Yerri Mina se stal další posilou Barcelony

11.01.2018, 11:11
Aktuality
Barcelonu posílil obránce Yerry Mina. Reprezentant Kolumbie se do katalánského velkoklubu stěhuje za necelých dvanáct milionů eur z Palmeiras, se svým novým chlebodárcem pak uzavřel smlouvu do roku 2023...

Třiadvacetiletý stoper je odchovancem Deportiva Pasto, odkud se následně vydal do Independiente Santa Fe a svoji domovskou zemi opustil Kolumbijec až před rokem a půl.

Tehdy Mina přestoupil do Palmeiras, kde se zařadil mezi nejlepší defenzivní hráče brazilské ligy a navíc si vybojoval pozvánku do reprezentace, čímž jen zvýšil svoji hodnotu.

Bylo tak jen otázkou času, kdy se Yerry Mina bude stěhovat do Evropy, kam se měl původně přesunout až po MS 2018, nakonec ale kvůli chystanému odchodu Javiera Mascherana do Číny přichází již nyní.

Brazilský celek za svoji oporu dostane odstupné ve výši necelých 12 milionů eur, obě strany se pak dohodly na smlouvě s platností pět a půl roku. "Yerry Mina má obrovský potenciál a po příchodu do Barcelony by měl nadále pokračovat ve svém vývoji," stojí na webu Blaugranas, kteří své nové akvizici zakomponovali do smlouvy výstupní doložku ve výši 100 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, soccerway.com

Komentáře (308)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele