Whelan jedná o prodeji Wiganu hongkongské společnosti

08.02.2018, 10:42
Aktuality
Éra Davea Whelana v čele Wiganu Athletic se definitivně chýlí ke konci. Jednaosmdesátiletý vlastník třetiligového anglického klubu už roku 2015 opustil funkci předsedy a nyní intenzivně jedná také o prodeji celku hongkongským zájemcům...

Dave Whelan svůj lokální klub odkoupil roku 1995, vybudoval pro něho multimilionový stadion a pomohl ho vyzvednout o tři patra výše, aby nakonec Latics strávili celých osm let v Premier League. Po sestupu roku 2013, který se překrýval se senzačním triumfem v FA Cupu, nicméně nastal pád.

Aktuálně Wigan vévodí tabulce League One a z pozice předsedy je veden Whelanovým 25letým vnukem Davidem Sharpem. Zkušený funkcionář zároveň jedná o kompletním předání žezla společnosti International Entertainment Corporation (IEC), která na Filipínách provozuje hotel a kasino. Jednání jsou momentálně v pokročilé fázi a do 14. února by mělo být známo veškeré financování.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
Chazy

Jak dlouho si lovil ten související článek?

Reagovat
Dawon

Pokud zadas Dave Whelan do vyhledavani, tak to zabere asi 8 sekund

Reagovat
Chazy

Já myslel spíš v hlavě, přecejen je to 8 let stará sranda

Reagovat
telka11

Reagovat
fantomas

Na mou jedinou sérii s vykřičníkem v titulku se nezapomíná!

Reagovat
santini

ten clanok som precital na jeden nadych... celkovo sa dobre cita o sympatickych kluboch ako je Wigan.. nech su cim skor znovu v PL

Reagovat
Chazy

No, věc názoru ..

Já si nedávno vzpomněl na tuhle sérii:

http://www.eurofotbal.cz/vyhledavani/?text=sv%C4%9Btov%C3%A9+talenty

Vím, že není tvoje, ale tyvole. Nedá se říct, že by to sky moc vycházelo.

Reagovat
fantomas

Jojo Ryo

Reagovat
fantomas
Reagovat
Chazy

Radši neotvírám ... tipuju, že sem se Keana zastával, že přeci Haaland skončil kvůli druhýmu koleni, tak se zas tak moc nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole.

Reagovat
atlee

Zeman

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Bayern +

Ale celkom to z toho výberu povychádzalo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Noustress

neviem čo je zač tá korporácia ale vobec sa mi to nepáči, Whelan je človek so vzťahom k mestu a klubu ako takému investoval velmi zmysluplne a sympaticky a celé to pôsobilo velmi príjemným rodinným dojmom. Teraz tam príde nejaká spoločnosť ktorá ani nevie kde sa Wigan nachádza s pochybným kapitálom, ktorú ked táto hračka omrzí sa zdejechne a zostane po nej vybrakovaný klub

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele