WEST HAM ČEKÁ VÝPRODEJ

12.04.2003, 23:55
Aktuality
Anglický prvoligový West Ham United, za nějž pravidelně nastupuje český obránce Tomáš Řepka, v létě pravděpodobně opustí několik hráčů. Nehledě na to, jestli se tým zachrání v Premier League, nebo ne. West Ham totiž zužují finanční potíže a vedení je nuceno radikálně snížit platové výdaje...

Výplatní listina tohoto londýnského klubu je šestá nejvyšší v Premier League. Ročně touto cestou z klubové pokladny zmizí 33 miliónů liber a vedení oznámilo, že chce výdaje snížit o celých deset miliónů, tedy téměř o třetinu.

Manažera Roedera tak čeká nezáviděníhodná pozice – některé hráče bude muset přesvědčit ke snížení svých požadavků a s některými se bude muset rozloučit. Mezi ty druhé se s velkou pravděpodobností zařadí největší hvězda a nejlépe placený hráč týmu – Lee Bowyer, který si týdně přijde na zhruba 35 tisíc liber. S West Hamem má jen krátkodobou smlouvu a její prodloužení není příliš reálné.

West Ham v nejvyšší anglické soutěži balancuje na hraně záchrany a sestupu, případný sestup by podle předběžných propočtů znamenal pro příští sezónu finanční ztrátu 21 miliónů liber. Už nyní nemá West Ham nijak oslnivý kádr, dá se tedy očekávat, že i kdyby se letos zachránil, odchod nejlepších hráčů by i pro příští rok znamenal velké starosti s udržením prvoligové příslušnosti.

Autor: Petr Starý

Komentáře (1028)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele