XAVI S POSILAMI SPOKOJEN

01.08.2006, 23:42
Aktuality
Barcelonský středopolař Xavi, jenž se po dovolené zapojil do předsezónní přípravy svého týmu, je velmi potěšen s novými posilami, které do kádru přivedl Txiki Beguiristain, a věří, že Barcelona je ještě silnější než v loňské sezóně, ve které kralovala nejen španělské lize, ale celé Evropě.

Xavi se do týmu vrátil v pondělí společně s dalšímu reprezentanty Španělska a Nizozemska a ihned vyjádřil svou radost nad příchodem nových hráčů. "Jedná se o špičkové posily. Thuram a Zambrotta jsou oba mistři světa, naše obrana bude díky nim mnohem silnější. Gudjohnsen nám pro změnu nabízí další novou alternativu do útoku."

V hlavním městě Katalánska panují obavy z fyzické připravenosti hráčů pro blížící se evropský a španělský superpohár (Barca se utká s FC Sevillou respektive s Espanyolem Barcelona), první ostrý zápas nové sezóny totiž začíná již za sedmnáct dní. Z toho však Xavi strach nemá: "Myslím, že osmnáct dní přípravy je dostatek času na to, abychom se dostali do plné formy. Určitě vše probereme s našimi fyzioterapeuty, ale všichni jsme přes prázdniny nějakou fyzickou aktivitu dělali a i to by nám mělo pomoc k rychlejší obnově sil."

Smutek po neúspěchu na mistrovství světa už vypršel a třetí kapitán mužstva je společně s ostatními soustředěn na dosáhnutí nových cílů: "Máme před sebou boje o mnoho titulů a jsme nažhaveni bojovat o každý z nich. Bylo by skvělé začít sezónu ziskem dvou oficiálních trofejí hned v srpnu, avšak jsme si dobře vědomi síly soupeřů, kteří na nás čekají. Real Madrid posílil o několik výborných fotbalistů a bude opět bojovat o příčky nejvyšší. My však máme stejného trenéra a stejný systém už několik let a to hraje v náš prospěch."

O kom se teď nejvíce mluví v Barceloně? No přece o další perle z mládežnických týmu Barcy - Giovanim Dos Santosovi. Sedmnáctiletý Mexičan je považován za velký talent a zájem o jeho služby už projevili mimo jiné i Liverpool a Real Madrid. Oba týmy však odešly s nepořízenou. I Xavi vidí v Giovanim velký příslib: "Je nesmírně talentovaný a do prvního týmu se jistě dobře zabydlí."

Na závěr ještě přišly otázky na momentální situaci v klubu, tedy o narychlo svolaných volbách. "Soudce rozhodl a já jako člen půjdu volit. Ovšem my hráči bychom měli zůstat těchto starostí stranou a naplno se věnovat hře."

Autor: Petr Kilian

Komentáře (21)

Přidat komentář
HOST*xx

a hlavne pod ovela silnejsim psychickym tlakom, co by sa malo vyrazne podpisat aj na hre

Reagovat
Xavi

Jako proč? Když né stejný, tak podle mě spíš menší, když získali v uplynulé sezóně LM...

Reagovat
HOST*xx

ani by som nepovedal ze mensi tlak, kedze budu na vas speri ovela viac pripraveni, maju vas precitanych a taktiez chcete obhajit tie trofeje, co ste ziskali. Tlak proti vam bude nepochybne silnejsi a z velkeho tlaku su aj chyby

Reagovat
HOST*xx

pardon..superi

Reagovat
smazaný uživatel

Tlak unesou, neboj. Taky proto koupili velmi velmi zkušeného Thurama. Ten už má takových tlaků za sebou ...

Reagovat
smazaný uživatel

To jste ted samozřejmě vy. V Madridu si ted všichni kousají nehty a navzájem se ptají "obhájíme kvarteto?"

Reagovat
ronaldinho_10

...a navíc se dá říct, že posilou je i on. Vždyť vloni kvůli zranění toho moc nenahrál...

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Xavi je prostě třída. Ať na hřišti, na tréninku nebo na tiskovce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*antimadrista

Xavi má pravdu, budeme ještě silnější než v minulý sezóně

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Jojo, ještě silnější. Největší rival, kterej už tři sezony zaostává se nám ještě pomlátil mezi sebou a Vale se zbavila svýho nejgeniálnějšího hráče. Atlético sní o růžové zahradě, ale zas v ní bude tolik trnů, že madridská princezna nemůže myslet na nic jinýho než max. 4.místo. Proto vítězství v La Lize beru spíš jako papírování a splnění povinnosti a v Lize Mistrů nám bude konkurovat jenom Arsenal a Chelsea. Už se těšim.

Reagovat
smazaný uživatel

TRiumf v lize jako papírování..? Tak takový sebevědomí já teda nemám, podle mě to rozhodně tak jednoduché nebude..Nesouhlasím s tím, že Valencia se oslabila, když dobře využije peníze z přestupu Aimara na nákup světového RW, tak bude silnější než loni..Real si zatím netroufám hodnotit, uvidíme, koho ještě přivedou..

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

Nicméně i když Primera División je druhou nejlepší ligou na světě věřim, že titul Barca obhájí, zkompletuje hattrick a celý to proběhne bez větších , stejnej systém hry...

Můžou ale nastat problémy. Ne v konkurenci, ale uvnitř klubu.

Třeba opory nebudou mít formu. Mam na mysli třeba Ronaldinha, Deca nebo Eto'a. A pak je tu zásadní detail. Divní slovní spojení, co? Má pět jmen: Henk Ten Cate Johan Neeskens. Uvidíme jak tahle změna ovlivní hru a myšlení týmu. Jinak je dobře že nemáme žádnýho velkýho maroda. No, necháme se překvapit.

Každopádně na ligový titul bych vsadil (a asi skutečně vsadim) celou výplatu.

Reagovat
Xavi

2 nejlepší? A která je první? Anglická - rugbiová nebo itálská zkorumpovaná?

Reagovat
Xavi

rugbyová

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl bych tak optimistický, sezona je dlouhá a jelikož máme jen jednoho střelce světové extratřídy, mohla by bát i velmi těžká.

Reagovat
HOST*kofr

souhlasím..chtělo by to ještě nějakýho šutéra do útoku...

Reagovat
smazaný uživatel

Posilu už bych nebral, nejsme přeci Real, ne?

Reagovat
HOST*Luis

V těhle prognózách bych byl opatrnej. Po vzestupu věčinou přijde pád. Nechci říct, že letos ale někdy, navíc Real bude hodně silnej a co se týče LM, tak to je tak nevyspytatelný, že se to vůbec nedá říct!

Reagovat
antimadrista

Nikdo nepočítá s tim, že budeme každou sezonu vyhrávat ligu i LM, to prostě nejde. Když se daří Barce, tak se nedaří Realu a obráceně, tak stačí jen aby se Realu nedařilo

Reagovat
HOST*Oscar Tramor

celý to proběhne bez větších komplikací

Divný slovní spojení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele