Wolf měl problémy se srdcem, úspěšně podstoupil operaci

02.03.2023, 10:14
Aktuality
Marius Wolf (© AFP)

Sedmadvacetiletý obránce Marius Wolf chyběl Dortmundu během listopadu. A kdyby se nekonal v netradičním termínu světový šampionát a kdyby Bundesliga nepodnikala restart svých soutěží jako poslední z top pěti evropských lig, zřejmě by zmeškal ještě více zápasů. Klub se k jeho absenci úplně nevyjadřoval, sám hráč ovšem nyní přiznal, proč byl mimo hru.

Na vině totiž byly problémy se srdcem. "Moje diagnóza zněla fibrilace srdečních síní,” povídal v rozhovoru pro dortmundský regionální deník Ruhr Nachrichten. "Srdeční rytmus jsem neměl normální, všiml jsem si toho hned. Samozřejmě se vám udělá nevolno, je vám divně. Hlavně proto, že nevíte, co to je. Byla to tehdy bezesná noc. Ležel jsem doma v posteli a nevěděl, co se děje. Nebudu teď popisovat svoje myšlenky, ale rozhodně nebyly hezké.”

Když se dozvěděl konkrétní příčinu svých zdravotních problémů, bylo mu sděleno, že bude muset na operaci. Tu přitom absolvoval pouhé tři dny poté. "Podstoupil jsem vyšetření a bylo mi řečeno, že na sál musím. Jako profesionální sportovec jsem tenhle krok opravdu nemohl obejít,” prozrazoval Wolf.

Deset dnů nato už mohl znovu zasáhnout do fotbalového dění. Pochopitelně však ne naplno. Nejprve začal s běháním, měsíc musel brát přípravek na ředění krve, nesměl přitom zasahovat do kolektivního tréninku, takže se připravoval individuálně. Od lednového soustředění ovšem přestal léky užívat a nyní už není ničím limitován.

Autor: Patrik Sandev / getfootballnewsgermany.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele