Začala valná hromada, která má zvolit nové vedení fotbalu

12.12.2017, 11:13
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (155)

Přidat komentář
ttopi

10:54 - Česká komora podporuje návrh, s nímž přišel výkonný výbor a který počítá s tím, že v případném čtvrtém kole rozhodne prostý součet hlasů v obou komorách. Protože však má česká komora téměř dvakrát víc delegátů(128:74), je pro moravskou komoru tento návrh neakceptovatelný. Proto Morava preferuje druhý návrh, aby ve čtvrtém kole rozhodl součet procentuálního zisku hlasů delegátů. Teprve v eventuálním pátém kole by byla ochotna přistoupit na český návrh.

A už je to tu zase. Ať je to aktuálně kolem Berbra jakkoliv, systémově není nastaveno, že každá komora MUSÍ podpořit svého kandidáta. Na druhou stranu to procentuální přepočítání je pro případy "Berbr" alespoň trochu spravedlivé. A pokud jsou pak schopni v případě nerozhodnutí v dalším kole již hrát na absolutní součet, je to asi jediný možný kompromis.

Reagovat
Greny

To co tam predvadi ti clenove UEFA a FIFA je masakr a jeste mluvi o demokracii

Reagovat
ttopi

To, co říkají, je nutné. Za současných stanov totiž může být volba nekonečná.

Reagovat
ttopi

10:59 - Slovo si vzal opět Grigorij Surkis, místopředseda UEFA, a znovu apeluje na delegáty, aby změnili stanovy a zvolili předsedu. Pohrozil možností sankcí a vyloučením z finančních programů UEFA, kdyby k tomu nedošlo. Postrašil dokonce možností zřízení výboru pro normalizaci, který by převzal pravomoci od výkonného výboru FAČR. Sám přiznal, že by nešlo o optimální variantu, která by navíc měla dopad na image a reputaci českého fotbalu, stejně jako by měla dopad na finmanční podporu od UEFA. Míč je na vaší straně, prohlásil na závěr.

Reagovat
smazaný uživatel

11:08 - Věty o normalizaci pronášené navíc v ruštině vyvolaly v tvářích některých delegátů v sále pobavené úsměvy, což nemohl místopředseda UEFA nezaregistrovat. Proto své vystoupení poroložil vsuvkou, že neřekl nic zábavného.

To je jak na základce, když nám ředitel něco vyčítal.

Reagovat
cetto

Pochybuju, že víc jak 10 % z nich umí rusky, takže se spíš smáli tomu jak vypadá...

Reagovat
ttopi

Ti starší (Berbr a spol) tomu právě dost možná rozuměli

Reagovat
cetto

No pokud mluvil o normalizaci, tak to už by museli mít setsakra pokročilou znalost ruštiny, aby tomu rozuměli xD

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Proč ten vocas mluvil vůbec rusky?

Reagovat
Blasphemer

Rusové to občas dělají.

Reagovat
smazaný uživatel

Surkis je ukrajinec..

Reagovat
Blasphemer

Nedělej, že je v tom nějakej rozdíl.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, ale třeba o tom něco bude vědět Ovčáček.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je to ruský agent.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
cetto

Proč nám vůbec nějaká UEFA něco diktuje? Nejsou snad fotbalový asociace samostatný a nezávislý? Pod EU sport zatím nepatří takže mi není jasný, proč si někdo myslí že nám může něco diktovat

Reagovat
ttopi

Zatím nic nediktují, jen naléhají na řešení. To chceme snad všichni ne? Současné stanovy jsou prostě blokační, to se nedá nic dělat.

Reagovat
cetto

No tak nediktují..pokud řeknou "vyberte šéfa nebo vás převezmeme my" to mi přijde celkem dost diktátorské.

Reagovat
ttopi

Takhle ta věta nezněla. Prostě bylo třeba naznačit, že se řešení najít musí. Zbytečně bych z toho nedělal rok 68.

Reagovat
bobis21

a co má zas UEFA společného s EU?

Reagovat
cetto

No tak že sport nepatří ani mezi výlučné ani sdílené pravomoce EU. Čili diktatura ze strany EU nepřipadá v úvahu. Takže tím pádem bychom snad měli být samostatní v oblasti sportu ne?

Reagovat
Pablos

ale jsme členy UEFA FIFA ...můžeš si to převést na to, že jsme členy EU, když se ti nelíbí, že ti někdo něco diktuje, protože to nesplňuješ jakožto člen, tak prostě to buď příjmeš nebo vystoupíš... a tady je to ten samej princip . Zase vystoupit z UEFA ...neprohráli by jsme už žádnou kvalifikaci

Reagovat
bobis21

znova - co má sakra UEFA společného s EU? Možná ti to nedochází, ale UEFA není organizace EU

Reagovat
Kuchta

Prosimtě, už radši nic nepiš

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Greny

Mohla by to Morava zase totalne zablokovat at je nějaká sranda

Reagovat
smazaný uživatel

JEDEME MORAVA, JEDEME!!!!! POJĎME NĚCO BLOKNOUT NEBO ASPOŇ ZKOMPLIKOVAT!!

Reagovat
hefy
Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Nihilister

Dneska to zní ještě hůř než tehdy

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

kluci z DTC ukázali, jak má vypadat pravá freestylová session, takhle to má vypadat

Reagovat
Kostomlat

nechutný divadlo v Berbrově režii.

Reagovat
Kostomlat

co má co UEFA a FIFA kecat do dvoukomorovýho systému? Já chápu, že chtějí, aby byl zvolen předseda. OK. Ale jak, to jim může být šumák, i kdyby těch komor bylo třeba 5. Stejně je to všechno jedno. Nechal bych stávající systém s tím, že v rámci dohadovacího řízení si sednou dva lidi, Berbr a někdo (tady musím sebekriticky uznat, že Morava nikoho jako Berbr nemá) a musí se spolu domluvit, jako když Klaus s Mečiarem dělili ČSFR. Příliš demokracie škodí a ve fotbale obzvlášť.

Reagovat
ttopi

A co když se nedohodnou ani ti 2? Tohle nemusí pomoct. Musí se nastavit systém, kterej volbu zaručí, nic jinýho UEFA a FIFA nechce.

Reagovat
Kostomlat

proč podle tebe všechny český kluby hlasují jako jeden muž? Kdyby na české straně byla větší názorová různost a moc se nekumulovala do rukou jednoho člověka, tak by se nic nedělo a systém by normálně fungoval. Ale tím, jak Berbr v podstatě ovládl celé Čechy, se stává prostý součet hlasů pro Moravu logicky nepřijatelný, jelikož Čechy převálcují Moravu ráno, v poledne a večer zase. Stávající systém není špatnej, ale akorát ho to hovado hecknulo takovým způsobem, že ty volby na české straně ani nemusejí být. Stačí se zeptat Berbra. Přeci kvůli jednomu hovadu, který podle svých slov za 4 járy končí, nezrušíme možnost konsenzuálního soužití klubů z Čech a Moravy?

Reagovat
ttopi

Já vím, ale Berbr není systémová věc. To, že aktuální stav je takový, je bohužel jen aktuální stav. Ale stanovy říkají, jak to má vypadat obecně.

Celé to je o tom, že Čechy mají víc delegátů, ale to je dáno asi velikostí a vlivem, nebo nevím, jak se stanovilo, kolik která komora bude mít členů.

Reagovat
Mata

logicky by to mělo být daný velikostí

Reagovat
Mata

největší blbost je už to rozdělení na českou a moravskou komoru. to je celý problém

Reagovat
ttopi

To je fakt. Ale současná patová situace by podle mě pokračovala. Byla by jen jedna komora, ale furt by každej hlasoval pro toho "svého". Snažší by to ale bylo v tom, že delegátů za Čechy je více a tak by tu většinu vždycky měl. To se ale Moravě nelíbí, zrušení komor podle mě neprojde nikdy

Reagovat
Mata

Ale rozdělování na Čechy a Moravu je proč? Kde jinde kromě fotbalu je to takhle debilně rozdělený?

Reagovat
Kostomlat

už v Ústavě ČR se mluví o Čechách, Moravě a Slezsku. Co je na tom debilního? Za první republiky bylo dokonce zemské zřízení. A kdyby komoušský svině (např. jako Berbr) ponechali zemské zřízení, bylo by u nás dodnes. Morava je totiž země, víš?

Reagovat
Mata

Morava není země, Morava je část území(region) České Republiky. Tím pádem má být buď jedna komora nebo 3 (Čechy, Morava, Slezsko). Tohle jenom naše klasická zprasenina. A ptal jsem se jestli je to takhle debilně rozdělený i v nějakém jiném sportu? Čímž samozřejmě nezpochybňuju, že je Berbr svině

Reagovat
Kostomlat

není to blbost. Je to pojistka přesně proti takovým mafiánům a hovadům, jako je Berbr. Problém je, že na moravské straně (snad s výjimkou Kubíčka) není člověk, kterej by si s ním sedl ke stolu a zároveň to bylo jako rovnej s rovným.

Reagovat
Uwe háže buly

komora by stačila jedna, jen by to chtělo víc zásobníků.

Reagovat
dave30

Pokud se FAČR skládá ze dvou částí (české a moravské), tak se nedivím, že chce mít méně početná Morava nějakou pojistku. Stejné to bylo i za doby ČSSR, kdy bylo FS složeno ze sněmovny lidu (poslanci podle počtu obyvatel) a sněmovny národů (poslanci ČR a SR půl na půl). A nejdůležitější zákony musely schválit obě sněmovny. Ve FAČRu když se domokratická většina z Čech rozhodne, že zaveze Asii (Moravu) hnojem, tak to tak udělají...

Reagovat
Kostomlat

Reagovat
Nebelung

Reagovat
ttopi

To je přeci v pořádku, že chtějí mít nějakou možnost stopky. Ale současný systém je blokační. Já se nemohu zbavit dojmu, že každá komora hlasuje pro svého kandidáta prostě jen z principu. Kdyby se nějakým nedopatřením stal kandidátem za Moravu třeba Janoušek a za Čechy kdokoliv normální, Morava by stejně hlasovala pro Janouška. Prostě jen tak, aby náhodou Čechy nevyhrály. Pro Čechy platí samozřejmě to samé. Blbý je, že jsou jen 2 kandidáti a tak horko těžko dokážou přesvědčit delegáta protistrany.

Reagovat
dave30

Ale vždyť i spousta lidí v Čechách je určitě pro to, aby se tento Berbrův neomezený vliv na fungování svazu zastavil. Ale při tomto systému to možné není.

Reagovat
ttopi

Samozřejmě, že je. Ale ono to funguje tak, že každej delegát má zájem na tom, aby předseda byl bližší jeho oblasti. Přecijen při 2 kandidátech si radši zvolíš toho svýho, pokud to není vysloveně diletant, což asi ani Fousek, ani Malík nejsou. Takže i bez Berbra by to aktuálně bylo možná těžké ta volba, možná by to dopadlo stejně.

Reagovat
Kostomlat

systém komor dává oběma - Moravě i Čechám - prostor pro vyjednávání a pro kompromisy. Že to moravská strana nezvládla a místo ochrany dvoukomorovosti lpí na Fouskovi, a tím hazarduje se samotným dvoukomorovým systémem, je její chyba, chyba jejích funkcionářů. Ale není to tak, že by ten systém byl nefunkční - on jen dává oběma komorám, hlavně té menší moravské, právě určitý mechanismus, kterým by se setřelo její velikostí a početní znevýhodnění. Dva rovnocenní partneři, ne sluha jeho pán, chápeš?

Reagovat
ttopi

Chápu. A k čemu to prosímtě je, když ten systém nezaručuje zvolení předsedy a pak to trvá další půlrok, než se sejdou a zas by z toho mohl být pat?

Tak jako v politice platí, že kdo má většinu, má výhodu, tak to nejspíš dopadne i zde. Jinej systém asi ani vymyslet nejde. Prostě jedna strana má více delegátů, protože je větší. To je fakt, kterej lze těžko změnit. Byl tu návrh z Moravy, že by se to přepočetlo na %, což odporuje předpokladu, že každý hlas má stejnou váhu. Tak co jinýho navrhuješ? Mě nenapadá nic jinýho, než že většina bere.

Reagovat
Kostomlat

nechat stávající systém. Je potom na Moravě, aby v rámci dohadovacího řízení uměla vyjednat pro ni přijatelný kompromis.

Reagovat
ttopi

Tady se řeší volba předsedy. Buď to bude kandidát za Čechy, nebo za Moravu, jiná varianta není.

Nevím, jaký kompromis máš tedy na mysli. Leda něco ve stylu "My schválíme vašeho kandidáta na předsedu a vy nám schválíte kandidáty na jiné pozice". To mi ale nepřijde fér, aby se jednotlivé volby mezi sebou ovlivňovaly.

Reagovat
Kostomlat

jo, přesně takhle to myslím.

Reagovat
Kostomlat

to je politika a to je jediný nástroj, jak se dá hovado typu Berbra udržet aspoň trošku na uzdě - má-li proti sobě schopné a jednotné oponenty, což momentálně nemá - bohužel.

Reagovat
ttopi

Aha, tak koukám, že ty další pozice jsou rozdělené na komory, takže to nemá moc smysl. Morava má na místopředsedu za Moravu sama kandidátů více, je spíš na nich, koho si prosadí. Předseda je jen jeden.

Viz:

Seznam kandidátů:

Předseda: Martin Malík, Petr Fousek.

Místopředseda za Moravu: Zdeněk Zlámal, František Jura, Radek Bělák, Karel Kula.

Místopředseda za Čechy: Roman Berbr, Pavel Marek.

Předseda řídící komise za Čechy: Dagmar Damková.

Předseda řídící komise za Moravu: Pavel Nezval, Alan Jančík, Karel Kula.

Člen za Čechy: Miroslav Liba, Rostislav Votík.

Člen za Moravu: Miroslav Vrzáček, Karel Kula, Pavel Brímus, Pavel Blaha.

Člen za ligu: Tomáš Paclík, Marek Hájek, Dušan Svoboda, Pavel Marek, Václav Brabec.

Reagovat
dave30

Ono je to hlavně o těch delegátech. Sebelepší systém v rukou korupčníků zůstane nefunkční vždy. A dokud budou na okresních a krajských svazech bývalí rozhodčí s korupční minulostí, tak se nic nezmění.

Reagovat
Mata

přesně tak. a s tím nic neudělá žádná komora

Reagovat
uff

Reagovat
Spalovač šancí

Bobošíková

Reagovat
Pablos

už se perou ??

Reagovat
smazaný uživatel

na pi.cu nastavenej system, mely by byt dva svazy nezavisle na sobe a rozhodovat kazdy zvlast na "svem" uzemi

Reagovat
Mata

Území je jedno, Česká republika

Reagovat
ttopi

OMG

Reagovat
smazaný uživatel

Taky 2 samostatné ligy, česká a moravská. Každá by měla pohárové zástupce na základě koeficientů, které její kluby v posledních letech vykopaly. Tzn. že Morava by měla 1 tým v 1. předkole LM a 1 tým v 1. předkole EL, do hlavní soutěže by se žádný nedostal. Pořád by na tom ale byly líp než Čechy, které by byly kvůli Berbrovým machinacím ze soutěží UEFA vyloučeny.

Reagovat
lampas

Bez zbytečných klubů z Moravy by liga byla kvalitnější, takže za mě

Reagovat
dave30

Alespoň by vám odpadly výjezdy do Asie a mohli byste jezdit do Příbrami a Sokolova

Reagovat
oli9

Ve hře je však úprava stanov, která by přidala další kolo, v němž by rozhodl prostý součet hlasů bez rozdílu komor.

aha takže notičky od dáši už přišly je zajímavé jak všem STBák vadí ale české kluby za něj pořád kopou a drží hubu pode not hnus

Reagovat
ttopi

A jéje. Zkus tedy navrhnout, jak by volba měla probíhat. Schválně, co vymyslíš.

Reagovat
Greny

Elektronické hlasovani, jeden klub = jeden hlas a je jedno zda hraje ligu nebo prales

Reagovat
ttopi

Vždyť tak to v podstatě je. Ale Čechy mají větší rozlohu a v těch nejvyšších soutěžích více klubů, mají tedy delegátů více. S tím lze těžko něco dělat.

Reagovat
Kostomlat

proto právě byl v éře Chvalovského zžízen dvoukomorový systém, aby na tom Morava nebyla vždy jen bita.

Reagovat
ttopi

A jakou to má souvislost s "velikostí" hlasu? Já jsem reagoval na myšlenku Grenyho, že každý klub by měl mít jeden hlas. Není možné něco přepočítávat na %, to popírá většinový systém.

Reagovat
Kostomlat

OK

Reagovat
Greny

Ale hlasuji delegati , kdyby kluby Berbr by mohl mit problem

Reagovat
Kostomlat

nemohl. Velká většina delegátů na valné hromadě jsou za kluby. A například takový pan Bartoněk, ve vší úctě k němu, určitě nepůjde proti Berbrovi, protože mu jde především o záchranu Zbrojovky v lize. Chápeš?

Reagovat
Greny

Ja vim ze hlasujeme pro Malika a nadsenej z toho nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ttopi

No kdyby měl mít každej registrovanej klub ve FAČR svůj hlas (pokud to tak myslíš), tak vzhledem k velikosti Moravy a Čech by to dopadlo možná stejně. Ti delegáti většinou zastupují nějaký širší celek. Težko by pak kandidát mohl jednat se všema třeba 1000 (počty neznám, ale to asi nehraje roli) protikomory a dávat jim své argumenty, proč by ho měli volit. Proto asi ten systém delegátů taky existuje.

Reagovat
bobis21

úplně vážná otázka: Nebylo by vlastně lepší, kdyby převzala kontrolu UEFA a FIFA než pokračování hrůzovlády Berbra? Jasně, ty dvě organizace jsou úplně stejně zkorumpované, ale třeba by to byla šance se Berbra zbavit. I když té svině se asi nezbavíme, on by si cestu našel

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo by, aby pak UEFA jmenovala předsedkyní "normalizační komise" Damkovou.

Reagovat
Mata

Reagovat
bobis21

nepřekvapilo by mě to no ...

Reagovat
verv

taky mě napadlo, že by to možná byla ta nejlepší varianta. akorát nevím, co přesně by ta "normalizace" obnášela.

Reagovat
bobis21

tak já to chápal tak, že prostě vedení převezme nějaký "správce" místo současného vedení. Něco jako je nucená správa u bank ... ale je to FIFA a UEFA, takže by to asi bylo něco horšího

Reagovat
ttopi

Podle mě by se dělo něco dost podobnýho, co navrhuje Berbr, akorát by nikdo nemohl říct, že za všechno může Berbr. Berbra nemam obecně rád, ale ve věcech, které říká ohledně stanov a volby předsedy, s ním musím souhlasit.

Reagovat
Greny

Čekám kdy vystoupí sam velky Čáp ze ten fotbal se sam neudela a ze se kvuli patove situaci rozhodl zachranit fotbal a kandiduje. Zvoli ho 205 delegátů z celkoveho poctu 202.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Greny

Další zdroje Sportu potvrzují, že pokud nedojde ke zvolení předsedy FAČR v prvním kole, česká komora opustí sál a tím ukončí mimořádnou valnou hromadu.

Tak snad to Morava blokne

Reagovat
Kostomlat

Morava MUSÍ zvolit Malíka, jinak Berbr zruší dvoukomorový systém. Tady není o čem.

Reagovat
Greny

Tak at ho zrusi stejne je k nicemu kdyz Morava musi..

Reagovat
Kostomlat

ale ten dvoukomorovej systém je jediná pojistka, aby si Čechy, potažmo Berbr, dělali co chtějí bez ohledu na Moravu. Jak psal někdo v diskuzi nad náma - Bez komor si Čechy klidně odhlasujou, že zavezou Moravu hnojem.

Reagovat
Kostomlat

pardon ne Moravu, ale Asii

Reagovat
Greny

Pak by stalo za zvazeni zda by nebylo lepsi mit moravskoslezsky svaz ligu i repre...

I ty kluby by meli vetsi sanci dostat se aspon do predkol poháru a Berbr by si mohl hlasovat o cem chtel

Reagovat
Mata

hele, trošku nechápu tvoje pochody. rozhodovat by měla většina. jasný, v současný situaci je to bohužel Berbrovo většina, ale tohle rozdělení je k ničemu, protože stejně nikdy nic nerozhodne.tak pokud je jedna komora pro a jedna proti, tak má být nějaký další postup, kde se dojde k výsledku. současný stav je k ničemu

Reagovat
ttopi

Přesně. Já taky furt nechápu, proč chce někdo popírat princip většiny. Jiná možnost objektivně neexistuje. Ať jsou 2 komory, nebo 1, furt se nakonec musí ustoupit většině. Takhle to funguje téměř ve všech oblastech světa a života. Jiná možnost v našem vesmíru neexistuje

Reagovat
Kostomlat

https://fotbal.idnes.cz/valna-hromada-facr-032-/online.aspx?online=1006746

Sleduješ to? Přesně o tohle mi jde - o jednání, ústupky, kompromisy, dohodu. Takhle je celej ten systém postavenej. Aby Čechy z pozice síly neřídily např. z Plzně českej fotbal. Anebo ať ho řídí, ale ať je tam prostor pro nějakou dohodu, kompromis. Proto chci dvoukomorový systém. Klidně ať je Malík předseda, jen ať dělá fotbal ku prospěchu celé republiky a ať má Morava svoji komoru. Zbytek je k jednání.

Reagovat
ttopi

Vida, konečně se to blíží. Je to férová nabídka, že když projde změna stanov, která volbu předsedy zaručí, nechá výkonný výbor čistě na Moravě, aby si pořešila své kandidáty na další pozice.

Reagovat
Greny

To ze to rekl neznamena ze to tak bude, nechame se prekvapit

Reagovat
Kostomlat

o tom to je. Dobře, mají sílu prosadit zrušení dvoukomorového systému u UEFY a FIFY, tak nás teda trošku cvakli, my zvolíme Malíka, horší jak současne stav to nebude, tím pádem Berbr půjde za 4 roky do pryč, bude zachovanej dvoukomorovej systém - já jsem spokojen.

Reagovat
Kostomlat

nebo takhle - více bych byl spokojen, kdyby byl předsedou zvolen fousek, ale člověk nemůže mít všechno, že. Důležitý je ochránit dvoukomorový systém. Snad to nebude za cenu změny volebního systému. Byla by škoda ten stávající měnit.

Reagovat
ttopi

Ten systém se nějak změnit musí. Musí být zaručena volba na 1.pokus (valná hromada, klidně na více kol). Teď to možná projde dohodou, ale příště by už nemuselo, takže podle mě se stanovy měnit budou. Uvidíme.

Reagovat
Mata

nechci se Berbra zastávat, ale pravdu má v tom, že každá volba by měla nějak dopadnout. jasný, musí být nějak nastavený parametry, ale tady menšina blokuje většinu. mě se taky nelíbí současný rozdělení v parlamentu, kdy si andrej s spd a komunistama prohlasuje co potřebuje, ale prostě má většinu.a tady je to stejný - na počet hlasů mají čechy většinu, tak nerozumím tomu co se řeší

Reagovat
ttopi

Tak. Nechtěl jsem to s politikou moc srovnávat, protože tam je rozdíl - a podstatnej - v tom, že ty strany mají tolik křesel, kolik jim daj lidé ve volbě. A když budou vládnout špatně, příště ty hlasy nedostanou. Geograficky se rozloha Čech a Moravy nezmění, takže počet delegátů bude asi furt stejný (s menšími rozdíly). Pak je ale možnost, že pokud bude předseda zvolený za Čechy pako, tak svůj post v další volbě nemusí obhájit. Ale většina prostě musí platit. Tak jako v té politice, ať se nám to líbí, nebo ne.

Reagovat
dave30

A jak se ti líbí tato demokracie v rámci EU? Co si v Paříži a Berlíně domluví, tak budeme skákat...

Reagovat
ttopi

Moc nechápu. Přestaňte se tahat EU, nemá to žádnou souvislost.

Reagovat
Mata

to je druhá věc, ale jak bys to chtěl řešit? 100% shodu nemáš nikdy

Reagovat
bobis21

v EU ani 5 největších států dohromady nepřehlasuje zbytek. Na co zapomínáš je to, že s tebou zmíněnými prostě většina zemí souhlasí, což si asi nepřiznáš ...

Reagovat
Mata

jasně, ale já to použil právě jako argument ohledně většiny. nemusí se mi to líbit, ale je to prostě tak. ale v téhle situaci bych byl radši, kdyby svého kandidáta protlačila menšina...

Reagovat
ttopi

Dobře, ale jak? Jak chceš s méně hlasy něco protlačit? Vždyť to nedává logiku. Jako když se bude o lano přetahovat 10 chlapů proti 5 a všichni budou stejně silní (analogie k tomu, že každej hlas má stejnou váhu). Jak těch 5 může vyhrát (neberu-li v potaz věci typu že z těch 10 někdo upadne a skácí se to tam)?

Reagovat
Mata

no nijak, ale nic to nemění na tom, že by se mě to v tomhle konkrétním případě líbilo

Reagovat
ZB 07

Komedie

Reagovat
Spalovač šancí

Je hlasování tajné nebo veřejné?

Reagovat
Greny

Ted bylo tajne hlasovani o tom zda se o zmene stanov bude hlasovat tajne

Reagovat
Spalovač šancí

A výsledek bude asi taky tajný, co?

Reagovat
ttopi

Hlasování o změně stanov bude tajné. Rozhodli o tom delegáti v tajné volbě. Výsledky budou zveřejněny taky tajně, tzn. budou napsány na tajném místě. I tato informace je ale tajná, takže teď se nic dít nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Návrh na změnu stanov nebyl schválen. V české komoře prošel, protože pro změnu hlasovalo 125 delegátů, v moravské komoře však podporu nezískal. Pro bylo 22 delegátů, proti ovšem 52. A Berbr začne být zlý

Reagovat
smazaný uživatel

To bude ještě zajímavé.

Reagovat
ttopi

Přestaňte všichni s tím Berbrem už. Tady se jedná o stanovy, které by platily i po jeho smrti. Prostě je problém v systému, který nezaručuje volbu.

No dobrá, bude se tedy volit zase ve 3 kolech. Pokud nikdo nebude zvolen, hrozí to, co prohlašovali lidi z UEFA, FIFA. Pokud bude někdo zvolen, můež se stejná situace opakovat při další volbě za pár let. Tak co z toho?

Reagovat
Greny

Ted je na koni Morava a Cechy by se meli snazit nabidnout něco, co Morava prijme (odchod Berbra z fotbalu?)

Reagovat
ttopi

Na koni Morava moc není podle mě. Když to skončí patem, zasáhne UEFA s FIFOu a tam jasně zaznělo, že podporují většinový systém. Takže to převezmou, dopadne to tak, jak chce víceméně Berbr, akorát z toho bude ostuda. Jediná zeme z 211 členských, kde se tohle může stát. To je konec

Reagovat
Greny

Mozna si ale rekli ze to proste dotahnou do konce a ze lepsi nez zvolit predsedu je aby zasahla fifa uefa

Reagovat
Mata

to jo, ale výsledek je úplně stejný. vyhraje berbrovo člověk

Reagovat
ttopi

Právě. Jedinej následek to bude mít ten, že nebude kandidát za Čechy vládnout už ode dneška, ale třeba až za půl roku. Ale pravděpodobně bude. Je to tedy jen obstrukce, stejně jako to bývá v politice. Ale bohužel tak je to nastaveno. Je ale otázkou, zda to nebylo jen strašení od UEFA a FIFA. Třeba řeknou, že daj ještě čas to vyřešit.

Reagovat
Greny

Jen teda aby se Fifa a Uefa nedivila jakej v tom mame bordel

Reagovat
Pablos

jediná né ? ..však něco říkali o Africe a Řecku ...že jako mi takhle skončit nechcem jako oni přece

Reagovat
ttopi

Asi mysleli v tuto chvíli jediná. V Řecku zasahovali, ale už to tam asi nějak nastavili.

Reagovat
Pablos

no kažodpádně jediná s dvoukomorovým systémem

Reagovat
Azazelo RD

Nabídl bych jim fotbalovou samostatnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Roman Berbr ještě před volnou nového předsedy FAČR vyzval bývalého předsedu Miroslava Peltu, aby promluvil. „Mirku pojď a řekni nám svůj životní příběh.“ Ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

To už snad ani nemůže být pravda.

Reagovat
Greny

Taha čas

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
ttopi

"Tak dobrý den všem. Seděl jsem nějakou dobu ve vazbě a jsem vyšetřován. A teď bych chtěl něco vám všem poradit..."

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci do toho zabrušovat ab z toho nemusel vybrušovat.Vid Romane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tommy the Gunner

Míra zpět do křesla

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Greny

Pelta: Mě sebrali, že jsem lobboval za fotbal. Ohromně mě zklamala, jak se zachovala bývalá ministryně paní Valachová. Velké selhání vidím i u Kejvala.

Reagovat
smazaný uživatel

Začíná to být až dojemné.

Reagovat
ttopi

Jo jo, Míra mluví hezky

Reagovat
Greny

Za koho on tam vlastne mluvi?predseda svazu neni, jedine jako majitel Jablonce?. Nerikal ze se z klubu stahl?

Reagovat
ttopi

Za sebe. %Ríkal, že bude s FAČR spolupracovat, ale ne na volených funkcích. Ať je to jak je to, má spoustu kontaktů a know-how (teď nemyslím podvody, ale jistě umí i dobré věci) a byla by škoda to utnout v jednom momentu. Bude se kolem toho ještě dlouho motat podle mě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Je neuvěřitelný, jak mohou být někteří lidé tak bezpáteřní. Kdybych byl na tom jako Mirek, tak někam zalezu a na veřejnosti se vůbec neukazuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby si z toho měl balík jako on tak myslím , že by si do toho taky šel

Reagovat
ManUnited

Tak už to odhlasovali

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kostomlat

podle mě je to takto dobře. Dvoukomorový systém zůstal zachován a máme předsedu. OK.

Reagovat
hawk

takže v českém fotbale nedošlo k žádné změně, tudíž je úplně jedno jestli je tam Pelta nebo Malík, který bude štěkat podle jistých "stejných" not, jako jeho předchůdce

Reagovat
ttopi

Můžeš mi tu napsat, jaké jsi čekal včera změny? Předem bylo faktem, že delegace z Čech je větší. Žádný úspěch pro Moravu se včera udát defakto ani nemohl. Fousek šanci na zvolení neměl. Pokud by nevyhrál Malík a byl to zase pat, hrozilo převzetí vedení orgány UEFY a FIFY, což by vedlo ke změně stanov, která by stejně nahrávala Berbrovi. Morava má dílčí úspěch defakto jen v tom, že neprošla změna stanov, ale o uklizení Berbra se včera nejednalo a ani nemohlo

Schválně si přečti celý onlajn, co tam kdo říkal a co se tam psalo. Myslím že na idnesu a na seznamu, nebo isportu se to ještě najde ze včera.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele