Willian definitivně přestupuje do Chelsea

25.08.2013, 12:55
Aktuality
Brazilský ofenzivní záložník Willian odchází podle očekávání z ruské Machačkaly do Londýna. Ne však do Tottenhamu, jak se očekávalo, ale do Chelsea, která dnes jeho přestup oficiálně potvrdila.

Pětadvacetiletý dvojnásobný reprezentant si už jen musí počkat na pracovní povolení, které by mu mělo být uděleno ve středu. Nezasáhne tak ještě do pondělního šlágru druhého kola Premier league, v němž se Chelsea představí na půdě Manchesteru United. Ligovou premiéru si zřejmě odbude až po reprezentační přestávce v zápase s Evertonem.

Celou přestupovou ságu provázel nejeden zvrat. O příchod Williana zprvu usiloval Liverpool, avšak lukrativnější nabídkou ve výši třiceti milionů liber jej předstihl Tottenham s cílem zacelit díru po blížícím se odchodu Garetha Balea do Realu Madrid. Willian si v severním Londýně dokonce odbyl lékařskou prohlídku, ovšem v tu chvíli se do přestupu vložila Chelsea v čele s jejím majitelem Romanem Abramovičem. Ten učinil osobní telefonát majiteli ruské Machačkaly, Sulejmanu Kerimovovi, a pohotově nabídku Tottenhamu přebil.

Vzruch okolo nečekaného zvratu poté podnítil manažer Chelsea José Mourinho, který na své tiskové konferenci Willianův blížící se příchod k údivu všech přítomných novinářů s úsměvem na tváři potvrdil. Neodpustil si při tom i popíchnutí Spurs, že své lékařské prohlídky by měli dělat ve větší tajnosti. Už teď je tak jisté, že jejich vzájemný zápas v šestém kole na půdě Tottenhamu bude mít o jiskru navíc.

Nečekaný tah Chelsea vzbuzuje otázky, zda vůbec o Williana doopravdy stála, anebo chtěla předně přitížit a pomstít se svému londýnskému rivalovi. Vztahy mezi oběma kluby nejsou nijak vřelé již od sezony 2011/12, kdy chtěl kohouty opustit Luka Modrić a zamířit právě do Chelsea. Předseda Tottenhamu Daniel Levy však dostál své pověsti tvrdého obchodníka a nic takového nepřipustil. Nyní mu jeho jednání Chelsea vrátila i s úroky, byť tvrdí, že u Willianova přestupu žádné vedlejší pohnutky neměla.

Autor: Martin Kantor / chelseafc.com

Komentáře (852)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele