Začíná italská liga i s pěti českými krajánky, titul obhajuje Neapol

18.08.2023, 15:58
Aktuality

Bez jasného favorita začne v sobotu čtyřmi zápasy italská liga. Titul obhajuje Neapol, kterou ale opustil po konci minulého ročníku úspěšný trenér Luciano Spalletti. Do úvodního kola může zasáhnout i pětice českých hráčů. Vedle obránce Davida Zimy (FC Turín) a záložníků Antonína Baráka (Fiorentina) a Lukáše Vorlického (Atalanta) vyhlíží obnovenou premiéru v Serii A čerstvá posila Cagliari Jakub Jankto. Na šanci v prvním týmu Lecce čeká záložník Daniel Samek.

Neapol byla v minulé sezoně suverénní a s náskokem 16 bodů na druhé Lazio Řím mohla slavit po 33 letech zisk "scudetta". V létě ale odešel do Bayernu Mnichov klíčový stoper Korejec Kim Min-če a především skončil Spalletti, jehož na lavičce nahradil Francouz Rudi Garcia.

"Titul by měl hráče povzbudit, dokázali si, že mohou vyhrávat trofeje. Na druhou stranu teď začínáme v podstatě od nuly a nemůžeme se ohlížet, co bylo minulou sezonu," upozornil Garcia, jenž se bude moct spolehnout na nejproduktivnější ofenzivní duo uplynulé sezony. Nigerijský kanonýr Victor Osimhen byl s 26 góly nejlepším střelcem Serie A, gruzínský křídelník Kviča Kvaracchelija s deseti asistencemi nejlepším nahrávačem.

Klíčový hráč odešel během letní pauzy také z Lazia. Srbský záložník Sergej Milinkovič-Savič, který nosil v některých zápasech i kapitánskou pásku, přijal lukrativní nabídku od saúdskoarabského al-Hilálu a po osmi letech opustil tým z "věčného města".

Velký pohyb v kádru nastal u třetího týmu minulé sezony Interu MIlán. Finalista Ligy mistrů prodal do Al Nassru Marcela Brozoviče, do Unionu Berlín Robina Gosense a do Manchesteru United brankáře Andrého Onanu. Slovenský stoper Milan Škriniar odešel po konci smlouvy do PSG, skončil také gólman Samir Handanovič. Na jeho místo přišel švýcarský reprezentant Yann Sommer. Útok posílil francouzský vicemistr světa Marcus Thuram.

"Nerazzurri" budou chtít navázat na poslední ligový titul ze sezony 2020/21. "Chceme získat 'scudetto', to je náš hlavní cíl. Zároveň se pokusíme udržet pozici na evropské scéně, i když to nebude vůbec jednoduché," řekl kouč Simone Inzaghi, jehož svěřenci podlehli ve finále Ligy mistrů Manchesteru City.

Milionářskou soutěž si v další sezoně zahraje také druhý milánský velkoklub AC. "Rossoneri" přišli o špílmachra Sandra Tonaliho, jenž přestoupil do Newcastlu, z Premier League ale rovněž přivedli výraznou posilu. Z Chelsea přestoupil do AC americký záložník Christian Pulisic. Kariéru ukončil hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic.

"Tohle mužstvo už toho dokázalo spoustu, ale museli jsme udělat i nějaké změny. Navázat na úspěchy z minulých let i bez Zlatana bude jedna z výzev," podotkl trenér Stefano Pioli.

Nečitelná je situace v nejúspěšnějším italském klubu Juventusu, který skončil v minulé sezoně i kvůli bodovému odečtu za falšování účetnictví až na sedmém místě. Kvůli trestu od UEFA si v evropských pohárech v této sezoně nezahraje. Mimo tým byl navíc postaven kapitán Leonardo Bonucci, jehož budoucnost ve "Staré dámě" je nejistá.

Pozice zajišťující účast v Lize mistrů budou chtít atakovat i Bergamo nebo finalista posledního ročníku Evropské ligy AS Řím. Nováčky soutěže jsou Cagliari, Frosinone a FC Janov.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
Martin9719

Posily pro SSC pro mě většinou neznámá. Dobře je to, že neodešla kostra až na Kima. Jsem velice zvědav jak si to všechno sedne hlavně s Garcíou.

Reagovat
dave30

Stejně jako Samek čeká na příležitost i Vorlický. 24 odehraných minut v SA asi není nic moc. V lednu bude mít 22 roků, měl by se poohlédnout po týmu, kde si zahraje. Jenomže je od března zraněný, tak to asi není jednoduché...

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Delsemela

Moje preview na footbal fanatic

Serie A 2023/24

Sezóna 2022/23 zažila něco jako znovuzrození italského fotbalu, Serie A naservírovala nezapomenutelnou kampaň. A Jirka Semela vám nyní servíruje masivní preview na nadcházející sezónu!

Zatímco zbytek evropských nejvyšších lig viděl mnoho obvyklých vítězů, kteří nakonec v květnu zvedli své příslušné tituly, Itálie porušila tradici, protože Neapol byla korunována mistry poprvé od roku 1990.

Možná ještě pozoruhodnější je, že to bylo poprvé od roku 2001, kdy Serii A vyhrál někdo jiný než „velká trojka“ AC Milán, Inter nebo Juventus!

Rozhodně to nebyla náhoda, Neapol vedla po většinu sezóny a nakonec skončila s velkým náskokem 16 bodů před druhým Laziem.

Neapolský historický zisk titulu však nebyl jediným bodem této sezóny, protože italské týmy se prosadily i za hranicemi, když se dostaly do finále všech tří evropských soutěží!

Nakonec závody Interu (Liga mistrů), Říma (Evropská liga) a Fiorentiny (Evropská konferenční liga) skončily všechny žalem, ale posloužily jako prohlášení o viditelném růstu síly Calcia.

Serie A se vrací s velkým očekáváním, protože šampioni z Neapole 2022/23 se budou snažit obhájit svůj titul proti oživlým obrům apeninského poloostrova. Po minulém šampionátu se budou hráči Juventusu, AC Milánu, Interu a možná i Lazia snažit napodobit a předčit Neapolitány a uzmout Scudetto pro sebe!

NEAPOL BRÁNÍ KORUNU

Po několika těsných druhých místech v poslední dekádě to pro Neapol pod vedením manažera Luciana Spallettiho v minulé sezóně konečně klaplo. Léto převratů v roce 2022 znamenalo odchody klubových stálic Driese Mertense a Lorenza Insigneho, manažer se snažil vybudovat novou, dynamickou mladší kostru mužstva.

V čele s nigerijským útočníkem Victorem Osimhenem se po příchodu křídelníka Khvichy Kvaratskhelii rozvinulo nezastavitelné partnerství, které potrápilo nejednu obranu Serie A na cestě ke konečné mistrovské slávě.

Nyní se klub po titulové euforii potí nad dosud nepodepsanou novou smlouvou s Osimhenem, udržet jeho a Kvaratskheliu bylo letos v létě klíčové ! Korejec Kim Min-Jae, který byl srdcem neapolské obrany, odešel do Bayernu Mnichov, k tomu všemu strůjce neapolského zázraku Spalletti rezignoval a vzal si roční volno. Jeho náhradou se stal bývalý trenér vlků Rudi Garcia.

Navzdory předchozím úspěchům s týmy Romy a Lille, existují určité pochybnosti o tom, zda se Garcia pro Neapol a jejich identitu hodí! Skutečnost, že už netrénoval v Evropě od chvíle, kdy opustil Lyon v roce 2021, je dosti alarmující. Jeho kariéra totiž pokračovala v Saúdské Arábii v Al-Nassr.

Také se uvidí, jak moc Neapol pocítí odchod sportovního ředitele Cristiana Giuntoliho do konkurenčního Juventusu. Jako sportovní ředitel pracoval v mužstvu z Kampánie 8 let a za tu dobu přivedl řadu skvělých hráčů.

Navzdory uvedeného výčtu nemilých skutečností se kostra mužstva nerozpadla, ba naopak do týmu přišlo ještě pár nových hráčů jako Brazilec Nathan (náhrada za Kima), či švédský reprezentant Jens Cajuste z francouzského Reims. A nově se dolaďující příchod obrovského talentu ze Celta Vigo Gabriho Veigu za cca 40 mil euro.

Neapolský tým bude i v nové sezoně patřit k největším favoritům na Scudetto, jen pokud se na něm nepodepíše zmíněná řada změn.

DOKÁŽE JUVE ULOŽIT MĚSÍCE ZMATKU DO VITRÍNY S POHÁRY?

Poté, co byl turínský velkoklub potrestán za falešné účetnictví a získal po dvojitých odpočtech jen sedmé místo, nebude v nové sezoně hrát žádné evropské poháry! Normálně by sedmý flek odpovídal Konferenční lize, ale turínští se domluvili s orgány UEFA na odpovídajícím trestu, kdy budou hrát jenom svoji domácí soutěž. V ní budou chtít vyhrát první domácí titul od roku 2020!

Klub přivedl amerického útočníka Timothyho Weaha, aby se pokusil zvýšit svou palebnou sílu, a co je zásadní, ve věku 23 let se očekává, že bude dlouhodobou investicí.

Akvizice Giuntoliho z Neapole by měla vést k nové přestupové strategii, která klubu pomůže v budoucnu vrátit se na vrchol italského fotbalu.

Někteří fanoušci chtějí, aby klub ještě více investoval do mládeže vzhledem k rozvoji hráčů jako Fabio Miretti, Nicolo Fagioli a Samuel Iling-Junior, ale teprve se uvidí, do čeho půjdou Giuntoli a manažer Max Allegri.

Vzhledem k tomu, že se mnozí domnívají, že Allegriho fotbal již dávno zatuchl a že je do značné míry součástí problému v klubu, fanoušci se pravděpodobně ještě příliš nevzrušují tolik potřebnou změnou filozofie, dokud zůstane trošku neoblíbený trenér v klubu.

Celé léto se hovořilo o nakonec neuskutečněném přestupu belgického kanonýra Lukaka, který jako zrádce Interu chtěl přejít na opačnou stranu barikády s vidinou většího finančního ohodnocení. Přestup ztroskotal i na tom, že samotní fans si jeho příchod jednoznačně nepřáli!

Z klubu odešel po 8 letech Cuadrado a aby té zlé krve nebylo málo tak skončil v klubu z modročerného tábora. Derby D Italia bude tedy jako vždy hodně peprné….

Juve ještě ulovil mistra světa do 20 let Gonzáleze z Valencie. Uruguayský mladík skončí určitě na hostování. Do poslední chvíle se bíločerní snaží přivést klenot Sassuola Domenica Berrardiho, přestup se bude táhnout asi až do konce mercata.

U týmu není hodně změn a to mu i bez pohárové Evropy může pomoct k jedinému vytouženému cíli a to vyhrát ligu.

MILÁNŠTÍ OBŘI PŘIPRAVENI POVSTAT

AC MILAN

Semifinále Ligy mistrů, kde se oba milánské týmy utkaly, bylo skutečným návratem do doby, kdy byly tyto dva týmy považovány za nejlepší v Evropě.

Před triumfem Neapole si městští rivalové vyměnili tituly v Serii A v předchozích dvou šampionátech, ale minule byli oba o kus dál od vrcholu.

Obě strany prošly změnami a Milan udělal několik vzrušujících podpisů v podobě Samuela Chukwuezeho, Christiana Pulisice a Rubena-Loftuse Cheeka, aby omladil svou sestavu. Problémem může být ztráta Sandra Tonalliho, který odešel do Newcastlu a také výrazná změna v hierarchii klubu v podobě odchodů ředitelů Rickyho Massary a klubové legendy Paola Maldiniho.

Tito dva muži byli hnací silou jejich cesty k titulu v roce 2022, takže jejich náhrada, bývalý hlavní skaut klubu Antonio D'Ottavio, bude mít práci s udržením tohoto standardu.

Na papíře jsou milánské letní akvizice určitě správnou cestou, ovšem fanoušci jsou skeptičtí vůči vlastníkům RedBird Capital a jejich přístupu tzv „Moneyballu“, díky kterému se mohou stát jen „obchodním klubem“ podobným jako Borussia Dortmund v Německu a obětovat svou vlastní historickou pozici jednoho z top velikánů evropské fotbalové elity.

INTER MILAN

Inter se bude snažit stavět na svém postupu v Lize mistrů a umístění na třetím místě v lize, a přestože ztratil takové ikony jako jsou Andre Onana, Marcelo Brozovič či Milan Škriniar, pořád tam určitá kvalita zůstala. Chytře naverbovali z německého Gladbecku útočníka Marcuse Thurama (syna obranné legendy Parmy, Juve či Francie). Dalšími příchozími jsou bývalý brankář Bayernu Yann Sommer, další gólman Audero či bývalá opora Juve Juan Cuadrado. Velkou posilou do záložní řady je dynamický záložník Sassuola Davide Frattesi. V posledních týdnech se řeší i potřebné posílení obrany, kde by měl přijít francouzský reprezentant Pavard.

Zdá se však, že na skutečný rozvoj a přestavbu tohoto týmu je málo financí, které od čínského vedení jednoduše nepřicházejí.

Krásnou ukázkou tohoto problému je letní nahánění útočníků z celé Evropy.

Po odchodech opor Lukakua a Džeka tým spíše v útočné fázi oslabil, to když přivedl snad až svoji pátou volbu v pořadí stárnoucího Arnautoviče z Bologni. Skloňovali se přitom jména v podobě Baloguna, Taremiho či Beta. Otázka tedy je zda na bedrech mistra světa Martineze toho nebude až příliš, Thuramovi se totiž zatím přechod z německé soutěže nepovedl….v přípravě nedal ani gól.

Samotnou kapitolou je nepřestup výborného záložníka Samardžiče z Udine, který sice dokončil i nutnou zdravotní prohlídku, ale nakonec celý transfer ztroskotal na nesmyslných nových požadavcích ze strany hráčova otce.

Nechci se mýlit, ale tohle na Scudetto letos stačit asi nebude.

MOURINHO REPTÁNÍ BY MOHLO ZNAMENAT PRO ROMU POTÍŽE

Zatím se římské dobrodružství Jose Mourinha neobešlo bez hrbolů na silnici a bývalý šéf Interu se po svých frustrovaných pokusech přivést nového útočníka nadále hádá s vedením!

Vzhledem k tomu, že Tammy Abraham byl odstaven nejméně na půl roku kvůli operaci kolena a Andrea Belotti nedokázal skórovat během celé přípravy, nový frontman je nezbytným nákupem tohoto léta.

Neschopnost klubu však přiměla pohotového portugalského šéfa zapózovat se svým „imaginárním útočníkem“ na sociálních sítích.

"Všechno není v pořádku, ale... hodinu se zlobím a pak jsem zpět k tomu, abych byl pozitivní," řekl Mourinho.

"Pokud jde o imaginárního útočníka, mohu vám říci, že i kdyby [Kylian] Mbappe příští týden dorazil, stejně by bylo pozdě."

Pokud Roma nezíská požadovaného hráče před začátkem soutěže, je těžké očekávat, že se Mourinhova nálada zlepší. A jak mnozí zdůrazní, jsme na začátku jeho třetí sezóny v klubu, kde se historicky věci začínají měnit.

Mezi skloňovanými hroty se vyskytují jména jako Duvan Zapata, Marcos Leonardo či Abel Ruiz. Jen jednoho z nich ještě dotáhnout….

Jinak je ale mercato římských vlků velmi zajímavé a dalo by se říct že hodně kvalitní! Přišla kvalitní dvojka z PSG portugalský reprezentant Renato Sanches a taky argentinský mistr světa Leandro Paredes. Dále do obrany N´dicka z Frankfrutu ču Llorente z Leedsu.

Skvělým tahem by mohl být zapomenutý talent Aouar z Lyonu, kterého svého času chtěl i Real Madrid.

Z Leedsu ještě dorazil dánský reprezentant Kristenssen na pravý kraj obrany.

Pokud se tedy podaří zacelit díru po útočníkovi a dá se zdravotně do pořádku Dybala, můžeme od Říma čekat po letech velké věci. Kádr i trenéra na to mají.

LAZIO BY SE MOHLO INSPIROVAT NEAPOLÍ JAKO ČERNÍ KONĚ

Pokud jsou v Římě obavy, opak by se dal říci o jejich sousedech z Lazia, kteří, byť s určitým odstupem, byli v minulé sezóně nejbližšími vyzyvateli Neapole.

Stejně jako Neapol budou doufat, že jejich vzestup v tabulce není jednorázový a udělali na přestupovém trhu několik významných kroků, aby se ujistili, že tomu tak není.

Přišel vysoce hodnocený argentinský útočník Taty Castellanos, stejně jako záložník Daichi Kamada z Frankfurtu, či rychlonohý křídelník Isaksen z dánského Midthjyllandu. Zkvalitnit zálohu přišel i Nicolo Rovella, který nedostal šanci v Juve. Mezi tyče se peče přestup veterána z Totenhamu Hugo Llorise, který zejména v LM může uplatnit své neskutečné zkušenosti.

Manažer Maurizio Sarri dovedl Lazio v této sezóně zpět do Ligy mistrů, ale i když se od nich neočekává, že by v této soutěži udělali nějaký úspěch, tato zkušenost bude pro hráče neocenitelná. Jedinou kaňkou je odchod zřejmě nejlepšího hráče Milinkoviče Saviče do Arábie a jen čas ukáže, zda si s tím biancocelesti poradí.

OBROZENÁ ATALANTA

Očekává se, že Atalanta zůstane v boji o umístění v první čtyřce poté, co v posledních letech neustále narušovala zavedené pořadí Serie A. Tým Gian Piera Gasperiniho je znám svým často brilantním stylem fotbalu a dokonce ani ztráta Rasmuse Hojlunda přestoupivšího do Manchestere United nemusí být až tak složitá, zvlášt když ho nahradil oceňovaný bývalý hráč West Hamu Gianluca Scamacca.

Bergamo posílilo na všech frontách a sice do obrany přišel bývalý hráč Arsenalu Kolašinac, do zálohy Bakker z Leverkusenu či uzemněný talent De Ketelearee z AC Milán, který snad v menším klubu naplno rozvine svůj nesporný talent.

Největší posilou je urostlý mladý útočník El Bilal Touré, který přišel ze španělské Almerie a stál přes 35 mega. Atalanta má veškeré předpoklady udělat poháry!

POKORNÁ FIORENTINA

Konečně, po dosažení finále Coppa Italia a Conference League, stejně jako osmé místo v lize a hraní proaktivního útočného fotbalu, bude velký zájem o Fiorentinu Vincenza Italiana a o to, zda si udrží svou výkonnost i v novém ročníku.

Fiorentina ovšem vzkvétá! Nové tréninkové centrum pojmenované po zesnulém bývalém kapitánovi Davide Astorim je zřejmě nejmodernější fotbalové centrum v Itálii a jedno z top pěti v Evropě ne nepodobné anglickému Totenhamu.

Co se týče přestupového kolotoče tak fialky opět dotáhli velmi zajímavé jména. Do branky přišel z Herty Berlín dánský reprezentant Christensen, do obrany Kolumbijec Mina z Evertonu, skvělý levý bek Parisi z Empoli, do zálohy Artur z Juve či marocký reprezentant Sabiri. Útočnou vozbu doplnili

Reprezenatnt Angoly Nzola ze Spezie a mladý útočník Beltran z River Plate za 25 mega.

Pokud ještě zůstane i Amrabat, se kterým se ale už moc nepočítá, tak bude mít Fiorentina hodně kvalitní kádr a Tonda Barák ještě o trochu větší konkurenci. Tady to vidím na poháry.

Můžeme se tedy na co těšit ….CALCIO začíná již tuto sobotu 19.8.

Zkusme natipovat jak by to mohlo dopadnout.

Můj tip je, ty dej kdo vyhraje.

Pořadí Serie A

1./ Juve – srdíčko

2./ AC Milan – péče

3./ Neapol – haha

4./ Inter – paráda

5./ Bergamo – to mne mrzí

6./ Lazio – to mne štve

Lajk povinný!!!!!

Autor

Jiří Semela

Expert na Serii A

Reagovat
Lech

Belotti 2 goly v priprave

Reagovat
Kaka14

Pořadí Serie A

1./ AC Milan

2./ Neapol

3./ Inter

4./ Juventus

5./ Roma

6./ Bergamo

Reagovat
Savi

Reagovat
smazaný uživatel

Počkám si až na zfilmovanou verzi, ale

Reagovat
Nuno čomes

Číst to nebudu, ale Inter Milano. Ne Milan

Reagovat
Jason_

Salernitana !

Reagovat
10

1. Juventus

2. Neapol

3. Lazio

4. Inter

5. Milan

6. Atalanta

7. Fiorentina

8. AS

9. Bologna

capocannoniere: Osimhen, Dušan, Scamacca

Reagovat
Furia Ceca

Věříš v titul, jo? Ale divím se sám sobě, já taky My jsme ani nemuseli posilovat: nám fakt jenom stačí, aby se nám uzdravili/dostali do formy nějaký hráči – to bude pro nás největší posílení. A výsledky a především předvedená hra v přípravě ve mě budí optimismus, kterej jsem dlouho necítil

Reagovat
smazaný uživatel

Ten faktor je jednoznačně žádná Evropa.

Udělá to strašně moc, pokud někteří hráči unesou že hrají málo.

Reagovat
Furia Ceca

To ano. Ale prvotním faktorem je kvalitní hráčský základ.

Reagovat
10

Věřit se musí, každý rok.

Reagovat
Furia Ceca

Ano, ale tentokrát mám pocit, že bychom mohli věřit reálně, ne falešně

Reagovat
10

Falešně? já věřím naprosto reálně, kádr na to máme, absence pohárů může udělat rozdíl

Reagovat
10

Sorry, tys to tak asi myslel...

Reagovat
Furia Ceca

Ano Ale v pohodě, známe svý lidi

Reagovat
Il Architetto

3. flek max.

Reagovat
Zark

Mám pocit, že se v Itálii zase lidi vrací na stadióny, když přihlédnu k posledním ročníkům a letům minulým. Za letošek dosáhli na rekord prodaných permic Lecce s Janovem, dále Cagliari 13.000 prodaných, Lazio dokonce 30.000, milánské týmy s AS opět naplnili kapacitu prodeje.

Reagovat
Forza_Inter

Juve da scudetto

Reagovat
danko10

Tohtoročné očakávania by sa, čo sa Ríma týka, dali otvoriť a uzavrieť súčasne v jednej vete.

Sme v prdeli, ako nikdy.

Ale začnem pozitívami.

1. Už nikdy neuvidím Ibanēza hrať futbal.

2. Paulo zostal.

3. V Máji sa to skončí.

Teraz k zopár negatívam.

1. José v Budapešti nezažil svoju vysnívanú rímsku kataklyzmu a tak si dá aj s nami svoju legendárnu tretiu sezónu, na ktorú mu chudák Pinto nachystal horu streliva.

2. Aj napriek šialenému vlaňajšiemu mercatu klub navýšil net loss o ďalších 40 miliónov. Na amortizácii a účtovných odpisoch zahučalo krásnych 90, čo je síce mierne zlepšenie, ale stále je to katastrofa, ktorá bude pokračovať ešte pár rokov, pretože Monči a Petrarky a ich famózne dealy robia skúsene predmostie 100 miliónom v kokote skrz Abrahama, Kumbullu a Šomurodova. Návrat príjmov z návštevnosti po covide znegoval drastický prepad príjmov z vysielacích práv. Čiže si Rím nekúpi za môjho života už ani hovno, pretože neverím, že Friedkin je taký idiot, aby navyšoval kapitál bez stojaceho štadióna (ktorý v Ríme nebude stáť nikdy).

3. V kasni zostal týpek, ktorý už vlani nechytil ani chrípku, pretože nechcel. Chrbát mu kryje chlapec, ktorý v dospelom fotbale odchytal menej minút, než som ja strávil osamote so Scarlett Johansson.

4. Týpek, ktorý došiel nahradiť Ibanēza, zatiaľ vyzerá, ako jeho ľavonohá reinkarnácia. Ostatní stopéri sú asi najsilnejšia stránka tohto ansámblu, ale sú iba traja, takže nás čaká veľa radosti so Zekim, ktorého rok v Ríme totálne zombifikoval na bekovi, takže prišiel čas ho zabiť definitívne.

5. Na ľavom wingbeku je bývalý fotbalista a budúci futsalista.

6. Na pravom wingbeku je… Neviem, čo napísať. Hlavne Ivan Drago z Leedsu sa musí vidieť na vlastné oči. Apropó, očakávam, že Corriere de la Serra v priebehu sezóny príde so šokujúcim odhalením, že on a Ricky majú spoločného deda, ktorý kedysi s Wehrmachtom plienil Škandináviu.

7. Záloha stratila jediný funkčný a dynamický element. Prišli tri mŕtvoly z Francúzska. Aby som bol fér - Aouar vyzerá ako dobrý futbalista, len neviem, načo bude zrovna takýto profil Josému. Od dua Milli Vanilli z Paríža už neočakávajú nič ani ich vlastné mamy.

8. Zostal Capitano, ktorý by podľa mňa sám už najradšej drepel pod dekou s horúcim kakaom a pozeral Priateľov, a nie sa znemožňoval snahou predstierať, že je futbalista a líder súčasne.

9. Útočník číslo 1 dal vlani v lige 0 (nula!!!) gólov. Útočník číslo dva sa bude pred každým zápasom losovať v šatni z Manciniho ľadvinky.

Nuž, aká krajina, takí Kellyho Hrdinovia…

Forza Roma bella! <3

Reagovat
Lech

Od dua Milli Vanilli z Paríža už neočakávajú nič ani ich vlastné mamy

Reagovat
Nuno čomes

1. Inter

2. Napoli

3. AS

4. Lazio

.

.

.

19. AC

20. Juventus

Reagovat
LesyJePan

1. Neapol

2. Juventus

3. Milan

4. Merda

5. Lazio

6. Roma

Reagovat
mastakillah

Tak nějak by to být mohlo, ale AS nejspíše nebude ani 6. Atalanta a Fialky by na tom mohly být lépe

Reagovat
Eldarion

Milujem Seriu A, ale sledovať v akom ho*ne je momentálne a zrejme ešte bude, je smutné. Toto bolo hádam najslabšie mercato zo všetkých väčších európskych líg. Čo je samozrejme výsledkom absolútne žiadnej marketingovej hodnoty, keďže okrem pár fans a domácich Talianov túto ligu asi nikto nesleduje. Tým pádom kluby sú chudobné. Keď vidím ako napr. La Liga systematicky stavia nové krásne štadióny a pracuje na tom sa dotiahnuť na PL (čo je finančne nemožné), ale napr. Taliani žijú stále v roku 2004. Hlavne, že sú romantici a majú radi staré veci.

Ale čo už, tipy na 2023/2024:

1. AC

2. Juve

3. Inter

4. Napoli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele