Za všechno si můžeme sami, řekl Hušbauer po sestupu Příbrami

26.05., 09:41
Aktuality
Josef Hušbauer a Jan Starka (© FK Příbram)

Středočeská Příbram v závěrečném kole FNL zabrala a dvěma góly Hušbauera porazila Vyškov, přesto míří do třetí ligy. Výhra přišla svým způsobem s křížkem po funuse, neboť sestupem ohrožený Prostějov zvítězil stejným rozdílem na půdě Žižkova.

Mrzí to hodně. Vždycky, když se sestoupí, tak je to těžký a smutný zároveň. Za všechno si ale můžeme sami, protože jsme to měli ve svých rukách. To jaro jsme prostě nezvládli," prohlásil kapitán sestupujícího celku v rozhovoru pro Českou televizi.

Od roku 1994 Příbram působila především v české nejvyšší soutěži, kde byla dvaadvacet sezon. Na chvíli se objevila i v druhé lize a od příští sezony bude překvapivě figurovat až v té třetí. Středočeský klub v aktuálním ročníku FNL patnácté místo se ziskem pětatřiceti bodů. Stejný počet bodů má nakonec i Jihlava, která se však v druhé nejvyšší soutěži udržela díky lepší vzájemné bilanci.

"Tabulka byla vyrovnaná, každý hrál o baráž i sestup, se dá říct. Když ale ztratíte na jaře doma tolik bodů, tak je to pak složité. Nedávali jsme góly a nezvládli domácí utkání, což je asi ta hlavní příčina," řekl Hušbauer, který cítí, že pro Příbram bude sestup velmi citlivý a ovlivní další chod klubu.

Někdejší tvář pražských "S" v minulosti vyzkoušela i angažmá v zahraničí, konkrétně v Itálii či Řecku. Do Příbrami se vrátila před rokem, aby týmu pomohla zpět do nejvyšší české soutěže, ale realita byla nakonec opačná a středočeský celek míří až do třetí ligy.

"Beru to trošku i na sebe jako kapitán, asi sem měl více pomoci týmu. Hodně mě to mrzí, neboť v Příbrami jsem odehrál začátek své kariéry. Nyní sem nepomohl odvrátit sestup a tým svým způsobem dovel do třetí ligy," uzavřel Hušbauer pro Českou televizi.

Autor: eFotbal.cz / Jakub Šafka

Komentáře (4)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Za vsechno muze cas cas cas cas

Reagovat
PL28

Za všechno může Roman, že se blbec nechal odposlouchávat

Reagovat
Axelrose

Přesně, samo se to neudělá

Reagovat
Rock

Co to meleš? Jediný důvod je ten, že Starka senior je v háji (jak po zdravotní, tak po finanční stránce) … mladej je úplně mimo a bez jablek od Jardy tam hraje banda dřeváků

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele