West Ham získal Nocerina a Borriella

25.01.2014, 18:50
Aktuality
Londýnský klub se nyní nachází na nelichotivé osmnácté příčce a jeho manažer Sam Allardyce se snaží shánět pro jarní boje o záchranu zkušené posily. Možná trochu netradičně se jeho zrak upnul do Itálie, odkud si přivádí rovnou dvojici hráčů. V záložní formaci by se měl objevovat Antonio Nocerino, střílení branek brzy dostane na starost Marco Borriello.

Oba italští hráči přestupují do Londýna s jedinou myšlenkou - v předchozích působištích nedostávali příliš mnoho šancí a vidina nadcházejícího šampionátu v Brazílii je zkrátka velice lákavá. První akvizice se do Londýna stěhuje z Milána. Antonio Nocerino se nedokázal výrazněji prosadit do záložní formace trenéra Allegriho a obdobně by si nejspíš vedl také pod nově jmenovanou legendou Seedorfem. Přesun do ambiciózního klubu hrajícího prestižní ligu tedy bez váhání přivítal. Osmadvacetiletý záložník přiletěl do Anglie již v pátek, sobotu věnoval pečlivé lékařské prohlídce a jeho příchod již West Ham oficiálně potvrdil.

Nocerino nebude jediným Italem, který do Upton Parku v tomto přestupním období zavítá. Stejným jazykem bude v šatně hovořit také s Marcem Borriellem. Zkušený útočník AS Řím nezapadal do plánů trenéra Rudiho Garcii a v letošní sezoně nastupoval jen sporadicky. Ke zlepšení situace nevedlo ani zranění kapitána Tottiho či Borriellův rozhodující gól v utkání proti Chievu Verona. Po prostudování několika nabídek z italské nejvyšší ligy (zájem dlouhodobě projevoval zejména Janov) se Marco Borriello rozhodl vyzkoušet Premier League a podpořit Kladiváře v boji o záchranu.

Hlavní překážkou transferu se v jeho případě jevil vysoký plat. Někdejší hráč právě Janova či AC Milán v současné době pobírá čtyři miliony eur ročně, což pro mnohé kluby představuje nezvykle vysokou sumu. Definitivní průlom v jednání znamenal až souhlas anglického celku, který bude Borriellovi platit celou gáži ve stejné výši. V případě obou hráčů se jedná o šestiměsíční hostování, Marco Borriello bude ve smlouvě mít opci o možnosti trvalého přestupu.

Antonio Nocerino odehrál v milánském AC 72 zápasů, v nichž se radoval z dvanácti gólů. Útočník Marco Borriello nastoupil ke dvaapadesáti střetnutím a stal se autorem dvanácti branek. S angažmá ve Věčném městě se Borriello rozloučil prostřednictvím svého účtu na sociální síti twitter, kde napsal: "Loučím se se všemi fanoušky AS Řím. Byly to fantastické měsíce a dosáhli jsme krásného rekordu. Všem vám za tyto chvíle moc děkuji," uvedl Borriello. Zkušený střelec v sobotu odpoledne úspěšně prošel zdravotní prohlídkou a následně podepsal potřebné dokumenty. Také jeho transfer byl před pár minutami oficiálně potvrzen.

Autor: Ondřej Pražák / whufc.com, tuttomercatoweb.com, goal.com

Komentáře (503)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele