Wenger předpovídá těžké časy

18.10.2008, 13:33
Aktuality
Manažer Arsenalu Arséne Wenger předpovídá anglické Premier League a především klubům těžké časy. Televizní společnosti podle Wenger nebudou v důsledku celosvětové finanční krize investovat do vysílacích práv tolik jako v minulosti. A fotbal bude trpět, řekl Wenger doslova.

Současná smlouva o televizních právech skončí Premier League po sezóně 2009/2010. Pak se podle Wengera dotkne nynější krize Premier League. "Proč by právě Premier League měla být nedotknutelná?" ptá se Wenger.

Je pochopitelné, že televizní společnosti už nebudou investovat do vysílacích práv tolik peněz jako v minulosti. "Diváci budou mít v důsledku krize méně peněz, tím pádem televizní společnosti budou mít mnohem menší zisky z reklamy, nebudou tedy investovat tolik do vysílacích práv, což znamená méně peněz pro kluby. Fotbal bude na krizi pochopitelně také tratit," uvedl Wenger příklad z praxe.

Očekává se, že příští smlouva o vysílacích právech, která začne platit v roce 2010 bude nižší než ta současná a proto Wenger varuje před divokým utrácením na dluh, které se pomalu ale jistě stává v Premier League normou.

Wenger je dalším z řady kritiků hospodaření klubů Premier League. Nedávno varoval před bezuzdným plýtváním předseda anglické FA David Triesman, který oznámil, že kluby anglické nejvyšší soutěže dohromady dluží 3 miliardy liber, z čehož třetinu mají na svědomí čtyři giganti – Chelsea, Manchester United, Liverpool a také Wengerův Arsenal.

Autor: Jiří Fišara / clubcall.com, skysports.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
fabec1222

souhlasim s wengerem.myslim ze anglie spadne kvalitne hodne pod spanelsko a italie ale bude lepsi nez ostatni furt

Reagovat
smazaný uživatel

no pod spanelsko a italiu isto nespadne...

Reagovat
smazaný uživatel

kedysi sa PL vysielala na sky sports a v severskych krajinach, dnes ide do 150 statov sveta to je krok spat? ak ano tak neboj nic arsene, sejkovia a im podobni hadrari zazblachleni nejake dukaty donesu a budete sa potom volat ako vas stadion. emirates

Reagovat
exot12

On nepovedal ze sa nebude vysielat, alebo sa bude vysielat v mensom pocte zemi ako je tomu teraz, ale to ze za rovnaky obnos dostanu menej penazi. Menej penazi= strata zaujmu pre sejkova im podobnych ako to hovoris ty. A navyse kto kupi zadlzene kluby?

Predajom hracov by si asi tiez moc nepomohli, napr. taky ManU by musel predat Ronalda, Teveza, Rooneyho a aj tak sa obavam ze by to nestacilo aby co len vyrovnali dlhy.

Reagovat
smazaný uživatel

V poslední době se musí dost nudit. Nedělám nic jiného, než čtu jeho vyjádření. Jinak, asi s ním v téhle věci souhlasím

Reagovat
afc

to vies,repre pauzy ho nudia k smrti

Reagovat
smazaný uživatel

to vies ked mu odide 25 reprezentantov zostane mu doma len usomrana zena

Reagovat
smazaný uživatel

No tak prodaj hrace, dluhy se vyrovnaj a bude to zas jak driv. Byl bych jenom rad, kdyby se to vycistilo a byly by tam zas jen hraci z Velke Britanie, mozna par cizincu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo kdy se to "vycistilo" a zustali tam jen hraci z britanie tak by jim liga nespadla urovni pod spanelsko a italii ale i pod portugalsko francii turecko.............ti nejlepsi co tam momentalne hrajou sou cizinci

Reagovat
smazaný uživatel

namátkou Ferdinand, Rooney, Terry, J.Cole, Gerrard, Owen .... myslim, že cizinci maj co delat aby se dostali alespon do tyhle spolecnosti, natoz aby byli nejlepsi...

Reagovat
smazaný uživatel

namatkou kterymu z top klubu chyta britskej golman???? namatkou kdo tvori hru manchesteru kolík tech klicovejch anglicanu maji v arsenalu kdo liverpoolu je jedinej schopnej davat goly......v anglii proste nejsou dobri golmani a klasicti tvorivi hraci at rikas cokoli

Reagovat
smazaný uživatel

no ja bych rek ze to zas nebude tak horky

Reagovat
exot12

a to je si myslim chyba. Myslim ze je to vaznejsie ako si mnohy myslia

Reagovat
smazaný uživatel

nikto presne nevie ako to bude..vela veci na seba nadvazuje a moze sa rozpadnut ako domcek z karat..kluby z premier league su fakt velmi zadlzene ak su to tie 3 miliardy..momentalne je liga velmi vyrovnana, je mnoho klubov co utracaju velke peniaze za hracov a za mzdy..myslim ze sa to bude postupne redukovat a najsilnejsie muzstva budu tie odkial im tecie zahranicny kapital - chelsea, man city..

Reagovat
smazaný uživatel

Pane Wengere PL to neohrozí, maximálně ty slabší celky.

Reagovat
herbage

Manchester United a FC Liverpool jsou slabší celky? Jediné celky, které mohou zůstat klidné, jsou Chelsea a Manchester City, ale to proto, že jejich majitelé mají neomezené finační možnosti a kluby používají jako své hračky, ne jako ekonomicky soběstačné subjekty.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to urcite nesouhlasim....jako"hracky" to letelo pre 3mi roky,ted asi tezko..kdyz mluvime o krizi..tak rusove jsou na tom nejhur..a posledni 2 roky se pan abr nechova jako batole a nehraje si :o)

Reagovat
herbage

To že dnes se chová Chelsea rozumněji mě nezajímá, každý klub se snaží chovat ekonomicky zodpovědně z dlouhodbého hlediska, vypracovává se. Nejde nacpat půl miliardy Eur do klubu a za 3roky říct, tak, odteď jsme ekonomicky vyrovnaný a chováme se jako klub. Narozdíl od ostaních klubů mají štědrého mecenáše, Manchester United i Liverpool mají majitele, kterým jde o zisk, Abramovičovi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

To že sú natom rusi najhoršie si dúfam nemyslel vážne. Teda v spojitosti s tou onou krízou.

Reagovat
herbage

By mě taky zajímaly jeho zdroje. Pravda je, že se několikrát přestalo na ruské burze obchodovat a šla velmi dolů, ale tak stejně jako ostatní burzy. Jinak rusko je ekonomicky zdravé, jeho ekonomika stojí na pevných základech, narozdíl od některých založených na spekulacích na burze a zároveň lidé tam nejsou moc bohatý, takže žádný skok dolů nebude. Ale jiné země ten skok pocítí výrazněji.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslem jsem celky ze spodu tabulky....

Reagovat
smazaný uživatel

Prave ..,ze chelsea a man city sa to moze dotknut najviac..viete o kolko prisiel taky Abramovich milionov v dosledku krizy,tak si dva krat rozmysli kolko bude minat v buducnosti...Vies kolko je zadlzena Chelsea aj napriek ruskym milionom...

Reagovat
smazaný uživatel

Nie neviem o koľko milionov prišiel. Práve naopak, dnes je vhodná doba zbaviť sa tých zelených toaletných papierikov "made in usa". Pretože ak tak čo najskor arabaci, činani a rusi neurobia, tak až potom dojde na tvoje slová, že stratili tolľko a toľko milionov.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea není zadlužená

Reagovat
smazaný uživatel

kym ma romana tak nie. ale ked ho mat nebude budu musiet predat celu chelsea village aby to na tejto urovni tahali dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to se mýlíš, za chvíli Romana nebudem potřebovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jejda.."rozporuplne"komentare tohoto pana me fakt bavi..jenom den ode dne cekam, kdy predpovi ze budou muset peodat emirate stadium protoze rosickeho leceno je drahe...min mluv vic trenuj

Reagovat
smazaný uživatel

Ty bys mi chtěl povídat něco o zaujatosti???

Reagovat
smazaný uživatel

to neni zaujatost..hehe..ale nejak mi pride ze se do vseho micha ty neknubo...zitra dostanes skluza

Reagovat
smazaný uživatel

No to tedy byla. To o čem mluví se ho (jeho týmu) přímo týká, tak proč by o tom nemohl říct pár rozumných vět? Zvlášť když se ho na to nejspíš zeptali.

To, že ho za to kritizuješ za něco takového je očividně kvůli zaujatému postoji.

Reagovat
smazaný uživatel

jeho klasicke ojeby. okrem stoperov predava kazdeho staršieho hrača a kupuje iba mladikov. kecy o financiach sa mu hodia na obhajobu neuspechov. v minulej sezone mali čistý zisk 36m.l.

Reagovat
smazaný uživatel

No a vsetko to zacalo prilevom cigosov z juhu a podobnej zoldackej havede na ostrovy. Dovtedy tu take problemy vobec neboli

Reagovat
smazaný uživatel

cigosov z juhu a rusakov jak schevchenko z ukrajiny ...ze???Problem je v anglicku ten,ze lepsi anglicky futbalista je predrazeny,len preto ze je anglican...!!Kupil by si si ferrari v cechach za 6 milionov,ked ho mozes mat zo susedneho nemecka za 3 miliony??Asi tak niejak!!

Reagovat
smazaný uživatel

Scolari, len ma zaujima, nie si ty nahodou Scotttttttyyyyyyyy z chelseafc.cz ?

Reagovat
smazaný uživatel

inak podla wengera bude walcott lepsi nez messi

Reagovat
smazaný uživatel

jestli na sobě zapracuje, tak proč ne, že?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele