Z pralesa do Premier League

13.11.2020, 19:34
Názory a komentáře
"Já jsem střední záložník. Mozek týmu, ale už nejsem nejmladší a s fyzičkou je to rok od roku horší. Znáš to, rodina, děti a zaměstnání," svěřuje se mi Raj, podsaditý Fidžijec indického původu, po cestě na první trénink. Ptám se, komu fandí. "Odjakživa fandím Liverpoolu, ale vzhlížím k Beckhamovi. Stejně jako on zahrávám přímáky, rohy a zdobí mě první dotek a dlouhé nápadité pasy..."

Po mém půlročním naříkání, kdy jsem neměl možnost protáhnout svaly na zeleném pažitu a čutnout si do mičudy, přichází ten vytoužený den. Téměř po roce od mého odjezdu z České republiky si opět zahraju mou milovanou hru.

Sedím na sedadle spolujezdce a Raj se mě ptá na velikost chodidla, aby mi mohl sehnat kopačky na dnešní trénink. "Prohráli jsme teď pět zápasů v řadě, protože máme hodně mladíků bez zkušeností, tak doufám, že nám pomůžeš."

Já naopak doufám, že nebudu nejhorší. Přece jen jsem nikdy nehrál výš než opavskou 1.B třídu a mým nejslavnějším momentem bylo, když jsem netrefil míč před prázdnou brankou v posledním zápase sezóny proti Krásnému Poli. Ptám se Raje, jakou hrají ligu a zda je to podobné soutěži "Sunday Social" na Novém Zélandu. Ten mě vzápětí vyvádí z omylu. "Ne, hrajeme první ligu, Premier League a náš tým se jmenuje Lepea FC. LFC, chápeš?" Tohle sdělení mě už poměrně znervózňuje a začínám se obávat, že nebudu největším exotem na hřišti jen kvůli barvě pleti, ale hlavně kvůli mým fotbalovým schopnostem...

Po pár minutách tréninku a zjištění, že jedna polovina mužstva nemá kopačky a ta druhá půlka by vás nejraději obrala o balón ragbyovým zákrokem, nabírám na sebevědomí, ale podvědomě se začínám strachovat o své zdraví. Při pohledu na zpracování samozvaného Beckhama se utvrzuju v tom, že jsem zde jeden z těch fotbalově nadanějších. Konečně si zahraju vysněnou Premier League! Na to, že to bude uprostřed Pacifiku, na Samoi, se už historie neptá...

Samojská kopaná

Samoa je ostrovní stát uprostřed jižního Pacifiku. Největší popularitě, stejně jako na ostatních ostrovech, se zde těší rugby. Fotbal je až na druhém místě. Vlastně na pátém, za volejbalem a touch a tag rugby. Každopádně místní nepohrdnou žádným sportem a sport jako takový zde představuje únik od všedních problémů těžkého života.

Fotbalová tradice v zemi bývalých lidojedů sahá do roku 1968, kdy byla založena Samojská fotbalová federace (SFF). O celých jedenáct let později, v roce 1979, se uskutečnil první ligový výkop. Skrze OFC National Cup se Ostrované mohou kvalifikovat na mistrovství světa. Troufám si ale říct, že dříve, než se kvalifikuje první tým z Oceánie, s výjimkou Nového Zélandu, na mistrovství světa, tak uvidím svá vnoučata drásat nervy hráčům Haiti...

Samoan Premier League má dvanáct účastníků. Hraje se klasickým formátem, každý s každým, doma a venku. Sestoupit není tak docela možné, protože druhou ligu tvoří vesměs B týmy těch prvoligových. Vítěz ligy se kvalifikuje do O-League, což je oceánská obdoba evropské Ligy mistrů. Nejvíce ligových primátů od založení ligy získal tým se spíše novozélandským názvem, Kiwi FC. Ten zvedl pohár pro vítěze nad hlavu rovnou sedmkrát. V posledních letech je ale úspěšnější tým Lupe Ole Soaga FC, v aktuální sezóně lídr tabulky i obhájce titulu.

V základní sestavě každého týmu můžou být pouze tři cizinci. V našem týmu, včetně mě, jich máme rovnou deset. A to čtyři Fidžijce, dva Indy a jednoho Skota, Itala, Novozélanďana a mě Čecha.

"We are LFC"

Bohužel se nejedná o slavné The Reds z města Beatles, ale zkratku týmu Lepea Footbal Club. Zkratkou už také jakákoliv podobnost s Liverpoolem končí. V klubovém znaku se vyjímá žena s květem ibišku za uchem a bíločervená kombinace dresů, spíše připomínající Monaco.

Lepejská fotbalová akademie, jinými slovy tréninkové pole, leží nedaleko hlavního města Apii. Terén je náročný na zdraví vašich kotníků a kromě četných děr ho zdobí asi desetimetrový betonový pás, kde jinde, než přímo uprostřed. Při pohledu na něj se mi vrací bolestivé vzpomínky na škvárové hřiště v Ludgeřovicích.


Matchday

První problémy nastávají už v kabině. "Máš chrániče?" Co to je za blbou otázku. "Jak bych mohl mít chrániče, když nemám ani svoje kopačky?" Na to mě Raj uzemňuje. "To je první liga bro, chrániče mít musíš." A tak mi je kluci pomáhají vyrobit z kusu plastu, který jsme našli v popelnici. Jako spasitel na poslední chvíli přijíždí Santi s minibusem, ve kterém je zbytek týmu i s brankářem a jako bonus řádné chrániče. Paráda. Po chvíli zjišťuji, že zase taková paráda to nebude, protože proti mé vůli začínám ve stoperské dvojici...

Zápas začíná zostra. Ihned po rozehrávce se soupeř střelou z vlastní poloviny snaží otestovat pozornost našeho gólmana. Balón však letí na mě a já ho zpracovávám na dlouhou nohu, když v tom mě zrazuje mé vlastní tělo. Již v první minutě se srážím s tvrdou realitou. Po roce už nejsem tak flexibilní, jak jsem býval a natahuju si stehenní sval. "Přece to nevzdám a nenechám se vystřídat v první minutě," prolétá mi hlavou a s bolestí při každém prudším pohybu pokračuju ve hře.

Hra se, bez jakéhokoliv smyslu, přelévá ze strany na stranu. Kdo má balón, tak jej ztrácí v nekonečném kličkování nebo jej instinktivně nakopává dopředu. Mezihra na obou stranách neexistuje. Jsem rád, že to nemůže vidět můj bývalý trenér dorostu a pan fotbalista Alfons Tománek. Žalem by mu puklo srdce. Po skrumáži na naší polovině se míč odráží za obranu a nikým nehlídaný krajní záložník se ptá brankáře, kam to chce. 1:0. Následuje další série nákopů a ztrát...

Ve čtyřicáté minutě stoper soupeře přihrává gólmanovi a ten si bere míč do náruče. Verdikt rozhodčího zní jasně. Malá domů, nepřímý volný kop. Raj, samozvaný Beckham, si jako nejstarší a nejzkušenější člen týmu bere míč. Krátká porada, krátký rozběh, postoj jako Ronaldo. Hluboký nádech. Střela. Ta po šťastném odrazu ve zdi končí za zády bezmocného brankáře - 1:1.

O poločase se mírná bolest mění v intenzivní. Já se však nevzdávám a nastupuju i do druhého. Chci hrát až do konce, nebo do vystřídání. Trenér dává jasné pokyny. "Hrajte více po zemi, dostaňte se na dostřel brány kombinační hrou."

Rozehráváme druhý poločas. Dostávám míč a přihrávám jej Rajovi, ten ho dává do strany, odkud balón letí do útoku. Tam jej sbírají nikým neatakovaní stopeři. Trenérovy pokyny jsou zapomenuty. Pokračuje se v bídném představení z první půle.

V 60 minutě je v našem pokutovém území poslán útočník soupeře k zemi. Rozhodčí nemilosrdně ukazuje na značku pokutového kopu. Gólman vystihuje směr a vyráží chabý pokus. Bohužel pro nás pouze do tyče, odkud se kulatý nesmysl kutálí po brankové čáře. Brankář po něm skáče tygřím skokem, ale gólu již zabránit nedokáže - 2:1.

Střídáme a já se posunuju na kraj obrany, kde neúnavně brousím lajnu jako Jankulovski za mlada. Gólman dnes očividně nemá svůj den a po zasekávačce útočníkovi prohráváme 1:3. Kluci jsou ale stále odhodláni s výsledkem něco udělat, a tak se všichni bezhlavě vrhají do útoku. Nastává chaos.

Jsme znova trestáni. Střední záložník z uctivé vzdálenosti přehazuje našeho bezmocného, špatně postaveného gólmana. Mnu si oči, zda to nebyla halucinace a místo opáleného Samojce v brance nestojí plavovlasý brankář z "B" týmu FK Darkovičky. Ne, nestojí, ale takové deja vu jsem dlouho nezažil. 4:1.

Frustrován výsledkem přitvrzuju svou, již tak na tvrdosti založenou, hru. Když už jsem teda neskóroval, alespoň se do historie samojské kopané zapisuju žlutou kartou. Rozhodčí fouká do píšťalky a oznamuje vytoužený konec.

Po zápase následuje série proslovů, ve kterých si Samojci libují. Trenér, zástupce trenéra a kapitán se shodují, že předvedená hra nebyla nejhorší, hlavně v prvním poločase. Údajně nás zlomily nešťastné góly. Náčelník vesnice a klubový prezident v jedné osobě má však jiný názor. "Nedalo se na to dívat. Chápu, že odešla spousta zkušených hráčů, ale když neumím s balónem, alespoň nechám na hřišti duši."

Nemůžu více než souhlasit, i když můj výkon zrovna taky nebyl ukázkový. "Vesnici jsme postavili kolem fotbalového hřiště z jediného důvodu, abychom mohli hrát fotbal každý den a být nejlepší. Jsme rodina! Táhneme za jeden provaz!" Zápas definitivně ukončujeme pokřikem, "one two three village!!". A modlitbou, snad za lepší fotbalovější zítřky...

Autor: články čtenářů / Adam Vilkus

Komentáře (158)

Přidat komentář
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

A kterej je Adam na tý fotce? #noracism

Reagovat
Azazelo RD

Druhej zleva v horní řadě, který si neumí obléct tričko.

Reagovat
Spejbl

To je golman, ne?

Reagovat
Spejbl

Jo tvl, hlavně, že já se na tu fotku pořádně nepodívám, co je na něm asi špatně..

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten barevnej.. hlavně #norasism

Reagovat
ian.rush

Peckovně napsaný článek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Komix

Skvělý!

Reagovat
mistr129

Reagovat
repkajebuh

To je dobrý.. Konečně něco vtipnýho tady. Jen mi chybí, a docela zajímá, jak se k tomu autor dostal. Fakt bych četl rad, dal a víc

Reagovat
Rakoid

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsme dokončili stránky a blog snad bude hotový ještě tento měsíc, tak tam toho bude více. Ale ve zkratce, přijel jsem na dovolenou z Nového Zélandu, momentálně mě nepustí zpět a domů se mi ještě nechce.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypadá na hranicích mezi Západní a Americkou Samoou?Je tam nějaký pohraniční přechod?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne cestovat mezi ostrovy teď nejde. Jedině, že bys to přeplul na kánoi nebo přeplaval.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,ona ta hranice nevede napříč 1 ostrovem?

Reagovat
Kepy_FCB

si pleteš s N.Guineou nebo Timorem

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,jsem myslel,že to je 1 ostrov,jak Haiti a ono je to soustroví

Reagovat
Kepy_FCB

Haiti je stát, ten ostrov se jmenuje Hispaniola

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,to bylo za časů Kryštofa,teď je to Haiti

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy,respektive může být oboje+ještě Santo Domingo se tomu říká,podle toho je asi ta Dominikánská republika

Reagovat
AC Sparta Praha good

Santo Domingo je hlavní město Dominikánské republiky, ostrov se jmenuje pouze Hispaniola

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,Santo Domingo se používá i pro ostrov

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,tam je i jiné časové pásmo,na te americké straně,samostatná,co si dřív říkala západní,má 2 velké ostrovy+nějaké prťavé a zbytek patří americké http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8f/Samoa_islands_2002.gif

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

1.B triedu proti Krásnému Poli? Nechytal za tamojší Sokol Kučís?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to bych věděl, ale věřím že dokážu najít video, kde jsem netrefil balón před prázdnou kasou.

Reagovat
smazaný uživatel

No schválne daj. Tieto loptové žonglérstva z dedinských líg mám celkom rád

Reagovat
smazaný uživatel

Kuča to projel skoro všechno,ty slezské a lašské kluby

Reagovat
Rock

Musel se tolikrát stěhovat, že nic jiného než ty kluby neprojel

Reagovat
smazaný uživatel

A všade sa stal obeťou rozsiahleho sprisahania voči svojej osobe, ktoré často spomína a za ktoré samozrejme nemôže. Kvôli tomu nikdy stabilne nehrával v základe a zo všade ho vyštvali. Raz mal proti nemu niečo tréner, inokedy spoluhráči, predseda či dokonca hospodár klubu. Stále niečo, pričom on sa vždy choval ako absolútny profík a za nič nemohol

Reagovat
celeb

idealny kandidat na premiera. Ten to dotiahne daleko

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední době jsou u nás v módě všelijaké filmy a seriály ze sportovního prostředí,tak by taky mohli o jeho fotbalové kariéře natočit film

Reagovat
Azazelo RD

Ideálně, aby ho hrál Marek Vašut.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Aj dotiahol. V 33 rokoch na SBSkára v Tescu a náhradného brankára v okresnom prebore

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

No já moc dobře vím o tom, že trenér Weber v Karviné ho úplně ignoroval, když mu Kuča nabízel své služby. Když vás tak lidi ničí, nedají vám šanci, tak se nedivím, že se Tomášovi nedaří.

Reagovat
Azazelo RD

Tak on chytal dle životopisu hlavně tréninkové jednotky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho každoročná individuálna zimná príprava je legendárna

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Pecka chci každej zápas

Btw Beckham je ten nejtučnější?

Reagovat
smazaný uživatel

Btw chci hrát taky Samojskou Premier League

Reagovat
TheTopFootbaler

Všichni chceme hrát samojskou Premier League, měli bychom vytvořit EF tým a aspoň na sezónu se tam zaregistrovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo Beckham je ten otylý. Byl to i trenér, ale už ho odvolali, protože se zvolil kapitánem a každý zápas chtěl hrát 90 minut. Furt mám jeho kopačky

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

neni vas na ty fotce nak malo?

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytek dojel těsně před výkopem.

Reagovat
TheMally11

takže stejný jako u nás v pralese

Reagovat
smazaný uživatel

Jak si se k tomu člověče dostal? Teď tam žiješ? Tohle je fakt extrémně zajímavý pro mě. Jak tě tam vůbec berou? Mluví tam většina anglicky?

Reagovat
Seydou Doumbia

taky by mě zajímalo více

Reagovat
smazaný uživatel

Přijeli jsme na dovolenou z Nového Zélandu a teď nás nepustí zpět Tak tady žijem. Prvních pět měsíců jsme strávili na ostrově Upolu, dobrovolničením na kakaové respektive kokosové plantáží.

Potom dva měsíce na Savaii u tety naší známé v jedné z nejzapadlejších vesnic celých ostrovů. Tam to byla sranda. Než vysvětlovat že si ateista je jednodušší říct, že věříš a chodit do kostela, kolem kterého se točí většina dění ve vesnici. Pár týdnů jsem chodil pomáhat pastorovi stavět kuchyň a starat se o zahradu. Tam jsem si anglicky moc nepokecal.

Teď jsme kousek od hlavního města u samojsko amerického páru. Jsou to umělci a pan táta je dokumentarista film maker, takže přítelkyně jako fotograf pracuje s ním na různých projektech. Já jsem dokončil landscaping zahrady a teď mě čeká výroba pizza pece, dětského hřiště, a oplocení pozemku. S

Dobrovolničením myslím wwoofing. Za pět hodin práce máš ubytko a jídlo a super zážitky. Jelikož více Samojců žije na NZ nebo v Austrálii, tak jich i hodně tady mluví anglicky. Místní nás teď berou docela jako kuriozitu, protože jsme tady snad už úplně poslední "turisti" co zbyli ale žije tady spousta přistěhovalců. Jinak je to totálně odlišná kultura a občas už mě to pěkně sere. Ale není si na co stěžovat. Celoročně 30 stupňů, zrovna dozráva mango a ananasy a další ovoce roste celoročně. Za dvacet minut jsem na pláži. Jen pomalu docházejí úspory no

Pokud chceš víc čekni instagram od mé přítelkyně https://www.instagram.com/denisamanasek/. Pomalu rozjíždíme i její webovky a součástí bude i blog. Doufám, že do konce měsíce už to bude plně funkční. Tady je galerka spíše cestovních fotek http://denisamanaskova.com/project/samoa.

Reagovat
Freedo

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Dufan

Moji ženu znáte, že?

Jo, šéfe.

Pěkná, co?

Jo, šéfe.

Jinak super fotky, celkem dobrodrůžo takhle někde muset zůstat.

Reagovat
Kucka

Reagovat
adoxx

Výbornej článek

Reagovat
TheMally11

Ptal se na velikost paty? Hašek už má tým?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AC torino

Kuča by sa tam mohol prestahovat, nielenze by ziskal pozici jednoho z nejlepsich brankaru souteze, ale este by si aj zahral Premier League ako jeho idol Srnicek

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Mají aji ženské družstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě, fotbal je u ženských populárnější než u chlapů.

Reagovat
smazaný uživatel

Se mu věnují víc na facebookové stránce klubu ,než tomu mužskému

Reagovat
TheMally11

Doufám, že tohoto borce budeme vídat v rubrice Češi v zahraničí

Reagovat
smazaný uživatel

Minulý týden jsem dával dva kusy za béčko

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Kucka

Reagovat
paff

super clanek ,

doufam,ze bude pokracovani,nejlepe kazdy zapas!!!!

LFC LFC LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Za chvíli by to omrzelo. Každopádně teď jsme hráli proti týmu ze špice a byl to slušný kolotoč. Prohráli jsme sice jenom 4:1, ale kdybychom dostali dvacet, tak bych se nedivil. Trenér to po zápase shrnul "it was a good match and we were just unlucky." Takový pozitivní přístup mě pěkně sere. Na to že půlka týmu přišla pět minut před, výkopem neřekl vůbec nic a pak to ještě tak alibisticky zhodnotí. Zasloužili by céres.

Reagovat
VanKun88

Radu na ně!

Reagovat
Rakoid

Až budete shánět nového, zahraničního trenéra, tady ho seženeš hned

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,oni jsou tam špatně,předposlední,ale mají stejně bodů,jak poslední

Reagovat
smazaný uživatel

A v té nižší lize hraje 20 družstev a v ženské lize 13

Reagovat
patas92

Hoď jsem prosím fotku toho betonového pásu uprostřed hřiště, jestli ji máš. To se těžko představuje

Reagovat
sosna

Reagovat
Hokaido

Podle nadpisu jsem myslel, že to bude o Barošovi.

Reagovat
Rock

A on nakonec jenom beckham

Reagovat
smazaný uživatel

Já nosím dres s číslem 15 už řadu let, po vzoru Milana v repre

Reagovat
Rock

Škoda, že jsi to taky nedotáhl do Premier LEAGUE

Reagovat
Han střelil první

taky

Reagovat
smazaný uživatel

Lupe Ole Soaga SC vede

Reagovat
Firkraag

Skvělý článek Konečně něco, co se dá číst a né ČTK, nebo fantomas.

Reagovat
iamek

Darkovicky, kr. Pole . Tyhle díry mám docela kousek

Reagovat
Pablos

paráda článek... nečetl jsem celý, přeci jen články se nečtou ale fajn zpestření

Reagovat
Le Gunner

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý.

Já nevím jestli to bylo tady, ale do jedný diskuze psal jeden kluk, jak přijel na brigádu na Island a nakonec tam skončil hrát druhou ligu.

Ještě jsem slyšel o klukovi, co jel studovat a hrát do USA basket, kde byl proti těm klukům naprosto marnej, nakonec ta zůstal hrát v tom školním týmu fotbal a byl nejlepší v lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsem žil v Reykjavíku a chodil jsem domů z lázní, po cestě jsem měl asi čtyři hřiště. Ty byli každý den narvané děckama. Myslím si, že ten status ligy, kde hrají jen rybáři pro zábavu do pár let skončí.

Na Zélandu jsem se potkal s klukem z Moravy, který tam hraje druhou nebo snad první ligu. Ale oni jsou rugbyová země.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

A nebyl to nahodou Ondra?

Reagovat
mickey mouse

Tak v NZ lize by byl hvězda každý kdo přijde z Evropy tam by o titul hrál SK Uničov

Reagovat
Swarley

super

Reagovat
smazaný uživatel

Tyto kluky by měla adoptovat česká repre

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Nevite, kdy ma byt po teto dalsi repre prestavka? Diky.

Reagovat
Shottack

Nikdy! Nebo navždy!

Reagovat
smazaný uživatel

Kez by to prvni.

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Hiko

moc pěkný

Reagovat
tweek

super, uplně jsem se do toho dokázal vžít.. chci pokračování!

Reagovat
cr7sux

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, je toho teď hodně, ale spíše uvažuju, že bych shrnul působení v Sunday Social na Zélandu. Poslední gól jsem dal nůzkama a nikdo mi to nevěří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Největší chybou je pochopitelně to, že úvodní foto je od nějaké Denisy Maňáskové, a nikde v textu není její foto, takže: https://www.instagram.com/p/CHD8CvgLF9F/

Reagovat
cr7sux
Reagovat
fabec1222

Tam už mě docela znervozňuje ten chlap

Reagovat
cr7sux

Kvůli němu jsem to sem dal

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom

Reagovat
smazaný uživatel

Na houby,ty její fotky,skoro nikde neukazuje tvář

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jo a na insťošu má 1 s matkou a sestrou,za mlada

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

tý brďo to by měli zfilmovat

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Recoba Inter

pro tyhle články sem stojí za to chodit. Sám když jsem žádal o víza na NZ tak jsem snil o tom, že takhle plajchnu na ostrovy a zakopu si tam v týmu místních domorodců

Reagovat
Freedo

Vezmete mě do týmu, když hraju sedmou Hanspaulku?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Nihilister

Super report

Reagovat
Han střelil první

Krásně se to čte

Reagovat
Briggus

Také by mě zajímaly i další (nejen fotbalové) cestovatelské příběhy od tebe. Tak držím palce s dokončením webu

Reagovat
smazaný uživatel

Super , pořádně je tam vyrubej , škoda že já jezdím za fotbalem , takže nemám šanci si takhle zahrát , už vidím jak dostávám angažmá v Argentině , navíc jsi tady od nás , takže se hlavně v celku a zdravý vrať domů , dík za článek

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělé! Mám podobný zážitek, čtyri roky zpět jsem byl zřejmě prvním zahraničním hráčem v 7. srbské lize. Na falešnou registračku v nějaké totální díře v centrálním Srbsku

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive cizí registračku, ne falešnou. Abychom byli přesní.

Reagovat
smazaný uživatel

Za jaký klub a jakou tu regionální ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Měl by to být klub ve vesnici Rogojevac, a bylo mi řečeno, že to je 7. liga. :-)

Cestoval jsem tehdy po Srbsku a pobýval jsem chvíli u kamaráda v Kragujevci, který mě v neděli vzal na zápas s tím, že to budu natáčet na GoPro a pak mu ty záběry dám. Sešlo se jich 10, tak tam někde vyhrabali na absolutní haluz nějaké oldschool kopačky od Vietnamců v moji velikosti, dostal jsem dres, a šel jsem hrát. Největší sranda byla, že jeden roh hřiště byl cca 30cm pod úrovní branky, ze dvou stran nějaké pole asi metr od lajny. Total punk. Bylo to v červnu, po konci zápasu jsme popíjeli, měli zakončení sezony a v přilehlé hospodě byla nějaká oslava. Dobrý vzpomínky, prostě věci, které čekáš, že zažiješ právě na Balkáně

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,Rogojevac

Reagovat
smazaný uživatel

A oni to mají udělané tak,že ty srbské týmy z Kosova hrají soutěže v rámci Srbska

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,3.ligu Kragujevca hrají

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
Seydou Doumbia

napiš člán

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel že je to o někom z české ligy

Reagovat
cink

Oni na Samoi nemají náhradníky? Jenže má fotce je deset hráčů, tak to musel fotit ten jedenacty

Reagovat
smazaný uživatel

Říkal,že se ještě všichni nesešli na zápas,v době fotografie

Reagovat
cink

Ok já to nečetl celé je to dost dlouhé

Reagovat
smazaný uživatel

Ne,v článku se o tom nezmínil,jen zde v diskusi

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní

Reagovat
REPLIKATOR

Chtěl jsem se na ten klub podívat na nějakým videu a dopadlo to takhle:

Zobrazeny výsledky pro Lepra Football Club Vyhledat raději Lepea Footbal Club

Reagovat
smazaný uživatel

Juniory do 19 let to našlo akorát http://www.youtube.com/watch?v=FJ6JdAI_I20

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

co to je za sport

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak akorát na facebooku,ale tam toho moc není a videa jsou vidět systémem,že na levo i pravo je to začerněné,tak jde vidět jen třetina obrazu http://www.facebook.com/lepeafootballclub/videos/

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,tady na stránce nejlepšího klubu ligy mají zrovna zápas s tou Lepeou http://www.facebook.com/303550766513468/videos/1837104896429992

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu zkusit překecat přítelkyni ať něco natočí, ale je to strašná nuda, když narazíme na někoho stejných nekvalit. Strašně bezpohlavní fotbal plný ztrát mezi šestnáctkama

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapivě mají kluci docela dobrou techniku a vedení míče, ale herní inteligence eexistuje. Více než tři po sobě jdoucí přihrávky je utopie. Když jsem se jim druhý zápas snažil vysvětlit ať to neustále nenakopávají dopředu, tak jsem si vyřval hlasivky. Pak hrají úplně bez zájmu, žádné emoce, nikdo nikoho pořádně nezajede, někdy mi příjde, jak by nechtěli ani získat balón. Rozhodčí jsou kapitola sama pro sebe, pískají úplně, ale úplně všechno. Stačí spadnout v šestnáctce a je penatla, hrál jsem pět zápasů a v každém se kopala pencle.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
negrles

Dobrý článek muřin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele