Z Istanbulu utíká další hvězda, Sosa mění Beşiktaş za AC Milán

17.08.2016, 18:03
Aktuality
Třetí posilu v obdobné cenové relaci hlásí milánské AC. Po stoperovi Gómezovi a útočníkovi Lapadulovi přichází ještě 31letý středopolař José Ernesto 'Principito' Sosa, který tak vyztuží i zbývající třetí řadu v poli. Bývalý hráč Bayernu Mnichov s Rossoneri podepsal kontrakt na dva roky...

José Sosa už o sobě může říkat, že má zkušenosti z italského prostředí, v Neapoli se však mezi lety 2011-12 příliš neohřál, ani neprosadil. Především na jaře už se tehdy v základní sestavě prakticky neobjevoval.

Nyní však 31letý záložník do Milána přichází v poněkud odlišné pozici; nikoliv jako nerozehraný člen širšího kádru Bayernu, nýbrž jako stavební článek mistrovského Beşiktaşe. Tomu pracovitý středopolař k vavřínům dopomáhal i 12 asistencemi, které napříč ligou nenašly konkurenci (tabulku vedl o čtyři).

José Sosa by proto v Istanbulu patrně i rád zůstal, již zkraje července však v oficiálním prohlášení vysvětlil, že se v reakci na neúspěšný pokus o převrat - z obav o dceru a na přání manželky - hodlá stěhovat. Podobně se dříve vyjádřil také jeho hvězdný kolega z Beşiktaşe Mario Gómez, jehož osud zatím zůstává neznámý.

Sosa se do Beşiktaşe stěhoval roku 2014 z Metalistu Charkov nejprve na hostování a potom na přestup. Dohromady za něho istanbulský velkoklub zaplatil zhruba 3,4 milionů eur, zatímco letos měl požadovat něco mezi sedmi a osmi miliony. Podle některých zdrojů se nakonec obě strany sešly přesně na půli cesty.

Autor: Tomáš Daníček / acmilan.com, football-italia.com

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dalsej zbytečnej fotbalista pro AC

Reagovat
CR7RONALDO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Campeon

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Budu tak hodny a poskytnu vam recept, abyste se vsichni uzdravili - min casu u simulatoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Kosovo je srce Srbije ty albánská špíno!

Reagovat
smazaný uživatel

neboj o par let nam budete hulit ptaky

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle přesně potřebujem

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nevím no, já čekal ze začnou tahat hráče s nějakou perspektivitou a ne borce na konci kariéry. I když je pravda, ze v Itálii můžou hrát do 40-ti, ale i tak, Sosa určitě nebude nějaký terno, kterej by AC pozvedl. No nic, Činani to asi ví lip..

Reagovat
Alberto Aquilani

Hnetam nejak si predstavujem gangstrov z Južnej Ameriky

Reagovat
DosSantosAveiroCR9

Skor ucitelov samby

Reagovat
Mercury

prý hvězda :)) z bláta do louže...každopádně tyhle nákupy opravdu neznačí, že by to AC myslelo s návratem do pohárové Evropy vážně. Kaká si ještě počká.

Reagovat
fantomas

Hvězda ligy. To snad neni tak nepochopitelný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim no. Ten tým je takovej zvláštní. Nejsou tam špatní hráči. Útok je docela dobrej (Bacca, Niang, Lapadula, Luiz Adriano, Bonaventura, Suso), v obraně by to taky mohlo fungovat (Romagnoli Gomez, Paletta, De Sciglio, Antonelli ), ale ta záloha..... ta záloha je prostě průser.

Reagovat
CubONE

O styri dni zacina liga, takze sa trochu vyjadrim k supiske, pripravu som bohuzial velmi nesledoval, takze kludne napiste, co ste videli. Osobne som s letom celkom spokojny, hlavne bolo, ze sme sa zbavili odpadu a dost znizili platy. Co sa tyka timu:

Brana - vyzera to na mladu dvojku Gigio+Gabriel, co beriem, obcas s nimi asi budu nervy, ale obaja ukazali dost kvalit. Diego Lopez je stale v time, ale o tom prestupe do Chelsea namiesto Begovica sa spekuluje uz dlho, cakam, ze pojde tam alebo mozno niekam za vyssi plat do Turecka.

Obrana - kraje su na Serie A kvalitne, Abate, MdS, Antonelli, Calabria, Vangioni je silna patica. Argentincana som hrat nevidel, ale snad to bude aspon delo smerom dopredu. Na stopera prisiel Gustavo Gomez, na ktoreho idu dobre referencie, mohol by sa hodit k Alessiovi. Cislo tri a styri budu Zapata s Palettom, co je skusena dvojka na lavicku, predpokladam, ze z dvojice Ely/Vergara pojde aspon jeden (mozno dvaja) hostovat.

Zaloha - To je stale kamen urazu. Jose Sosa sice moze vyrazne pomoct s tvorbou hry, ale na rozdiel od Besiktasu si tu bude moct narazit maximalne s Jackom. Predlzenie Montyho beriem, ale v zaklade by uz skor nemal byt, uvidime co Bertolacci, tato sezona bude prenho naozaj klucova, co plati aj pre Susa, v Janove vyzeral paradne, tak uvidime.

Utok - v pripade, ze Bacca ostane, mame tam celkom dobru stvoricu s Niangom, Adrianom a Lapadulou.

Ten tim by sa dal poskladat solidne na 4312 aj 433 (mam pocit, ze sa nic ine v priprave nehralo, opravte ma), ale stale je tam dost otaznikov. Teoreticky:

Gigio (Gabriel) - Abate (Calabria, MdS), Gomez (Zapata), Romagnoli (Paletta), Antonelli (MdS, Vangioni) - Kucka (Poli), Monty (Locatelli, Mauri), Sosa (Bertolacci, Jack) - Jack (Suso, Sosa) - Bacca (Adriano), Niang (Lapadula)

Sosa hraval v Besiktasi troska hlbsie, ale mozno by bol na AM lepsou volbou ako Jack, ktory tam velke vykony nepredvadzal a viac mu slusalo aj LCM. Monty bohuzial zatial vyzera na ten zaklad, pochybujem, ze Montella necha hrat Locatelliho alebo Mauriho v zaklade a jeden z nich isto pojde hostovat, dost sa spomina ten Badelj, co by asi na registu nebola zla volba, aj ked pochybujem, ze ho Viola pusti, ak by pustila Valera do Romy. Na RCM asi jasny Kuco, za ktoreho moze zastupit v pohari Poli.

Pri 433 Jack nalavo a Suso/Niang napravo a Bacca v strede. Avsak problemom je absencia typickeho praveho kridla, Cuadrado uz je passe po prichode Sosu, nejaka ina alternativa mi velmi nenapada. Suso aj Niang kridlo zahraju slusne, ale jeden na to nema rychlost a druhy prihravky a techniku.

Co som cital, v priprave sa skusal aj Antonelli na stoperovi, co moze byt zaujimava volba pri pretlaku na krajoch, ocakavam, ze Mattia sa natrvalo usadi v zaklade (za predpokladu, ze ho nepredame 31.8.). Bacca podla mna ostane, nevidim klub v LM, ktory by ho mohol momentalne chciet.

Ocakavam teda este odchody:

- hostovanie: Vergara, Ely, Mauri

- trvaly prestup: D.Lopez, Honda

Co sa tyka prichodov, som skepticky a nepredpokladam uz prichod ziadneho hraca, ale este jeden zaloznik by urcite potesil, tajnym snom je stale Ozyakup. V tom pripade by mal odist aj Poli a teoreticky hostovat Locatelli.

FORZA MILAN

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Largo

Četl jsem, že by měl přijít ještě Diawara nebo/a Kovačić. Plus mladík Caio, ale ten až od zimy.

Reagovat
El-Pistolero-68

Kéž by, ale pochybuju.

Reagovat
CubONE

Vcera pisali, ze Diawara ide do Neapola (ak myslis toho z Bologne). Kovacic vraj uz ma byt tiez passe, lebo na hostovanie ho pustit nechcu.

Reagovat
Kaka14

Ja so zase cital ze este je buget na prestupy 7-8M, este by mohli priviest niekoho na hostovanie do stredu pola......

Reagovat
smazaný uživatel

Principito

Reagovat
REPLIKATOR

Hvězda

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo by taky z totalitního Turecka neutíkal. Hrozny odpad ta země

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
raduinho

Reagovat
Milan.B

nesom neako nadseny ale pockam, dam mu sancu a potom uvidim

Reagovat
maras93

No, co se dalo čekat. V turecké lize měl statistiku 7 gólů a 12 asistencí ve 30 zápasech, to jde. Určitě to není posila, kterou bych si přál, ale jak už se několikrát v místních diskuzích psalo - nejsou prachy. Číňani to začnou pořádně dotovat až v zimním přestupovém období, a tak se teď dotuje z nějakého minima, které poskytli (10-15m. €), protože ještě není podepsána konečná dohoda.

Dá se vlastně říci, že jsem rád, že přišel vůbec někdo, protože nemusel už přijít taky nikdo. Slibuju si od zálohy s ním, že bude o něco (nečekám radši moc) tvořivější než ta loňská. To už asi ani horší být nemůže.

Tak vítej a ať se daří, José.

Reagovat
fantomas

No o to je divnější, že půlku toho "minima" uvolnili na 31letýho borce, ne? Já teda Sosu za extra bídáka jako jiní tady nepovažuju, ale ta cena se mi nezdá ideální ani omylem.

Reagovat
maras93

Popravdě jsem ho neviděl hrát, ale tak nějak vnitřně věřím, že by mohl být užitečný. Určitě ho nebudu hned odsuzovat.

Taky bych očekával menší cenu, určitě. Přijde mi, že se koupil, protože se vešel do toho uvolněného rozpočtu a zároveň k nám nikdo jiný nechtěl. Třeba se pletu, ale co jsem tak četl, tak on projevoval největší zájem a o někom jiném, kdo by se do AC hrnul, nevím. Jinak já osobně bych chtěl Valera. Podle mě by byl dostupnej do 15m. €, ale o tom se mluvilo jen na začátku léta.

Reagovat
smazaný uživatel

A jaka by se ti zdala idealni? Pls jako argument neuvadej vek, kdyz je zrejme, ze Sosa ma atypicky vykonnostni vyvoj.

Reagovat
fantomas

Tak o 3m níž. A jo, věkem argumentovat budu,ten vývoj neni nijak atypický, hrál prostě ve slabších ligách, tak vynikal. Jo, mít životní sezonu ve 31 letech je "atypický", ale pořád je tam velký riziko poslední takový sezony. ACM si to koneckonců vzhledem k délce smlouvy taky uvědomuje. A dávat 7,5m za dva roky? Prostě moc na muj vkus.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Nevim, jestli je ti to zname, ale hral v Bundeslize, Serii A i La Lize. A tam prave adekvatne k jeho potencialu nevynikal. Nizky pocet zhruba 100 zapasu zde odehranych spis poukazuje na to, ze mu trvalo fotbalove dospet. Momentalne je to skvele hodnoceny hrac solidni turecke ligy. Samozrejme takova investice urcity risk je, ale vzhledem k potencialnim cinskym penezum ani ne tak velky, kor kdyz AC takovy hracsky profil potrebovalo jako sul. Mimochodem, napsal bych ti, v jake lize se podle me utraci. Ale vyznelo by to hrozne pohrdave. Tak to neudelam.

Reagovat
fantomas

Jo, je mi známé, že ve všech těch kvalitních ligách neprorazil. Takže stejně jako tvoje hypotéza o late bloomerovi je pravděpodobný, že je to prostě hráč pro malý ligy. Už jen pro tuhle nejistotu bych za něho těch 7,5m nikdy nedal. Ale to je věc AC Milán, my tady podle mě nemáme dál co řešit.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

No, uvidí se... Zatím bez čínských peněz s budgetem 15 milionů € se kreativita do zálohy neshání zrovna lehce. Při pohledu na kreativitu v záloze přichází do základu. Teď jestli je to zásah do černýho nebo to bude další Gallianiho flop...

Reagovat
salaminoo

Je mi z toho ac na nic..kdy prijde ten spravny cas aby kupovali lepsi hrace? To jsou az v takovych hovnech uz?

Reagovat
smazaný uživatel

S většími nákupy se holt musí počkat nejdřív do zimy. V rámci předběžné dohody Číňani měli okamžitě poslat 15 milonů, jenže těmi se zatáhl přestup Lapaduly a Gomeze. Teď tam Berlusconi ještě jako závěrečný gesto poslal dalších 15 milionů, aby vůbec mohli ještě aspoň toho Sosu podepsat. 85 milionů od Číňanů přijde z kraje podzimu, takže využít je půjde až v zimě...

Reagovat
FORZAMILAN

Přesně tak

Reagovat
cervo

Berlu ako zaverecne gesto zase raz vsetkych o.ebal, kedze Lapadula s Gomesom boli zaplateny z predaja El Shaarawyho, na co sa tu zabuda, ako ked za posledne prebojovanie do LM slubil 30 milionov, na co sa cakalo cele leto a nakoniec prisiel Matri, z penazi za predaj Boatenga

takze toto za ziadne gesto nepovazujem, iba za posledny vykrik naseho milovaneho prezidenta, posledny kusok populizmu na pamiatku

Reagovat
cervo

zaplateni

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

to AC čeká zázraky jak může čekat LM když na to nemaj prostě tým tam není žádná hvězda absolutně žádná

Reagovat
smazaný uživatel

Bacca.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Cinania budu investovat asi az v zime ale tak darcek v podobe kvalitneho hraca mohli dat,tie nakupy riadi este Galliani dufam ze pojde uz prec.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jestli budou stále kupovat vyhaslé průměráky tak se asi AC zpět v LM nedočkám

Reagovat
smazaný uživatel

Je tenhle nazor vubec mozny? Hrac ocividne az pozdeji nachazi svuj vykonnostni strop, dosahuje ho, vyslouzi si prestizni (ano AC je prestizni historicka znacka) angazma, ale u tebe se doctu, ze je vyhasly. Tak nevim.

Reagovat
snuff24

Chci už kurva Inter a AC zpět... úplně mi přestává vadit Juve/AC respektive není to ta čirá nenávist jako, když se přitahujeme o pole position, chci hádky a urážky v diskuzi, když se upískne rozhodčí a druhej tým to připraví o všechny body, jo tohle fakt schází

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Airus

31? To už na trhu nic není?

Reagovat
swatm

no tešil jsem se na Isca, ale asi tenhle je podle nich lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Trpezlivosť....prachy dorazia v zime.

Reagovat
bobis21

v čem má tento hráč přesně pomoct? Fakt to moc nechápu. Kdyby byl o 7 let mladší tak to beru, ale takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Jose Sosa uz byl drive dobry hrac (pamatuju si ho z Atletica) a podle statistik v Turecku ocividne zraje jako vino. Docela pochopitelny krok. Nepochybuju, ze urcitou kreativitu prinese. Tedy to, co AC citelne chybi. Nechapu skepsi v tehle diskuzi.

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když X let tvůj tým kupuje průměráky furt se propadá níž a níž. Pak je konečně chudej prezident prodá a za odměnu se dočkáš hráče zadarmo, hráče z druhý ligy a hráče, co měl jednu dobrou sezónu v 30ti... Ten tým neměl na LM a ani na EL loni. Nemyslím si, že by nás tyhle hráči nějak moc vyšvihli. Jediný, co nás může dostat do Evropy, je neúčast v ní letos...

Reagovat
Largo

Reagovat
CubONE

Kto prisiel zadarmo?

Reagovat
maras93

Vangioni

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Vangioni? Nebo jsme za dalšího skorotřicátníka zase poslali půlku přestupovýho rozpočtu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle hysterie je vtipná, vzhledem k informacím výš, že Číňané plánují investice až později. Udej mi jméno, které za těchto podmínek (k dispozici prý 15 mega) představovalo vyšší kreativní potenciál. Jako Sosa jako jeden ze tří nejlepších hráčů turecké ligy na dva roky za 7,5 mega se mi nezdá jako nelogický tah. Je v něm potenciál, že přivede určitou porci kreativity. Jako nechápu ty vaše vzdušné zámky o Iscovi a podobně. Podle mě se na to díváte brýlemi historie místo toho, abyste se na to dívali brýlemi bezprostřední současnosti. Nebudu se tady vyjadřovat k práci, která se v klubu odvádí, do toho nevidím. Ale tenhle přestup se mi zdá logický.

Reagovat
travis joe

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo. Všechno v pořádku. Se Sosou uděláme LM (Přece jen není mladíka efekt se od něj dá předpokládat OKAMŽITĚ) a v tý bude minimálně semifinále. Teda musí být, jinak ty "veliké investice v budoucnosti" neprojdou přes FFP. Prodalo se nejmíň permic za posledních 30 let a na podobný "hvězdy" to asi ani lákat víc nebude, tak možná snad to finále LM nakonec

Reagovat
CubONE

Ukludni sa. A cez FFP prejde cokolvek, ako sa da vidiet na inych kluboch.

Reagovat
Furia Ceca

Tý se bát nemusíte. UEFA porušování FFP u velkých prestižních klubů přehlídne a pak si zchladí žáhu na klubech z Ruska nebo Turecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, možná jsem se rozvášnil, omlouvám se. Ale u mě je AC nejoblíbenějš tým. Nemám tam nějakej Manchester na uklidnění a když se bude dařit i AC, tak budiž. Už X let tu sleduju postupnou likvidaci tohodle klubu a každej rok se mám uklidnit. Tobě to nestálo ani za kouknutí na přípravu, ale jinak to je v pořádku, super posilnění a všichni očividně jsou zvědaví a sledují ty zápasy v přípavě s nadšením. Sice si tedy nikdo nekoupí ani permici radši a podávají se protesty proti Gallianimu, ale zbavili jsme se odpadu a ušetřili spoustu peněz, jak jsi psal výše. Jako že jsme už ty ušetřené peníze nijak nevyužili je teda očividně fuk. Furt to stejný. Nejdřív vsadím na mladé. Kde jsou teď? Empoli, AS Řím, Dortmund? Teď vsadím na staré a nechci s nimi ani LM do dvou let prej. Tak já nevím, co to je za strategii teda. A jak se z toho provinčního klubu budeme dostávat? Všichni si budou chtít zahrát se Sousou, tak se budou cpát do AC, aby měli šanci po boku svého idola? Nechápu, ten Váš přehnaný optimismus věčně. Mít toho Aubemayonga, Faraona, Saponaru, tak si můžu říct, že tam je ta naděje do budoucna a ten tým půjde nahoru. Kdo tady půjde nahoru? Brankář a stoper. MDS tipuju pofrčí po první slušný nabídce. Nevidím tam prostě to světlo na konci tunelu jako vy věční optimisti. V zimě k nám přijdou zástupy hvězd, když nechceme ani přemýšlet o LM?

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ta "hysterie" vychází z mizérie posledních let, fanoušek AC v posledních letech opravdu tvrdý chleba má

Reagovat
CubONE

+Gomez.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě nehrál ani jeden zápas, ale dejme tomu, že se dá brát jako ucházející posila. Uvidíme po pár zápasech. Určitě mi jeho příchod nevlil do žil jistotu, že můžeme bojovat alespoň o LM.

Reagovat
El-Pistolero-68

Alespoň o LM. Lidi, vzpamatujte se, účast v Lize mistrů je pro nás momentálně strop toho, co můžeme chtít v horizontu příštích, dejme tomu, 2 let dosáhnout. I to bude pro nás coby už skoro provinční italský klub velký úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, tak pojďme nepřemýšlet o LM a budeme přemýšlet třeba o šestém místu a boji se Sassuolem. Nebo jak to chápat? Tak proč odcházel Berlusconi? Pod ním bychom ten střed tabulky udělali taky

Reagovat
El-Pistolero-68

Berlusconi ještě nestihl ani zabalit kufry a vy už čekáte, že přijdou Griezmann s Neymarem a my potáhnem na výhru v Lize mistrů.

Reagovat
El-Pistolero-68

Všechno postupně, v téhle sezoně se musíme pokusit o návrat do pohárů alespoň skrz EL, protože na Ligu mistrů tenhle kádr zatím ani náhodou nemá. Juventus, AS, Neapol i Inter jsou jinde, takže 5. místo pro nás strop letos.

Reagovat
CubONE

Ja si myslim, ze ciel musi byt stanoveny na tuto sezonu jasne a to navrat do poharov t.j. liga max do 5 miesta a o rok skusit ist na LM.

Reagovat
El-Pistolero-68

S tím souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

skvěla soupiska nova,ta nam bude stačit na 7 misto v tabulce

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Je tu veľa múdrych hláv ako tak pozerám. Podľa mňa celkom vydarené prestupové s tým, čo sme mali k dispozícii. V podstate polku leta sa čakalo, či sa uvoľnia dáke prachy. Tak sa aspoň medzičasom začal čistiť káder a to si myslím že sa celkom dobre podarilo.

Všetci tu točia, že čo za obstarožneho priemeráka prišlo. Ale treba sa pozrieť s akými zdrojmi sa narábalo. Prišiel jeden mladý a veľmi perspektívny obranca, ktorý môže v budúcnosti vytvriť stabilnú dvojku s romagnolim. Prišiel Sosa (mimochodom jeden z najlepších záložníkov tureckej ligy), ktorý je síce v rokoch, ale po pravde, kto mladší a minimálne tak kvalitný by prišiel do ACčka za menej ako 15 mil? Come on, ľudia, toto je určite hráč ktorý posilní zálohu a kým neprídu peniaze od číňanov, môže kľudne poslúžiť. Tuto sa strieľajú hráči ako Isco, Kovačič a podobné mená. Za 15 milionov v dnešnej dobe nekúpiš ani priemeráka a nie to ešte mladého.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele