Wenger: Můžeme dojít daleko

23.09.2007, 15:54
Aktuality
Arsenal včera napsal další pokračování k báječnému startu do sezóny, když snadno přehráli nováčka z Derby County 5:0. Jenom tři dny předtím zase s přehledem Gunners převálcovali španělskou Sevillu 3:0 v úvodním zápase základní části Champions League. Trenér Arsenalu Wenger je zatím mimořádně nadšený z nasazení a celkového výkonu jeho svěřenců.

"Bylo to velice zábavné, protože jsme formu ze zápasu Ligy mistrů dokázali přenést i do dnešního utkání a byli jsme tak po celý zápas jasně lepší. Moc dobře jsme kombinovali, samozřejmě jsme při pár gólech měli trošku štěstí, ale celkově odvedli kluci famózní výkon," řekl po utkání s Derby Sky Sports.

Na výkonu Arsenalu zaujal hlavně první seniorský hattrick Emmanuela Adebayora, který se tak v pouhých třech představeních trefil již šestkrát. Na otázku, jestli právě tožský útočník může po odchodu Henryho vzít na sebe tu hlavní odpovědnost střílení gólů, odvětil Wenger, že každý z jeho útočníků je toho schopný. "Ano on a Van Persie jsou předpokládanými tahouny, oba. A Eduardo s Bendtnerem mají nezměrné množství talentu. Máme čtyři excelentní kanonýry. Adebayorovi a Van Persiemu to momentálně střílí a já doufám, že se zanedlouho připojí i zbývající střelci."

Arsenal je momentálně první o čtyři body a navíc s jedním zápasem k dobru. Dnes však ještě hraje Chelsea s Manchesterem. Arsene Wenger je povzbuzený tím, že se tým konečně vykrystalizoval a nemusí si letos klást žádné limity. "Co mě udržuje šťastným je, že můj tým hraje pohledný fotbal. Můžete vidět, že moje mužstvo překypuje něčím, čemu se říká nemilosrdná víra a efektivita. Moc týmu věřím a výzva, která před námi stojí je, že můžeme dojít tak daleko, jak jen chceme a my opravdu chceme," řekl závěrem Wenger.

Autor: Tomáš Daníček / goal.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
HOST*mysman

Nejlepsi na Wengerovi je ze on by se ted mohl chvástat jakej ma skvelej tym jak sou na tom skvele,ale on je skromne rekne ze kluci makaj a dřou a todle je vysledek.

To je jeden z duvodu co dela trenera velkým-skromnost.

Reagovat
HOST*mysman

Jo a taky doufam ze Boss ma pravdu a daleko dojdeme,me staci ze hrajeme nadhernej fotbal pro diváky,tituly sou pro me az na druhym miste.

Ale vsichni nasi hraci by si titul zaslouzili a jim ho moc preju,staci aby hrali stejne jako doteď a stesti a je to doma.

Obrana se zda uz kompaktni,goly davame a slabsi souperi nam uz tolik problemy nedelaji a pokud budeme se silnou 4kou hrat jako minulou sezonu tak to vypada dobre ale este je pred nama skoro celej sezona tak je brzo slavit

Reagovat
smazaný uživatel

Co keby si uz vytiahol tu ruku z trenirok ?

Reagovat
Slejdy

Reagovat
HOST*mysman

Moje ruka tam ma na co sahat,na rozdil od tvoji.A jestli ti moje ruka vadi v mejc trenkach tak to ses na tom kámo docela spatne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

"Moje ruka tam ma na co sahat,na rozdil od tvoji."

To si sa bol na mna vecer, ked som spal, pozriet ? To aby som dal nabuduce zamok na dvere.

Reagovat
HOST*mysman

Klidne dej a ja přídu oknem

Reagovat
smazaný uživatel

No este sa s tym chval.

Reagovat
HOST*mysman

Ty máš něco proti gayům?

Reagovat
smazaný uživatel

aha.!.. konverzácia

Reagovat
smazaný uživatel

on zacal:)

Reagovat
HOST*deco

Jinak ale musím uznat, že Arsenal vypadá velmi slibně. O to víc si vážím toho, že první zápas s ním dokázala Sparta odehrát vyrovnaně. Tipuji, že slávii se to nepodaří.

Reagovat
HOST*

ale hral na pul plynu a hral co mu stacilo

Reagovat
HOST*Rotwailersky-stafordsirsk

Arsenal hraje nejpohlednejsi fotbal s Barcelonou !!! Nesouhlasis ? Tak to potom moc fotbalu nerozumis

Reagovat
HOST*

barcelona se ted docela trapi a k idealnimu vykonu ma daleko.sem fanouskem barcy ale real ted hraje hezci fotbal.ale barca se urcite zase chyti

Reagovat
smazaný uživatel

Real též není bezchybný a mezery má, bohužel narozdíl od nás neztrácí body.

Reagovat
HOST*mysman

Arsenal hraje nejpohlednejsi fotbal i bez barcelony,ta hrala krasne v minulejch letech tedka to ma k dokonalosti daleko-novy posily se musej usadit

Reagovat
HOST*bistinko

Anglicke teamy obecne nemusim,ale Arsenal ma tuto sezonu moje sympatie.Heh aky bol odpisovany pred sezonou.Tuto sezonu sa im asi este nepodari vyhrat titul,ale buduce roky, ked sa udrzi tento kader tak urcite nejaky ten titulik bude.A Cesc je famozny!

Reagovat
smazaný uživatel

skvěle hraje taky Adebayor.. boreček jak sviňa! Má potenciál stát se jednou nejlepším útočníkem! Má prakticky všechno.. střelu ala Thiery Henry (asi to od něho odkukal), techniku, rychlost, navíc je to hráč do soubojů, silný na míči, tvrdý, do kombinace.. skvěle přebírá dlouhé míče, hodně mi připomíná Henryho, ale má mezery v koncovce a oproti Henrymu je naopak daleko tvrdší v osobních soubojích.. Na něm Arsenal může postavit svou hru! Walcott ještě nic, rychlý jak dábel, ale ještě ukvapený.. No a šokuje mě zatím také Eduardo no super nákup, žádný namyšlený fotbalista, kominuje jak se dá! připadá mi takový skromný, no klobouček Arsenalu zatím.. Trošku mě sere, že Chelsea se na takový fotbal asi nikdy nezmože.. a při tom na to hráče má.. i když v Arsenalu je úplně odlišná koncepce, ale jako zatím fakt sympatický fotbal. Tento rok se rád podívám na Liverpool, Arsenal, AS, Real, Bayern.. tyhle týmy zatím hrají moc dobře..

Reagovat
HOST*mysman

Arsene knows

Kdyz to zacne padat este van Persiemu tak to bude bomba-zrovna v zapase s Derby vyhral Ade skoro vsechny souboje a dal tri goly.Je to skvely hrac a hlavne hraje pro tym,driv sem ho moc rad nemel ale ted skoro zapominam na Titiho-i kdyz to samozrejme nejde

A Abu Diaby-taky skvely hrac,to je novy Pady Viera

Cesc,o tom neni treba hovorit,uz ted je to jeden z nejlepsich zalozniku na svete,ja jen doufam ze zustane Arsenalu verny.

A to nemluvim o dalsich talentech-to bysme tu byli hodne dlouho

Reagovat
HOST*bistinko

NO Cesc by sa raz mohol ocitnut v Reale... Inak nejak mi nejde do hlavy,jak sa im v tej La Masii tak dari teraz produkovat TOP hracov,to je nieco neskutocne...

Reagovat
smazaný uživatel

Mes que un Club

Reagovat
HOST*bistinko

Ale u nas v ziakoch zase hrava maly Zidane,takze bacha na to

Reagovat
smazaný uživatel

U vas hralo tolko nadejnych hracov a do acka sa prepracoval malokto. Enza som sice nevidel, ale som zvedavy, kolko robi jeho slavne meno pri posudzovani vykonov.

Reagovat
HOST*bistinko

S mladym som videl jedno video a nevypada byt uplne poleno.Real,jeho koncepcnost atd. je myslim dost otrepana kapitola,snad sa to casom zlepsi... Ale zas vieme robit business

Reagovat
smazaný uživatel

Tak video...

Reagovat
HOST*bistinko

Vsak uvidime jak dopadne ten Avram Grant so svojou utocnou filozofiou...

Reagovat
smazaný uživatel

Moje slova.. Boss vi koho koupit.. i kdyz nema jmeno o si ho vyhlidne a hvezdu z neho udela.. go ARSENAL

Reagovat
Kapřík

Jo, Arsene sestavil dobrej, ctižádostivej tým, mají skvělou hru a už i výsledky. Ovšem tým jako takový upřímě nemám rád a od přání špatných výsledků mě odrazuje jenom Rosického přítomnost. Prostě tým, který v sobě má anglický snad jenom název a ani se nesnaží přilákávat nějaký anglický hráče(občasné objevení Thea to nezachrání a Hoyte-o tom netřeba mluvit), se kterými by se mohl jejich fanoušek stotožnit, takový se mi prostě nelíbí. Dalo by se říct, že ztrácí svojí duši. Třeba tenhle směr vývoje ani není špatnej, ale mě se to prostě nelíbí. Anglickej element by u anglickýho mančaftu neměl chybět. A být jeho londýnský fanoušek, asi bych byl pěkně naštvanej, co se to stalo s mým klubem.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal ma fanousku dost a zase se narozdil od nekterejc ryze anglickejch tymu(Bolton,Chelsea atd.) maj na co koukat.

Wenger proste kupuje hrace ktery potrebuje do svy koncepce,to ze to anglicani asi nesplunujou za to on nemuze.Benitez do doků taky natahal spoustu spanelu a nikdo o tom nemluvi.

Wenger jednou rekl ze kdyz koupi nejakyho prumernyho anglicana tak to neprospeje ani AFC ani Albionu.

To mluvi samo za vse.Fandim klubu a hracum podle toho jak hrajou a jaky sou ne podle toho jestli maj Anglickej,francouzskej nebo jinej pas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele