WISLA NEBO GALACTICOS?

07.08.2004, 12:48
Aktuality
"Nemáme důvod bát se Realu," říkají fotbalisté Wisly Kraków. Právě Bílý balet se jim jako poslední překážka postavil do cesty za vysněnou Ligou Mistrů. Bude to překážka nepřekonatelná?

Když se v Krakově dozvěděli jméno soupeře, který je čeká ve 3. předkole Ligy Mistrů, prohlásili všichni jednotně: "Tak to je to nejhorší, co nás mohlo potkat!" Postup do hlavní fáze této soutěže se jim zdál v nedohlednu. "Nezbývá nám nic jiného, než vyběhnout na hrací plochu a bojovat!," dodal útočník Maciej Žurawski.

Gruzínská Georgia Tbilisi nebyla pro tým z Polska žádnou velkou překážkou. Šestibrankový náskok, který si přivezli ze hřiště protivníka, určil taktiku do odvety. Klid, nechodit do soubojů, neriskovat zranění. I tak Krakovští vyhráli 3:0 a stali se postupujícím s nejvyšším brankovým rozdílem. Henryk Kasperczak, trenér mužstva, však letos chtěl víc. Postup do skupiny. Ale do cesty se postavil balvan. Ne balvan, je to hora, pohoří, masiv. Jmenuje se Real Madrid. Slavný a populární, nabitý jmény té nejhvězdnější kategorie.

V sezóně 2001/02 byl Kraków vyřazen Barcelonou s celkovým skóre 2:5, o rok později to byl zase Anderlecht a součet branek z obou zápasů 1:4, když právě do tohoto týmu z hlavního města Belgie odešli dva z nejlepších fotbalistů mistra Polska. Boguslaw Cupial, majitel klubu, si trhal vlasy a sliboval, že podobnou hloupost nikdy více nebude opakovat. Wislu čeká asi nesplnitelná mise, ale za pokus to stojí.

Stadión, kde normálně hrají, má kapacitu pro 10 tisíc diváků. Real Madrid tak přivítají ve slavné Slezské aréně ve městě Chorzow, kam se vejde na 50 tisíc fanoušků. Tadeusz Czerwinski, prezident klubu, prohlásil: "Slezská aréna bude naším sídlem i pro boje ve skupinách! Nepochybuji o tom, přes Real postoupíme!" A je to tady, Poláci si věří! A příznivci Wisly se namlsali hned v 1. kole Ekstraklasy, když jejich oblíbenci rozstříleli Górnik Leczna 5:1!

Prezident věří, fanoušci se těší, ale hráči vědí své. Radoslaw Majdan, brankář týmu, říká: "Raději bych se potkal s Realem až ve skupině, ale co naděláme, los je los." Maciej Żurawski dodává: "Dal jsem zatím 98 branek. Rád bych právě proti Realu vstoupil do klubu 'stovkařů'. Jsem fandou Barcelony a do zápasu proti madridským nastoupím s vlasy v barvách blaugranas!"

Żurawski a Frankowski, dva hroty a vynikajíc střelci, potvrzují svými výkony stoupající formu Wisly. V posledních dvou zápasech na hřištích soupeřů dali 10 ze 13 branek. Ten první čtyři, ten druhý šest! Tomasz Frankowski: "Jsem v dobré formě, ale jak to bude vypadat proti Realu, nevím. Doufám, že mi to vydrží." Henryk Kasperczak: "Máme plán, jak hrát proti Realu. Hlavní je si při zahájení zápasu uvědomit, že oni jsou jen fotbalisté, právě tak, jako ti naši, začíná se za stavu 0:0 a máme stejné šance na postup jako oni!"

Wisla se tedy Realu nebojí. Má naopak Real důvod obávat se Wisly?

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud Real nepodcení soupeře,tak není očem diskutovat pokud Real chce do ligy mistrů musí Wislu převálcovat....

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím, že to bude jasná záležitost, ale samozřejmě doufám v překvapení. když už Wisla Madrid neporazí, tak mu aspoň ubere trochu sil.

Takže na závěr: WISLAAA KRAKOOOW !!!!!!!!

Reagovat
HOST*já

Já taky fandim Barce, ale hlavu si neobarvim. Doufám, že do těch Madridskejch dobytků zajedou a postaraj se o senzaci. A ještě by mohli zlomit nohu Beckhamovi. Před zápasem si věřej, tak snad ukážou i na hřišti, že se jich nebojej. Wisla, DO TOHO!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

TAk Beckhamovi nohu zlomit nesmí!!! Je to největší fotbalový parzit, nesmí v tom týmu chybět!

Jinak tipuju remízu v Polsku a výhru velkým rozdílem v Madridu.

Forca BARCA!!!

Reagovat
HOST*

Poláci jsou namyšlení idioti !

Reagovat
smazaný uživatel

a ty taky

Reagovat
exmafie

Dneska se dá hrát s kýmkoliv a na favority se už moc spoléhat nedá (viz Kodaň-Nova Gorica 0:5)....Jestli se Polákům nerozklepou kolena,tak bych se ani moc nedivil,kdyby se postarali o senzaci,ikdyž jako fanoušek Realu v to moc nedoufám... Mimochodem přát někomu zranění může jenom slabomyslnej závistivec...

Reagovat
HOST*Czeslopol

Wisla přes Real postoupí. Real nerozehraný, nějaké ty přípraváky v asii, a turnaj o ničem v USA, natož Wisla má formu jak hrom (WIT 8:2, Górnik Lęczna 5:1, WIT 3:0, Polonia 4:0) Možná by mohlo mít tvrdší dopad, že budou hrát před 50 tis. diváky na jiném stadionu.

POJĎME FANDIT WISŁE, lístky do Chorzowa v ceně 300 - 450 zł.

Reagovat
HOST*PvD

O tom bych vůbec nediskutoval. Sice porazili WIT 8:2, Górnik Leczna 5:1 a Polonii 4:0, ale tyhle čtyři týmy by nedali dohromady tým, kterej by byl schopnej nás porazit!!! Vidim to tak, že vyhrajem doma i venku a s přehledem postoupíme!!! Jinak neví někdo kde se daj sehnat lístky a na kolik to v přepočtu vyjde na naše peníze??? A nedaj se objednat přes Real abych neseděl někde mezi bláznivejma Polákama???

Reagovat
HOST*vosa

Kdepak,ja si myslim,ze postoupi Wisla.Zaprve:ma dobre nabyty kadr.Zadruhe:ma skoro 2krat vetsi rozpocet nez sparta.Zatreti:Vy si nespominate v jakym srabu byl real minulej rok....porad trva

Reagovat
antimadrista

WISLA !! WISLA !!

Reagovat
HOST*JAJA

WISLA*POLSKA*WISLA*POLSKA!!!

Reagovat
HOST*yarda

Hm, Camacho snad bude při smyslech a Wislu nepodcení, vždyť pokud si dobře vzpomínám, zahrála dobře předloni v poháru UEFA a jejich útočníci vůbec nejsou špatní. Uvidíme...

Reagovat
alegre

Tak tedy galacticos.........Banik a Wisla to daj dohromady a je to ostudy plnej polskej pytel.....

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Wisly mi ani líto není, ale Baníku docela jo, bůra bez vstřelené branky, to zabolí vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

Wisla-Real 0:2 Oba góly čerstvě vystřídavší Morientes, první po přihrávce "mediálního" Beckhama, druhý po akci "staříka" R.Carlose. K nejlepším hráčům patřil rovněž "zrádce" Figo a také Casillas.

Nicméně, z dlouhodobějšího hlediska by se ještě mělo zapracovat na lepším rozestavení hráčů v poli. Naopak je potěšující, že obrana nedostala žádný gól, přestože Wisla porazila takové týmy jako jsou Polonia, WIT či Leczna

"Macho" Camacho, držím ti palce do dalších utkání

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo se to čekat, žádný velký úspěch bych v tom neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, po těch předchozích příspěvcích opravdových odborníků mám přesto docela radost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ups, kolegovi Exmafiemu(?) se omlouvám, toho jsem nemyslel.

Reagovat
HOST*KATA

Real jednou vyhrál...Pose*me se.....

Reagovat
HOST*yarda

Hm, můžeš se posrat sám, ostatní touhle potřebou zřejmě netrpí.

Reagovat
smazaný uživatel

A není KATA náhodou holka?

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak to bych měl být džentlmen, že? Pokud je tomu tak a jde skutečně o osobu ženského pohlaví, co nejpokorněji se omlouvám a opravuji:... můžeš se posrat sama.

Reagovat
antimadrista

Z čeho? Že ste porazili ty chudáky? To je dost ubohý...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jde vidět, že vám ke spokojenosti stačí málo a že asi žádné velké cíle nemáte. Oslavovat vítěství nad Wislou??? Galacticos...

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se, že vstupuji do oslav. Netipoval jsi náhodou remízu?

Reagovat
smazaný uživatel

No, jelikož jsem se snažil být objektivní,ale zároveň jsem nechěl projevit přílišnou důvěru ve váš team, tak to byla ideální střední cesta. A navíc to fakt k té remíze dlouho kráčelo, do 72. minuty! Teď uvidíme, jestli vyde ta drtivá výhra v Madridu...

Reagovat
smazaný uživatel

Čí výhra?

Reagovat
antimadrista

Vaše, když se na ně tak věříte.

Reagovat
smazaný uživatel

No vaše, zas takový blázen, abych si myslel, že vás rozdrtí Wisla na vašem stadioni, nejsem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele