Guiza, nejlepší střelec Mallorky. Guiza měl lehké zdravotní problémy, ale zdá se, že je již dokázal překonat.

Radost určitě nebudou mít v Atléticu Madrid. Los Colchoneros mají v sestavě hned několik aspirantů na obléknutí červenožlutého dresu, avšak nakonec zůstávají všichni doma. Týká se to hlavně Luise Garcíi, Raúla Garcíi a Pabla Ibaňeze.

Zatímco tak tradiční celek, jakým je Atlético Madrid, nemá v reprezentaci nikoho, Mallorca má zástupce hned dva – krom již zmiňovaného Guizy to je ještě Fernando Navarro, odchovanec Barcelony, jenž byl kdysi považován za vycházející hvězdu. Jenže kariéru mu zabrzdilo vážně zranění a až letos se začíná opět přibližovat svému dávnému standardu.

Další barcelonský odchovanec - Bojan Krkic – se do sestavy nedostal. "Reprezentace U21 má také své cíle a Bojan je velmi důležitý hráč," prozradil důvody Aragonés.

Barcelona má přesto v nominaci tři hráče (Puyol, Xavi, Iniesta), další gigant Real Madrid potom dva (Casillas, Ramos). Nejvíce jich však má Valencia a Liverpool, z každého klubu cestuje hned čtveřice hráčů.

Autor: Petr Kilian / marca.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Každému hráči, který prokáže dobrou formu, dáme šanci se ukázat." Aragonés si fakt nevidí do huby.

Reagovat
smazaný uživatel

De la Red je dobrej, ale v takové konkurenci se těžko prosadí. Ten z Atlética bude spíš Pablo Ibáñez, ne? Pablo Hernández je hráč Valencie, který hostuje v Getafe.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, samozřejmě, díky.

Reagovat
smazaný uživatel

kyslíku

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že tam je torres

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč tam není Miguel Torres z Realu , takovej zabiják

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi asi upad

Reagovat
rufus

Možná, že si děláš srandu, pokud ne, tak bys měl vědět, že se nedostal ani do nominace Realu na zápas proti Valencii..

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč... když jsem ho viděl proti Římu, tak hrál jednoznačně líp než Salgado

Reagovat
rufus

Ani Salgado neni v nominaci, je tam pouze 5 obránců (Ramos, Pepe, Cannavaro, Heinze, Marcelo)

Reagovat
smazaný uživatel

Raul tam patří...Trenér ať jde někam...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele